Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
(#19282) Freddy76 & (#19283) BigBlackDog: köszönöm!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok! Valamelyik Nikon app alkalmas jpeg képek csoportos veszteségmentes forgatására, körülvágására, átméretezésére?
Üdv & köszi
-
looser
addikt
Sziasztok!
Kezdő dslr gépnek a D300 megfelelő lenne? Eddig Nikon kompakt és bridge gépeim voltak (vannak) és szeretnék továbblépni. Ezt a készüléket néztem, a Pixinfo tesztje alapján jó választás, vagy legalábbis az volt 2007-ben. Még a D7000-en gondolkoztam, ezzel be is lőttem a rászánt keretet (váz 100e Ft-ig).
Köszi & üdv!
-
looser
addikt
Őszintén szólva én 1x év alatt összesen 3-4000 képet lőttem, szóval eléggé amatőr vagyok, de elsősorban képminőségben szeretnék javulást (most egy Coolpix L830-as gépem van) és a záridő állítás lehetőségét. A Nikont pedig azért szeretném, mert 15 évvel ezelőtt egy fotós hölgyismerősöm is ezt használta; akkor jött haza Londonból és imádtam a képeit, néhányat A4-ben is kinagyíttatott és volt közte pár fekete-fehér. Viszont a kompaktot kb. 8 éve vettem, a fenti bridge-et pedig 2 éve, tehát ez a Nikon-dolog inkább csak a mélyben munkált :-)
A 7000-essel kapcsolatban AF problémát említettek több helyütt, ezt sajnos nem tudom, mit takar, valaki egy olyan példát említett, hogy egy madár a fák lombjai között való fotózásakor a fókusz valahova középre kerül. Nekem még ezek a problémák igen távoliak, szóval lehet, hogy nem érdemes ezzel foglalkozni.
Őszintén szólva még kérdéseim sincsenek, annyira ismeretlen terep a dslr, meg úgy általában a komolyabban vett fényképezés (gyakran csak mobillal kattintok, ha tetszik valami, az van kéznél), de azért kérdeztem itt, mert Nikont szeretnék és elsőre már olyan készüléket az adott árkategóriában, amellyel sokáig fog szolgálni és mélyre lehet vele menni. Az objektívek keresésének, megismerésének és utánaolvasásnak még neki sem kezdtem :-)szerk.: a 1x év magyarázata egy Beirette gép, amit itt őrzök, de hosszú ideje nem nyúltam hozzá. Használtan kaptam keresztanyámtól, összesen ha 10 tekercs filmet lőttem vele.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Te a két váz közül melyiket választanád?
marcitp: köszönöm a válaszod! Igazából már a bridge megvásárlásakor szemeztem dslr Nikonnal, csak akkor nyaralás előtt döntöttem a kényelem mellett. Nem bántam meg, jó helye lesz a családban, mert a régi kompakthoz képest ez is előrelépés, de állatira tömörít, a 16MP-es wide képek 2-2,5MB körül vannak. Ez nagyításkor látható a nem csúcs Dell IPS monitoromon is, nagy tv-n pedig különösen. Nagyon köszi a javaslatot, akkor még nézegetem, valahol el kell kezdeni, vagyis valahol kell folytatni :-)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz Papa-Het #39161 üzenetére
Kimerítő volt a válaszod és lelkesítő, köszönöm! Egy kolléganőm D3100-asával készült képeit nézegettem és azok is szuperek, de ha lehet, akkor inkább használtan egy komolyabb gép ugyanazon az áron, mint egy új belépő. A D300s-t sem ismertem, sok a változás a D300-hoz képest, ahogy olvasom. Még mindig bizonytalan vagyok, de nagyon köszönöm neked és rekid-nek a segítő hozzászólásokat!
Legközelebb akkor jelentkezem, ha megvan a készülék :-)
Üdv!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hát, baromi nehéz a választás. A D300-hoz húz a szívem, de ha kirándulunk vagy városnézés van, egyszerűbb előrántani egy automata gépet (módot), ezt ugye, ahogy video-t sem, sajnos a D300 nem tud. Max megtartom a Coolpixet automatának, a D300 pedig tanulógép lesz. Vagy ez nagy hülyeség? :-)
-
looser
addikt
válasz tvamos #39208 üzenetére
szecsgeri: a ti segítségetekkel! Tudod, mint a Mátrixban az Orákulum :-)
tvamos: az baromi jó ár lett volna. Most a FB Nikon adok-veszek csoportban 175-ért van egy párezer expós 18-105-tel, de az már sajnos jócskán túl van a keretemen (120e), szóval én kezdésnek csak egy 18-55-ös vettem volna hozzá, a gépet pedig 100e-ig bezárólag. 130e még belefért volna, max. nincs sör egy hónapig :-) Ilyen obi volt hozzá?
-
looser
addikt
Tripontnál holnapig egész jó akciók vannak (Nikon -10% + pénzvisszatérítés), ha valaki esetleg vásárlás előtt áll.
-
looser
addikt
válasz tvamos #40902 üzenetére
Az mondjuk meredek, hogy a 80e-el drágább D7200-nál 22e, míg a D5600-nál 30e a visszatérítés...
Én már hónapok óta nézegettem, BF-re vártam, de nem volt jó árban D7200-es, most 18-140-el vettem meg 346 (-22), ebből ha jól láttam 150 körül van az obi. Nagyon be vagyok sózva :-))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Akkor ezek szerint ront a képminőségen egy védelem céljából feltett UV szűrő? Teljesen kezdő vagyok, az eladó javasolta és rá hallgatva vettem egy uv szűrőt. Mondván, ha béna vagyok és koccan a gép, nem a frontlencse sérül, ami végül is elfogadható magyarázat volt számomra. Úgy voltam vele, hogy kezdőként nem árt, meg sajnos a Coolpix meg a régi Beirette-em is koccant 1-2x, pedig vigyáztam rájuk. De a képminőség befolyásolása tényleg érdekelne.
Meg még egy kérdés: a hideg-meleg (utcáról lakásba & vv) esetén mennyire kell vigyázni? Szóval ha kimegyek-bejövök, mindig érdemes várni, hogy akklimatizálódjon a szett? Vagy ez hülyeség? :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Byk01, t_a_m_a_s, doeeg, Roachy: köszönöm szépen a válaszaitokat!
Még egy amatőr kérdés: ha leteszem a gépet, az ugye "orrnehéz", ez nem kezdi ki a menetet? Itt az obi és gép között bezárt háromszög két befogóján lévő nyomást értem. Tehát érdemes otthon is szétszedve, kupakokkal, táskában tárolni, vagy maradhat így?
-
looser
addikt
Valaki linkelt régebben egy látványos interaktív ábrát, amelyen lehetett állítgatni a rekeszt, fénymennyiséget, iso-t, záridőt és az mutatta, hogy mikor alul- vagy felülexponált a kép. Ha jól emlékszem, piros-kék volt, egy város, felette helikopter...valami ilyesmi :-) Lehet, hogy nem itt volt, hanem az amatőr képek topicban...de hátha valaki ismeri a linket.
Még két amatőr kérdést engedjetek meg, erre eddig nem (nagyon) találtam választ:
1, a keresőben nézve - ha a nap is benne van - az nem károsít(hat)ja a szemet?
2, az analóg világban tiszta a filmérzékenység (iso+ -> érzékenyebb bevonat), de a ccd-cmos esetén mi változik?
Köszi
-
looser
addikt
Nemrég volt itt egy 30-ért, az szerintem jó ár.
-
looser
addikt
válasz kurion #41154 üzenetére
Esetleg érdemes lehet a Dxomark pontjait is figyelembe venni objektív választásnál (ez már egy szűkített lista, ki tudsz venni és bele tudsz rakni szempontokat); valamint így mérnek.
Érdemes lehet úgy rákeresned, hogy beírod a géptípust + választott obit és a "sample", "pictures", "photos" stringekkel kiegészítve. Hajrá
-
looser
addikt
válasz mazsi70 #41166 üzenetére
"Any price" és "Any date"; ezekre nincsenek szűrők beállítva. Be lehet 0-200$ között és akkor az 50mm 1,8D lesz az egyetlen ajánlott, s így első helyezett obi :-)
Ez így jelenleg a D7000 esetében - az összes vele tesztelt fix, dx-fx, bármekkora gyutáv és rekesz - érvényes. Ezért írtam, hogy ki-be lehet kapcsolgatni a szűrőket, de tény, már ha az észrevételed erre vonatkozott, a DxO mérései szerint pontozott, s így ajánlott sorrendet látod adott géppel.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Nagyon jó ez a srác :-)
Plusz egy másik videójából választ kaptam az UV filter kérdésre. Ront a képminőségen, ne használd, vigyázz a gépre-obira.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Nem tudom, eddig is voltak kompakt digi meg filmes gépeim, de soha nem jutott eszembe, hogy beleássam magam a témába. Ez a gép meg hozta magával az érdeklődést; még a fénytani ismeretekbe is belekezdtem, de az már kissé magas :-)
Én tökéletesen megértem davidvip érdeklődését, a manual olvasása is tud örömet okozni és kedvet csinálni a vásárláshoz. Én még annyit tudnék hozzátenni, hogy érdemes lehet vásárlási szándék nélkül is elmenni egy fotós boltba (magam a Tripontnál vásároltam) és beszélgetni az eladókkal; ilyen helyeken csak lelkes és hozzáértő emberek dolgoznak.
Sok oldal foglalkozik a témával, szerencsére, nekem ez például remek útmutató volt.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Sziasztok, egy kedves ismerősöm vett egy Samyang 14mm obit a D3400 gépéhez, ami sajnos nem ismeri fel azt. Visszavinni nem tudja, mert eltelt 3 nap (Westend, 220V, nem internetes rendelés). Azt látom, hogy készülnek képek ezzel a kombóval. Milyen beállítást igényel a gép, hogy működjön rajta mégis az objektív?
Köszi & üdv
-
looser
addikt
gaben22, anaqer: köszönöm a válaszaitokat! A link remek és igen, ez volt az első, amit kipróbáltunk, de sajnos nem működik neki. Mondjuk távolból, írásban kommunikálunk, de most írtam neki, hogy a 22-es rekesz mellett próbálja ki rekesz prioritással vagy manuálisban (auto-val fotózott eddig). De ha mégsem jönne össze, remélem nem szőröznek vele a 220 voltnál, eddigi tapasztalataim során (3 vásárlás) normális a hozzáállásuk.
Esetleg milyen hasonló fényerejű nagylátót tudtok ajánlani, ha esetleg csere lenne?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
hotkar, Knti: köszönöm szépen a segítséget! Valószínűleg visszaadják az obi árát, akkor meg irány a MM.
Viperator: mindenképpen újat szeretne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs