Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46241) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Írtam korábbn a lehetséges memóriaproblémámmal (G.Skill Ripjaws 2*2GB 1600MHz, ilyenből kettő) . Úgy néz ki, hogy megoldódott.

Nos, egy másik topicban azt a tanácsot kaptam, hogy emeljek a feszültségén a modulnak, hátha az a baja. Kapott +0.1V-ot, az APU +0.05-öt és meg lett emelve a mag és az IGP órajele 11-16%-kal (2700->3000, 600->700), ennél a felállásnál a játék menüjében kifagyott a rendszer. Első körben egyből a tuninghoz nyúltam, minden vissza gyári értékre: a játék betöltött, de kb. azonnal ki is fagyott. Végső lépésként RAM vissza 1.5V-ra, APU meg alul lett feszelve -0.025V-tal és a változatosság kedvéért beszereltem egy plusz ventillátort, ami telibe fújja a RAM-ot és a APU-nak is plusz levegő jut (nem mintha olyan nagyon szüksége lenne rá).

Ezen művelet óta semmi fagyás. Kérdésem, hogy tényleg az lehetett a gond, hogy melege volt a RAM-nak? 1.6V-on megérintettem, bőven magasabb hőmérséklete volt az APU-nál (30-35°C).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.