Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Adott egy Asus VW195D 19'-es LCD monitor aminek nem működnek a gombjai egyáltalán, így nem tudom kikapcsolni sem , csak ha kihúzom.
Gondoltam szétkapom, megnézem mi lehet a probléma, hátha valami csak szét vagy csúszva benne.Rögtön itt elakadtam ugyanis a monitoron 3 db csavar található összesen (képeken láthatjátok). Ezeket ugye kicsavartam, majd tovább nem jutottam, ugyanis az istenért sem akar szétnyílni. Hogyan tudnám ezt a "széfet" szétszedni ?
Itt lesznek a képek:
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
Hanok
senior tag
válasz El Kebir #11497 üzenetére
Köszönöm kipróbálom majd a dolgot, mondjuk ez a beállítás nekem azon van amit leírtál, de ezekszerint ez a dp sajátossága hogy ezt csinálja...Nah majd meglesem a dologot, aztán ha hosszú távon zavaró lenne visszarakom dvi-ra. Akkora változást múgy sem észleltem a kettő között, de szokták mondani hogy ami modernebb az nem biztos hogy jobb..
-
dellarocco
csendes tag
Hello!
Van egy lg w2442pe monitorom es egy retina macbookkal hasznalom. A problemam az, h mig a mountain lionon tudja a full hd felbontast, addig a windowson nem (amikor 1920x1080ra allitom ugy csinal mintha minden rendben lenne csak igazabol sokkal kisebb a felbontas). HDMI-DVI kabelt hasznalok. Kellene vmi driver v ilyesmi? V mi lehet a problema?
Udv
[ Szerkesztve ]
-
Agyas
aktív tag
El Kebir, Whaazzup,
Köszönöm a segítséget. Keresek egy normálisabb üzletet holnap, ahol javítanak is.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz sirszevenap #11502 üzenetére
Nem, ezeknél a mikrokapcsoló döglik meg. Cseredarabot beszerezni qrva nehéz, leginkább dögből lehet pótolni. Vagy a meglévő panelen kicserélni másikkal (csak akkor ugye azzal a funkcióval lesz bibi)...
Szerintem Te ne szedd szét, keress szakembert hozzá, aki egyúttal átnézi a tápját is, mert az is szokott bajos lenni.
spgabor: várjuk a fejleményeket.
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
válasz sirszevenap #11502 üzenetére
Épp ma szedtem szét egy ilyet. Innentől csak a káva tartja össze, amit óvatosan le kel pattintgatni a hátlapról, nem kell hozzá semmi szerszám, viszont megkönnyíti a műveletet, ha előtte egy kicsit átmelegíted a műanyagot.
A mester urakhoz volna egy kérdésem: egy lg 1942s monitornak van egy olyan hibája, hogy bekapcsolás után csak néhány másodpercig ad képet, aztán kilövi a háttérvilágítást. Szétszedtem, volt is néhány púpos kondi a tápon, azokat kicseréltem, de a hiba maradt. A fénycsövek hibátlanok, mert az lcd panelt átraktam egy másik monitorba (abba a bizonyos asus vw195d-be), ott hibátlanul működött. Az inverter trafó alatt kicsit el van színeződve a nyák, talán az döglött meg?
[ Szerkesztve ]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
fero02
nagyúr
válasz sirszevenap #11510 üzenetére
Igen! Ott biztosan vannak döglődő kondik, amiket mihamarabb célszerű cserélni, míg nem történik nagyobb baj.
PH 5.5: elképzelhető. HQ elektronika és Digitális Harcsa akiktől vásárolok. Esetleg ebay, ha náluk nincs.
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
-
spgabor
aktív tag
-
HThomas
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi CRT monitorom, amit szeretnék egy videomagnóval összekötni. Naívan vettem egy SCART-VGA átalakítót, de a összekötve őket, a monitoron csak az jelenik meg, hogy nincs jel. Ez egyáltalán működhet így?
Remélem jó topicba írok, fogalmam sincs hova tartozik ez pontosan -
El Kebir
őstag
válasz HThomas #11517 üzenetére
szerintem ez:
"a beltéri SCART kimenetét szeretnéd a monitorodra bekötni. Ez aktív elektronika nélkül nem fog menni.
Röviden szólva a beltériből kijövő szinkronjel nem megfelelő a monitor számára. A monitor értelmezési tartománya 31 KHz-nél (progresszív) kezdődik, a beltéri pedig 15,6 KHz (váltottsoros) jelet ad ki."
a te elképzelésedre is érvényes, abban a témában pontosan erről van szó, ott érdeklődj. (vagy esetleg még azt kellene megnézni, hogy a te monitorod képes-e váltottsoros jelet fogadni)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
DeanRain79
csendes tag
Sziasztok!
Problémám az lenne,hogy játék alatt(Football Manager 2013) egy idő után,mérkőzés alatt becsíkozódik függőlegesen (fehér,sárga vékony csíkok)az egész képernyő.A hang megmarad,de nem látni semmit,csak a csíkokat.A gép nem reagál semmire sem,csak a resetre.
A gépkonfig még újnak mondható! Sajna a AC3-nál is volt hasonló helyzet.Olykor látni lehet,hogy vízszintesen is hullámzik a kép,de nem vészesen.
Sajna próbálgatni,cserélni a hardvereket nem tudom.Nincs haverom aki segítene,és nekem sincs itthon cserelehetőségem.
Szervizbe vinni a gépet időigényes lenne,de ha csak ez segít,akkor nincs más hátra.Lehet monitor hiba,vagy táp,esetleg videokártya hiba lehet?
Fifa13 alatt pl. nincs ilyen gondom,sem más játék alatt.(van pár a gépen)
- Samsung Syncmaster 943 NW LCD a monitor(Ez régebbi! 2009-ben vettem még)Csere nem ártana!Csak miből?!
A gépkonfig: (még szinte új)
- Intel i5 2310 processzor
- Biostar B75MU3+ alaplap
- 8 GB Corsair Vengeance Red
- Sapphire HD 7770 1GB Vapor-X OC videokártya
- Cooler Master 600 W Elite Power Black APFC táp
- Samsung SSD 64 GB SATA3 Basic a rendszernek + Seagate Barracuda 1 TB 7200 Rpm/32MB SATA 3
- Scythe Mugen 3 HűtőFélve jegyzem meg,hogy a játékok törtek!Lehet ez is gond lehet,mert a törés lehet nem stabil,vagy vírusos?
A választ előre is köszönöm!Üdv
DeanRain -
fero02
nagyúr
válasz DeanRain79 #11520 üzenetére
Mondjuk a gép árához képest eltörpült volna egy 22-24" monitor ára...
Én szoftveres problémára voksolok.
-
El Kebir
őstag
"egy idő után"
szerintem túlmelegszik a vga kártya, próbáld meg úgy, hogy csökkented a gpu/mem órajeleit 30%-kal, és/vagy maxra kapcsolod a hűtőventi fordulatszámát (vga kártyán és a számítógép házventiket)
-
DeanRain79
csendes tag
válasz El Kebir #11522 üzenetére
Hali!
Köszi a választ!
Akkor maxra veszem a ventilátort!
Az OC-t eddig nem is használtam.Mindig alapbeállításokon volt a kártya.
A hűtése a háznak kissé gyengus.A Merevlemez volt,hogy felment 45 fokra,főleg mikor alapban a szobahőmérséklet is az átlag fölött volt bőven.
Terveztem több rendszerhűtőt is a gépbe,és külön HDD hűtőt is!Csak pénz kérdése minden.
MEM tesztet végeztem.RAM-nál nem lehet hiba.Talán ezt kizárhatjuk. -
DeanRain79
csendes tag
válasz fero02 #11521 üzenetére
Hali!
Sajna arra már nem volt "ráma"!LG DM2352D-PZ 3D IPS LED monitor/tv-t néztem ki!..27 " sem lenne rossz.Valamelyik majd a kettő közül.(Inkább a kisebb) Viszonylag olcsó áron kapható,és a minőségével,teljesítményével sincs baj. TA tartó láb,az ami kissé instabil.Más negatív kritikát nem is olvastam róla. Talán még az óra még ami elfelejti a beállításokat áramszünet esetén,illetve bizonyos programozási gondok.
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
van egy hardveresen kalibrált dell u2312hm monitorom, beállított színprofillal. a gond az, ha filmet nézek és egy világosabb kontrasztú képen van egy sötétebb kontraszt-os rész (pl. az ég kékjénél áll egy fekete ruhás alak), akkor elkezd villódzni a kép. olyan mintha a TV-nél a dinamikus kontraszt lenne bekapcsolva és nem tudná eldönteni hogy milyen kontrasztot válasszon.
a monitoron fix értékek vannak beállítva. másik lejátszó programmal is próbáltam, mindenhol ez a helyzet.valakinek van esetleg rá ötlete?
köszi előre is! -
Whaazzup
senior tag
Szia.Szerintem nem videokártya a gond,már nagyon sok 7770 átment a kezemben ezek nagyon emelt órajelen sem melegszenek ez a tapasztalatom,nekünk is van .Inkább a monitor az NW-nél sűrű hiba,hogy az inverter trafó öregedésével a kimeneti lábon átüt egy kicsit a nagyfesz,ezt könnyen észre veszed,hallani lehet ha fülelsz és tedd maxra a fényt,kontrasztot.A másik meg a nem kellő mikroprocesszor működés ami rossz hatással van az eepromra.De lehet hogy tévedek és a te kártyád túlmelegszik,de akkor ez nemsokára állandósul,akkor jön a BGA-zás.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
samfishR
senior tag
Urak!
Van egy LG W2261v-pf monitorom, ami már vagy 4 éves. nem rég volt szervízben, nem kapcsolt be, cserélni kellett a tápegységében a tranzisztorokat? kondenzátorokat? nem tudom, valami ilyesmit. és azóta a problémám a következő:
van pl a sporttv weboldalának háttérképe. ezt a monitorom így jeleníti meg. nem, nem a fényképező csinál szar képet, ilyen a monitor. próbáltam akármilyen kábellel, akármilyen beállításokkal, így maradt. átdugtam TV-re HDMI kábellel, gyönyörű képet adott. ugyan azzal a kábellel a monitor viszont ilyen ocsmányat. tehát nem a vga-val van baj. mint ha nem tudna elég színt megjeleníteni, vagy nem tudom. tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baja? vagy mehet a kukába...
köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
DeanRain79
csendes tag
válasz Whaazzup #11526 üzenetére
Hali!
Köszi a segítséget!
Sajna most megint ugyan az eset történt,csak a Fifa manager alatt!
Ezek nem követelnek nagy gépigényt,és még is egy idő után jön a képernyő csíkozódás.Azt hiszem ebből szerviz lesz.Ha a gépben nem találnak problémát,akkor marad a monitor hiba.Sajna nekem nincs ehhez szakértelmem,és eszközeim sem,hogy javítsam,teszteljem.Meghagyom a hozzáértőknek.:-/ -
Core2duo6600
veterán
válasz DeanRain79 #11528 üzenetére
HEllo
Okozhat ám ilyet az is, ha a vga ram hibás.
Egy 3d markot le kéne futtatni rajta.Semmit nem kell állítgatni rajta az alapbeállítások tökéletesek.
[link]3DMark06 - DX9
3DMark Vantage - DX10
3DMark 11 - DX11Mind a 3 mal meg kéne nézned.
Már csak azért is, mert a szervízek többségében is ezzekkel (is) tesztelik a vga kat.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
DeanRain79
csendes tag
válasz Core2duo6600 #11529 üzenetére
-
El Kebir
őstag
válasz DeanRain79 #11530 üzenetére
gpu/mem 1100/1300 ? az tuningolt, korábban nem ezt írtad... (de ne egyszer futtasd, hanem tedd ismétlődőre, és 30-60 percet menjen, hogy előálljon azzal is az "egy idő után" állapot)
de továbbra is vga hibának néz ki, már csak amiatt is, mert azt írtad nem mindegyik játéknál jön elő, olyan monitorhiba nincs ami válogat a játékokból, vga hiba meg lehet, mert különbözően terhelik a játékok az egyes részeit. (vga hiba témában vagy a hd7770-es témában jobban eligazítanának)
[ Szerkesztve ]
-
DeanRain79
csendes tag
3DMark06 is lefutott: [link]
3DMark Vantage nem tudom melyik lehet!Pedig arra mente rá letöltésnél. Helyette valami Advanced edition futott:
El Kebir:
Ez az érték az alap beállítása a kártyának a CCC szerint. Azt írtam,hogy HD7770 VaporX OC! Már ha arra gondolsz,hogy nem a szimpla 7770-es kártyám van.Az értékeket viszont nem állítottam korábban.
Tegnap húztam feljebb az értékeket a ventilátorral együtt,mert írtátok,hogy próbáljam meg. Tegnap emiatt a Resident Evil Revelations nem indult rendesen.Fekete képernyő jött be csak.
Azaz, ha húzok a kártyán egyáltalán nem indul el játék.Ezt meg nem tudom,hogy normális-e: [link]
Ok!Igazad van!Akkor ott kérdezem meg.
[ Szerkesztve ]
-
IvI88
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 931BF monitorom aminek a pixelei megzavarodtak. Lényegébe ki-be kapcsolnak bizonyos színeknél. A hiba az egész monitorra kiterjed. Régebben ha kicsit megütögetem a monitor hátát akkor elmúlt a hiba, de mostmár ez sem segít . Szétszedtem a ketyerét, a csatlakozókat átnéztem azokkal nincs gond. 2 db nyák található benne ebből csak a kisebbiket néztem át amin a dvi meg a dsub van. A másikkal (ami szerintem a tápegység) nem fogllakoztam. VAlakinek valami ötlete van mi lehet a hiba oka?
üdv: Tomi
-
El Kebir
őstag
válasz DeanRain79 #11532 üzenetére
"Azt írtam,hogy HD7770 VaporX OC"
tényleg, ezt elfelejtettem. (sima 7770-nek vettem)"Tegnap húztam feljebb az értékeket"
ilyet senki nem írt neked, hogy növeld az OC-t, én konkrétan az ellentetjét írtam, hogy csökkentsd az órajeleket (mellette és/vagy növeld a hűtésének fordulatszámát)."normális-e"
igen, rendben van, annyi monitort tud kezelni a kártya."Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
pocokxx
Közösségépítő
-
Blasius
tag
Sziasztok!
Hozzám került egy 18" proline LVD1985WD. Ez inkább TV mint monitor.
Van rajta, egyebek mellet d-sub és hdmi bemenet.Ha a d-subot használom, akkor 1440x900@60Hz en tolja a wondows. Elég éles a kép, a pixelek klappolnak.
De ha hdmi-vel küldöm meg, akkor ezt a felbontást nem is lehet választani. Ha abból választok ami van, akkor elég homály a kép. Egy CRU nevű progival hozzá lehet tenni felbontásokat a választékhoz. De ha be is teszem az 1440x900-t, nem jól néz ki a kép. Lelóg a széle, és nem is éles. A CRU-ban mindenféle paramétereket meg lehetne adni (front/blank porch, blanking, sync width), de ezeket nem tudom hogyan kell eltalálni.
Ha az analóg bemenetet használom, akkor előjön az auto config, az helyrerakja a képet. Viszont hdmi-n nincs autoconfig.
Valaki tudna adni tippet, hogy lehet belőni ezt a monitort hdmi-n, ha valami miatt nem közli le az ajánlott felbontást?
Üdv!
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
El Kebir
őstag
válasz Blasius #11538 üzenetére
amit írsz az a PC mód - AV mód közötti különbség, lehet a tv csak av-módot támogat hdmi-n keresztül, ami meg nem pixelpontos megjelenítés és azon videó/tv-s szabványos jeleket várhat, osd menüben, manualban nézd meg, hogy át tudod-e váltani valamiféle pc módra. (lehet, hogy nem és pc-vel csak d-sub-on használható)
-
Core2duo6600
veterán
válasz pocokxx #11535 üzenetére
Ez a legtöbb lcd panelra igaz.
Arra találták ki, hogy szemből nézd !
Oldalról, mindegyiken szintorzulás ill, hasnló dolgok vannak, és is másképpen látom a monit, ha felállok, mintha ülök.(#11530) DeanRain79
Ha le is fut sajnos az sem 100 % os de mindenképpen többször kellene futtatni.valamint kérdés, hogy mióta jelentkezik a hiba, ill, milyen változások történtek a konfigban miután ez előjött !
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Core2duo6600 #11542 üzenetére
Félreértesz. Ez nem színtorzulás, hanem egy szabályosan kivehető fehér folt. De már kaptam választ: porszem került a rétegek közé. A kérdés csak az, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
moonguru
őstag
válasz Core2duo6600 #11542 üzenetére
Attól hogy szemből nézve kevésbé látszik, még hiba! (valószínűleg gyártási de kibizonyítja be?)
Ui:
Volt aki már szétszedte és újra összerakta a kijelzőt és ezzel megszüntette a hibát, de erre emiatt én nem váladékoznák! (és nem is ajánlom)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
cildren
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, van egy használatlan T61 14,1"-os wide kijelzőm 1280*800-as felbontással. Szerintetek ezt a specifikus csatlakozást, hogyan lehetne valahogy, moddingolni, hogy külső monitorként működjön? Ha valami más topikba kéne áthelyezni csak mondjátok.
Üdv, Dávid!
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott egy AG Neovo X17-A monitor, egy Intel Celeron G540 processzorban lévő GPU, és egy ASUS P8B75-M LX alaplap.
A problémám a következő:
A csatlakozóból a jelet nem tudom DVI-n keresztül átvinni a monitorra, csak D-SUB-on keresztül.
A kábel jó, az alaplapon, és a monitoron lévő csatlakozó is - mivel csak a Windows betöltése után nem hajlandó a DVI-n keresztül kiadni a képet.
Az egész rendszert újratelepítettem már, és tökéletesen működött DVI-n keresztül addig, ameddig fel nem telepítettem az Intel grafikus megjelenítésért felelős drivert-programot. Utána már csak D-SUB-on megy a dolog. A program kezelőfelületén nem találtam beállítási lehetőséget, hogy honnan vegye a jelet.Mit tudnátok javasolni? DVI-vel sokkal jobbnak tűnt a kép.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Remélem, hogy érthetően fogalmaztam meg a problémámat.Üdv.
-
kmisi99
addikt
Valamiért max felbontáson full hd ban jobb oldalt van egy fekete sáv a monitoromo. Itt egy kép hogy miről beszélek
képAkkor lett ilyen mikor a vga drivert uninstalláltam és lefagyott közben elment a kép. Reset után kapott új drivert azóta csakis a fullhd felbontásnál ilyen. Rengetegszer tettem újra a drivert. Még a windowst is újraraktam mégse jó. Ha 60 helyett 50Hz et állítok át manuálisan akkor windows alatt jó de amint valami játékba lépek azonnal újra ott a fekete sáv.
Elég sok játékban nem tudom beállítani 50Hz re így nagyon idegesítő. Mégis mit tehetnék?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest