Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz kalapacsolok #11150 üzenetére
Scaler döglődik...
-
félisten
válasz fero02 #11149 üzenetére
Ja értem akkor itt forrasztani kell stb akkor marad úgy majd egyszer szervíz. Azt hittem ennél is annyi van kb, hogy a gomb alatti gumiharang szerű dolog csak elkopik és berakok helyére egy másikat. Így már másabb a dolog ennyire nem akarok belefolyni
Köszi szépen a gyors és szakszerű segítséget.
-
fero02
nagyúr
válasz szabonagyur #11152 üzenetére
Bizony. És néha nem egyszerű a feladat (még a beszerzése se)...
-
félisten
-
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Philips 23,6" 247E3LHSU2 LED monitort, mivel nem volt dolgom még ekkora monitorral nem tudom hogy ez normális jelenség e, de mikor a monitoron nagy felületen homogén a háttér szín főleg világos szürkénnél mint a ennek a honlapnak is 45 fokos fényhullámzás látszik. Enyhe árnyalatbeli csikok vannak a színben. Csak pár szín esetében látszik ez a jelenség, filmnézésnél vagy képnél egyáltalán nincs csak homogén szín esetén.
A laptomnak is led monitorja van de ott ilyen nincs.
Ez valami hiba? Vagy nem jól van kalibrálva a monitor?Köszönöm a válaszokat!
-
El Kebir
őstag
pc monitorkénti használathoz inkább DVI ajánlottabb (kiforrotabb, kevesebb azzal a probléma, hdmi-vel lehetnek beállítási gondok, meg kábel minőségi problémák is elfordulnak... )
szerk.: de biztosat látatlanban nem lehet mondani, ha tudod próbáld ki előtte kölcsönkért dvi- vagy hdmi kábellel.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Vato84
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud arra megoldást, mi van akkor ha a monitor ezt a hibát írja ki egy játék indításakor:
"Out of scan range Resolution > 1280x1024"
Mindenből a legfrissebb driver van fenn.
A többi játékot is ebben a felbontásban játszom, de alapból a win7-ben is ez van beállítva.
A monitor: SONY SDM-HS93
Video kari: Nvidia GTX 570Lehet esetleg a video karin lévő vga-hdmi átalakító a hibás?
Előre is köszi a segítséget.
-
Skót
aktív tag
Üdv emberek!
Van egy olyan problémám, hogy a laptopomról hajtva egy samsung syncmaster 720n tft kijelző 1280*1024-es felbontásban nem tölti ki a teljes felületet, felül van egy durván 1cm-es csík alul, pedig lemarad a tálca/start menü.
Gondoltam semmi gond, nosza osd menü, de itt egyszerűen a vertikális állítást nem hajlandó sehogyan bevenni. Akármit nyomok nem mozdul. A horizontális jó minden felbontásban és 800*600-ban jó a vertikális is, de ott az auto beállítás is megtalálja a helyes pozíciót.
Vga driverből próbáltam emelni, de annak meg az lett az eredménye, hogy a fenti csík kimaradás megvan és alul megjelenik a start de a fejléc és egyebek felül eltűnnek.
Mi lehet ennek a hibának az oka?
Köszönöm a válaszokat előre is!Üdv: Skót (Roni)
Mod: Ja igen, d-sub kábelen van a laptopra kötve.
[ Szerkesztve ]
"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
El Kebir
őstag
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ha valakinek van valami ötlete rá. LG 22-es lcd monitor tökéletes kép megy rendesen de: pl. játék közbe sötétebb helyekre érkezve egy-két pillanatra elsötétül a kép mintha egy sötét fátyol menne rá de mögötte látszik azért még a kép utánna kivilágosodik és megy minden rendesen. Utánna ha megint sötétebb hely megint ugyanez és van, hogy filmeknél is ezt csinálja.
Van valami ötletetek, hogy mi a megoldás?
Segítségeteket előre is köszönömÜdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
DoubleW
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell inspiron M5010 laptop LCD kijelzőjével van gond. A probléma az hogy a kijelzőn több kör alakú fényesen világító foltok jelenek meg különböző méretben. Általában csak világos háttérnél észrevehető ez a hiba (fehér,sárga stb. ) de egy fekete vagy szürke háttérnél alig észrevehető. Remélem tud valaki segíteni hogy mégis mi lehet a gond. Előre is köszönöm a válaszokat! -
El Kebir
őstag
válasz Vato84 #11170 üzenetére
azzal a hdmi - dsub (vga) aktív átalakítóval is lehet probléma, nem lehet így tudni, menyire változtatja meg a jelet. (ugye a monitorodon csak dsub bemenet van?)
dvi -> d-sub (csatlakozó)átalakítóval nem tudod kipróbálni? (nem értem mi szükség hdmi - dsub-ra jelátalakítással, mikor a dvi-i kimeneten ott figyel a dsub-hoz a jel, jelátalakítás nélkül elérhető)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Csongeee10
tag
Sziasztok.
Van egy Asus VS197D monitorom ami nem kapcsol be,a led sem gyúl ki,mielőtt szervizbe vinném ahol jól megfogják kérni az árát,szeretném lemérni,hogy megkapja-e a monitor tápegysége a megfelelő feszültséget.
Ha esetleg ott lenne a baj,lehet csak kábelt kellene vennem.Hogyan tudnám lemérni,hogy megkapja-e a monitor a megfelelő feszültséget? -
fero02
nagyúr
válasz Csongeee10 #11173 üzenetére
A primer oldal ilyenkor vesz fel áramot (hacsak nem volt esetleg füst, vagy pukkanás ezelőtt), a probléma a szekunderen szokott lenni, azt meg nem tudod a hálózat felől felvett áram mérésével meghatározni.
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Vettem egy Samsung SyncMaster 226BW monitort. Érdekelne, hogy képminőségre jobb az LG flatron w2234s-nél?Mit lenne érdemes beállítanom rajta? Dinamikus kontrasztról azt olvastam érdemes kikapcsolni? Hol tudom? [link]
-
mgm81
aktív tag
Sziasztok.
Van egy ismerősöm.
Akinek a monitorja csak fehér képet ad.
Mi lehet a gond?Üdv.: mgm81
-
szoke12
őstag
Helló!
Az LG 575N típusú monitorom nem akar bekapcsoni. 220-at kap, de hiába nyomkodom, nem kapcsol be, a led sem világít. Szétszedtem, de külsőleg semmit nem látok rajta. Mi szállhatott el benne?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz fero02 #11187 üzenetére
Nem. Most raktam össze.
De a panelon van pár fekete folt. egy-két nyomtatás már feketébb rajta mint a többi. leginkább a trafó környékén.
hiába kapcsolgatom, nem kap áramot, ebből gondolom, hogy az áramellátással van gond."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
fero02
nagyúr
válasz szoke12 #11188 üzenetére
Az elszíneződés nem feltétel utal hibára, normális jelenség is lehet.
Minek ez a kapkodás? Menni kell locsolkodni?
Úgy próbáltad, hogy csatlakoztattad a hálózathoz? Ha már nem kap áramot...
Egyébként nem érdemes foglalkozni a javításával. Öreg mint az országút, egy áramtemető. 10-15 ft környékén már korrekt tft monitorokat lehet kapni...
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
válasz fero02 #11189 üzenetére
"Úgy próbáltad, hogy csatlakoztattad a hálózathoz? Ha már nem kap áramot..."
Hehe... mi az a hálózat? Az a fehér izé a falban, amiben van két lyuk? Lehet megnézem.Viccet félretéve, kondik nem púposak, persze ettől még lehetnek szárazak, de akkor elhasználom alkatrésznek a kicsikét.
[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
sándormátyás
csendes tag
Sziasztok még mindég keresek egy Lg flatron 1710s monitorba tft-lcd kijelzőt.a kijelző típusa LM107E01
ár:megegyezés szerint.Akinek van vagy tudja hogy ebbe a monitorba még melyik fajta jó az írjon PÜT.köszi[ Szerkesztve ]
-
matyiroli
tag
Sziasztok!
Pár hete vásároltam egy Samsung S22B300B monitort. DVI kábellel van összekötve a gépemmel!
Érdekes dolgot vettem észre, fekete háttérnél jobb oldalon van egy világosabb sáv, ahol nem olyan sötét a kép, mint máshol.
Ha játszok, vagy böngészek nem észrevehető a dolog, csak ha teljesen sötét a háttér...
Természetes ez vagy hibás a monitorom?Köszönöm!
Üdv. Roland -
-
El Kebir
őstag
válasz matyiroli #11195 üzenetére
...mivel minden monitoron van kisebb-nagyobb mértékben, csak akkor ha túlságosan erős a bevilágítás.
(hogy mi a "túlságosan", azt nehéz megfogalmazni pontosan, ráadásul boltonként változhat, hogy elismerik-e jótállási körbe tartozó hibának)"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
fero02
nagyúr
válasz sándormátyás #11192 üzenetére
2 dologra kell figyelni csere esetén:
- fizikai méret (csavarok, furatok helyei)
- átvezető kábel csatlakozóA többi 99%, hogy nem lesz gond....
-
fero02
nagyúr
válasz sándormátyás #11198 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest