Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz daneeeeee #36042 üzenetére
Ugyanazt, illetve egy-két utasítással többet is. Nálam egy x5660-s volt. Szorzó lockos, így csak a bicikli emeléssel tudsz játszani, tuningolni. A tdp-jük alacsonyabb a xeonok jelentős részének (X és L sorozat), így tovább bírják a strapát. X58-s deszkák jelentős részében elmennek. Sajnos nem mindegyik alaplap gyártó írja be a kompatibilitási listájába...
Saját tapasztalat:
Hétköznapokban nincs különbség..., ha bencselsz, vagy cad-t használsz ott jobb a xeon. De lehet, hogy csak placebo hatás....#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
Shokkolo
addikt
válasz daneeeeee #36752 üzenetére
Kisérleteztem az intel extrem tunin utility-vel összehozni valami a táblázathoz hasonlatos értéket...
Az minden restartnál failed lett
Aztán próbálkoztam a biossal, de elég érdekesek a nevek így viszonylag óvatosra vettem a figurát, de sajnos sose jött össze semmi.
Lehet az si baj volt h. 10 óra meló után próbáltam hajnal fél2korJól jönne olyan segítsége akinek már volt dolga X58 Sabertooth lappal
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz daneeeeee #37202 üzenetére
Nincs kereslet... hihetetlen erős procik de nincs rá vevő... meg mivel "csak" I7 illetve Xeon platform rengeteg ember látóköréből kiesik.
a 1155 vonzó... én annó szerettem volna egy Z77 -es Sabert és egy abba való I7-et, de amikor aktuális volt a gépvásárlás (December) akkor majd' a duplája lett volna az a platform. És ahhoz képest nem erősebb annyival meg főleg nem...
A Q procik árát én sem értem... bár a 12 Mb Cache vonzó... ugyanakkor szerintem már túlontúl drága. Bár az is igaz h. aki megvette anno "újonnan" az nem fogja 5e -ért eladni. Mert ahhoz képest viszont még mindig nem egy annyira idejét múlt technika.
Ha sikerül hozzá egy jó DDR3 -as lapot keríteni, egy jó SLI -vel meg mondjuk 4*2 esetleg 4*4 Gb rammal még mindig ütőképes platform. De tény, ahhoz képest drága, hogy a foglalat kissé "régi""A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
smisa
őstag
1x a válasz eladni a 775 gépet már csak nagyon kevésért lehet viszont a top procival még elmegy kisebb felbontáson ergo azért egy jó deszkában a Q9550 rendesen pörög
Én anno a 3Ghz pörgö Quadomat cseréltem E8500 re majd a mostani konfigra 1 éven belül és még így is 50k költöttem
-
Mexildos
aktív tag
Pedig az X58-as platform szerintem még mindig jobb mint a 1155. Egyrészt nagy teljesítményű XEON-ok is elérhetőek hozzá melyek 6 magosak és elérhető hozzá 6 magos CPU is ami nem XEON. Ezt a 1155 nem tudja. Amivel az a platform több, hogy nem 24 hanem 32 GB memóriát tud kezelni.
1150-be sem lesz 4 magnál több. Szóval akinek teljesítmény kell az LGA 2011-re fog váltani. Mivel 300-ból az a platform is kihozható körülbelül.Szerintem az LGA 1366 az azért van hanyagolva ennyire, mert mikor még nem volt halott akkor sem sokan vettek ilyet és szerintem a platformot belengi egyfajta misztikus fátyol. Meg már ajánlás útján is sokaknak 1155 van ezért a másiknak is azt ajánlják. Így hát csak egy kis rész vesz ilyet. De ha megnézed a 920-as prociból van a legtöbb, jobb erősebb prociból nem sokat hirdetnek itthon. "Külföldre kell menni" egy jobb darabért.
Én a középmezőnybe biztos nem váltanék már vissza.
-
Laraxior
titán
válasz daneeeeee #38731 üzenetére
6 magos motyó? Eresszük össze az enyémmel
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz daneeeeee #38734 üzenetére
8 magos? No akkor lehet előnyben vagy
Nem max órajel érdekel
Kerítünk pár CPU számolós programot, és ott az eredmények
Az is jó, ha lefuttatjuk az Aida64-es CPU, FPU teszteket"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz daneeeeee #38741 üzenetére
Nem gondoltam komolyan a tesztet, azt hittem nem tudod mim van, gondoltam majd megviccellek
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Laraxior
titán
válasz daneeeeee #38803 üzenetére
-
ricshard444
veterán
válasz daneeeeee #38811 üzenetére
Amúgy köszi
Érdekes kis táblázat és elgondolkodtató, a kis 3570K szépen teljesít, de jobb lenne 8 szálon Az meg ugye kvázi egy 3770K, az meg egy vagyon már + mehetne a skalp.
Egy Ivy vagy Haswell 8 szálasra nyugodt szívvel cserélnék, és tudnám, hogy mindenhol előrelépés lenne.Az FX-k 8 magon domborítanak, de összességében azért kétségeim támadtak.
A 6/12-s Xeon pedig impresszív, de nemhinném, hogy fogok még ebbe a platformba procit venni 80-90-ért ami megy 4400-4600-t
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ZetorGumi
addikt
válasz daneeeeee #38811 üzenetére
Nah látszik, hogy memóriaidőzítéseket még nógatnom kell, mert nem elég feszes.
Jobb eredményeket kellett volna kapnia írás/olvasás alatt.ricshard444: 3570k és 3770k között csak a ht a különbség, ami játékok alatt néhol hátrány.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Shokkolo
addikt
válasz daneeeeee #38851 üzenetére
pótoltam a hiányosságot
még valami?látszik, hogy nagy "bencser" vagyok
[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz daneeeeee #38853 üzenetére
Elvileg a ezek benne vannak már a rarban.
Az aida -s report egy HTML file, abba benne van az összes aida -s riport, csak nem kellett így egyesével screenshotolni, illetve az X264 amit csinált riportot az is ott van a txt-be."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz daneeeeee #38867 üzenetére
Én tudtam, hogy nem lesz pusztító ereje ennek sem.
Jó-jó, de nem kell hasra esni tőle.Ami nekem meglepetés, az a 920-as. Szvsz elég szép értékeket produkál
Plusz ami látszik, a memóriám tuningért kiáltanak... 9-10-9-27 @ 1866 az alap... csak valahogy a lustaság mindig győz, ráadásul kiütéssel
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz daneeeeee #38910 üzenetére
Tekintve, hogy vkinek sereghajtónak is kell lennie akkor jöjjenek az én szolid eredményeim:
920 C0: 3,81GHz (19x201)
Dominator: 1608 MHz 8-8-8-20 1TRam read: 28619
Ram write: 20175
Ram copy: 30261
Ram latency: 50,5Qeueen: 43155
PhotoWorxx: 16270
Zlib: 257,3
Aes: 817
Hash: 2216
Vp8:5287
Julia: 12723
Mandel: 6169
SinJulia: 5251Winrar: 8246
Cinebench: 6,56
X264: 18,5
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest