- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Hirdetés
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemeske
csendes tag
Kedves Fórum!
Korábban, még ezen az oldalon kérdeztem RAM-bővítéssel kapcsolatban!
Nos, megvan a RAM, ami egy kék lapkára készült 2GB-os Hynix 2Rx16 PC2-6400S-666-12-A3 típusra hallgató DDR2-es modul.
Eddig 2db 1GB-os ugyanilyen sebességű Samsung volt a laptopban (MSI VR601)
A bővítéses célú RAM-cserét a következő képpen kiviteleztem: kiszedtem az első DIMM1-es slotbol az egyik 1GB-os Samsungot, és a helyére tettem a Hynixet, a másik 1GB-os Samsung maradt.A bootolásnál a BIOS-ban egyből kiírta a 3GB-ot, viszont a Win7 indulásánál a kékhalál képernyő fogadott, de csak egészen rövid időre, mert azonnal indult is előlről a boot-szekvencia, nem tudtam elolvasni ilyen rövid idő alatt.
A következő felbootolásnál a Win7 monokróm boot-képernyő fogadott, mely észlelte, hogy hardveres változás történt a számítógépben, és hogy előzőleg nem indult megfelelően a rendszer. Itt felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy a Win7 automatikusan javítja a problémát, vagy választható a normál indítás.
Én nem választottam a javítást, nehogy valami visszafordíthatatlan kárt tegyen a bootszektorban, egyszerűen csak ismét felnyitottam a laptopot, és a két memóriablokk sorrendjén cseréltem: (a 2GB-os Hynix a DIMM1 helyett a DIMM2-be került és az 1GB-os Samsung pedig a DIMM1-be)A gép gond nélkül bebootolt, látja a 3GB-ot, eddig nem jelentkezett probélma.
Kiváncsi lennék, valaki tudja-e esetleg, hogy ez milyen jelenség lehetett, és esetleg fagyhat-e a közeljövőben hasonlóan? Most elvileg megy.
Hagyhatom így, vagy valamit tenni kell még?
Válaszotok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance Pro Series 2x8GB 1866MHz DDR3 kit / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3000MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- G.SKILL Trident Z RGB 4x8gb DDR4 3200MHz
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest