- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusher
őstag
Persze jó az a kingmax nincs semmi baj vele és ja alacsony feszen megy...teljesen jó....inkább az eredménye lesz érdekes ennek a konfignak a másikhoz képest...12GB ram már csak elég lesz mindenre kiváncsi leszek, hogy kezel egy ilyen lap ennyi ramot....várjuk a tapasztalataidat.
Végülis nem létkérdés az OC/Palm és nem is ér meg +10-12K-t....amúgy sem valami túl olcsó lap ez.....csak olyan jól néz ki -
beteg
őstag
én is kíváncsi vagyok!
szerintem egy kalap az lesz. de szerintem hiába gagyi a kingmax, ha egy jobb típus sem megy 1333-nál sokkal többet a 920-asssal! ez legalább 1,5V al ígéri az 1333-at és ha legalább ennyin tényleg megy is a 12 giga és legalább megközelíti a mem olvasása a 2 db 1600-on hajtott dual c-es CS-met, vagyis a 12.000 -et, akkor boldog leszek, mert lesz végre 12 giga ramom! akkor nekem megéri. csak emiatt vettem meg, mert baromira fel tudná gyorsítani a melómat ennyi ram.
de tényleg inkább majd este dumálnék, ha már nem a levegőbe.
ja: nem csak sima P6T-t -
-
beteg
őstag
a legjobb magyar nagykernek köszönhetően
úgy vettem ma meg a P6T-t és a 920-ast, hogy a 6x2GB 1333-as Kingmax
ram tuti megy benne!
így a 12GB memcsi kb annyiba került, mint a 6 gigás trióban árultak.
este teszt -
Lcapitano
tag
válasz
Runner_fxr #1583 üzenetére
egy corsair 620 táp elég bőven
-
Ottoka
őstag
válasz
sniper elite #1586 üzenetére
-
KaYaK
tag
-
westlake
félisten
válasz
sniper elite #1586 üzenetére
pedig de.. nem veletlenul irtam, hogy extreme
oli: igen, 920.. megmondom oszinten, feleslegesnek tartom (egylore) a 965-ot.. semmi tapasztalatom nincs az i7-es platformmal, igy a 920 pont jo lesz tanuloprocinak.. aztan meg hatha valami nagyon jo peldanyt kaptam, ami megy levegovel 4 gigan
mod: 965-re meg csak a sniper elite feleknek futja
mod2: kolcsonkeregetek q9450, q9550, es qx7700-as procikat, hogy tudjak egy nagy osszehasonlito tesztet csinalni a harom i7-es procival.. -
westlake
félisten
kar, hogy nincs itthon kartyaolvasom (es a canon fenykepzomet sem tudom feltelepiteni a pc-re), mert ellenkezo esetben tudnek szep kepeket mutatni az uj extreme lapomrol, es az i920-rol
-
whitehand
senior tag
Annyira birom az okosakat hogy elég a két mag játékra ja elég egy ideig aztán majd ha jönnek a többszálat használo játékok majd néznek nagyokat meg ugye komoly játék mellett nem mehet semmi...birom idejön ujoncként és osztja az észt hogy ne vegyél i7et meg semmit mert nekem is ez van szerintem ha van pénze vegye meg a i7et ebbe a lapba lesz még 2 év mulva is proci viszont core2öt cserélheti le 1 év mulva
-
válasz
Lcapitano #1582 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat megfogadom, szerintem akkor prociból E8500 nél maradok.
Még 2 kérdésem lenne ami off. Szóval hogy mekkora táp kéne ehhez a rendszerhez, figyelembe véve hogy egy x2-es vga lesz? Nekem van most egy enermax 475w-os tápom, gondolom az sovány lesz. és még az érdekelne milyen proci hűtőt lenne érdemes venni, hogy jól meg lehessen húzni a procit? -
Lcapitano
tag
válasz
Runner_fxr #1579 üzenetére
E8500 vagy E8600 bőven elég játékra q9550 sok ha csak játékra kell
-
Lcapitano
tag
válasz
Runner_fxr #1579 üzenetére
P45 is elég attól függ mennyire akarsz tuningolni mert az x48 jobban tuningolható. Rammok hát nem tudom én Corsair és Geil párti vok DDR2ben
De ez az én véleményem
-
keIdor
titán
válasz
Runner_fxr #1574 üzenetére
Játékra bőven jó a Q9550+DDR2+40k-s P45. Még sok is.
A többieknek igazuk van, E8xxx is elég.
-
-
millman
csendes tag
válasz
Runner_fxr #1572 üzenetére
Ez miért kérdés? Egyértelműen i7 , #1537 hsz-ben ott vannak a jelenleg elérhető legolcsóbb árak.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Valamilyen szinű ár csökkenés kell hogy legyen,de hatalmas árcsökkenésre nem számíthatunk,főleg hogy a nyakunkon a világ válság!
De szerintem a i7 920 ára tavaszig 7-8k-val csökken! -
Lcapitano
tag
válasz
árcsökkentésre ne számíts kb. februárig márciusig. i7 biztos nem fog lejjebb menni mert új dolog és ár érték arányban egy i7 920i éri meg maximum venni és egy alaplap meg hozzá ramok tényleg 150000ft kerülne és elég soványan számoltam. úgyhogy egy x48 jó rammokkal és E8600 kíváló játékra ja és egy 4870X2 kihajtására. Egy ilyen kari kihajtásához javaslok inkább 4gb memóriát. és ezt jóval olcsóbban megúszod.
-
Lcapitano
tag
válasz
Szerintem ha játékra kell még q9550 sem kell.
3-dik és 4-dik magot a játék max 10% használja ki.
Én inkább egy E8500 3.15ghz vagy egy E8600 3.33ghz jobban járnál ha csak játékra kell
és meghúzod öket 4ghz-4.5ghz re egy jó hűtéssel simán megy és nincs túlfeszelve ez bőven elég játékra és a 4870X2 kíhajtására DDR2 vagy DDR3 ramokat akarsz? milyen lapra gondoltál? -
válasz
Robi BALBOA #1573 üzenetére
Elsősorban játékra kéne, szóval akkor lehet maradok a q9550-nél. Még azért olvasgatok és megfontolom.Köszi.
Ja és vajon lehet számítani a core2-es árcsökkenésre most hogy itt az i7? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Runner_fxr #1572 üzenetére
Válasz az elvilegy "egyértelmű" hogy i7 920,de valójában mégsem az mert ameddig a Q9550-hez az alaplapot és a ramot megúszod mondjuk 70-80k-ból addig az i7 920-hoz alaphangon is 140-150k a lap + a ram!
Meg a Q9550 mellet szól az is, hogy azt tuti jól lehet tuningolni,addig az i7 már nem olyan biztos!
Meg ha játékra kell akkor megint nem érdemes az i7.
Meg olvastam,hogy az i7 lapok igen csak bajlódnak a ramokkal. -
Sziasztok! Gépfejlesztés előtt állok. És az a kérdés, egy q9550 vagy egy i7 920?
Vga egy sapphire 4870X2 lesz. szóval ezt kéne hogy kihajtsa! -
gV
őstag
egy kis on: Handbrake 0.9.2 H.264 encoding
mondjuk erről a progiról még nem hallottam szal lehet irreleváns, hogy itt milyen gyors Core i7 /mert senki nem használja/
-
keIdor
titán
válasz
CL Smooth #1569 üzenetére
Szerintem kár ennyire feszegetni ezt a témát, csak nagyobb vita lesz belőle hidd el. Egyetértek veled, de ha valakinek megér 250k-t egy 3x3cm-es kis tárgy hát vegye meg, ez van... ő pénze végülis, szóval azt csinál, amit akar. De szerintem nem érdemes ezt folytatni, mert elfajúl...
-
CL Smooth
tag
Ez nem dünnyögés csak vélemény nyilvánítás, és azért mert nem adok ki 250 ezret egy hardverért az nem azt jelenti hogy nincs 250-em vagy mindjárt éhen halok, csak nem vagyok idióta hogy fölöslegesen dobáljam ki a pénzt. Kár hogy nem sok embernek jött le ,hogy mit akartam mondani. Bocs ,hogy belekontárkodtam az okosok dolgába.
Üdv. -
Hammon Serra
senior tag
a 1560-as hsz CL Smooth-nak ment nem Westlake-nek
-
sniper elite
senior tag
válasz
Robi BALBOA #1566 üzenetére
Tényleg nem is a proci ára magában a gond, mert szerintem nagyon sokan kiadnának egy 920-asért 80k-t hanem hogy alaplapot meg ramot is kell venni 150 körül! Szóval igazából ez a nagy vissza tartó erő, tehát az új technika birtoklásáért megkel fizetni az árat, viszont aki már tényleg ez miatt vesz alaplapot meg ramot, az ne érje be 965 alatt!
-
gV
őstag
válasz
CL Smooth #1551 üzenetére
a QX9770 meg a QX9775 még drágábbak utóbbihoz ráadásul csak 100+ k ért lehet kapni alaplapot, ha azt vesszük a 965 hozájuk mérten olcsó. A Yorkfield topikban is azon dünnyögsz hogy milyen drága az előbb emlitett két proci??
És ez csak proci lap és ram.
Amikor a P4 megjelent ennyiből csak a proci volt meg. Ebből a szemszögből nézve kimondottan fogyasztó barát a Core i7 EE ára.
-
CL Smooth
tag
válasz
sniper elite #1563 üzenetére
-
CL Smooth
tag
Nem az a fontos információ hogy hogy én elmegyek e vásárolni ilyen cuccot vagy nem, ez nyilván senkit sem érdekel, hanem az hogy ha megveszed akkor gyakorlatilag uzsorás árat fizetsz valamiért ami közel sem éri meg azt a pénzt. És ezt azért jó végiggondolni mielőtt megveszed.
-
CL Smooth
tag
válasz
westlake #1559 üzenetére
Nem igazán értem mit akarsz ezzel a pszichológiával mondani. Én csak azt mondtam, hogy ha a teljesítményét figyelembe vesszük az előző generációhoz képest akkor egy irreálisan magas árat látunk. És ezért szerintem még nem éri meg megvenni. Nem hiszem hogy Magyarországon sok olyan elvetemül lenne aki szalad azonnal a boltba ,hogy negyed millás procit vegyen.
-
keIdor
titán
Hát ez nem gyenge. A ház kéne, meg az ára.
Lenne egy jó évvégi nyaralásom.
-
Oliverda
félisten
válasz
sniper elite #1552 üzenetére
-
westlake
félisten
ezeket a dolgokat a topik szempontjabol rohadtul nem tartom fontos informacionak.. szerintem ugyanugy nem erdekli pistiket az, hogy nekem mi mennyire draga, ugyanugy, ahogy engem sem erdekel, pistikenek mi draga, vagy olcso..
semmit nem kotelezo megvenni, ha az ember nem engedheti meg maganak..
nem ertem, hogy miert kell arrol olvasgatni egy forumban, hogy az elozo generaciohoz kepest mennyire magas az uj cucc kezdoara -
millman
csendes tag
válasz
sniper elite #1541 üzenetére
Mennyiért veszed összesen az i7 lap/mem/procit?
-
CL Smooth
tag
Kicsit belehúzhatna az amd is a proci fejlesztésbe! Mert akkor nem lehetne ilyen horror árakat szabni! Jó lenne egy kis verseny, nem ez az egyeduralkodás mert ez nem sok jót szül, csak minél magasabb árakat!
-
westlake
félisten
válasz
CL Smooth #1544 üzenetére
mennyire igaz.. bar, ha jol emlekszem, akkor pont ugyanez volt a helyzet a prescott vs. c2d-vel, es a northwood vs. prescott-al is (hogy a tobbit ne is emlitsem).. kicsit gondolkodj el azon, hogy talan ez nem veletlen, es a megerest a legtobb embernek nem azt jelenti, hogy a crysis warhead 10 fps-el gyorsabb lesz
ne akarjatok mar eldonteni masok helyett, hogy mi eri meg, es mi nem..
mod: csak nekem tunik ugy, hogy az utolso 3 hozzaszolasodnak semmi hasznos informaciotartalma nem volt? -
CL Smooth
tag
válasz
sniper elite #1541 üzenetére
Jó hát ha sok fölösleges lóvé van akkor persze meg lehet vásásrolni mindenből a legjobbat.
De én azt hangsúlyoztam, hogy amennyivel drágább ez az új rendszer annyival közel sem nyújt többet. Nem lesz 2 szer vagy háromszor gyorsabb a géped. Viszont 3 szoros pénzt fizetsz a core2 höz képest. Nem azt mondom hogy nem jó az i7, de még menjen lejjebb az ára és akkor majd megéri megvenni. -
westlake
félisten
válasz
Robb202 #1542 üzenetére
- a memoria mhz tobblet sokkal jobban kamatoztathato, mint az idozites csokkentes..
- ugyanugy beletehetsz akarmilyen memoriat, mint ahogy a c2d rendszerekbe is..
- magaban a ram nem fogja tonkretenni a procit.. minden alaplap default (1.5v) feszultsegen inditja el a mondulokat, igy tuti nem fog megserulni a processzor.. az mar mas kerdes, hogy bios-bol joval 1.65 volt (asus szerint ez a felso hatar, ahol meg nem karosodik a cpu hosszu tavon) fole is lehet emleni a moduloknak adott feszultseget..
- a tri-channel kiteket eleve a core i7 miatt adtak ki, igy termeszetesen kompatibilisek egymassal -
Robb202
tag
hi!
Lenne egy kérdésem memória ügyben. Lehet nagyon sok alap dolgot kérdezek, de szeretném megérteni én is. Ezért ne nevessetek ki
Azt hallottam, hogy a core 2-től eltérően a core i7-nél már nem fontos a memória milyen mhz-n megy vagy az időzítés mindegy?
A core i7-hez hány mhz-es ramokat lehet max rakni, mert láttam 1333 és 1600mhz-eset is. Most ez meddig skálázódhat?Hallottam olyat is, hogy bizonyos ramok tönkretehetik a CPU-t mert magasabb feszen mennek. A 3-as kitek azok mind megfelelnek a Core i7 ram specifikációnak? Durva lenne procit veszteni emiatt.
Köszönöm ha segítetek. Ezzel sajnos nem vgyok tisztában.
-
sniper elite
senior tag
válasz
CL Smooth #1540 üzenetére
Aki meg előre gondolkodik és nem akar középkategóriás procikat cserélni 4 havonta, az meg megveszi! Én személy szerint direkt azért választom 965-öt hogy ne keljen váltani procit legalább 1évig, ha kijönnek új vga karik és CF-et akarok vagy SLI-t megéri venni, mert ezzel kitudom majd hajtani őket! A másik hogy szerintem akinek van egykis plusz pénze, az ne vegyen 940-est, mert azért sebességben és sima gyári "tuningban" is megkapja azért a plusz 100ért a 965-től amit elvárna minden esetben!
-
CL Smooth
tag
Hát ennyi pénzt nem ér az i7 az tuti. Mondjuk ez mindig így van az új cuccokkal. Most komolyan nem értem miért éri meg kiadni egy fullos core2-es rendszer 3 szorosát egy kis plusz ért. Akinek meg játékra kell az meg aztán tényleg verébség véleményem szerint!
-
Oliverda
félisten
válasz
Achill3uS #1536 üzenetére
10 fok?! Az elég húzós. Nyilván sokat számít a HT ha az adott alkalmazás képes több szálon futni, csak ez sajnos még mindig nem minden esetben igaz.
Mennyi az alapfesze ezeknek a prociknak? Mindhárom modell esetében megegyzik?
Szerintem egy átlag júzernek még egy i7 920 is bőven sok.
mod: Főleg azért mert az átlag júzer nem sok olyan alkalmazást használ ami képes profitálni a tulajdonságaiból.
-
sniper elite
senior tag
-
millman
csendes tag
CL8as 1600os kit [link]
Kiskerből akkor már össze lehet halászni egy i7-et:
Intel Core i7-920 2.66GHz 8MBL3/1066MHz 64 350 Ft (77 220Ft)
Intel DX58SO alaplap 56.650 Ft (67.980 Ft)
Kingston HyperX 3x1GB 1600Mhz DDR3 50.810 Ft (60.972 Ft)Összesen 206 ezer , még a hülyének is megéri
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Oliverda #1534 üzenetére
ln2-vel minden bizonnyal
de komolyra fordítva nem igazán, sajnos a yorkfield-ekhez képest is visszaesett az elréhető órajel, szvsz 4G-hez egy jobb procinak is 1.30-1.40v körül kell, de ez függ a HT-tól is (illetve SMT ahogyan valójában hívják), mivel cirka 10 fokot rányom a magokra, és saját tapasztalataim szerint 100-200mhz-el is kevesebbet érhetsz el vele, viszont botorság kikapcsolni, elég sokat nyom a latba sok benchmark-ban és valós alkalmazásban, volt erről valahol egy teszt is, de visszatérve hozzátenném, hogy a retail procikból nem láttunk még eleget, de nagyon sok elég "gyengén" muzsikál 965-ösök közül is. de végülis egy átlag usernek aki nem maximalistának született alapon vagy minimal tuninggal is elég kell hogy legyen egy ilyen fenevad nemde? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
sniper elite #1531 üzenetére
tegnap jelentette be az intel hivatalosan mit vársz?
egyébként ramot nehezebb lesz szerezned -
Gorneck
legenda
válasz
sniper elite #1527 üzenetére
Pfff...inkább ne vegyél gépet...hátha leég...
-
gV
őstag
válasz
-
Oliverda
félisten
válasz
OMFG. Amúgy már legalább 3 hír volt itt a PH!-n is az új lefogatókkal és hűtőkkel kapcsolatban. Olvasgatni is kéne néha mert van amit pénzért nem lehet megvenni (a többire meg ott a mászterkárd
).
-
finu
tag
válasz
Már lehet hozzá kapni átalakítót több gyártótól. [link]
-
westlake
félisten
válasz
sniper elite #1525 üzenetére
"nem tudom hogy a gyárit rá szabad-e rakni, félek hogy nem lesz megfelelő!"
ezt megis hogy gondoltad?ha hozza adjak, akkor hogy lenne mar "szar"?
#1527: remelem ezeket a dolgokat azert nem gondolod am komolyan
az intel sajat magaval miert kurna ki? csak azert nyelne be jonehany procit, mert szar hutot adnak hozzajuk gyarilag? ennek azert eleg kicsi a valoszinusege.
-
sniper elite
senior tag
2 héten belül itt dobog a konfigomban egy Core i7 965 XE! Már minden megvan, rendelve de coolert nem találok, és nem tudom hogy a gyárit rá szabad-e rakni, félek hogy nem lesz megfelelő! Amit meg még lehet kapni, az meg nagyon xar! Vagy szerintetek Extreme procihoz Extreme hűtőt adnak majd?
-
BadGe
aktív tag
van egy zalman vízhűtésem (reserator-1) szerintetek az új socket 1366 fölé be tudom illeszteni? és ha nem, hogyan mégis?
-
Televan74
nagyúr
Kérek egy Intel Core I7 965 Extrem procit, egy faxa X58 lapot. És hozzá 24 GB DDR3 ramot. Hátha a hétvégén enyém lesz a lottó ötös.
Csóró AMD -s vagyok, ez nekem csak álom. -
westlake
félisten
jovo heten mar 920-ast 59+faert, x58-extreme-et 62+faert, x58-ud5-ot pedig 54+faert lehet venni.. (nagyker)
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Hammon Serra #1511 üzenetére
nalad csak rendelni lehet.. mashol meg raktaron is van.. pssszt
-
Hammon Serra
senior tag
pszzt.
nálam már lehet kapni -
westlake
félisten
-
Oliverda
félisten
-
jugeen
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz
Raymond #1500 üzenetére
Miért sunyi? A SPEC adatbázisnak hiszek, viszont a te számításaid általában mindig sántítanak valahol, így mint már az imént említettem én inkább megvárnám hogy a megfelelő alaplappal és hozzávaló RAM modulokkal mérjenek meg egy két (vagy több) utas Nehalem rendszert. Remélem nem haragszol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest