Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Trump vagy Harris
Új hozzászólás Aktív témák
-
teratti
senior tag
Hello! Segítségre lenne szükségem... Van egy Samsung 2243BW típusú monitorom ami eddig RGB kábellel volt összekötve a VGA-val utóbbi végén egy RGB/DVI átalakítóval minden gond nélkül. Adódott, hogy egy R290-est vettem amin már nem a számomra megszokott DVI van (a lapos pecek mellett nincs a négy tüske) és nem tudom használni az adaptert. HDMI/DVI átalakító meg HDMI kábel volt otthon gondoltam összehozom....Az átalakítót DVI részét beledugtam a monitorba a kábellel összedugtam de nincs kép... mi lehet a gond?
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
sz.balazs.95
veterán
válasz teratti #16302 üzenetére
lehet, butaságnak hangzik, de a monitornál jó csatornát állítottál be?
mert eddig analógot használtál (VGA), most viszont digitálisat.Ha mégsem ez lenne a gond, akkor passz, lehet hogy vagy a HDMI kábel, vagy a DVI átalakító rossz.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
kasa85
őstag
válasz kasa85 #16301 üzenetére
Piszok volt
Masszíroztam a panel között volt mindig máshová tóltam masszírozással.
Le masszíroztam a kijelzőrőlÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
teratti
senior tag
válasz sz.balazs.95 #16303 üzenetére
Nem állítottam semmit a monitoron csak összedugtam, elindítottam és nem kapcsol be. Nincs jel azt írja....
Már azt is mondták, hogy monitort kell cserélni mert nem "kompatibilisek" egymással, de ez szerintem hülyeség, nem lehet...[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz teratti #16306 üzenetére
na ezaz.
Eddig, mivel VGA kábelre volt dugva a gép a monitoron, így nyilván az analóg bemenet volt használatban.Mivel most a DVI-re van kötve, így a digitális bemenetre kéne váltani a monitoron, hogyha eddig ez nem történt volna meg.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
teratti
senior tag
válasz sz.balazs.95 #16307 üzenetére
És ezt automatikusan nem ismeri fel? Mert ha nem kapcsol be nem is tudok a menüjébe mászkálni....no, visszaraktam az előző kártyát meg a drivert melóba indulás előtt, hogy a gyerekek tudjanak játszani meló után holnap reggel így benézek a menüjébe, hogy az-e a gond.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz teratti #16308 üzenetére
szerintem nem.
Nekem egy monitorom (régi DELL) meg egy TV-m is van (új LG), de mindkettőnél manuálisan kell megadni a bemenetet.
[ Szerkesztve ]
-
teratti
senior tag
válasz sz.balazs.95 #16309 üzenetére
Megoldódott valószínű magától. Visszaraktam a kártyát elindítottam ugyan az a jelenség, a montor menüjébe természetesen nem tudtam belemenni. A monitor hátuján van egy olyan kapcsoló mint a tápon azt lekapcsoltam úgy működés közben, majd vissza és lett kép s már nem analogot írt hanem digitálisat.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz teratti #16310 üzenetére
szuper!
akkor lehet, hogy ennél resettel kerül alaphelyzetbe, és ilyenkor keresi meg, hogy honnan kap jelet.
mindenesetre érdekes megoldás.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Mivel az LG monitor topik elég halott, gondoltam itt teszem fel a kérdést.
A válaszidő beállításával kapcs. van gondom, pontosabban nem tudom melyik a legalacsonyabb (5ms-es) érték. Van off,low,medium és high lehetőség. Ha jól értelmeztem az eddigieket akkor a High az, amivel 5ms-re állítom.
Jól gondolom vagy nem jól értelmeztem valamit?
Köszönöm a választ!
-
Ringman
nagyúr
hello!
szert tettem egy samsung 305T monitorra.
mint ahogy a teszt is írja, nincs OSD-je a monitornak.milyen szoftverrel lehet ezt orvosolni?
létezik valamilyen sw, ami pl. az üzemórát megmutatja?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kasa85
őstag
Igen pont közte volt ahogy masszíroztam szépen lassan le masszíroztam a kijelző aljára ahol már csak a keret van.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Iroil
tag
-
fuvi
senior tag
szerintetek el lehet adni egy kicsit beégett 30"-os Apple Cinema HD Displayt (A1083)?
-
pixelshader
tag
HDMI - VGA KÁBEL.
Ez tényleg működik? -
Grafirka
őstag
Monitor tipusa Dell 2713 HM
kb. 1 pixel vastagsagu sarga fuggoleges vonal a kernyo bal 1/3 -nal. Nem fut vegig a kepernyo teljes magassagaban csak kb.a 2/3 an .
Vilagos alapon sarga, kek alapon sotet vonal.Kihuztam a DP -ot , lekapcsoltam majd ujrainditottam a kepernyot es a dell display elenorzojevel is megneztem ( felso es also gomb nytomva tartva 3 mp ig) A csik jelen van, tehat nem videokartya gond.
Mi lehet ez? a kepernyo hibas ? Letezik valami egyeb tesztelo modszer?
-
sz.balazs.95
veterán
El, csak az a nemmindegy, hogy mennyiért.
pixelshader:
Szerintem nem, mert a HDMI digitális, a VGA pedig analód jelet használ, egy darab kábel meg nem képes se DAC-ként se ADC-ként működni.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Asus VG278H monitoromat régebben próbáltam HDMI-n rábírni arra, hogy 120 HZ-es képfrissítéssel működjön, azonban ez nem sikerült, helyette inkább DVI kábelt használok, azonban asztali gép laptopra cserélése miatt hamarosan megszűnik a DVI-os lehetőség.
Lehetséges, hogy a monitor nem képes a 120 Hz-re HDMI-n? -
Pityu.
nagyúr
Egy ismerősöm mesélt a problémájáról egy 23" os régebbi acer monitora van,és a gondja az lenne,hogy néha felül ilyen szürkés csík jelenik meg de el is tűnik,meg néha csak úgy el feketedik a kép,vagyis el tűnik a kép.Mi lehet a gond vele?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Scofield007
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az, hogy ha bekapcsolom a gépet, akkor nincs kép, a FullHD-t nem hozza be a rendszer. Nagy nehezen sikerül csak újra működőképessé tenni a megjelenítést. Akkor ezt az üzenetet kapom:
[link]
Új a monitor, kb. 2 hetes, legfrissebb driver van fent.
Mit tudok tenni?[ Szerkesztve ]
-
Mikisys
őstag
válasz Scofield007 #16327 üzenetére
Nem elég a legfrissebb drivert feltenni, be kell állítani a rendszerben a videokártya-felbontását, képméretet, képarányt és ezeket össze kell "szinkronizálni" a monitorral. Tehát a monitor menüjében is kell állítani a képméretet, képarányt, képfrissítési frekvenciát, egyebet.
Sok sikert!Üdv!
-
anddrew
tag
Sziasztok. Ez a monitorom lenne: lg 24mp55hq-p
A problema az hogy neha elhalvanyul a kep... latok mindent rendesen de nagyon zavaro. Remelem tudtok segiteniπ
-
Death666
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan problémám lenne, hogy kaptam egy Samsung SyncMaster p2770HD monitort, és homályosak a betűk rajta. Néhol a színek is vibrálnak és nagyon fárasztja a szemet. Más gépen is megpróbáltam, VGA-n és Hdmi-n is ugyanaz a helyzet. Csak beállítás kérdése, vagy alapból rossz a monitor?
Előre is köszi. -
Death666
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #16333 üzenetére
Igen megegyezik, végigpróbáltam az összes felbontáson azért, de nem lett jobb.
-
priti
addikt
válasz Kephamos #16324 üzenetére
Lehetséges. Bár az túlzás, hogy nem képes...
HDMI 1.4a esetén FullHD felbontásnál nem érhető el a 120Hz-es 3D. Kizárólag sima HD-ben, 720p van 120Hz-es képfrissítésre lehetőség, viszont 24Hz-es frissítéssel lehet 1080p, tehát 3D filmet tudsz nézni FullHD-ben is ha előtte 24Hz-re állítod a lejátszót...
HDMI 1.4b kell minimum a FullHD, 1080p, 3D, 120Hz-hez, tehát a szemenként 60Hz-hez. Sajna ez van. Marad a DVI.A laptop egyébként is nagyon rossz ötlet 3D-re. Nagyon melegedős lesz. A hűtési lehetőségek korlátoltak és a VGA termelte hő miatti hőtágulás eredményeként csak idő kérdése, hogy valahol valami elrepedjen, ami abban nyilvánuil meg, hogy meghibásodik a gép és nem fogod tudni házilag javítani teljes mindegy hol van az a hajszálrepedés miatti elektromos szakadás. Sokban lesz.
Nem ajánlom csak ha nagyon sok pénzed van.Egyébként ha a laptop támogatja a kimenetén a dolgot meg lehet próbálni a monitor DVI bemenetét egy sima átalakítóval alakítani vagy olyan kábelt használni aminek az egyik vége DVI a másik meg az a csati ami a laptopon van, ezt nyilván nem teszteltem, de nem kizárt, hogy menni fog. A monitoron lévő HDMI-t én nem eröltetném a helyedben.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Pityu.
nagyúr
Erre valaki?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Death666
csendes tag
válasz Ivy.4.Ever #16335 üzenetére
Más is így látja. Olyan mintha a betűk körül világos szegély lenne. Használhatalan így. Csak nem tudom hogy most érdemes e ezzel szervizbe menni, vagy csak beállítás kérdése.
-
moonguru
őstag
válasz Death666 #16338 üzenetére
Szia!
Az ok:
Ez egy LCD TV MONITOR!
Kezelési utasítás:
Fogadjunk hogy HDMI-HDMI kábellel csatlakoztattad!
Pedig a kezelési nem ezt írja!
"Connect the HDMI OUT port of the AV device (Blu-Ray/DVD/Cable/Satellite box) to the [HDMI IN] terminal of the monitor using
the HDMI cable. "A legjobb megoldás a DVI-DVI csatlakozás lenne, de DVI-HDMI kábel is megteszi!
Ui:
Ki kéne kapcsolni minden képjavító eljárást a monitor menüjében!
Monitor Guru!
-
Death666
csendes tag
válasz moonguru #16339 üzenetére
Köszi a segítséget. Igazából megpróbáltam VGA-VGA-val is, de azzal is ugyanez volt az eredmény.
Egy szervizet felhívtam és ott azt mondták, hogy kétszer árnyékolt kábellel próbáljam meg, úgyhogy megfogadom a te tanácsod és az övét is, és kétszer árnyékolt DVI-DVI kábelt fogok venni. Hátha nem kell kidobnom a monitoromat. -
Injun
senior tag
Van egy LG 22MP55-ös monitorom.Tök jó lenne,de folyamatosan váltogatja a fényerőt,akár 3-4 másodpercenként is és ez bizony roppant bosszantó.Hogyan tudom beállítani,hogy fix legyen a fényerősség?Előre is köszi.
-
félisten
while (!sleep) sheep++;
-
kisst1
csendes tag
Szasztok!
Az a gondom, hogy a Xerox XA3-17 monitorom inverz képet ad. Már bekapcsoláskor a felirat és a menüje is fordított színekkel jelenik meg.
Előre is köszi a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
DPISTI00
csendes tag
Sziasztok!
Samsung monitorom elromlott. Amíg elvittük a szerelőhöz a tv-t használtam monitornak, ami SAMSUNG TA350. Az eredeti monitoromat aztán nem javíttattuk meg, hanem vettem inkább nagyobb tv-t helyette, ami samsung UE 28 J4100AWXXH és a TA350-et használom monitornak. Az a gond, hogy amikor a távirányítót használom a tv-hez (UE 28.....) akkor a monitronak használt tv (TA350) is reagál a jelre. Mit lehetne ezzel kezdeni? Nem lehet a tv beállításaiban vhogy kikapcsolni, h távirányítóra ne reagáljon? Néztem de ilyet nem találtam.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Philips 288p6 monitor ami elvileg tudja 4k felbontást 60Hz-en.
Meg mellé egy GTX 750, és egy friss win8 minden driver felrakva a legfrissebben.Sehogy nem sikerült belőni, hogy 4k felbontásnál 60Hz-legyen csak 30Hz-en megy.
Mivel nincs bellentyűzetem a pront crn-hez ezért egy mobilos fotót csináltam a beállításokrólTudnátok segíteni, hogy mit kéne állítani vagy nézni?
Üdv,
Misi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Nintendo Switch
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-FHD VA 144Hz (200Hz OC) 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Dell Ultrasharp U2913WM
- LG 38GN950 Ívelt Gamer monitor!38"/3840x1600/Nano IPS/160hz/1ms/Gsync-Freesync/Beszámítás is!
- Samsung - Space monitor - LS27R750 - 2K 2560x1440 QHD - asztalra csavarozható - VA panel - HDMI
- Samsung 49" UltraWide (32:9) monitor eladó
- Humanscale dupla M8 dual VESA monitor állvány
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest