Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Asus Z8PE-D18 egy gyönyörű lap. Most árulnak is egye újként 182-ért
ebay-en. Gondolkodom. Ez a lap még évekig ki tudna szolgálni. A procik már bagóért vannak.Ez az alaplap olyan gyönyörű mint az utódja: Z10PE-D16 WS
Sajnos a Z9PE-eből nem készült több memós foglalatú.
-
Mexildos
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Az aranyár valóban látszik. De nincs semmilyen realitása.
Egy használt deszka amely ki tudja hány órát ment nem ér százezreket akkor sem ha ritka. Kondi fáradás, etc...
Még akkor sem ha a 1366-os korszakban a dual cpu-us alaplapok még ritkák voltak. Természetesen WS vonalon. Egy bajom van nem ismerek az SR2-őn kívül ilyet még.A 2011-es első genes cpu-k (xeon) lassan elindulnak lefelé, szóval a mesterségesen nagy árakat nem indokolja. Igaz abból jobban előre látó voltam már

-
-
mpierre
veterán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Az UD5-nél az északi hídra olyan bordát raktak, hogy véletlen se tudjon jól szellőzni, csak alaplapra merőleges hűtő esetén. Lezárták felülről egy csinos fémlappal, amit csak ráragasztottak. Annó le is szedtem, kb 15°C-t javult a hőmérséklet. Az első lapomnál 70°C fölött volt az északi híd. A második az már "csak" 60-65°C-ig melegedett. Most vízzel 40-42°C a max. Majd hazaviszem a hőkamerát - ha már meggyógyult a tartályom - és lefotózom a lapot, hogy mit mutat nyári melegben. A déli híd, meg ott pörkölődik a vga alatt. Sz'al az UD5 nem haragszik meg egy kis plusz venti miatt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Mind a Mugen, mind a Noctua NH-12 nagytorony párhuzamos légáramlású, és a VRM körül nulla levegőt mozgat meg. Itt jól látható, hogy szépen elfúj fölötte: [link].
Szerinted miért van tele az apró LGA1366 CPU-val és miért van az e-bayen is aranyárban a hozzá való leggagyibb alaplap is? Mert a CPU hőfok volt mindenkinek a target, nem figyeltek a VRM hűtésre, és a FET-ek elpukkadoztak. Persze az IOH is ugyanúgy hűtetlen maradt, az sem valami hűvös ennél a platformnál.
Tehát csak remélni tudom a fórumtárs érdekében, hogy az én tanácsomat részesíti előnyben.
HGyu
-
Dave567
veterán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Szia
CPU típusa: QuadCore Intel Core i7-950, 3200 MHz (24 x 133)
Alaplap: Asus P6T SE
RAM: DIMM1: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9
DIMM3: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9
DIMM5: G Skill Performance F3-12800CL9-2GBNQ
VGA: PCI Express 2.0 x16: MSI N660 (MS-V287)
Táp: Enermax 525w Modu82+ -
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
a 6 magos csodák még majdnem hogy túl erősek is
Hajjaj, nem is véletlenül váltottam vissza 920-ra... Este megnézem
Cry 3-ban. Lehet, még jobban is viszi 4200-on, mint a 990X alapon.
Jó, a 990X is egy elég tuningos példány volt, de nem küldtem meg.És ebben az árban, amiben vesztegetik őket
Abba most ne menjünk bele, hogy mennyiért vesztegettem.
Eszem ágában nem volt eladni, de ahogy mondják: van az a pénz,
amiért az ember haja korpásodik.
-
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Nekem meg BD-t kéne írni, mert betelik a háttértáram a sok felvételtől...

De ez nagyon OFF. Szerintem ha valaki néz DVD-t (vagy ír CD-t), nem árt
egy ODD - 2014 ide, vagy oda. NAS-sal ezek nem mennek, abba előbb az
anyagot bele kell rakni valahonnan. Mondjuk az is igaz, hogy jártam már a
echte original bolti DVD-vel, hogy szaggatott, meg késett a hang, stb.
(És van pofájuk nyomatni a reklámot, hogy aki letöltötte, hogy megszívta?)ON: amúgy az egész platform olschool. De még ma is bőven elegendő!

-
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Az ott egy Aquaero 5 Pro?
Amúgy én is használok BD/DVD olvasót.
Minő
meglepő: szoktam filmeket venni, és ezeket nézem a gépről (TV-n).
Mondjuk
a BD mindig szívás, mert nem vettem meg egyikhülyelejátszót sem. Az MPC
meg nem hajlandó magától csak DVD-t játszani. A PowerDVD meg elég drága. -
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
A "beárazás" meg néha nagyon érdekes... Mi a véleményetek?
(Vagy nem szabadott volna visszakérdezni, és warnt kapok?
) -
Dareius
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
értem próbáljam meg elkenni de körülbelül mennyire legyen vékony a kenés, mert már próbálkoztam
.
Volt mikor leszedtem pl a cooler-t és réznek csak a két peremén volt paszta középen meg tiszta maradt.Lehet a ráfeszítéssel van probléma. sajnos a coolert normálisan csak úgy lehet felszerelni ha alaplapot kioperálom a házból, de megpróbálom hátha.
Köszi! -
nindzsavagyo
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Elnézést a warezért.
Igen azok az érdekes oldalak ahonnan mindenféle okos dolgok reklámok és egyéb hirdetések közt kell kibogarásznom azt a filet ami nekem a játékhoz kell,már elsőre sem tetszett az oldal látványa..
Leckének jó volt.Ricshard444
Igen a feladatkezelőben rengeteg folyamat volt ennyit még sosem láttam egyszerre,volt fent vírus irtó de ezek szerint figyelmen kívül hagyta ezeket a folyamatokat vagy alkalmazásokat. -
Ang
csendes tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Akkor ezek szerint a legjobban járok ha felszerelem gyári 980-as hűtést, vagy a régi Zalman 9700-asomat az 1366-os socketadapterrel… Nem úszom meg ezek szerint az alaplap kiszerelést a házból, mivel mindkettő hűtöt alulról kell távtartani ellenben a 920-as gyárijával…
Köszönöm az infókat!
G
-
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hát azt itt nagyon OFF lenne megbeszélni.
Tetszik amúgy az új proci,
hozza az elvárt teljesítményt c2c (direkt mindent ugyanúgy állítottam be,
mint a 920-nál, hogy teszteljem), aztán lehet vele feljebb is kolbászolni...
Este megnézegetem 4,5 körül... LLC-t ugye 1,35V fölött szigorúan kilőni?
Szerk: de LLC nélkül viszont mehet neki 1,4 is, ha nem melegszik túl.
Szerk: mondjuk valószínűbb, hogy első körben 4,2-es c2c teszt lesz...
Néztem 4,4-et a 920-on, de nem volt LinX stabil 1,35-ön, csak Everest.
Szerk: aztán ha megvannak a limitek, lehet feszesíteni a RAM-ot. Elvileg
CL7-es 1600-on, de 1T-ben CL9-en sem stabil ott. Basszus, teljesen újra
kell tanulnom ezt a tuning dolgot így pár év hozzá nem nyúlás után.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Ez érdekes, mert amikor múltkor volt r3e, akkor nem emlékszem ,hogy nagyon főtt volna az északi híd.
Más: Asus, na ezt szeretem. Most is belőttem a 3,8-at a p6x58d premiumon, (tudom, proci függő) és azonnal bootolt, semmi korrekció vagy finomhangolás nem kellett. Sőt, jelenleg 4ghz-en fut a linx már 2 kör óta. (1,208V load mellett). Nagyon elégedett vagyok vele

Így is hagyom pár órára, mert kezdett hideg lenni a szobában
-
smisa
őstag
-
törölt tag
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Laraxior
titán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Akkor már csak arra kellene rájönni, hogy miért nem akar 3000 feletti uncore-al elindulni. Pedig az eléggé dobja a sebességet. Lehet a rammal együtt kellene emelni, hogy azért "szinkronban" legyenek? Azokat sosem szoktam piszkálni. 1088MHz@CL8, az uncore meg 2992MHz
-
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
A 60-as az Ultra. De ez itt nagyon off. És bocs, hogy belevau.
Nálam is van 34+ a tetőtérben, be se kapcsolom a gépet most.
(Mobilról pötyögök.) Talán majd később, ha hűlt valamennyit...
Szerk: azért kemény, amikor idle olyan a vízhőfok, mint normál
esetben full load. Minden megérzi ezt a hőséget - a vízhűtés is. -
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Akárhogy volt forgatva a hűtő és a házhűtés maxon /konkrét vihar volt a gépben/ akkor is ilyen 85 fok körül ingázott, mikor a szobában még 20 fok volt akkor a cucc sem ment 70 fölé, de mióta ilyen meleg van

Persze, hogy nem kap annyi levegőt, de azért a ventik azt is megfújják elég rendesen.Azért a Deluxe sokkal izmosabb volt, azzal nem is volt gond:

Mind1, hát remélem, hogy legalább a ROG lap nem hagy cserben, változtatni nem igazán tudok a dolgokon.
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Alul 1 venti, elöl 2 venti, amikor volt fent 2 venti akkor is ennyi volt kb + ugye hátul 1 venti. Konkrétan érezni merre megy a levegő áramlat, egyszerűen csak túl meleg van a szobában /36 fok/ és ezt nem bírja már a hűtő.
Csak ma figyeltem fel rá konkrétabban, mert mikor szedtem szét a gépet megégette a kezem és megmaradt a nyoma. -
-
-
Laraxior
titán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Egyik sincsen felragasztva, de az első fel volt... A többi szűz. Már csak egy fasza gépházat kellene vennem amire felragaszthatnám őket

De ha már itt vagyunk tolhatjátok a segítséget is.
Uncore & ram.
NB Frequency-t feltoltam az alapról 2969MHz-re, ezt még engedte azon a feszen amit belőttünk a 4.3GHz-nek. Tehát a QPI 1.355V-on, PLL: 1.88V
Feljebb viszont nem indul el a gép...
Ramok továbbra is a laza 1080MHz@CL8, tehát nem sok vizet zavarnak. Uncore jó volna, olyan 3500-3600MHz körül, ott már elég jól teker, és különösebben nem is magas érték, gondolom sok fesz sem kell neki. Ramokat még nem tudom, de az 1600MHz elvileg ki kellene jönni teljesen alapfeszen, de rohadtul nem akarja...
Ó istenem a régi szép idők, amikor hasraütésre vágtam a dolgokat
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Intel Core i7-9700 CPU LGA 1151 + GIGABYTE Z390 UD
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- FÉLÁRON!!! Intel Core i3-13100 4-Core 3.4GHz LGA1700 Processzor
- Intel Core i7-4702MQ Mobile Notebook Processzor
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha tudom nem is cserélem..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

7800GT-m van.