Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adibook
tag
Ne kovezzetek meg erte hogy ide Irom,de par oram van eldonteni mert bkaptam egy jo ajanlatot es a hangkartya forumon ez a tema eleg halott.
A kerdesem az lenne hogy x-fi extreme music vagy xtreme gamer?
Mi a kulonbseg?
Szinte csak jatekra lennees minimalis zenere es az xtreme musicot olcsobban tudom megkapni.NE HARAGUDJATOK!!!!!!!
P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
Szabesz
őstag
Üdv!
Lenne egy kisebb problémám, remélem valakinek lesz ötlete a megoldásra...
Szerettem volna venni 3*1Gb SouthLand DDR400-as ramot, amit most ki tudtam próbálni.. A gép elsőre indult, viszont már a BIOS-nál problémák adódtak, ugyanis nem ismeri fel mind a 3Gb-ot, csak egy részét (~2,75Gb), ugyanez fogad az XP betöltődése után is... Everest is hasolóan látja a dolgokat:
Fizikai memória
Összes 2815 MB
Használt 564 MB
Szabad 2250 MB
De viszont:
1. DRAM foglalat 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
2. DRAM foglalat 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
3. DRAM foglalat 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Itt mindegyiket látja...
A lap egy DFI NF4X, egy Turion ML-32 társaságában.
Valakinek ötlet?¯\_(ツ)_/¯
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom ez-e a megfelelő topic, következő a problémám\kérdésem :
Vettem egy Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplapot, hozzá egy AM2-es 4000+-os Brisbane magos procit, meg 2x1Gb DDRII 800-as Geil Ultra Kitet.
Összeszerelést követően a rendszer nem bootol, az alaplapra kötött beeper sípol csak szagatottan: hosszú síp, hosszú szünet.
Mindenféle kábel lehúzogatások, proci ki-betétel után kiderült, hogy a memóriák nem mennek az 1-es Channelben, tehát a 2-es\4-es slotban. 1-3-ban single channelben gond nélkül megy a rendszer a 2Gb RAMmal. Ha akár csak az egyiket beteszem 2/4-be - nem indul, csak sípol.
Nyilván következik: hibás a lap.
Lapot szépen visszavittem, leadtam, mondták, hogy küldik a futárral az újat. Várok otthon, egyszer csak hívnak, hogy új lap felejtős, a réginek semmi baja! Nagy káromkodás, ismét kibékávézás Rákosakármire. Vittem magammal a saját RAMot, procit is.
Tesztpadon a lap, tényleg simán működik. Itt jön az első csavar: az én RAMommal, procimmal is simán megy! Akár az 1-4 slotban is, sőt a 4-4-4-12-es (gyári) időzítésekkel is!
Szabadkozás, cucc összepakolása, irány haza. Otthon összerakás - újabb fordulat: ugyanúgy sípol ez a szardarab. Lehúztam róla MINDENT, csak a táp, lap, proci és a memória játszik.
És itt jön az adekvát kérdés: milyen a táp. Nos, a táp egy FSP 350PNF, amivel az elmúlt 1,5 évben semmi gond nem volt... Mellesleg mi köze lenne a tápnak a dual (vagy 1-es) channelhez? Pedig minden más megegyezik a tesztpaddal...Akinek van vmi ötlete, javaslata az ne kíméljen!
Köszi!
-
zserrbo
aktív tag
A napokban gondoltam a Geil Ultra 800MHZ-es ramomat végre a Cl4-es időzítésre állítom be. Ennyire van hitelesítve úgymond, de sose értettem miért megy akkor 5-5-5-18-on. Úgy rémlik a Corsairs ramoknál is ezt írják (paraméteriben kb megegyezőknél), hogy Lc5-ös időzítéseken megy alapból így át kell állítani. Azért nem tettem ezt hamarább, mert szívtam a géppel. Áldásom a a boltnak ahol vettem. Soha többé, míg élek...
Szóval először nem emeltem a ram feszét 3 kék halál memtest86 hiba. Az Everest 4.2 1.89V-ot írt DIMM feszültségnek. 0,2V-al megemeltem a ram feszültségét a BIOS-ban, így 2.00V-ot ír az Everest. Pár nap nyugisan a memtest86 se jelzett hibát az 5. tesztpontál (tovább nem futtattam akkor épp lusta voltam kivárni végig). Most megint kék-halál volt :S Igaz terhelésnél.Kérdéseim:
Igaz-e, hogy ez a RAM Cl4-en nem veszti el a gariját, ha meghibásodna? Ezt kiegészítve max 2.3V RAM feszültséggel?
Mit tegyek, hoyg ne legyen kék-halál?kb 1 hónapos XP. 3 hetes lap.
konfig:
Gigabyte P35-DS3, C2D E6400, Geil Ultra 2x1 4-4-4-12, GF8800GTS 640MB, 250GB WD REElőre is köszönöm.
-
zserrbo
aktív tag
Én is megnézném, ha tehetem egy másik táppal. Ha egy helyen vetted az egészet, akkor vidd vissza komplett és ők nézzék meg. Ugyanis garis gondolom a cucc így kötelesek megnézni. Mondhatják, hoyg hagyd ott, de 3 napon belül kötelesek választ adni, hoyg most mi hibás mi nem. Erről érdemes papírt is kérni majd. Ha úgy érzed és van rá módod vedd videóra a beszerelést. De csak akkor, ha szakszerűen szereled be.
Aztán, ha nem elég segítőkészek, én a helyedben utána néznék pár fogyasztói jogoknak. pl a fogyasztóvédelmi fórum GYIK részét javaslom. Véleménykülönbség esetén jegyzőkönyv felvétele sem árt.
Kicsit lehet előreszaladtam, de mióta megjártam próbálok segíteni fogyasztóvédelmi téren másokon is.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz zserrbo #5776 üzenetére
2.3v-t még enged a gyártó. Azért mert szűkited az időzítést nem ugrik a gari. Az spd-t annó az inkompatibilitás miatt találták ki. Ezért indul cl5-röl.
Az viszont nem hagy nyugodni, hogy terhelés alatt van kék halál. Net, wordt megy hibátlan?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
zserrbo
aktív tag
válasz Gyuri27 #5777 üzenetére
Mikor csak Cl4-re raktam feszt nem emeltem akkor volt üresjáratban és terhelés alatt egyaránt kék-halál vagyis össz 3x. Most 2V-on sok oldalal megnyitott FF, MSN, Commander, zenehallgatás. Amúyg épp zenét is hallgattam mikor behalt. De előtte is többször már.
Úgy 1-2 napja megy +0,2V-al így.Tetszik az aláírásod, az idézőjelben
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
válasz Gyuri27 #5779 üzenetére
Adok rá akkor még 0,1V feszt azaz +0,3-at össz. A kettővel együtt nézek egy memtest86-ot. Majd megterhelem win alatt is. Ha hibát talál vagy kék-halál akkor tuti ram hiba? utána jöhet egyesével. A régi lap csinált pár érdekes dolgot a ram csak együtt és csak a 2 asszem páros foglalatban jelzett hibát.
Azt feltételezve, hoyg a lap jó, mert most lett cserélve. a Táp is volt már az kb 4 hónapos.Jelentkezem teszt után vagy ha gond van.
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
válasz zserrbo #5781 üzenetére
2,1V, memtest végig ment hiab nincs. Everest stabilitást mérő teszttel néztem még csak. Nem lett kék-halál. Majd megisszasztom egy játékkal is.
Remélem nem elsz gondja.
Amúyg az elég érdekes, hogy 1,89V-on hűvös volt a lap 20-30 fok, míg 2V-on! már 35 fok alá nem is megy a lap. Legalábbis a mérő alapján. Gondolom közel lehet a memóhoz vagy nemtom. -
samfishR
senior tag
sziasztok!
egy abit a9n lapba és egy 3800+os X2 Windsor magos proci mellé melyik memóriát ajánljátok (később lehet h be lesz újítva egy 6000+):
geil ultra 800MHz 2*1GB, vagy
kingmax 1066MHz 2*1GB ?
tuning legyen szempont
előre is köszi. -
Szabesz
őstag
válasz #65675776 #5771 üzenetére
Nos, most perpill ott tartok:
1. Mindegyik modul egyedül hiba nélkül megy.
2. Ha ketten vannak se kép se hang. Csak egy CMOS reset után, de meghülyül a BIOS és nem képes bootolni, miután beállítom a biost, szintén se kép se hang.
3. Ha hárman vannak, és engedélyezve van a S/W Memory Hole Remapping és Bottom of 32-bit [31 : 24] IO B0-án van akkor a BIOS felismer minden egyes bitet, de az XP csak 2,5Gb-ot lát. Ráadásul a lap ilyenkor valamiért csak DDR333-on hajtja őket.
4. Még nem értem végig a Bottom of 32-bit [31 : 24] IO beállításain, de ha nem B0-n van akkor szintúgy a BIOS csak 2,75Gb-ot lát.Ez azért bosszantó, mert átrakva egy "ősrégi" K7-es lapba, vígan mennek a RAM-ok...
Legalább két modullal menne, de még úgy sem...Valakinek esetleg még életmentő ötlete?
¯\_(ツ)_/¯
-
Qru
MODERÁTOR
válasz samfishR #5785 üzenetére
Inkább SuperTalnet T800-at vegyél, nem drága és jól megy.
mod:
Kingmax 1066 sokszor még az 1066-ot sem bírja, nem ajánlom
Geil Ultra 1000-et megy CL5-ben maxEzekhez képest a ST T800 meg 1000-et megy CL4-ben.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Hetes
csendes tag
Egy kis segítség illetve tanács kellene: vennék X2 3600+ procit egy Msi K9N V2-es lappal (nforce 520), van hozzá 2x512 DDR667-es ram, Kingmax, de az időzítése ami egy kicsit sokallok: 5-5-5-18. Én ezt egy picit kevésnek tartok, bár eddig csak DDR1-es rendszerem volt, ami ugye alapvetően szűkebbeket tud. Tuningolni is jó lenne a rendszert.
Ha nem kötelező, akkor nem adom meg.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam a gépem és az Everest meg a CPU-Z is azt írja, hogy "csak" 5-5-5-18-on megy a ram, pedig 4-4-4-12-n kellene...
Most vagy nem állítottam be valamit a biosban jól vagy a ramok nem jók egymáshoz?
Már fel is cseréltem őket, stb...)Mivel tudnám tutira letesztelni, hogy mit tudnak a ramok (esetleg majd egy képernyőfotót visszalinkelek, hogy megszakértsétek)
Előre is köszönöm a segítséget:
- Alex -
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik