- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Az. Inteltől mondjuk nem meglepő.
Dark KillerX: Nekem bőven elég, hogy a szorzózár mentességért nem kérnek el +200-250k-t.
A Phenom II 940/945 BE teljesen más árdimenzióban van/lesz. Intel igenis "beképzelt és pofátlan" az Extreme CPU-i áraival... presztizs ide vagy oda... i7 920/940-et is nagyon megcsonkították... (tuningra gondolok) -
Dark KillerX
addikt
válasz
Oliverda #1797 üzenetére
Nem hinném,hogy hogy a Phenom II sokkal olcsóbb lesz,egyes hírforrások szerint a legkisebb Phenom II 920-as is 300$ árral indul,mi gyorsfejszámolás után 60000Ft.Szóval egyiért felejtős,főleg,hogy a Corei 920 most 70000Ft környékén kapható,addigra az is olcsóbb lesz.Ha mondjuk olyan 45000-50000Ft lenne az induló ára akkor más lenne a helyzet.
-
kem
addikt
válasz
whitehand #1796 üzenetére
szia!
Az a szánalmas, hogy az intel úgy állítja be, mint ha ők még a tuningbemutatót is jobban tudnák megszervezni
Remélem az AMD is válogat egy procit 1k-ból, és kikapcsolja a szenzorokat amikről az Intel azt hiszi, hogy AMD kikapcsolta. valakinek nagyon forró lesz a proci a lába alatt
Mekkora poén lett volna, hay az intel 1024 prociból válogatna, csak,h kerek szám legyen
-
Dark KillerX
addikt
Amúgy nincs jelentősége,sztem a Phenom II,max a York-kat fogja meg
.Intel Corei7-től messze lesz nagyon
-
kem
addikt
válasz
Dark KillerX #1792 üzenetére
ez elég szánalmas
-
sniper elite
senior tag
Jó hát ha várok 2 hetet, akkor tudtam volna venni 30kval olcsóbban, ebben igazatok van, de nem tudtam hogy ennyire xar lesz a dollár, és sok duma ment hogy 280-300k körül fog mozogni a 965, szóval benne volt pakliban, de tök mindegy, én nem vagyok miatta ideges, fő hogy betudja már rakni!
-
Dark KillerX
addikt
Phenom II tuningra válasz
[link]
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #1781 üzenetére
Kellett neked rohanni érte a "boltba"...
-
sniper elite
senior tag
Ma megjött amúgy a Cosmos S házam, nem tudom hogy lehet-e használni majd a Core i7 965-ös hűtőjéhez Zalman MultiFan Cooler speed Controller-t, mert házhoz kaptam, és be is rakom persze, remélem tudom majd állítgatni a gyári Coolert vele!
-
Oliverda
félisten
Kívánsci leszek hogy ebből mi fog kisülni, aztán nehogy hasonló legyen a vége.
Ha jól tévedek akkor a Yorkfield-eket 6.3 fölé nem nagyon sikerült húzni pedig azok (eddig legalábbis) jobban bírják az ilyen extrém tuningot mint a Nehalem.
-
Dashes
őstag
Intel terve CES 2009-re link
-
SzlobiG
félisten
válasz
sniper elite #1784 üzenetére
Ha játékra kell, akkor már yorkról sincs értelme váltani.
-
sniper elite
senior tag
-
westlake
félisten
válasz
sniper elite #1781 üzenetére
nagykeres ismerosomtol meg 190k-s arat kaptam
(hogy megjobban bosszantsalak).. ebbl latszik, hogy nem sok ertelme van elorendelni procit, mivel addigra erkezik meg, amikorra a tobbi szallitmany is (nagykerek reszere)
-
KaYaK
tag
válasz
Oliverda #1777 üzenetére
Eddig még aki vett számítógépet vagy bármi más elektronikai cuccot a világban az csak bukott az árakon hisz idővel minden olcsóbb lesz és mindig jön ki egy újabb...
Mindenki bukik rajta...
Én pl P4-ről váltottam i7-re... Akkoriban is 60k ért vettem a P4-et és most meg 75K ért a Core i7 920-at. De azért nincs köszönő viszonyban a kettő proci...
Majdan egy jobb hűtővel el is rángatom a prockót ameddig tudomMagamat meg el
-
westlake
félisten
965 extreme kisker netto ar: 198k
-
KaYaK
tag
válasz
westlake #1775 üzenetére
világrekordok core i7_eddig
de aláírom tuning szempontjából nincs sok közük egymáshoz, de az áruknak sem... -
KaYaK
tag
Te így számolod... Én meg úgy hogy a megvásárolt proci jelen esetben i7 920 hoz (75k) képest a testvérei i7 940 és i7 965extreme árai köszönő viszonyban sincsenek 140k és 260k...
Ha esnek is az árak akkor sem"bukok" semmit sztem még nyertem is, mert lazán viszi a i7 920-is a extreme órajelét...
Maximum akik majd az erős forint miatt veszik meg az i7-üket sokkal többet nyernek...
-
Anor
csendes tag
Hogy jönnek ki ezek a GT/s értékek??
-
qfm
őstag
Esetleg ha valakit csak az i7 920 ára tart vissza, itt van egy 60ért nagyker garival dobozosan [legalábbis így hirdeti]: i7 920 box
Sajnos engem ezek a lapárak még elrettentenek az ötlettől, a processor ára magában nem is lenne vészes.
-
sniper elite
senior tag
Jó nagy kaki a mostani proci piac, azt hittem megjelenik a Nehalem ez a topic arról fog hangzani hogy milyen sok mindenki vált rá, persze pénz miatt nem vált jóformán senki, de ez elég szomorú
-
SzlobiG
félisten
24/7-re mennyi az a fesz ami adható vízzel core i7-nek?
-
beteg
őstag
válasz
sniper elite #1749 üzenetére
-
KaYaK
tag
válasz
gergobaby #1757 üzenetére
THX a Core i7 920 nevében is!
Bizony nekem is tetszik és biztos hogy nem bántam meg a megvételét!
Tuningverseny sztem legalább olyan könnyen kialakulhat mint a Core2-őknél kialakult.
Egyéni véleményem, hogy nagyon könnyen lehet őket tuningolni, viszont látszik hogy termelik a hőt rendesen. Kell hozzá egy komoly hűtő ha az ember 24/7-ben ki akarja használni a benne rejlő "tartalékokat"...
bizony orvérzésig kisajtolja a powert szegény HD4670-emből
Erről jutott eszembe hogy a ramokat amik 3x1GB 1333 CL9 tri kit csak 1200ra mertem rakni a másik lehetőség 1600lett volna amit nem mertem azért még megkozkáztatni ugye a 6 és 8-as szorzók miatt -
KaYaK
tag
Köszi szépen
Deee nem az én érdemem hanem az Intel Core i7 920!-é!
A legjobb ha ez a kép beszél helyettem:everest-winrar@4Ghz-en
A hűtőm majdan egy Thermalright Ultra 120 Extreme 1366 RT lesz. Csak elég nehézkes a beszerzése...
De igyekszem...
-
Gorneck
legenda
válasz
Robb202 #1752 üzenetére
Nem csodálom...
Arra is lusta vagy, hogy megnézd a hivatalos oldalt...[link]
Azért kell rá, mert így olcsóbban úszod meg a vízet mintha külön vennél blokkokat rá...ergo aki vízzel hűt annak ez jobban megéri...ha nem rak rá vizet akkor felszereli a SP (silent pipe) hűtést...
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Nagykerben ilyen megnevezést adtak a processzorra:
Intel Core i7 940 Quad 2,93GHz/ 1066 / 8MB / S.1366 Dobozos
Na most itt az 1066 mit jelent? Ezzel nem tudtam mit kezdeni?
Gigabyte-nál nem értem az extreme kivitelt. Annyiban különbözik a simától, hogy nincs rajta vízhűtésnek közvetlen hely? Mert a sima is hő csöves meg ez is. Akkor ha a sima is tudja hűteni a lapot miért kell vízhűtés rá?
Látom valakinek ma jött meg az ilyen lapja? Tudnál nekem segíteni ebben mert érdekel? Illetve láttam jár hozzá valami slotba állítható borda is, az pontosan mire való? Kérlek segítsetek mert nem igazodom ki.
-
KaYaK
tag
beteg THX
Na nem bírtam tovább magammal megnéztem CPUZvalid_4Ghz
Sajnos úkraindult a gép mielött lementettem volna 1 winrart.... Az eredménye 4313pont lett.. A cpu hőfokai magonként elérték a 70 és 80 fokot és újraindult a gép...
Így amíg nincs meg cpu hűtőm addig több tesztet ezen az órajelen nem csinálok...
-
P00By
nagyúr
válasz
sniper elite #1749 üzenetére
Innye
-
bigdigit
addikt
egy rövid kérdés elejéig bepofátlankodok ide
775-ös procira való vízhűtőblokk jó ehhez a procihoz illetve lapokhoz is?(felfogatás,egyéb) -
westlake
félisten
válasz
Robb202 #1741 üzenetére
1. meg mindig lenyegtelen ez az egesz tema.. nincs olyan, hogy "tamogat".. a jo lap megeszi az osszes memoriat.. (maskerdes, hogy vannak lapok, amik allergiasak bizonyos ic-kre, de ez nem a "sebesseguknek" tudhato be)
2. gondolom overclocked (ha rosszul tudom, a hozzaertok remelhetoleg kijavitanak)
2. a kerdes nem eleg konkret.. vannak alacsony idoziteso, de lassu ramok, es vannak magas idozitesu, de gyors ramok is (lassu/gyors = mhz).. ha jo ramot akarsz venni, akkor forumokat kell olvasgatni, es kerdezoskodni kell
3. az 1.65v azert nem karositja a procit, mert vannak 1.5 voltos modulok is? ez milyen kovetkeztetes mar? meg sehl sem volt i7, amikor mar voltak 1.5 voltos ddr3-as modulokazt, hogy egy proci meg mekkora feszultsegen (ddr3) nem karosodik, nalam tapasztaltabb emberek tudjak neked megmondani..
4 biztosra csak akkor mehetsz, ha leszeded a modulokrol a hutobordat, es megnezed ket szep szemeddel az ic-ket..mod: ket darab 2. pont? kis hamis
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Már csak egy-pár kérdésem lenne. ígérem többet nem kérdezősködöm.
Szóval:1, A Gigabyte GA-EX58-UD5 alaplap támogatja az 1600mhz-es ramokat?
2, Az O.C. jelölés az 1600mhz elött mit jelent (Asus X58 lapoknál látni)
2, Érdemes az 1600-asat venni az 1333mhz-es helyett?
3, Az 1.65V biztosan nem károsítja a CPU-t mert 1.5V-os ramokat is látok. Most akkor melyiket, miért van ekkora különbség?
4. Hogyan lehet kideríteni hogy milyen ramok vannak a memórián?Kérlek válaszoljatok nekem erre még, ígérem nem kérdezgetek ezentúl ilyen alap dolgokat.
-
Szajbee
tag
válasz
sniper elite #1737 üzenetére
Ezer köszönet a gyors válaszért, meg is keresem
-
Szajbee
tag
Szép jó estét
Segítsetek nekem legyetek oly szívesek. Most készülök én is 920-ast venni, de 3 kittes 6GB-os ramot nem találok hozzá, csak ezt: Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1333 Kit
Jó ez a ram vagy ajánljatok már nekem valami tutit légyszi. Tuning biztos lesz vele, 3,6-ot jó lenne majd elérni vele.
Előre is köszi a helpet!
-
KaYaK
tag
Jó estét!
Rászántam magam énis egy kicsike kis tuningra. Addig amíg nem lesz meg a proci hűtő addig csak eddig merem felhúzni... CPUZvalid_3.3GHz
És egy kis teszt: winrar
valamint: everest
És egy kis egyéni vélemény a tuning nehézségeiről... Tulajdonképpen nem vagyok egy nagy tuningos... Ezeket a beállításokat kb. 10 percig állítottam. Úgy érzem menne ez feljebb is de mint mondtam alap hűtőjével nem merem tovább huzni...
-
Hammon Serra
senior tag
Enyhén olcsóbbak lettek a cuccok:-)
-
Cadal
őstag
A japán kis srác valahonnan szerzett egy i7 965 EE-t és megint alkot!
forrás: -
Oliverda
félisten
válasz
sniper elite #1730 üzenetére
Örvendezünk vala.
-
sniper elite
senior tag
Na már csak tényleg 7-8 óra és megjön az alaplapom meg a ramok, aztán márcsak 965 van hátra, meg a Cosmos S ház, és összedobok egy Nehalem erőművet
-
gV
őstag
itt a két procis Nehalem rendszer CPU2006 fp eredménye, én mondjuk nem találtam rá a SPEC oldalán, de biztos nem kacsa
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Lcapitano #1724 üzenetére
jelenleg bármilyen samsung chipes ram jó választás lehet, igen kellemesen viselkednek alacsony feszültségen, samsung HCF0 a legjobb chip X58 alá de a micron D9GTR-el szerelt ramok sem rosszak.
Tri-Channel-ből ezek a legjobbak (3x1 / 3x2):
A-Data 1600 X
Corsair 1866Kingston, CSX, Buffalo sem tűnik rossz választásnak, csak még nem nagyon kaphatók, de sztem hamarosan tele lesz a low end 1333-1600 tri ch kitekkel a piac amik kedveznek majd a mennyiségre mintsem a tuningra hajazó usereknek. DDR3 topic-ban találsz még elég sok típusról info-t.
-
Lcapitano
tag
Milyen ramokat érdemes venni amin jó IC van? x58 rendszerhez!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Sasfészek #1702 üzenetére
ne felejtsd el minden amit mi írunk jórészt a tuningra vetítve hangzik el, így ha kiemelsz valamit a szövegkörnyezetéből nem biztos, hogy megállja a helyét általánosításként. 1066/1333-mon ami a hivatalos szabvány valoszinüleg a 6 dimm hibátlanul müködik együtt minden lapban mostmár (ugyanis az a cikk kb 1 hónappal ezelőtt íródott, full es cuccokkal és beta bios-okkal) mindazonáltal a 6 modullal a tuning bizony kutyavacsorája... minimális amit elérhetsz (a legjobb chipekkel is talán 1600), szenvedés néha még alapon is járatni ha olyan ic-s ramjaid vannak amiket az X58 nem szeret... egyébként ha megnézed a Foxconn high-end lapját a Bloodrage-t, nem véletlenül van/lesz rajta csak 3 dimm, tuningra nem kell 12gb ram...
-
beteg
őstag
majd mindjárt megveszem az everestet
csak még nem volt időm
(amúgy nekem "jár" ingyen, már írtam is nekik, de még nem küldték.
kb 7 perc találomra állítok vmit vhova "tuning"
után: [link]
de tényleg nem akarom most kínozni, majd ha megjön a Tody56 féle gyönyörű álom vizesblokk a héten..de ezek alapján is azt mondom, és ne hallgassatok rám: az új platformmal sosem látott, (még a qx9650-el sem) eredményeket kapok, még az olcsó rammal is, vagyis ha nem vagyok telhetetlen, a korábbi csúcs cumót verő géphez jutottam, gyakorlatilag ugyan azon az áron, éééééss: VAN 12 MEGAGIGA RAMOM!
annyira királyság! imádom
-
Laraxior
titán
TDP:147W
azigen...nem lehetne egy serialt mellékelni az everesthez?
szebben mutatna
-
-
beteg
őstag
akkor pont jókor jöttem?
super pi, everest, winrar alapon: [link]
gyári hűtővel, ami nagyon halk. ezer éve nem volt ilyen halk a gépem. valami abit lapnál emlékszem, hogy a dvd olvasom volt a leghangosabbmost pont olyan
még mindig azt mondom, hogy nekem nagyon bejön a kingmax. de hogy lássunk is valami különbséget, gyári hűtővel is mindjárt megpróbálom megrángatniszerk: iagzából azt a képet kéne földobnom, amikor 4 win 2008 szerver fut egy időben, exch-el, ocs-el, appvirt-ral + 2 vista kliens. de mindjárt meg is csinálom a képet!
-
gergobaby
aktív tag
válasz
whitehand #1709 üzenetére
Akkor elnézést, Kingmax-ot... Szerintem keress neten teszteket, meg kérdezd meg beteget priviben, vagy itt, hogy nála hogyan muzsikál a Kingmax ! Szerintem ne kapkodd el a dolgot mert (kopp-kopp) megy lefele picit a dollár, szóval 1 hét alatt változhat az ár kedvezően!
-
westlake
félisten
válasz
gergobaby #1708 üzenetére
kingston is "gyart" tuningolhato modulokat (hyperx szeria), de a value kategorais modulok eleg "gyagyik".. i7 is a micron gtx/gts, es az "uj" miron chipekkel erzi jol magat.. over-ek micron chipes modulokat hasznaltak, naluk lehet, hogy az volt a problema.. nem biztos, hogy a fizikai 6 modullal van problema..
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Sasfészek #1702 üzenetére
Szerintem valalmi BIOS hiba lehet, mert pl. betegnek megy szépen a 6x2 gb ddr3-ja... Ennek utánna kellene kérdezősködni, majd lehet este meglesem, csak most tanulgatok
[Muszály azt is...]
Robb202: Én a corsair mellett tenném le a voksom mint márka, VISZONT nagyon sokan Kingston vettek DDR3-ból, és arról nemtudok nyilatkozni, hogy ott melyik lenne a jobb, ha jól emlékszem betegnek kinsgtonja van, én is azt ajánlanám, de errre majd vmi guru ad neked kielégítő választ...
-
Foglalt név
addikt
Lcapitano-nak ez az utolsó figyelmeztetése.
Többen szóltak már, hogy próbálj értelmes hozzászólásokat írni. Jó lenne megfogadni. -
Robb202
tag
Sziasztok.
Két fajta memória szettet néztem ki.
Kingston
KVR1333D3N9K3/6G - leírás
KVR1333D3N9K3/6G - képCorsair
TR3X6G1333C9 - leírás
TR3X6G1333C9 - képSzerintetek melyiket érdemes venni. A Kingstont gondoltam, de valahogy ezek a meztelen ramok elég "olcsónak" látszanak. Mit javasoltok. Pedig a Kingston nem rossz. Vagy ennyire nem melegszik?
-
Sasfészek
tag
válasz
gergobaby #1698 üzenetére
Az oc Hungary tesztjében valami nagyon megfogott:
A második körben 2*2+1GB (tehát 5GB) Micron D9GTS chip-es modullal (mind CSX Diablo köntösben, ám csak Dual Channel kitekből összeválogatva, Tri Channel kiteket egyelőre elég problémás szerezni, másrészt az 1-3-5-ös dimm használhatatlannak tűnik eddig minden lapban)
Vagyis feleslegesen vannak ott a ram foglalatok, ezt elég nehezen tudom elhinni? Tényleg így van? Mert ez ultra gáz, főleg ez az általánosítás.
-
whitehand
senior tag
Nekem most az elképzelésem/tervem az hogy tavasszal beszerzem a vizhütést olyan CPU blokkal ami már jó 1366ra is és a nyáron pedig megveszem a 920ast egy gigabyte X58-Extreme társaságában valamint ilyen memóriával ősszel pedig új videokártya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest