Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_arizona
újonc
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo:
Van egy regi gepem 256mb rammal, amit szeretnek novelni. Raktam bele megegy 256-t. Kapcsolom be, semmi hang, kep, ventilatorok porognek, mintha csak a monitor lenne bekapcsolva magaban.
Van ket 512-s ramom is, azokkal is ugyan ez van. Beleraktam mindkettot, csak az egyiket, ide-oda, szoval minden kombinaciot probaltam a 4 rammal.
Miutan mar feladtam, visszarakom az eredetit, azzal se kapcsol be, atrakom masik slotba ugy se. Vegul ugy lett jo, hogy lehuztam a vincseszert, majd visszadugtam. Ezutan gondoltam ez lehet a megoldas a masik ramokra is. Hat nem.
Korabban mar volt 2x256mb ram gepemben, de az egyik elromlott. Aztan valamikor vettem egy uj 512-st, amivel szinten nem kapcsolt be.
A mostani 3 ram, mind mukodo gepbol lett kiveve (abbol 2 par oraval korabban bekapcsolt gepben volt), szoval a ramoknak jonak kell lenniuk.
Mind a 4 ram mas gyartotol van, amire akar lehetne azt mondani, hogy az az oka, de elegge hihetetlen lenne, hogy a korabban probalt uj rammal egyutt, 4 nem passzol az alaplapba. Az a ram is mas volt, ami korabban elromlott.
A mukodo ram, mindket slotban jo.
Az alaplap ASRock P4i45E
Ha valamit bios-ban kellene atallitanom, akkor minel pontosabb meghatarozast kernek, ott meg sose allitottam el semmit. De ezt sem tartom valoszinunek, mert amikor korabban 2 ram mukodott, akkor csak siman beleraktam es jo volt.
Ha mukodo rammal nem csinalta volna azt, amit a tobbivel, mar reg hagytam volna a fenebe. -
geckowize
őstag
Hello,
egy Abit KN9-ben van 2 db 1GB-os Kingmax DDR2-800 CL5 (KLDD48F-B8KB5) memóriamodulom. A kérdésem, hogy ha több ramot akarok, akkor melyik a járható út:
- veszek hozzá még egy valamilyen nem biztos, hogy Kingmax márkájú DDR2-800 CL5-ös ramot
- veszek hozzá egy Kingmax DDR2-800 CL5-ös ramot
- eladom ezt, és veszek egy 2x2 GB-os kitetFontos, hogy a legolcsóbb megoldást szeretném ebből és az se baj, ha 3 GB ramom lesz (tehát +1 is ok).
Azért kérdezek, mert nem tudom, mennyire fontos a dual-channel, valamint, hogy egyáltalán mennek-e más márkájú rammal, illetve - ha van tapasztalat - az Abit KN9 lapban hogyan és miként érvényesülnek ezek a törvények. -
MaxxDamage
félisten
Ismét itt,
Segítséget szeretnék kérné és kapni a megfelelő memória beáll. érdekében.
Volna az 1GB -os ECC 266MHz DDR modul (4db) és 4db 512-es 400-as DDRAlaplap egy Asus A8V Deluxe
Most per. pill. az 1GB-os értékeit tudom osztani, mert kikapcs. és akkor rakom be az 512-est (ha gond nélkül betölt a rendszer)
266-os esetén a BIOS. (csak alap beáll. adtam meg neki, többi "Auto" értéken)
CPU-Z Memory és SPD értékek.
/első képen található opciók megfelelő beáll. érdekelne (mit mire állítsak ) a memória esetében/
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #45455 üzenetére
MCT Timing Mode alatti értékek beállítási értékei kellenének mind2 fajta memória gyári értékén való használathoz (DDR266 és DDR400)
A DDR400 -as Memory és SPD értékei.
Előre köszönöm !
/nem akarok próbálkozni, a biztosra akarok menni/L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
trancemusic
senior tag
válasz geckowize #45454 üzenetére
Szia!
Dual chanel fontos,sokat számít.
3 modullal ez nincs.
Veszel egy akármilyen ramot,azután jön a sz@rakodás: egyoldalas kontra kétoldalas,nem indul a gép,rakosgatni kell a slotokba mire jó lesz...
Á,nem éri meg.Akkor jársz a legjobban,ha eladod a mostanit,s veszel 2x2 gb nem kingmaxot.
Athlon x2 szereti az alacsony késleltetésű ramot.
Geil,adata cl4-es ram a neked való!
Bizony!Mivel abit már nincs,nem tudom supportot hol tudod megnézni.
Sok am2-es lapban bios frissítés kellett a 2 gb-os modulokhoz.[ Szerkesztve ]
-
Zsamolzsa
tag
Sziasztok. Kérdésem : low grafikán fut a játék és 86%-ban leterhelve a memória, 27% a processor. Sokszor van így is FPS laggom (15:30 között). Ha full grafikára felveszem akkor tiszta káosz van.
Gépem :
Win 7 64GB
Proseccor / Intel i5-760 LGA 1156
Ram / Geil PC3 12800 1600MHz 2*4 GB
SSD / Kingston 120GB
Videókártya / Gigabyte HD6870 1GB
Alaplap / Gigagyte P55A-UD3
Táp / Chieftec CFT-60-14CSMi okozhatja a problémát. Előre is köszönöm...
-
RAZERXX
aktív tag
Sziaasztok ! OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502G memoriákat lehet tuningolni tehát mennyi a max hz amit elbír ?
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
04ahgy
nagyúr
válasz RAZERXX #45459 üzenetére
Nem nagyon van rendszer, ami 1200 felett stabilan meghajtaná (nem a RAM hibájából), de lehet. Milyen konfigban küldenéd meg a száját?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz RAZERXX #45461 üzenetére
Én is épp ezért írtam, hogy 1200 felett nem nagyon. A Rampage Formulában 1200-ig akkor meg se állj!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
RAZERXX
aktív tag
válasz 04ahgy #45462 üzenetére
Pont ez a bajom hogy 1150hz a gyári de nem bírja azt + 50 hz a ram ami tuti az én hibám beállítás származik ! ehhez kéne segítség ?
És egy off : Keresek egy olyan progit ami ha futtatok játékot ki írja akkor is a hőmérsékletet a hátérben mint cpu gpu alaplap !
[ Szerkesztve ]
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
SamS20
senior tag
üdv
Érdeklődnék hogy jelen pillantban az alábbi géppel rendelkezek :
Asus M5A97LE / FX6300+AF 7 Pro rev.2 / Samsung Evo 840 - 128 Gb / 4Gb Corsair Vengeance (1600Mhz) / Gigabyte Geforce 660 GT - 2 GbNa már most, a kérdés a következő. Jelenleg windows 8.1 megy a gépen, ssd miatt nem nagyon érzem hogy szükségem lenne rá, de gondoltam megkérdezem a "nagyokosokat" is.
Érdemes ebbe a gépbe még egy ugyanilyen memóriát venni ? Dual chanellbe tudnám akkor használni, és lenne-e lényeges javulás / gyorsulás / egyáltalán érezhető lenne-e az a +4 gb memória ?
Köszönettel
SamS -
hegecsabi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségért fordulok hozzátok! Most raktuk fel a win7 64bites rendszert, de a 4gb ramot nem látja! Esetleg valaki tudna mondani valami ötletet, hogy mi lehet a baj?
Az az alaplap egy gigabyte GA-P31-DS3L. elvileg kezeli a 4gb ramot!
Köszi előre is!
Üdv.sabiLenovo T14 - Ipad pro
-
wiperxxl
csendes tag
Helló!
Megadta magát a ddr2 Geil ultra 1066 cl5 kittem.
Kérdezném, hogy csak úgy tudom gariztatni ha visszaküldöm Taiwanba?
Élettartam garanciás a Geil hivatalos honlapja szerint.[ Szerkesztve ]
-
Lagolit
tag
Szevasztok,
Egy i5-4690K -nál a memória mekkor Mhz-n fog pörögni alapértelmezetten? Egy 1600-as vagy egy egy 1866-os modul esetében? -
-
blu79
addikt
válasz Lagolit #45468 üzenetére
szia, ez könnyű kérdés ram -tól függ : ha van egíy ramod amelyik tudja az 1600Mhz -t de csak XMP profil esetén akkor be kell kapcsolni az XMP profilt hogy menjen 1600Mhz-n ha az XMP profil nincs bekapcsolva akkor 1333Mhz-n fog menni, és így tovább ha van 1866Mhz-ramod akkor be kell kapcsolni az XMP profilt, de lehet tuningolni is
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Lagolit
tag
Köszönöm a válaszokat, régebben volt még ddr idején, ha a CPU 200Mhz-en pörgött X szorzóval, akkor a memória tartotta a 200Mhz-t és csak húzással tudott az ember egy 400Mhz-ból kipréselni 400-at. (ez csak egy példa) Szal a proci memory clock-ja fogta vissza.
Ezek szerint most már ilyen gondok nincsenek, amekkorát bír a modul annyival hasít is?[ Szerkesztve ]
-
-
RAZERXX
aktív tag
Valaki megtudná mondani hogy ezek a ramok milyen magasak ???
-
sinya85
senior tag
Szép Jó estét mindenkinek.
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Asus p7p55d Deluxe lap benne 4x2Gb G Skill F3-12800CL6-2GBXH memoria modullal.
Na most maga a problémám a napokban vettem észre, hogy csak 4Gb memoriát ismer fel a bioszban.
a windows azt írja 8Gb telepitett de ebből csak 4Gb használhato "64bites oprendszer"
Ötlet valaki?ஜ۩۞۩ஜ
-
PapB18
tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Szóval jobb a 4 giga mint az 5? Ha 2x1gb+2x1gb ram párok vagy 1x2gb+2x1gb rampár +1gb ? Melyiket tegyen bele a gépbe hogy játékokra jobb legyen ?
[ Szerkesztve ]
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
Hulot
tag
Az X99 chipsethez milyen sebességű DDR4-es RAM szükséges (2133,2400,2666,2800,3000)?
OC-ot befolyásolja? -
sinya85
senior tag
válasz Hunfiu12 #45438 üzenetére
Dobd el az alaplapot.
Nekem is hasonló van.
4x2Gb ram van a gépemben 2.5Éve
egyszer gondolt 1et és csak 4Gbot használ windows látja a másik 4et is ki is írja hogy telepitett 8 de csak 4 használható.
Szerintem tönkrement a másik csatorna...am elég furfangosan írtad le a slotokat.
Van B1 B2 A1 A2
A B1ben mindig kell lennie különben el sem indul.
B1+A1 a dual channel
Ez asus lap? ott van a biosban egy Execute Disable Bit állítási lehetőség, ha jol tudom ez az opcio csak 4Gb-ot engedélyez. illetve engedélyezd a memori remap feature opciot.ஜ۩۞۩ஜ
-
Gabbo
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a következő memória páros szerintetek megfelelően üzemelne e:
Kingmax 2x2 GB DDR3 - 1600 CL9 1.5V XMP + Geil Black Dragon 2X2 GB DDR3 1600 CL8
Alaplap: Asus Maximus V Gene
Köszönöm!
Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!
-
Gabbo
aktív tag
Az előbbi kérdésen csavarnék egyet.
Szóval maradna a Kingmax 2x2 GB DDR3 - 1600 CL9 1.5V XMP és mellé jönne egy Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMV4GX3M1A1600C11.
Rendben működne szerintetek?
-
trancemusic
senior tag
Előző verzió a frankó!
1-3 ill. 2-4 slotba rakva az egyformákat lőn dual chanel..
3 modulnál ez nincs,plusz cl11 és cl9-es ramot eggyütt járatni vétek,illetve a cl 9-es nem biztos hogy 11-en is megy.
( jól gond. Corsair cl 11-es? )
Predator ramom olyan hogy érzékeny ha növelem az időzítést,pl. ha 2-vel emelem mind,el se indul a gép...
Még ilyet?Legjobb ha előző hsz. szerint vásárolsz ramot.
[ Szerkesztve ]
-
Gabbo
aktív tag
válasz trancemusic #45484 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen cl 11-es a Corsair. Ebben az esetben az alaplap nem cl9-en járatná a Corsairt is?
-
Gabbo
aktív tag
válasz trancemusic #45488 üzenetére
Igen, valóban az lenne a legjobb!
Lehet úgy lesz, még alszom rá párat. Nomeg számolgatok.
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy ezeket a memóriákat meddig lehetne nyaggatni felfele ?mit birnak.Link:[link] Csak mert ilyenek vannak a gépembe és feljebb piszkálni kicsit.
Thx
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
blu79
addikt
válasz ricsi8800gt #45490 üzenetére
szia, ezt csak teszteléssel tudod kitapasztalni, így nem lehet megmondani, en is feljebbpiszkáltam az enyémeket és teszteltem is
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
blu79
addikt
válasz ricsi8800gt #45492 üzenetére
igen... nekem pl van mem ok gomb az alaplapon és azt szoktam megnyomni ha fojton ujraindul ram miatt
-
RAZERXX
aktív tag
válasz ricsi8800gt #45494 üzenetére
ha ramot tuningolok feszt mindig kell állítani ? ill mitől függ menyi plusz hz bírnak még
-
trancemusic
senior tag
válasz ricsi8800gt #45494 üzenetére
Boot failure guard - menüpont nincs a biosodban?
Ha nem indul a gép,ki-be kapcsol (akár töbször is ) és minden visszaáll alapra.
Lehet újra kisérletezgetni...(Igaz,nekem extreme 4-em van,z87-es. )
-
RAZERXX
aktív tag
válasz trancemusic #45496 üzenetére
A REAPER ramjaim max 10hz bírnak igaz feszt nemn adtam nekik ! nem is értem mert alapon 1.8 volton vannak a gyártó meg 2.1 volltrol hadovál ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vallás
- PlayStation 5
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik