Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
-
Teszla_
senior tag
Hali!
Nemrég vettem 2x1Gb Geul Ultra 800Mhz-es memóriát. Azt kérdezném, hogy ennek a memóriának milyen hőmérsékleten kéne üzemelnie? Mert nálam elég meleg. A hűtőborda sacc/kb 45-50 fokos lehet a tetején. Az eddigi (DDR) memóriáimnál nem tapasztaltam ekkora melegedést, még tuningál sem, ezért kicsit félek, nehogy baja legyen ettől. Konfigom az adatlapomon. -
hossszú
őstag
A ramjaimat beállítottam 1125MHz-re Everest szerint 2,16V-ra az időzítései 5-5-5-15. A kérdésem az lenne ezek az értékek mennyire befolyásolják a ram élettartamát.Ezen az értéken hibamentesen futnak a ramok.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
FehérHolló
veterán
válasz Telefunen #5962 üzenetére
De sokat jelent. Régen "brand" vagy "márkás" jelzéssel adtak el ilyen modulokat. Alsó kategória.
Ha három modult használ a lapban, akkor DDR-333MHz-en fog menni. 2.7V-tól valószínűleg semmi bajuk nem lesz, bár elég öregek lehetnek már.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Alex123
senior tag
Refresh to Act delay 42 -ből nulla "0" lett 4-4-4-12-es beállításnál?
Erre senkinek nincs ötlete?
Már vagy másfél órája kergetem a guuglit de nem jövök rá...
HELP
- Alex -
-
mmdms
addikt
válasz FehérHolló #5964 üzenetére
Ha három modult használ a lapban, akkor DDR-333MHz-en fog menni.
az az itthoni gépembe van... az más tészta...ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
04ahgy
nagyúr
Nem is olyan leírnivaló RAM az a Kingmax DDR2-1066.
5,0-5-4-12 2T időzítésekkel 1100MHz-en 2,2V-on már 5 órája stabil! (Memtest86+)HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
mmdms
addikt
hali ismét!
van 1 olyan problémám hogy asus a7v600-x es lapba van 3*256MB ram, abból kettő SS egy meg DS. ez nem okozhat problemót?és ha nem akkor a 3 foglalatba hogyan helyezzem el őket? DIMM1-2 SS a DIMM3 meg kapja a DS-t?És ezek mért csak 333MHz-en mennének?
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
murdock01
csendes tag
Sziasztok!
RAM-ot szeretnék venni, de nem igazán tudom mi a kettő között a különbség, illetve melyik oldalára dőljön a mérleg!?CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz (kit) vs. GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz (kit)
Valami vélemény!?
Várom a kritikákat!..::MuRdOcK::..
-
kutymorg
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes megvenni?
Geil Black Dragon2 DDR2 800MHz kit 2 GB (2x1GB) 15k
Geil Black Dragon DDR2 800MHz kit 2 GB (2x1GB) 16k
Geil Ultra DDR2 800MHz CL4 KIT 2GB (2x1GB) 16k
Corsair TwinX DDR2 800MHz CL5 KIT 2GB (2x1GB) 17k
Corsair TwinX DDR2 800MHz CL4 KIT 2GB (2x1GB) 22kP35-DS3, E4400 páros mellé kellenene.
-
frankoxD
csendes tag
szerbusztok... asszem elég kritikát kaptam a kingmax 1066 os ramomra és érdeklődni szeretnék hogy ha lecserélném akkor mienre? elképzelésem az volna hogy ha csak 1 giga is de menjen 1066on és ne fűccsön kb 20ezerért... elóreis köszi
Nem a mennyiség és a minőség a lényeg, hanem, hogy sok és jó legyen...
-
d@minator
addikt
Nekem is ez a kérdésem. Az 1066-os Kingmaxot ami 1100MHz-n is megy érdemes e cserélni Geil Ultra 800-ra?
Szempont a tuningpotenciál megmaradása E2140@3000MHz és az, hogy a Kingmax eladásán buknék 3k-t.
(Ja és akik megvennék a Kingmaxot 800-as Kingmax mellé raknák. Kérdés menne e így DC-ben neki. 3db 800-as és 1db 1066-os lenne a felállás.)A válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz frankoxD #5973 üzenetére
Ha a tiéd megy 1066-on nincs értelme lecserélni, mindegyik fűt.
d@minator: ugyanolyan képességű ramot szeretnél de bukni akarsz rajta 3k-t? Ennek mi értelme?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
ricsy888
senior tag
válasz frankoxD #5978 üzenetére
na látod, ez az a kérdés amire nem tudok válaszolni, magyarul fogalmam sincs . Mivel nekem nem ilyenem van(egyenlőre ) nem néztem még nagyon utána ezeknek a dolgoknak.
u.i: szerintem nincs értelme lecsérni őket. nem tudom miért szídták őket. én jópár olyan eredményt láttam ami nem rossz egy ilyen ramtől. sőt jópár márkásabbtól is jobb volt.
[ Szerkesztve ]
-
frankoxD
csendes tag
ha valaki tudja hogy mien melegnek kell lenni a ramomnak akkor irjon
és elég neki 1.8 fesz vagy kell +0,2 ??? vagy majd eldől hogy megy-e alapon vagy hogy kell-e neki több?rics: akkor nem vágom hogy mért rosszalkodik:S a lapom nem kompatibilis vele de a ram oldalán a lapom fenn van mint kompatibilis termék össze visszaság van... és feljebb húzom én ha kell csak így is olyan meleg hogy csak na..
[ Szerkesztve ]
-
-
Thrawn
félisten
-
ricsy888
senior tag
válasz frankoxD #5980 üzenetére
Hát ha a lapod támogatja az 1066os ramot akkor nem hinném hogy az lenne a baj. Sőt biztos nem az a baj(most látom a lapod P35 DS4) És most alapfeszen megy a ram? és mennyin? vagy milyen beállítás van a bioszba. időzítések ,milyen arányba van a CPU FSBével?
[ Szerkesztve ]
-
-
frankoxD
csendes tag
-
ricsy888
senior tag
válasz frankoxD #5985 üzenetére
hát nem tudom mi lehet a baj. Gondolom ígysem hajtod túl őket szal nem értem azt a melegedést. Főleg akkor nem ha alapfeszen megy.((most látom,,akkor viszont az lehet a baj,mert ahogy én tudom ezeknek 1,8V az alapfesz, v nem ))
egyik fórumtársnak is kingmaxa van és ezek így mennek, pedig 667-es. és nem hiszem hogy annyira melegedne neki mert akkor nem használná így.. de lehet h ez csak egy teszt erejéig volt.[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Lehet belőle probléma, de azt észre fogod venni, ugyanis ha van, akkor el sem indul, vagy instabil. Ha meg nincs porbléma, akkor nem veszel észre semmit.
Azért fog 333MHz-en menni, mert csak. Épp te írtad, hogy ezt mondja a lapod kézikönyve. Ennyit bír a memóriavezérlő.
Skynet is real. It's called Google.
-
adibook
tag
Sziasztok!
HA van ket egy goigas crosair 667-es memoriam akkor melyik slotba rakjam oket?
1-3 vagy 1-2?
KoszonomP5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
frankoxD
csendes tag
válasz ricsy888 #5987 üzenetére
na most manuálisan 800 megy... normál fesszel (elméletileg 1.8on de a wizzard 3.3 at ír ki a dimm-eknél) a cpu z pedig 400at ír ki de a feszültséget a cpuz 1.8 nak írja
és megpróbáltam 1066on működtetni + 0.2 esszel de ujraindult
-
frankoxD
csendes tag
válasz FehérHolló #5992 üzenetére
késő bánat
MCH ? minek ad feszt? az összeset vágom mi -micsoda csak azt nem
és nem lessz gond a meleggel? ugye ezt még kell bírnia?[ Szerkesztve ]
-
frankoxD
csendes tag
válasz FehérHolló #5994 üzenetére
ma is tanultam köszi
-
Oracle
senior tag
Corsair XMS2 Dominator DDR2-RAM 2GB -1066 Kit
Kingston HyperX 1066MHz 2GB KIT CL5kettő közül melyik a jobb?
valami jobbfajta ramot szeretnék, kb 40e ig 2gb-ot 1066-ost mit ajánlotok ami nagyon jól müxik?
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz FehérHolló #5988 üzenetére
aham kösz...
próbálgattam, variáltam, de az uccsó próba után ha benn volt a 3. modul is csak a DIMM 1-t ismerte fel...na mindeggy ez se lessz jóElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Telefunen
őstag
válasz FehérHolló #5964 üzenetére
Ugyanezt mondtam.. "samsung chip-es, kitudja milyen RAM"
-
Oracle
senior tag
Corsair - 2048MB 1066Mhz Dominator TWIN2X C5D
Corsair - 2048MB 1066MHz Dominator TWIN2X C5DFezek közt mi a különbség? a c5df 5e-vel drágább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest