- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #46540 üzenetére
Ujonnan vetted, vagy hasznaltan? Meg az is lehet, hogy ez az en lapom volt.
Csak azert mert PH -n masnak nem volt ilyen, az fix.
-
Vesa
veterán
válasz
ricshard444 #46543 üzenetére
Szép darab az biztos! Nem sok lehet belőle itthon...
-
válasz
Szép lap, ár kb reális. Jópár éve 22eért adtam el egy fapad Asrock x58-ast. Különleges lapok 30 körül okésak.
Igaz 20eft-ért vettem a Dell T3500-ast kompletten de abba nincs tuning. (Azzaz unlockos procival lehet van)
Ebayen x58 kínai lapok vannak 14e től szállítással újonnan de abba én nem vágnék bele.
Lehet perverz vagyok de nem tuningolok és a brand gépes cuccok jobban bejönnek. -
jokeph
nagyúr
válasz
Szerintem nem adod drágán...
Persze, mindig lesz akinek minden ingyért vagy egy kicsit olcsóbban fog kelleni...
Az utód X79-es platform lapjai min. 2-szer ennyiért mennek, némelyik jobb lap azokból annyi mint egy modern félkonfig (100k magassága), annyival meg nem jobbak.
-
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #46288 üzenetére
Teszteket csinalj vele, mert amugy egy szazasert megy.
Volt fent nem reg. A Flaming Bladet adjak 85€-ert most.
Nekem a P6X58D-E van fent 139be 24GB rammal dobozaban, az UD7 csak hatlappal pedig 149€-ba.De erdekes mert az x48-as rampage extreme 201-ert ment el par napja.
Ugyanez a W3690 vs 990x... Hiaba ugyanaz, megse ugyanaz.
A QX9770 is tobb mint 150€-t ér, mégis egy 15€-s Xeon letolja. Kuriózum. Ennyi.
A 8as BMW is kozel 30 eves... Megis majdnem annyi mint az uj 6os... -
jokeph
nagyúr
válasz
ricshard444 #46288 üzenetére
Dobd ki az a levélnehezék 920-ast.
X5675-el jobban jársz, triple-channel 3*4 GB ram meg bőven jó még, csak győzd VGA-val (ha megy az OC a lapodban, akkor meg pláne).
Abban a Foxconn Bloorage-ben meg lehet kergetni.
-
envagyok
veterán
válasz
ricshard444 #45864 üzenetére
Nekem a r2ex venti nélkül se megy 50 fok fölé
-
envagyok
veterán
válasz
ricshard444 #45862 üzenetére
Nem lenne szívem eladni azt a kincset.
A DFI lanparty, az ASUS R2EX és az EVGA X58 közül,
Amik vannak, nem adnám el egyiket sem. -
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #45643 üzenetére
Én is Ryzennel szemezek, de már megvárom a nagy durranást, a 7nm Ryzent, ami 2019 első felében jön.
Várhatóan a 9900K szintjén landol és AMD lesz.
Biztos drága lesz és igazából talán nem is éri meg leváltani az öreg 1366-os hatmagost, de csakazértis
Rég volt már AMD-m
-
winhate
őstag
válasz
ricshard444 #45641 üzenetére
Mi lesz az uj gep?
Maradsz itt vagy platforn valtas lesz? -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #45626 üzenetére
Az ilyen extrém tuningokkal az a bajom, ami nálad történt: megkotlik hamarabb, mint ideális volna.
Nekem is vígan vinné a 4,3Ghz-et [link], ramokat is be tudnám lőni 2Ghz magasságába (2000Mhz CL9-esek) [link] de inkább belőttem egy kényelmes 4Ghz-re, alacsony feszekkel, 3Ghz-es uncore-al, ~1530Mhz ramokkal. Ez így viszont a világból ki fog menni, és nem sokkal lassabb.....
A Ryzen is, X99 is jó holmi, csak a Ryzenhez legyen gyors ram, annak az a gyengéje.
(#45627) Vesa: A 2066 is jó holmi. Nekem egyedül a cache rendszer átszervezése nem jött be annyira, ami játékoka alatt nem annyira ideális, mint a régebbi. Egy X99 rendszerrel amúgy én is szemezek, bár nem olcsó még bele se a proci, se a ram.
-
Vesa
veterán
válasz
ricshard444 #45626 üzenetére
X99 nagyon jó platform, csak a hülye DDR4 árak miatt kevéssé korrekt az ár/érték aránya. X79 viszont nem lép akkorát és a lapok is drágák hozzá. Nem egyszerű. Én most azt csinálom, előre tervezve, hogy vettem egy 2066-os lapot, új, full extrás, olcsón. Ment a szekrénybe addig, amíg a bele való Xeonok nem kezdenek el fillérekért szállíngózni majd pár év múlva. Mert a tapasztalat az, hogy ezekhez a platformokhoz a lapot nehéz beszerezni akkor, amikor már a procik gombokért mennek.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #45624 üzenetére
Meg tudnak bizony azok is.
Amúgy ha jó a lapod dobhatsz bele egy hatmagos Xeont, gombokért dobálják már manapság.
Minden ami hasonló, vagy netán jobb tempót tud, komoly plusz anyagilag. -
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #45615 üzenetére
Miért pont a 920? Attól sokkal jobb egy négymagos 32nm-es Xeon, pl egy E5640.
Kevesebbet fogyaszt.
A 980X meg ne a polcra menjen, hanem az apróra, más boldogan használná.
-
Alpi.
addikt
válasz
ricshard444 #45604 üzenetére
04 az még nem ram. Sztem az még a cpu init része. :/
-
jokeph
nagyúr
válasz
ricshard444 #45609 üzenetére
Legjobb lenne egy i7 920, mert azt biztos minden desktop lap megeszi, alap BIOS-al is.
Van egy XEON E5540-em, azt vajon megenné e a lapod ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
ricshard444 #45607 üzenetére
Másik CPU ?
Bármilyen belevaló.... ha már szóba került az uncore rész...
-
válasz
ricshard444 #45597 üzenetére
BloodRage: AWARD & Intel X58 POST Code/Debug LED Guide
"04 Intel Core i7 MRC Code - Memory"
"Intel MRC Code
This block of code has to be implemented in every Intel based platform BIOS. It initializes and configures the processor and runs bus training and adusting routines. It adjusts clockskews, read/write leveling, signal termination resistors and several chipset timings dynamically depending on the trace length, signal quality, timing and memory installed in the motherboard. If the MRC code hangs or the board cant pas the MRC code and resets it usually points towards memory problems and unsupported multiplier settings or a unsupported combination of multipliers."Más memóriákat próbáltál már benne?
-
jokeph
nagyúr
válasz
ricshard444 #45597 üzenetére
Ötlet:
BIOS elem nem merült meg/az elem foglalatában rendben van a kontaktus ?
Ez a 2 dolog okoz elég változatos anomáliákat a nem indulástól az össze-vissza fagyásokig...
-
snowball
tag
válasz
ricshard444 #41896 üzenetére
Ezt a lapot majdnem pont egy éve vettem tőled
Amúgy imádom a cuccot. Baromi jó. Főleg vízzel hűtve a chipsetet. -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #41868 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #41866 üzenetére
Teljesen jó ez egy csatornával.
Elvileg tökugyanaz a Xeon is.... Ki kell fogni.
Itt a topikban is volt pl. pár nagyon baba 990X.
Amúgy a 980X-ről könnyű Xeonra váltani. Én az i7 970-em eladtam, és ahelyett vettem az X5660 Xeonom, és lett így kb. 15 000 forintom, és egy tuningosabb procim.A 980X-ért meg még többet is kapsz használtan.
Ne az X5675-ödből indulj ki, mert az tényleg über egy proci volt. Amúgy kb. azok közül kerülnek ki a legdurvábbak, mert az egyik legszigorúbban válogatott csip. Azok is a gyártás végéről vannak, mint a 990X-ek. Mondjuk az FPO alapján az X5660-am is onnan való.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #41864 üzenetére
Egy ilyen shotot lehet kérni?
[link]
-
válasz
ricshard444 #41863 üzenetére
4100 CPU /2050 RAM / 3600 NB / lett a vége "kis" plusz feszekkel. A lap FAN kezelésével nem vagyok elégedett, hiába állítok be fix %-t, a BIOS-ból kilépve felülírja azt bizonyos mértékben és szélzajos lesz a gép mindenhogyan.
Összességében a Rampage szerintem egy jobb lap, ez jobban tetszik megjelenésre, de felszereltségre és BIOS ügyileg az van a toppon.
-
válasz
ricshard444 #41862 üzenetére
4GHz-re lőttem 2GHz-s memóriák mellett. 4.2GHz már 0.2-0.3V-tal többet kér.
6 szálon 1-1 lépcsővel elcsúszik jobb irányba az egész, de inkább maradok 12-n. Majd még próbálgatom, ha lesz időm, de nem úgy tűnik, hogy jó lenne. Linx a határon mozgatja már 4200-n is a hűtőt. /90 fok körül 6GB memóriával, 500MB-tal csak 80 fok/
Csalódott vagyok kicsit, de legalább a memória egész szép, remélem 3 modullal is fog ilyen szépen menni.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #41857 üzenetére
Az igen.. Az X5675-öd különlegesen jó példány volt, de szerintem a 980X-nek ennél jobban kéne szaladnia, mint amiket most írsz...
Nálam pl. ezt tudja egy mezei X5660: [link]
Hűtés is fele akkora, mint a tiéden. -
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #41857 üzenetére
Azt kell mondjam, hogy a foxconn lapon kívül bármelyik jobb lenne a 980x alá. Úgy látszik megállt a tudomány náluk a blommfieldnél.... Sajnos.
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #41849 üzenetére
Nos. A foxconn leállt a bios fejlesztéssel és p11-nél megálltak, pedig lett volna még mit csiszolni rajta... Renaissance II ugyanez a tészta, de abban most x5650 van, amivel meg ram szorzót nem lehet állítani.
Ahogy így az elmentett - a Renaissance II miatt, ha bedöglik az ud5-m, de a 980x túléli - oldalak között turkáltam ezeket találtam: [link]; [link].
"CPU Turbo - Disabled = you will get multi you want not +1; vdroop is "enabled" when it says in BIOS that its disabled .. so you in fact disabled vdroop. They should fix this.. Plus if you disable PPM, CxE and especially SpeedStep, you will get much more consistent voltage."
Szerk.: hátha segít valamit.
Na de, ha a szorzó nem adja magát, akkor marad a bckl tuning, az pedig a magas alap szorzó miatt egész jól megy az extrém procinak.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #41852 üzenetére
BIOS?
-
aty-73
aktív tag
válasz
ricshard444 #41852 üzenetére
Nekem akkor szórakozott így, mikor meg volt hülyülve a Winfos!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Nem cserélsz W3550-re?
-
válasz
3800MHz felett csak úgy enged tuningolni /akármivel is állítom/, hogy benyomom a Turbo Boost-t, de az meg nem jó, mert a Tubo frekit kell stabilizálnom ahhoz, hogy nekem legyen egy szimpla órajelem, ami elég necces.
Az első Foxconn lapom, eddig Asus-nál mindig kilőttem az energiagazdálkodást, felvittem az "FSB"-t és örgött annyin amennyin szerettem volna, de most csak nézek és nem értem miért kéne Turbo Boost hozzá.
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #41808 üzenetére
Az moddolható egy kis plusz krafért cserébe. Bömösnek volt ilyen lapja.
-
aty-73
aktív tag
válasz
ricshard444 #41798 üzenetére
Szervusz!
Milyen deszka látható a CPU hűtő alatt a képen?
-
HSM
félisten
válasz
És hogy akarod ez alá a monstrum alá betenni így a ramot?
-
Dareius
tag
válasz
Az szép ha megy 5 GHZ én 4,4-en használom az x5670-emet, feljeb mondjuk nem próbáltam a vdrop miatt miveg UD5-öm van. De ha megírnád miként met 5 ghz mennyi volt az átlag és max hő fok megköszöném. meg csak 1,6 os ramokkal. 6*4 GB.
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #41668 üzenetére
A 980X válogatott, vagy amit eléd hozott a sors...?
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #41672 üzenetére
" X79 volt tervben, de ezzel a kombóval egyáltalán nem vagyok szomorú."
Hát nem csodálom. Remek kombó, grat hozzá. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vinni fogja, a lapnak ebbe nincs beleszólása.
-
HSM
félisten
válasz
Jó kis szerzemény.
Szerintem ez alapján mnenie kéne: [link]. -
válasz
Személyes véleményem, hogy amikor a lapot kiadták, még nem voltak 8GB-s modulok, így 3x4-t adtak meg. Ha megtudna valaki erősíteni ebben, azt szívesen venném.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #40624 üzenetére
Lehet, már nem tökéletes ott a QPI linked. 222mhz az elméleti maximum, 213 nem kevés....
-
DigitXT
félisten
válasz
ricshard444 #40393 üzenetére
Nekem HT nélkül 190x21-en (1.25V LLC) benéz 70 fokba a legmelegebb mag.
Annyira nem extrém, a régi 920-am csak pár fokkal volt hűvösebb, de nagyon
elszoktam már az ilyen értékektől az alapon hajtott 990X mellett... Először azt
hittem, hogy rosszul raktam vissza a hűtőblokkot, mert idle sem volt hideg.A 990X mondjuk idle hatalmas kamugép volt. Hogyaszondja hidegebb a mag
a hűtővíznél. Hát persze. De ha az ember hozzászokik a "hülyeséghez"... LOL. -
válasz
ricshard444 #40393 üzenetére
Intel XTU, nem tudom mennyire terhel, megpróbálok vissza venni a feszültségből, játszani elég ritkán játszok (egy kis ghost recon ami semmi + minden évben az AC).
-
válasz
ricshard444 #40391 üzenetére
Stresz teszt alatt 90 fok még ok neki, vagy az már sok (3.2Ghz, 1,215V)? Azért szerintem a venti is segített a lapomon (asrock x58 extreme 3) eléggé magas a mosfetek hűtése.
-
DigitXT
félisten
válasz
ricshard444 #40382 üzenetére
De még magyarázkodik.
Btw. ha 115K-ért elvinnék,
én meg 15-ért vinném a Te procidat: elgondolkodtató...
(Alapórajelen használom a 990X-et, pedig tuningos.)
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #40377 üzenetére
Meg aprón is egyre kevesebb a 1366-os konfigok száma. :/
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ricshard444 #40359 üzenetére
Mert nem jó a szinkron az Uncore - Core, IOH közt.
HGyu
-
winhate
őstag
válasz
ricshard444 #40334 üzenetére
nagyon jó árban vetted !
Hihetetlen milyen olcso lett! -
mpierre
veterán
válasz
Esetleg ebay?
Szerk.: Offnak gondolnám....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Legalább a proci olcsó. Az új procik 6x ennyibe kerülnek.
RAM árakat meg mesterségesen tuningolták fel, nehogy az SSD-ket bagóért kelljen árulniuk. -
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40265 üzenetére
dc mellett biztos tudna elfogadható fesz mellett üzemelni
Délután megjön a lyukas vízhűtés, remélem meg tudom csinálni és akkor tudom nyúzni a másik procit. Sabertooth lap még megvan, szerencsére. -
válasz
ricshard444 #40264 üzenetére
5GHz-t már csak azért sem próbálom be, mert mi van ha viszi elfogadható fesszel?
Nem lenne szívem visszaadni szvsz
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40261 üzenetére
Jahj nekem az bőven elég ha olvashatom róla a tesztet
kpal
Szép darab, nem lenne rossz biznisz ilyet, és ehhez hasonlókat gyártani. -
Ktm123
tag
válasz
ricshard444 #40254 üzenetére
Ez már valami!
Ne kíméld.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
nyami nyami
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ez kemény!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #40252 üzenetére
Juhúú, toljad! Várjuk.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40238 üzenetére
bizony, dual channel mellett, ht nélkül hoz annyit mint triple channel + ht beállítással
-
válasz
ricshard444 #40220 üzenetére
Én itt jól érzem magam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #40220 üzenetére
Azért csak módjával az offolással...
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40215 üzenetére
sehol
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40213 üzenetére
Na az elkéne, mert sajnos tévedtem: Mégiscsak a hőfok lett a további tuning gátja.
85 fokig nincs gond, utána viszont már throttingol, illetve a 90-et is elérte.
4600 MHz mellett jóval alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, pedig nem kellett sokkal nagyobb fesz a 4,7-hez. Gondolom közel van már a vége, azért izzad ennyire. 4,6 akár 24/7-re is reális lehet.
Néhány tesztet azért lefuttattam így is:X264: 32,86 FPS; 01:16
Cinebench (régi): 11,87
Cinebench 15: 1037
3DMark Vantage CPU test: 42283
Sisoft Sandra: 178,91 GOPS
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
ricshard444 #40205 üzenetére
világos, csak azért bosszantott a téma, mert ilyen eredményeket kerestem és az adott topicban 1-et sem találtam, itt meg "tele" van vele.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40183 üzenetére
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40166 üzenetére
köszi, sajnos addig csak egy sabertooth lapban tudom tesztelni
Egyébként úgy néz ki, ebben hibás 2 memória foglalat. az azokban lévő ramot nem ismeri fel, csak az aida, de használni nem tudja a gép, illetve csak 3.szorra indul el velük. A többiben nincs gond. Átvilágítva se látok rajta semmi szennyeződést. Viszont így nincs triple channel, valamint 2 gigás modulokból se tudok 12gb-ot kirakni. Márpedig a tri kitjeim olyanok.
Szerencsére még van rá 8 hónap ipon gari...lehet majd zaklatom vele az iponos urakat.Most belőttem neki 3,8 ghz-et, megnézem meddig bírja ilyen fesz mellett. (1,272) Remélem nem dobja el egyből magát. egyébként érdekesség, hogy terhelés nélkül 25 fok körüli hőt mutatott az aida, a szokásos 40 helyett, amennyi egy 920-as szokott lenni. Talán még az l5639-ek se voltak ilyen hűvösek. terhelés alatt is 45 fok körül voltak a legmelegebb magok.
Prolimatech SuperMega hűtő van rajta.Mellesleg ha összejön az sr2 project, akkor elküldöm neked egy teszt erejéig a konfigot
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40163 üzenetére
van most itthon 2600k-s gép (4,5 ghz beállítva, alapfesz alatt, mondhatni annyiból tartott ,hogy megemeltem a szorzót, és teszteltem a cpu feszt), egészen megkedveltem. bár ezek a xeonok elvileg mennek 4ghz felett,de majd letesztelem. Igazából gondoltam rád, hogy neked jól jönne a kártyáid mellé. ha nem sikerül 2 procis lapot kerítenem (ami értelmes képességekkel rendelkezik), akkor majd kapsz egy privátot
-
válasz
ricshard444 #40162 üzenetére
Jahm, körülnéztem Ebay-n, +15k lenne nagyjából az a modell, ami 3600-3800-t visz, kellene az erő néha, de nem játszhatok a játékteljesítmény rovására.
Igazából ez lenne még a legolcsóbb lépés ( 6 magos Xeon) összességében, +25-30k lenne és akkor ott lennék órajelben, mint most, csak 12 szállal...
Egy 2600K-ra váltás meg ugyanennyi lenne és hol lenne ahhoz képest összességében..., 2600K-t akkor vállalnék, ha vinne 5 GHz-t tisztán -
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40088 üzenetére
új profilképed lett, meg kell szokni
-
válasz
Ha meg nem tuningoltok, megtobbet
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nálam is ki van kapcsolva.
Így kényelmesen 47-50 fok környékén van még terhelve is a maghő.
-
válasz
ricshard444 #40050 üzenetére
A lap normálisnak számít? Lehet rá alapozni később esetleges proci cserénél?
775-ben nagyon meg voltam elégedve a Giga alaplapjaival.
-
Shokkolo
addikt
válasz
ricshard444 #40027 üzenetére
Nekem is
mennyit álmodoztam egy olyanról, és akkor meg ebayen se volt 100k alatt...Cinkoxid: nem gondolkozol a köv szörnyeden?!
-
zeix
senior tag
válasz
ricshard444 #40020 üzenetére
Köszi!
Elég lassú tényleg. Barátnőm laptopja sokkal gyorsabb, pedig az sem mai csirke (mármint a laptop)
Épp most végzett a memória diagn., de nem talált hibát.
Csak furcsa, mert eddig gyorsabb volt, mostanában kezdte el. -
04ahgy
nagyúr
válasz
ricshard444 #40012 üzenetére
A 24 tűs tápcsatiban szokott érintkezési hiba lenni, nézz bele a tápot lehúzva a táp érintkezőibe, nincs-e meglazulva, illetve oxidált állapotban. Kis visszahajtás, megkapirgatás újjá varázsolja.
HGyu
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #40010 üzenetére
Na az szép. Ilyen háborús időben meg főleg nehéz lesz lapot találni értelmes áron.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #39972 üzenetére
Hát azért már egy pár éve kinnvan ez a foglalat, ezért nem csoda, ha hullanak. Elévül rajtuk egy pár alkatrész, forrasztás, és kész a bibi.
-
válasz
ricshard444 #39972 üzenetére
Intel 5520 a kulcs X58 helyett.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #39969 üzenetére
Az tényleg nem sok. nem lehet hogy feléd rossz az áram "minősége"?
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #39962 üzenetére
De utálom az ilyet. Nálam sok giga lap halt már meg (a héten is volt egy)
Lehet nem kéne akkora tuningot alkalmazni (bár én is mindig odalépek rendesen
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #39966 üzenetére
Vegyél végre vmi rendes deszkát akkor. Asrock, Gigabyte...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #39964 üzenetére
Lehet nem a szerencsén múlik, hanem ennyit tudnak.
-
kaszas19
senior tag
válasz
ricshard444 #39962 üzenetére
Pedig nem is alsó kategóriás lapról van szó és mégis ilyen nyűgös? bár igaz az hogy a kevesebb néha több,sok funkció de több gond is.
-
kaszas19
senior tag
válasz
ricshard444 #39917 üzenetére
Pedig nem 75C-fok volt az 1-es mag hanem 65C-fok egy vizes kalapszar volt a másik.
Rendben akkor nem foglalkozom vele,most 1,235v 3,8ghz X19 szorzón a linx lefutott de még tesztelés alatt van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #39910 üzenetére
Simán le is cserélem egy Hasi konfigért Még moderátort se kell keresnem hozzá...
-
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #39907 üzenetére
egy kicsit karcsú váltás lett a vége, de sebaj majd öcsémnek jó lesz 2 hónap múlva
-
kaszas19
senior tag
válasz
ricshard444 #39866 üzenetére
Nem csak inkâbb megkérdem
jobb biztosra menni inkàbb.
-
válasz
ricshard444 #39834 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #39834 üzenetére
Én már láttam, vagy hasonlót, de hp volt. "Zokogtam" is, hogy a tuningos x5660-m egy siralomvölgybe kerül, mert zéró tuning lehetőség van a biosban.
kolja58: Nem biztos, hogy a 800-s is ilyen antituning környezet...
-
válasz
ricshard444 #39781 üzenetére
Hat eleg rondak, illetve , ha mar van mind2 oldalon villagitas is legalabb a szellozest es a kabelek elvezeteset is megoldhattak volna 1-2 helyen eleg gaz. A legszebb felul tripla radinak van hely, de ugye csak 12-es radi van felul a masik 24cm-t letakartak valalmi muanyaggal, hogy meg veletlenul se menjen ki a meleg a hazbol. Illetve ugye a hang... ugyan "draga" ventik vannak benne amik 5k folotti fordulaton porognek. Amikor elindul a gep, olyan mint a porszivom. Sajnos a titant most adtam el, de remelem legkesobb kov heten jon helyette a 780
-
válasz
ricshard444 #39759 üzenetére
Hat annyi hatranybol fog indulni hoy a 2600k 4,5 fog jarni a 920 meg amenyit stabilban tud 4 ghz-t remelm de lehet meglesz a 4.2 is..
Meglatjuk, 40k hatranybol indul a 2600k, es ugyerzem akkor inkabb eladom, ha tenyleg jatek teren megfoghatatlan az elonye, bar fogyasztasban remelm 200w nem fog kerni a 920 ekkora tuningnal.... a penzt meg masra felre teszem.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
ricshard444 #39725 üzenetére
Amit én néztem ki az az X5650, a többit nem tudom. Ennek megy fixen a 21-es szorzó turboval ha kivan kapcsolva az összes energia takarékos vacak. Lényegében egy hatmagos 920-as 2 qpi linkkel és persze több cache-el, 32nm-en, AVX-el. 45k max, 4000-et minimum, szerintem 4200-at is mindnek vinnie kell.
Vannak azért jópáran akik 4400-on járatják. -
cinkoxid
senior tag
válasz
Nem mindegy bírja, ha alacsony az alapórajel. Azért közel duplájára emeljük az órajelüket, szóval elég nagy szerencse kell.
Egyébként a kétszeres radit hogy csináltad a herculesnél? -
GNKING
tag
válasz
Az attól függ hogy melyikre gondolsz?
Pl: L5640-snek elméletileg be lehet állítani a 20-s szorzót, innentől a lap lesz a kevés a BCLK miatt, ha jól szűrtem le az eddig itt leírtakat. Az okosabbak majd megmondják a tutit. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
ricshard444 #39723 üzenetére
Az abszolút nem rossz eredmény! nálam kb itt van a felső határ amit még adnék egy ilyen procinak, ha kellene. De az enyém 4,2-t menne maximum, 4ghz-hez is 1.27 kell, szóval maradok annál amíg nem lesz meg az a Xeon..
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
ricshard444 #39720 üzenetére
Grat, de mennyi feszt kellett adni ezért a procinak, 1,5v?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #39720 üzenetére
Jó az, gratula.
-
válasz
ricshard444 #39719 üzenetére
Az a gond, hogy a lap vagy a proci megáll 24/7-s 217-nél, Validra megy a 222 is, így marad a 4500, de végre megvan
(4523, mert ez a Rampage kb olyan pontosan adja az órajelet, hogy...sehogy)
Nem tudom a nyári 40 fokban mit fog vinni, de remélem azért produkál valamit.
-
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #39669 üzenetére
de ez miatt laggolnak a gémek, csak egy gép resi segít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged