Új hozzászólás Aktív témák

• Nemeske

csendes tag

Kedves Fórum!

Korábban, még ezen az oldalon kérdeztem RAM-bővítéssel kapcsolatban!

Nos, megvan a RAM, ami egy kék lapkára készült 2GB-os Hynix 2Rx16 PC2-6400S-666-12-A3 típusra hallgató DDR2-es modul.

Eddig 2db 1GB-os ugyanilyen sebességű Samsung volt a laptopban (MSI VR601)
    A bővítéses célú RAM-cserét a következő képpen kiviteleztem: kiszedtem az első DIMM1-es slotbol az egyik 1GB-os Samsungot, és a helyére tettem a Hynixet, a másik 1GB-os Samsung maradt.

A bootolásnál a BIOS-ban egyből kiírta a 3GB-ot, viszont a Win7 indulásánál a kékhalál képernyő fogadott, de csak egészen rövid időre, mert azonnal indult is előlről a boot-szekvencia, nem tudtam elolvasni ilyen rövid idő alatt.
    A következő felbootolásnál a Win7 monokróm boot-képernyő fogadott, mely észlelte, hogy hardveres változás történt a számítógépben, és hogy előzőleg nem indult megfelelően a rendszer. Itt felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy a Win7 automatikusan javítja a problémát, vagy választható a normál indítás.
    Én nem választottam a javítást, nehogy valami visszafordíthatatlan kárt tegyen a bootszektorban, egyszerűen csak ismét felnyitottam a laptopot, és a két memóriablokk sorrendjén cseréltem: (a 2GB-os Hynix a DIMM1 helyett a DIMM2-be került és az 1GB-os Samsung pedig a DIMM1-be)

A gép gond nélkül bebootolt, látja a 3GB-ot, eddig nem jelentkezett probélma.

Kiváncsi lennék, valaki tudja-e esetleg, hogy ez milyen jelenség lehetett, és esetleg fagyhat-e a közeljövőben hasonlóan? Most elvileg megy.

Hagyhatom így, vagy valamit tenni kell még?

Válaszotok előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés