Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodafon
senior tag
Köszi én is ezzel szemezek. Képminőség és képkészítés tekintetében mennyire alsókategória? Gondolok itt az érzékelő milyenségére, fokuszálás, fényérzékenység, iso szemcsézettség etc-re. Valamint ez a D5300 melyik Canonosnak felel meg kb? Tudom tudom a Canon-Nikon háború végetnemérődolog de mégis érdekelne melyik típusnak felel meg.
[ Szerkesztve ]
I'm gangsta!
-
rekid
addikt
válasz Yodafon #41351 üzenetére
Egy kategória a kettő. Belépő haladó. Canonnál a négy számjegyűek (1xxx) vannak alatta nikonnál a 3xxx széria.
Kb. a 750d a versenytárs.Van elég sok teszt róluk nézd meg. Papíron és nyers teszten jobb a nikon picit ISO tekintetében.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
hito
nagyúr
válasz Assimilator #41354 üzenetére
A google korszakában ilyet kérdezni? Ejej Focus peaking: az az ami DSLR-n nincs. Kicsit bővebben, így kell elképzelni.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz randras_83 #41360 üzenetére
Pont ez volt a legnyomosabb indok amiért nem a D600 lett. Azért 10 év után 33e expó, nagyon nem sok, nagyon nem sok!
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Viperator
őstag
válasz randras_83 #41367 üzenetére
Nem vált be a D750?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
bakosgabor57
őstag
Hali!
Szenzor tisztítással kapcsolatban : szerintetek tisztító folyadékra mi a legjobb megoldás? Gyógyszetári tiszta alkohol, sebbenzin, desztillált víz, vagy rendelni valami löttyöt? Ugyanis én már próbáltam egy JJC szettet, és a nedves swab több rosszat tett, mint jót, alig tudtam utána óvatosan lepucolni a homályt amit hagyott maga után. Vagy nézzek valami másik márkájú cucc után, amitől már most elment a bizalmam?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bakosgabor57 #41370 üzenetére
Rohadtul nem csinálnék vele semmi nedveset - amit a lenspen nem szed le, az már a szervízelős kategória.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
válasz bakosgabor57 #41373 üzenetére
Nekem ez van - szerintem a direkt lencsére való túl nagy ahhoz, hogy a sarkokba is rendesen beférjen.
-
mahoni
tag
Sziasztok,
Mekkora különbség vagy az
AFS50 1.4 és az 50 1.8 között?
Megéri a plussz pénz?42
-
total90
veterán
válasz bakosgabor57 #41373 üzenetére
Minőségi és jó ár érték arányú tisztítószerek [link] Nálam jobban bevállt mint a Lenspen.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
veterán
válasz r.levente75 #41380 üzenetére
Nincs, általában csak addig baszkurálom amíg jó nem lesz.
-
*Ropi*
félisten
válasz bakosgabor57 #41370 üzenetére
Szenzorhigiénia. Igaz Canonhoz írtam, de csak nem fogja kiégetni a szenzort.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kopi120
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy adot egy d610, 1. slotban 64GB 2. slotban 32GB. 1. kártyára RAW 2.-ra jpeg megy. Azt írja a váz, hogy 1.100 kép fér rá, de mivel kb 27mb egy RAW ez kb 30GB.
Van valakinek tapasztalata, hogy mi a fészkesjófene van? -
törölt tag
Valsz.nagy buta kérdést teszek fel
adott nikon d5300 illetve nikon ml-l3
mit kell állítanom a gépen, vagy másként kérdezem: kell-e bármit is állítani azért h. a távvezérlőt használhassam ?
Mert, hogy ne megy...Hogyan tudnám kizárni azt, hogy hibás a távvezérlő ?
Örök hálám -
-
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Mennyit érdemes adni egy közel egy éves, de 5 éves garival rendelkező Tamron 70-300 VC -ért? Ilyen: https://www.arukereso.hu/fenykepezogep-objektiv-c4191/tamron/sp-af-70-300mm-f-4-5-6-di-vc-usd-nikon-p45546024/
Nikon D3100-hoz lenne
Köszönöm!![ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz Zotyatv #41394 üzenetére
Ha jól emlékszem az 5 év az magánszemélyekre vonatkozik, és személyhez kötött, ergo kelleni fog az előző tulaj ha van valami. Mivel 70-300 Nikon van már 85-95 körül, én max 75-öt adnék érte. (megjegyzem ilyen obit vettem régebben 65k-ért, igaz ott se doboz se gari nem volt.)
Biztos, hogy nem átruházható a gari, most ránéztem a Tamron oldalára. Ergo 1 év után semmi, ha nem az viszi akinek a nevén volt a kiterjesztés.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
mahoni
tag
Sziasztok,
Sok-sok olvasgatás alapján arra jutottam, hogy az alábbi objektíveket vásárolnám meg kezdő fotozáshoz 5300 -as Nikonomhoz.
Nikon 35 1.8G már meg van
Nikon 50 1.4G
Nikon 85 1.8G
Nikon 24-70 2.8 g ed
Nikon 70 -200 2.8 gTokina 11-16 f2.8 AT-X116 Pro DX II már meg van, ezt meg tartom
Nikon AF-S 18-105mm f/3.5-5.6 G ED DX VR már meg van , ezt eladnám ha jönne a 24-70
Nikon 70-300/F4.5-5.6 G AF-S VR IF ED már meg van, ezt eladnám ha találnék jó 70-200-tMilyen makro objektívet vegyek?
Szerintetek jók ezek ? Valamelyikből más márkát vagy más típust nézzek?
Vagy valamelyiket tartsam meg?
Mely objektívek lennének jók ezek közül ha később váltok FX vázra?Köszi
[ Szerkesztve ]
42
-
válasz mahoni #41396 üzenetére
Mi a célod, mit szeretnél fotózni? Ezekkel az obikkal mindent (is ) lefedsz (kivéve ha eladod a 18-105-öt, akkor a 16-24mm (DX) gyutáv kimarad, ami meg pont elég általános lenne).
Aztán mindegyik objektív hetekig pihen majd a táskában, mire egyáltalán előveszed Ne érts félre, ez csak az én saját tapasztalatom, kezdőként én is összevásároltam mindent, de mostanra nagyon örülök, hogy - egyelőre - lecsupaszítottam a felszerelésem egy 17-55mm 2.8-ra, egy 50mm 1.8ra, és egy Tamron 70-300-ra, (amit amúgy csak nyári hónapokban használok, ha kijutok a természetbe, meg néha portréra). És persze én se hallgattam senkire, amikor mondták, hogy alapvetően nem a cucc számít
Nyilván mindegyik jó valamire. A 24-70 és 70-200 szuper páros lesz FX-en is, a fixek ha jól tudom DX kivágással tökéletesen, teljes képkockán kompromisszumokkal, de használhatóak, a 11-16 is végállásban már jó lesz.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
itouchfan
senior tag
válasz mahoni #41396 üzenetére
Ha tényleg mindent, de mindent fogsz fotózni, ez még akkor is bőven sok szvsz. Az nyilván más, ha később FF tervben van, mert akkor már lehet értelme megtartani az összes fixet.
De én alapvetően a tokina 11-16tal, a 24-70nel, egy 70-300zal, és egy fixxel (vagy 35, vagy 50 mm) tökéletesen meg lennék elégedve, szerintem ez így nagyjából minden igényt lefed (kivéve esetleg amit már írtak, hogy a 16-24 mm között van egy kis luk).„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lexus, Toyota topik
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest