Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombadil
tag
Sziasztok,
Ram-ot szeretnék venni egy Giga X58A-UD7 (Rev 1.0) lapba egy Xeon X5650 mellé. Írták a fórumokon több helyen is hogy mehet a Xeon mellé ECC Ram, de láttam olyan hozzászólást is, hogy nem megy vele. Kicsit bizonytalan vagyok, azért is írtam ide, hátha van tapasztalata e téren valakinek.
Kiszemeltem egy ilyen Ram-ot, ami egy MAC Pro-ban volt előtte:
[Micron 3x4Gb 1866 MHz MT9JSF51272AZ-1G9E2ZE]
Szerintetek ez menne a konfigban?
"Véla i assaila umë polë cenë ilyë mettar."
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Milyen programmal tudom 100%-osan letesztelni a ramokat,mostanság egyre többször dob ki a google chrome összeomlott oldalt,régen is találkoztam ilyen problémával és ram hiba volt.
AIDA beépített memória sebesség mérése megfelel?
-
A Zéé
addikt
Nos meglett a megoldás a problémámra, okulásként talán nem árt, ha leírom
Visszavittem a memóriákat, azt mondták, hogy próbáljak BIOS-t frissíteni, utána valószínű jó lesz. Hát nem lett jó. Most délután ismét visszavittem, és az egyik szervizes srác megmondta a megoldást:
Az első generációs i3 procik nem tudják megcímezni a nagyméretű memóriachipeket, ezért az olyan modulok, amiknek csak az egyik oldalán vannak a memóriachipek esélytelenek. És mivel újonnan már kb csak ilyent lehet venni, ezért új modulokkal cinkes a bővítés. i5-ök már talán jók, de abból se mindegyik mindegyik memóriával. A kérdéses Kingmax egy ott lévő i5-760 procis géppel éppen jó volt, de azt mondta a srác, hogy ez csak próbálás során derülhet ki.
Most jöhet akkor a használt memória túrás...Kérdésem lenne viszont: a mostani 1333Mhz-s CL9-es memóriák mellé lehet bármilyen gyártó hasonló paraméterű memóriáját pakolni, vagy ez is vagy-vagy?
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
asus m5a97 evo r2.0 alaplapom van benne egy Phenom II x4 955BE procival és CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1866MHz CL9 (későbbi fx 8320 miatt vettem)
Nos az addig oké, hogy a proci 1333 Mhz-ig biztosítja a biztos működést és a lap vissza is vette, de CL11 be dolgozik. Úgy vélem, hogy illene menni CL9 be de sajnos XMP-t ennél a lapnál nem láttam (vagy csak hülye a júzer). Csak kézileg tudom időzíteni.
Szóval a kérdésem, hogy maradjon ez így vagy mit tegyek a jobb időzítésekért ?They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Mr.Kr$B
tag
Sziasztok!
2 különböző sebességű modul csak azért rossz mert akkor a lassabbik sebesegen fog menni? Csak ennyi? És ha a márkájuk sem megegyező akkor lehet még lassabb az egész?
2gb 1066 mhz + 2gb 800mhz csak jobb mint az 1 db 2gb 1066 mhz, nem?
-
-
trancemusic
senior tag
válasz Mr.Kr$B #46959 üzenetére
Igen, úgy van.
Különböző márkájúak tudnak hibátlanul eggyütt működni.
Érdemes azért egyforma modulokat használni ha van rá mód.
2gb a vista-hoz még elment...
Munka vagy játék 2gb rammal felejtős.
4gb mindenképp jobb választás, még ha "csak" 800 mhz-en mennek is.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Blue Thunder #46963 üzenetére
Nem csináltam még meg,hogyan kell?
Egy tömör,részletes leírást kaphatnék?
-
BRABUS113
aktív tag
válasz Methionyl #46958 üzenetére
szia, hátha segítenek ezek a képek az XMP kiválasztásához.
Ai Overclock tuner = D. O. C. P.
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-02/22/465863_rskoltigwgay2c3u_1.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-02/22/465863_svzlokxulkaing8y_2.jpg
Steam: BRABUS113 ||| Uplay: BRABUS_113 ||| EAplay: BRABUS113
-
Blue Thunder
senior tag
válasz TechN7ne #46964 üzenetére
Letöltöd a memtest86+ progit, ráteszed egy pendrivera bootolhatóként...bedugod, gépet indit pendriveról és hagyod végigmenni....ha hibás azt pirossal fogja jelezni....természetesen ha több ramod van egységesen mutatja majd...utána lehet egyenként végigjátszani melyik a hibás...persze ha ott lesz a gond
Szerk.: Csak a chromenál omlik össze vagy firefox illetve IE alatt is?[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Blue Thunder #46967 üzenetére
Köszönöm,már csak az kéne, hogy hogyan készítek bootolhato pendit... 😕
Am igen, eddig csak Chrome alatt és az ij új ablakként, maga a böngésző nem áll le és nem fagy ki.
Új a lap, ram régi volt, azt hittem ramok már fáradtak, így tegnap vettem új kit-et, szint ugy csinálta a Chrome. Am semmi fagyás ezen kivűl vagy bármi más kék halál...Lényeg, abban biztos vagyok, hogy a 2. 8gb kit- et is kiprobalva ugyan ezt generálva nem a ramok a hibásak, én az alaplapra gyanakszom, vagy sokkal jobbik esetben szoftveres probléma.
-
draco31
veterán
Hello!
Asus P5Q-E alaplap. Valószínűleg E8500 fog bele kerülni. Mi lenne a jobb, 2x2Gb, vagy 4x1Gb RAM?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
asdbence
csendes tag
Üdv!
Az imént vettem 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz memóriamodulokat.A kérdésem az volna,hogy lehetne-e húzni az alap órajel fölé vagy nem ajánlott? Nem életbevágóan fontos,csak ha lehet akkor kihasználnám.
Leírom a gépem adatait:
Processzor:AMD X8 FX-8320 3.5GHz
Memória: Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
Videókártya: MSI OC GTX760 2GB
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Asus M5A97[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz TechN7ne #46968 üzenetére
Egyszerű...ahogy letöltötted a progit elindítod és ott majd ő csinálja meg telepítés során.
Viszont ha nem arra gyanakszol nem hinném hogy laphiba hiszen máshol nem áll fent ez a probléma....először csináld meg a tesztet aztán majd látjukTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Blue Thunder #46972 üzenetére
Nem megcsináltam a tesztet,legalább is több mint 2 óra után leállítottam,nem tudtam hogy nincs vége a programnak csak eleje....
Csekély Angol tudásom szerint semmilyen hibát nem talált:
Nincs semmilyen fagyás,kék halál géphasználat közben,nyúzva van már 5. napja,mióta hazahoztam az új alaplapot.
Egyedül a Google Chrome nagyon néha,mikor új oldalra x-elek,arra a lapra írja hogy "ennek a lapnak annyi",rajta kívül minden más lap üzemel,nem fagy le,nem dob ki a Chrome sem. -
Buli77
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy pár (CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C) memóriát. Az lenne a kérdésem, normális e hogy az AIDA64 nem olvassa ki az egyik modul adatait, viszont látni látja a teljes 8Gb-ot?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv : Béla
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
Buli77
csendes tag
válasz kislaszlo83 #46975 üzenetére
Szia!
Azért nem tudod használni normál DDR2-es foglalatba mert ezek DDR2-es szerver memóriák.
Üdv : Béla
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Pár kérdéssel fordulnék Hozzátok. Kezdem kinőni a 4Gb RAM-omat, vagyis egy program kezdi kinőni, ami már többször leállt "Not enough memory" hibával. Vagyis szeretném bővíteni, és mivel nem egy drága dolog a memória, ezért ugranék 16Gb-ra.
A lap egy rev 1.0-s Gigabyte P55A-UD3 lenne, vagyis nem mai csirke. Az lenne a kérdésem, hogy 2*8Gb, vagy 4*4Gb lenne a jobb megoldás? Egyáltalán a lap elbírja-e a 16Gb-ot? Papíron igen, de a neten páran belefutottak hibákba amikor 8-16Gb-ot akartak belerakni, mondjuk nyilván azt senki nem fogja leírni, hogy minden ok, vagyis lehet, hogy ezek kivételes esetek voltak, nem tudom. Vagy lehetséges, hogy ennek a chipsetnek a 16Gb tényleg sok már?
Emiatt gépet cserélni nem szeretnék, viszont a 2*8Gb-ra hajlok, mert azt később ha cserélek mindent egyszerűbb lenne 32-re növelni. Vagy pár (1-2) év múlva már ne DDR3-ba akarjak gondolkodni, és ez ne számítson egyáltalán?
A Ram amit kinéztem (KingstonDDR-3 16GB /1866 HyperX Fury Black) papíron kompatibilis P55-ös chipsettel.
Köszönöm!
-
kislaszlo83
tag
Illetve, ha kivágom a bütyköt a memória foglalatból, működni fog az alaplap, vagy el se indul ezzel a szerver rammal? Kérlek segítsetek!!
-
Buli77
csendes tag
válasz kislaszlo83 #46979 üzenetére
Tudtommal nincs hozzá átalakító és ne kisérletezz a bütyök kivágásával. Maga az egész gyártási technológia is más a két memóriafajtánál.
-
laci06
senior tag
válasz MK VII #46981 üzenetére
i5 750 a proci. Abban, hogy nem fogja tudni kezelni biztos vagy?
Most rákerestem a neten, és találtam olyan fórumot, ahol arról írnak, hogy pont ugyanez a lap+proci kombó elhajtott vígan 4*8Gb-ot is. A specifikáció meg azért max 16-ot ad meg, mert annó nem voltak 4Gb-os nagyobb modulok még, amikor kidobták a lapot.
[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
Hali egy kis segítségre lenne szükségem. adott két darab egyforma kingston DDR3 ram modul a lap Asus B85 Vanguard. A probléma hogy nem bírom két csatornás módra bírni a ramokat, ez ugye akkor működne ha a két egyforma színű slotba rakom őket, de akkor el sem indul a gép. Csak akkor áll fel a rendszer ha az első két különböző színű slotba rakom őket így viszont csak single channel módban vannak, hol lehet a hiba ?
-
kislaszlo83
tag
Nem szeretne vki boldog tulaja lenni ezeknek??
-
májkiy
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogyha van 2db Kingston és 2db Kingmax RAM-om, és mindegyik 2 GB-os, azokat lehet kétcsatornás rendszerben futtatni? És ha igen, akkor hogyan kell őket behelyezni? Az azonos márkákat egymás mellé, vagy felváltva? Az alaplapon a foglalatok színezése felváltva van.
Üdv: Máykij
-
Blue Thunder
senior tag
válasz TechN7ne #46973 üzenetére
Akkor probáld ki hogy firefox alatt fog e következni hiba, nyuzzad azt is kicsit...ha ott nem lesz hiba akkor valoszinűleg a chrome-nak nem tetszik valami...driver vagy valami kiegészitő chrome-ban.
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Blue Thunder #46986 üzenetére
Nyúzom,hajtom,semmi gond sehol máshol.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Blue Thunder #46989 üzenetére
Semmi az égvilágon, minden friss, Win, Driver-ek, stb.
-
MK VII
veterán
válasz TechN7ne #46990 üzenetére
Szerintem nyugi.
A chrome ilyen hulladék. Nálam pl sokszor van, hogy a ˝lap nem tölthető be˝.. Meg tanúsítvány gondjai vannak. Net van. Minden más műkődik. Ilyenkor, ha leteszem tálcára akkor onnan vissza hozni már nem tudom. Feladatkezelőbe kilövöm, de utána nem indul már. Ilyenkor gép restart... Semmi más program nem csinálja.... -
Blue Thunder
senior tag
válasz TechN7ne #46990 üzenetére
Hát akkor chrome a hulladék mint ahogy kolléga is írja....én mondjuk amióta az eszemet tudom csak a firefoxot használom. Ezzel még sosem volt gondom...ha teheted akkor válts át...mást nem tudok ajánlani mivel sehol máshol nincs gondod
-
Oli.025
csendes tag
Sziasztok!
Van egy JWT A690g alaplapom ami 8gb ddr2 800 mhz ramot kezel.
Biosban fel is ismeri gép 6gb ramot ennyi is van benne 2 x1 gb, 2x2gb. Gondom az lenne hogy windows 7 32bit csak 2.75 ismer fel mi lehet a gond vele?
Köszi előre is válaszokat. -
kubokra
tag
Szisztok!
(Nem annyira vagyok benne a ramok világában)
Van egy Asus M4A78LT-M-alaplapom, ezen jelenleg két darab Samsung 2gb-os, 1333Mhz RAM. Ezekhez vennék most még 2x2Gb ugyanilyen Samsung RAM-ot.
Várható bármilyen probléma a működéssel?Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
kubokra
tag
Jelenleg amúgy úgy néz ki hogy mivel az egyik később egyedüliként lett vásárolva, annak kicsit más a száma(Samsung M378B5773CH0-CH9) míg a másiknak ami most benne van +amiket majd vennék azoknak ugyanolyan(Samsung M378B5673FH0-CH9). De gondolom ez csak nem lesz gondja, mert minden más ugyanaz.
Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Battlefield 4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ford topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs