Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz adika4444 #109974 üzenetére

    ÁSZF fontosabb részletek, netre kiélezve.

    - Dinamikus QoS-t alkalmazhatnak, de nincs kiemelve, hogy mit és hová sorolnak, illetve a becsült max sebesség 1000/150 Mbps, ezzel simán kihasználható az 5G N78.
    - Kicsit zavaros számomra a megfogalmazása, de a hangalapú és SMS szolgáltatást fixen saját kijelzős, billentyűzetes és mikrofonos eszközben lehet használni. Az internetre én úgy értelmezem, hogy saját kijelzővel kell rendelkezzen az eszköz, gondolom ebbe egy jobb fajta mifi beleférhet, de egy asztali router már nem, utóbbival azért meglehetősen nagyobb az esély a több forgalomra.
    - Csak online APN van, NAT-olt IPv4 cím, IPv6 GUA cím, utóbbinál nem tudom, mennyire tűzfalazzák, mekkora subnetet adnak ki egy eszköznek.
    - A normál belföldi adathasználat napi 108 GB-ig terjed. Azaz aki egy naptári napon belül ezt meghaladja, az adatforgalmazás másnap 00:00-ig nem lehetséges, sem kiegészítő szolgáltatással, sem méltányossággal, sem sehogy. A Yettel a korlátozásról annak alkalmazásakor értesítést küld.
    - EU-ban az 50 giga felhasználása után csak kikapcsolják. Túldíjazás nincs, tehát az 1. zónában 50 GB, máshol meg nincs net.
    - 5 SMS-t tartalmaz a fizetett 30 napra szóló díj, az ÁSZF szerint háttérben történő készülékaktiválási és egyéb technikai SMS-ek céljára. Hogy most ez 5 sima üzenet bárhová, vagy célzott számokra, arról nincs említés, de az Apple-ösöket elvileg nem számolja a Yettel és erről nem tesznek említést, hogy itt is így van-e, avagy ellenkezőleg.
    - Számlázási ciklus az első fizetéstől 1 naptári hónap és ott a fordulónap, ez aztán mindig az első fizetéshez igazodik. A havidíj automatikus levonását a számlázási napon és az azt követő 48 órában kísérli meg a Yettel, emiatt van egy ilyen türelmi idő, de nem tolják ki az időablakot, tehát a számlázási ciklus az ma fizetve július 9., csak augusztus 11.-ig is elmegy, ha 11.-én kerül befizetésre, de 11.-én befizetve is szeptember 9-ig megy.
    - előfizetői jogviszony 215 nap, ezen belül ha nem fizeti be az user, akkor a kihagyás utáni következő fizetés lesz a fordulónap. Ez nem keverendő azzal, hogy a konkrét szolgáltatásra 1 hónapra szóló szerződések jönnek létre a havidíj lecsengetésével.
    - A szüneteltetés itt simán következő hónapra eső díj be nem fizetésével lehetséges, de az fontos, hogy a mobilinternetet korlátozzák, amibe a Yettel APP is beletartozik, úh erről az előfizetésről azt biztosan nem lehet befizetni újbóli használat érdekében. A szüneteltetés tehát díjmentes, tényleges kihagyás.
    - Ha a szolgáltatási szerződés lejár és nem történik újrakötés, azaz a következő 30 nap nem kerül befizetésre, a töredék kiegészítő szolgáltatások elvesznek és nincs visszatérítés.
    - Kiegészítő csomagoknál több egymás utáni rendelésnél összeadódnak a töredékek/maradékok és az utoljára rendelt végéig használhatóak, vagy hát amíg tart a kifizetett 1 hónapos ciklus.

    Vannak még mások is, pl. a roaming, beszélgetés, SMS elég magas árakon fut, de ezt biztosan kiírja az APP is, meg egy ilyen csomagnál szerintem ezek kevésbé lényegesek.

    Összességében semmiképp nem rossz, főleg a bevezető 6000 forintért, de az apróbetűs részt érdemes elolvasni. Én ebből szedtem ki, ami szerintem fontos, remélem másnak is hasznára válik.

    Forrás: YETTEL ÁSZF 1/C. MELLÉKLET DIGITÁLISAN MEGRENDELHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJSZABÁS ÉS KÜLÖNÖS SZABÁLYOK 2024.07.09.-től

    üdv, adika4444- Ha egy munkát 30 perc alatt elvégzek, az azért van, mert 10 évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell 30 perc alatt elvégezni. Az évekért tartozol nekem, nem a percekért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés