- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- ldave: New Game Blitz - 2025
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36697 üzenetére
Passzolom ezt a kérdést, nemtudom, hogy mással volt-e már ilyen.
2 mag + HT? Mert a minialkalmazás 4 magot ír.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #36697 üzenetére
Vagy megint msconfig bibi.... Az is szokott lenni.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36695 üzenetére
De más lap.
Előfordulhat, hogy megy, de azért ez elég ritka.Elég hülyén ismerte fel az aida a 950-est, Dual Core...
-
OldJohnny66
tag
válasz
ZetorGumi #36685 üzenetére
Sziasztok!
A Tiéd "túl egyhangú"
Ez négy modul, 3 fajta és 2 méret...Bár a képen nem látszik, (alapon van) de hónapokig ment így hibátlanul, alap BIOS-sal
dingo-htc se: A Windowsban az energiatakarékosság beállítását nézted? (Kiegyensúlyozott, energiatakarékos, vagy teljesítmény centrikus) -
apollo12
veterán
hali csináltam egy kis saját tesztett ht on/off, bf3 ban és crysis3 ban, ez a teszt miatt [link] és nem tom de nálam bf3 multiban 64slottos szeront ht off al nem egyszer elfogyott a proci ilyenkor a vgak 70% mentek, ht on meg semmi gond nem volt ott a legrosszabb 92% de csak pillanatra, átlagban 96% ami jónak mondható sli miatt
és ugyan ez volt crysis3 multinál, sokkal jobbak voltak a min fpsek amikor ht be volt kapcsolva de singleben meg semmi különbség,
TDU 2 ben volt javulás ht offnál min fps 70fps alá nem ment, ht on meg 56fps volt a legkisebb ugyan azon az útvonal
más játékot nem néztem tom raider ben meg legtöbbször a cpu cska 30-40% megy ott a vgak izzadnak rendesen
-
ZetorGumi
addikt
válasz
dingo-htc se #36687 üzenetére
Áh, nem adom őket, örülök, hogy össze tudtam őket szedni így, meg nagyáltalánosságban ki van használva a 24Gb nagyrésze.
-
zeix
senior tag
válasz
dingo-htc se #36690 üzenetére
Nem tudom melyik @bios-t töltötted le, de ezt kell installálnod.
Töltsd le az F3-mas biost [link].
Ezt nyisd meg és csomagold ki egy könyvtárba, ahonnét majd betallózod az @bios-szal.Ha F3-massal nem megy, nézd meg a bétákat is:
F5A; F5Cszerk:
Esetleg nem raktad fel az easytune nevű progit az alaplapi cd-ről?
ha igen töröld le és úgy installáld az @bios-t. -
ZetorGumi
addikt
válasz
dingo-htc se #36686 üzenetére
De csak két modult hagyj benne. Vagy a Corsairt, vagy a kingmaxot.
Lehet, hogy az nem tetszik neki, hogy 2 gyáró 2 párja van benne. -
cinkoxid
senior tag
válasz
dingo-htc se #36688 üzenetére
Telepíteni akarod a biost?
-
dingo-htc se
tag
dll function call crashed checkfk. searchbiossTR- ezt irja ki amikor telepiteni akarom a@biost
-
smisa
őstag
válasz
dingo-htc se #36681 üzenetére
szép ram összehozatal
kapásból vedd ki pl a 2x2 gb -t és lehet meg is szünik a probléma - egy probát megér
-
mpierre
veterán
válasz
dingo-htc se #36680 üzenetére
Próbálj egy bios frissítést, ahogy már mondták, de most a win alól. Az alaplap cd-jén ott az @bios nevű progi (ha nem találod, akkor a neten is fent van, de ne az x79 lapokhoz valót töltsd le), azt felrakod, majd a giga honlapjáról letöltöd az alaplapod legutolsó biosát. Bios updatet választva betallózod a letöltött biost és feliratod vele a chipre.
A reset (vagy clear) cmos legyen bepipálva. Újraindulás után minden alapon lesz. freki, ram sebesség, időzítés, minden. Tehát újra be kell állítani az egészet.Ha megoldja, akkor a bios volt a ludas. Ha nem, akkor összeülünk Béláim.
-
mpierre
veterán
dingo-htc se: Milyen alaplapod van?
Szerk: válasz akart lenni....
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
dingo-htc se #36676 üzenetére
Nekem is volt hasoló problémám. Aida64-et szedd le, és azzal is nézd meg mert valószínű a CPU-Z hülyeséget mutat.
(persze ez akkor áll ha a bios-ban minden default, tehát semmit sem piszkáltál minden gyári értéken van). -
dingo-htc se
tag
válasz
ricshard444 #36675 üzenetére
kikapcsoltam de semmi változás.a cpu-z nem mutatja h felraktam 20x a szorzót,vagyis semmi változás nincs.
-
válasz
dingo-htc se #36674 üzenetére
Kapcsold ki az energiagazdálkodás funkciókat
-
dingo-htc se
tag
feltettem 20x ra.semmi változás.ugyanazt mutatja a cpu-z.elromlott vmi?miért nem tudom instalálni az alaplaphoz kapott lemezt?
-
zeix
senior tag
válasz
dingo-htc se #36670 üzenetére
Akkor marad a bios beállítás vagy frissítés.
Rakd 20x-os szorzóra. -
ZetorGumi
addikt
válasz
dingo-htc se #36670 üzenetére
Akkor tényleg kicsire van állítva a szorzó a biosban.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
dingo-htc se #36665 üzenetére
Ha leterheled a procit egy LinX-xel, akkoris ezt az értéket írja?
Gyanús nekem, hogy az energiagazdálkodás kapcsolt be. -
zeix
senior tag
válasz
Linkelj légyszi róla (cpuz) egy képet.
Szerintem a szorzód van alacsony értéken. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nem vált fel a szorzó?! Magok hőfoka rendben van?
-
dingo-htc se
tag
sziasztok!i7 920.az miért van srácok h nekem a cpu-z-n a core speed megáll 1598 nál?és nem is megy feljebb sohasem.megnyitok egy játékot akkor is ezt az értéket mutatja.alaplapot visszaállitottam gyári beállitásra
-
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #36663 üzenetére
lehet
-
-
apollo12
veterán
szerintetek ez mennyire hiteles? [link] nekem a crysis 3 ban segitet a ht
de lehet hogy csak az új i7 tel vannak gondok?
-
apollo12
veterán
hali kicsit ki teszteltem alacsony feszen 0.992 voltot kap, a load meg 0.960 így nem kákahalálozik 20perces linxnél, játszani nem fogok, netre elég lesz, így a gép 240watt helyett csak 200wattot eszik
-
cinkoxid
senior tag
Nekem egy gtx 560ti oc van a gépbe, és battlefield 3 alatt is max 45%-os a cpu kihasználtság
-
zeix
senior tag
válasz
ricshard444 #36654 üzenetére
Én méricskéltem bootracer-el meg cryistaldiskmark-kal is, de ugyanazokat az eredményeket kaptam mint nagyobb frekin.
Mondjuk a 4k írás visszaesett kicsit:
Random Read 4KB (QD=1) : 39.154 MB/s [ 9559.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 229.802 MB/s [ 56103.9 IOPS]Random Read 4KB (QD=1) : 40.538 MB/s [ 9896.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 285.063 MB/s [ 69595.3 IOPS]Játékoknál pedig a 2,8ghz is kihajtja a 4650-es vga-t.
Itt ezért nem veszek észre lassulást sztem.
Majd a 7770-esnél megnézem mekkora frekin hajtja kiTetszik ez az underclocking
-
-
apollo12
veterán
hali egy 930 mekkora feszen mehet alap 2.8ghz-en??
menyire érdemes először állítani?
-
-
zeix
senior tag
Jó ötlet ez az alulfeszelés.
Hűvös marad a proci és nem igazán veszek észre lassulást, a kisebb órajel miatt.
Valószínű a vga limitem miatt -
kpal
nagyúr
válasz
ricshard444 #36649 üzenetére
Na ez az
-
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #36647 üzenetére
nem hiszem hogy sok, nekem simán vissza lép 2400mhz, de a fesz marad
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #36648 üzenetére
Egyszer felraktam de úgy bele ette magát a registry-be, hogy win reinstall lett belőle.
Jól van, jaszkarizol itt a Mushkinnal.
Nekem csak gagyesz Corsair-re fussssssa.
ricshard444: Full alapon megy csak (vCore normal vagy auto). De az nem okés, mert nálam pl túl feszeli alapból a procit. Tehát 1,1V-al megy idle és 1,25V-al load. Ehhez képest 1,032V-al elvan idle-ben is és load-ban is... Lejebb még nem néztem de lehet menne ott is stabilan.
Engem a turbo őrjít meg. Ha kilövöm a turbót akkor elesek a 21/22-es szorzótól. Így a proci csak 2,67GHz-en ketyeg, 2,8/2,9GHz helyett.
Ha belövöm a turbot ráqadásul azok a progik amik egy szálon terhelnek csak (pl a winamp) feltekerik a szorzót 22-re és a cpu 2,93GHz gangol (de minek?!). -
Nesze neked energiatakarékosság
100% terhelésen 37 fokos a legmelegebb mag, ez a legkissebb beállítható fesz a procit meg csak úgy levettem találomra. Nem kell ide szutyok i3
-
mpierre
veterán
Az íiztunya konkrétan semmire se jó...
Szerintem büntiből fejlesztették.
apollo12: Ez a CPU Clock Drive : 800mV; PCI Express Clock Drive : 900mV tud fagyást okozni sajnos és hajlamos néha elmászni. Én is voltam már rossz végen emiatt. Az F13 bios meg csak az intel raidet javítja. Felrakni nem feltétlen fontos, ha gondod van az F12-vel, akkor érdemes ránézni, mert mást is javíthattak benn, de ugye a giga support ezen a téren nem remekel.
Qru: Ehh, ez a ram időzítéses mizéria. Továbbra is tartom, hogy a cl7, 1T-ben 1600MHz-n a tuti...
Jól mutat a cpu-z képen!
-
Rég volt Gigabyte lapom, akkoriban nem volt jó semmire a program
Az is jó lenne ha működne a szorzó + fesz ugrás Idle ---> Load
Milyen feltételei vannak ennek beállítás ügyileg? Az istenért nem akar összejönni.
Ha bekapcsolok minden funkciót akkor max a Turbo megy fel. ( LLC igaz ON, de a szorzó Auto-n, de még szorzó sem mozdul )
Túl sok a 4200? Azthiszem 860-al sem ment 3800 felett -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #36645 üzenetére
Az lenne a legjobb... De az ET6 nem jó erre (se)?
-
Ez a profilozgatás nem hülyeség, gép elött kb 80%ban csak netezek meg filmet nézek. Be is lőttem 1v-ra alap órajelen. Bárcsak ne kéne Reset, hogy állíthassam
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
apollo12 #36643 üzenetére
Igen, de nekem UD4-em van ott más a bios számozása is meg maga a tartalma is..
F14-ben nekem berakták: Enhanced USB keyboard compatibility, improved audio efficiency. De ez csak béta (amiből soha nem lesz végleges mert tojik rá a Giga már). Így maradt az utolsó non béta, az F13. Amúgy sem lett volna kedvem újra szöszölni a tuninggal és a beállítások mentésével.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
apollo12 #36641 üzenetére
Anno mikor próbálgattam belőttem párat, vanh HT-s, HT nélküli, alaufeszelt, túlfeszelt... Mikor éppenm ire van szükség. De kvázi csak az alulfeszelt profilt használom jó rég óta.
De am hasznos, mert 1 gombnyomás és kész, máris ott van beállítva minden.mod:
Arra viszont figyelj, ha bios-t frissítesz akkor elvesznek a mentett beállítások is (pont ezért nem frissítettem F13-ról frissebbre).
-
apollo12
veterán
nah vissza raktam 1.335 voltra qpi/vtt
az nem lehet hogy véletlen AUTO-n hagytam a PCI mhz-et?? most 100 mhz raktam
-
Qru
MODERÁTOR
-
apollo12
veterán
hali egy kis gondom lenne, játszok nagyba Tom Raiderrel egyszer csak beakad a kép és semmi újra indító gombra se reagál és kikapcsol és utána elindul gép, mintha misem történt volna
-
-
Nagynozi
aktív tag
3x4 GB Corasir Venegance 1600 mhz CL9-et sikerült szerezni ismerőstől 10k-ért. Idáig minden oké. Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
cinkoxid
senior tag
hardveraprón is találhatsz tri channel kiteket, néha egész jó áron.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Core i7 920 procimhoz szeretnék memóriát vásárolni, de itt Szegeden nem nagyon találtam Triple-Channel Kit-et. Ha mondjuk csak 2x4GB-os Kit-et vásárolnék nagyon nagy gáz volna?
-
zeix
senior tag
válasz
apollo12 #36601 üzenetére
Mértem még egy tesztet a Handbrake konvertáló progival.
1080p ről 480p-re.
HT on average encoding speed for job is 96.283676 fps
HT off: average encoding speed for job is 71.353775 fpsItt azért jól jön a HT.
A sidebar az a Rainmeter RainSideBar + Aida64 (reg. adatbázisból kiolvasott értékei).
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Hirdetés
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest