Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imifej
senior tag
Egy D5200-hoz kellene valami vakut vennem. SB-700 elég drága, valami alternatíva kellene, ami nagyságrendileg hasonló tudású. Családi, iskolai fotózáshoz lenne. Szeretném, ha oldalra is fordítható lenne, portrézás miatt. Esetleg ebay is megoldható, de elsősorban hazai lenne a preferált.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Imifej
senior tag
Pár hete van egy D5200 gépem, és próbáltam utánanézni, hogy mi lehet az a kis kampó szerű valami az objektív mellett, a kioldóval ellentétes oldalon. Leírásban nem szerepel.
-
Imifej
senior tag
D5200-hoz melyik a legjobb ár-érték arányú olcsóbb macro objektív? Illetve azt olvastam, hogy ezekkel is lehet portrézni? Persze gondolom, hogy nem a portré az erőssége, de egy 18-105-höz viszonyítva jobban lehet vele?
A lányom nagyon szeretne makrózni, én pedig portrét szerettem volna, de hátha van kompromisszumos megoldás. Használt is érdekel, de elsősorban újra gondoltam.Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Imifej
senior tag
válasz terra052 #27694 üzenetére
Hát ez durva. Nekem is van pár Zenitre való obim. Ezek szerint egy 42->Nikon adapterrel fel lehet ezeket tenni a gépre? Itt egy másik video, ahol a Helios 44-M obit teszi fel D3100-ra. [link] Érdemes szerintetek ezzel foglalkozni? Van egy Jupiiter-37A is, gondolom akkor az is jó hozzá.
-
Imifej
senior tag
válasz WhiteShoes #27697 üzenetére
A Jupiter a videók alapján még jobb. Van végtelen is.
-
Imifej
senior tag
Kipróbáltam, csak úgy adapter nélkül a Jupiter obit a géphez tartani, és lőttem kevés fénynél pár képet. Hát meglepődtem! Tényleg szuper. Már csak azonnal be kell szereznem egy ilyen adaptert. Viszont a vakura valami hibát írt (beépített).
-
Imifej
senior tag
válasz WhiteShoes #27704 üzenetére
A gép manuálban volt, de este lévén nem akartam túl sokat szórakozni, Így a vakuval nem foglalkoztam. Holnap rendelek majd egy adaptert, és akkor majd kíserletezgetek. Minden adapter egyforma, vagy figyelni kell valamire rendelésnél?
-
Imifej
senior tag
válasz WhiteShoes #27707 üzenetére
Van ami chipes. Gondolom azért, hogy becsapja a vázat?
-
Imifej
senior tag
válasz VW-Corrado #27746 üzenetére
Basszus. Már rendeltem egy simát, és egy chipest. Most már megvárom, és ha nem válik be, akkor rendelek majd olyat. Azt hittem, hogy a jupiterrel van végtelen.
[ Szerkesztve ]
-
Imifej
senior tag
Ha valakit érdekel esetleg még, a zárszámláló állapota, a Picasa programmal is megnézhető, ha a képet megnyitod és az info gomb megnyomása után letekersz a lista aljára. D5200-vel megy, Lumix DMC-FZ5-nél persze nem írt semmit.
-
Imifej
senior tag
Ezzel van Jupiteren végtelen is. [link]
-
Imifej
senior tag
válasz fireman123 #30769 üzenetére
[link]
[link]
[link]
[link]
Én ezeket látva vettem inkább 568-at. Gondolom nem mind rossz, de ha Kínából rendelek és kifogok egy rosszat, akkor enném a kefét. Rossz 568-ról még nem olvastam a Yongnuo topikban, de biztos előfordul ebből is hibás a nagy számok törvénye alapján.Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Imifej
senior tag
válasz Pulsar #30774 üzenetére
Én 25e pénzért vettem, vámon átcsúszva. Max 30e FT-ig veszek kínából cuccokat, mert többet nem szeretnék bukni, ha valami rosszul sül el. Fényképezőt, objektívet csak itthon. Használt obit esetleg kintről, de azt nem kínából. Nekem D5200-es fényképezőm van, az sem tudja a HSS-t, a vakuval ellentétben, de nagyon hiányzik ez a funkció. Legalább a vaku tudja, és ha megbolondulok, akkor már csak fényképezőt kell cserélni.
-
Imifej
senior tag
válasz energomatt #30786 üzenetére
Meg egy műterem. Igazából a beépített is lehetne harmadik, de igen, a 3db külső lenne az igazi .Bár a beépített lehet csak rontana a helyzeten.
-
Imifej
senior tag
válasz fireman123 #31854 üzenetére
Erre és is vevő lennék. Már a garancia miatt is megérné itthon venni.
-
Imifej
senior tag
válasz metal01 #34576 üzenetére
Két hónapja vettem ilyet. Egy Yongnuoo 568EX volt előtte, de hamar feladta a harcot. Eddig jól működik, de az 568 nekem egy hangyányival jobban bejött. Mintha egy kicsit jobb lett volna a fényeloszlása. A Meike viszont csendesebb és nem hirtelen merúl le mint a másik. Ami hátránya a Meikének hogy a segédfénye csak a középső fókuszponttal hajlandó együttműködni. Bár a Yonghunoo-nál már nem tudom kipróbálni nem e annál is így volt-e.
-
Imifej
senior tag
válasz metal01 #34598 üzenetére
25 ezer pénzért sajnos nincs jobb. A gyári Nikonra én is sajnálnám a pénzt. Inkább kockáztatok. Amúgy nem mondtam, hogy rossz a Meike, csak nem Nikon. A Yongnuoo-t favorizálják sokan de nekem meg az halt be. Gyalázatos forrasztások vannak a paneljén!
-
Imifej
senior tag
válasz matyi012345 #36047 üzenetére
Egy jó vaku az, amit nem tudsz rápattintani egy akármilyen csilli-villi mobilra. De igazából a lehetőség megvolna rá, ha valaki megálmodná, hogy egy kioldót rá lehessen kötni a telóra, akár vezetékest, akár vezeték nélkülit. A lehetőség adott,előbb utóbb a kínaiak megcsinálják. Majd súgok nekik. De én akkor is maradok inkább egy D5200 mellett.
-
Imifej
senior tag
nekem megy
-
Imifej
senior tag
Én úgy szoktam ezt a 0% THM akciót kihasználni, hogy megrendelem az árút amikor leárazzák, és kissé halasztom az átvételt a következő hétig. Álltalában leárazás után felviszik ugyan az árat, de 0% THM-ért elvihető.Így mindkét opciót ki tudod használni, ha szerencséd van.
-
Imifej
senior tag
válasz Márton #36938 üzenetére
Üzletben intézem, ott azt választasz amit akarsz. Netes vásárlásnál más a szitu. De mivel részletre akarom venni, így eleve az üzletben kell intéznem. Itt szerencsére van is ilyen üzlet, ezért személyesen be szoktam menni hosszabbítani a szállítási időt. Egyébként az eladók javasolták, hogy így is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Imifej
senior tag
válasz rellif #40521 üzenetére
Nekem Meike 910 van most, és Yongnuo 568 volt előtte. Sajnos az utóbbi megadta magát, TTL mód nem megy, de vázról levéve, és manuálban működik még. Tényleg erősebb az 568, de hangosabb is sokkal, és az akkut is jobban zabálja. Valaki meg tudná mondani, hogy az 568 segédfénye akkor is megy, ha nem a középső fókuszpont van kiválasztva? Mert a Meike nem. Sajnos nem emlékszem már rá.
-
Imifej
senior tag
Így már más. Szerintem vaku mindenféleképp kell előbb utóbb beltérre, minimum olyan, ami forgatható. Vannak kisebb méretűekben is. Nekem most Meike van, és teszi a dolgát ahogy kell. De szerintem bármelyiket választod, csak nyerni fogsz vele. Kínából egyik sem túl drága. De hazai üzletben is válogathatsz.
-
Imifej
senior tag
Leváló gumit mivel lehet visszaragasztani rendesen? D5200 hüvelyk új támasz mozog.
-
Imifej
senior tag
Nem túl régi a gép,nem is levált, inkább csak csúszkál a vázon. Elég fura, mint ha a ragasztó nyúlós lenne. Köszönöm a valászokat, előbb akkor a kétoldalassal próbálom, aztán ha az nem segít, akkor jöhet az FBS.
-
Imifej
senior tag
válasz r.levente75 #40741 üzenetére
Elég sok régi Nikon gép van a gyűjteményemben, és mindnek ragadós volt a markolata. Sima denaturált szesszel mindet meg tudtam takarítani, károsodás nélkül.
-
Imifej
senior tag
válasz mahoni #41128 üzenetére
Meike MK-910 szerintem teljesen rendben van, jobban bejött nekem, mint a Yongnuoo 568. Tudásban hasonló, tartósságban nálam elvérzett az utóbbi. Bár fényerőben kissé alulmarad a 910, de nem feltűnően. Fix 35-ös obim most adtam el, mert kihasználatlanul lapult a táskámban. Helyette pár régi obit használok rendszeresen, Helios-t, és Jupitert. Ezekkel lehet tanulni manuálozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest