Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Zeus hétvégi kalandjához még annyit, hogy most megnéztem pontosan mit is kaptak.
Purina Cat Chow 3-in-1 volt, ettől egyik többször hányt, de ez most csak egy zsák volt (másfél kilós, kb. egy hétre elég a bandának).
Előtte Purina Cat Chow Urinary volt, 3 zsáknyi. Ezzel látszólag nem volt gond, de mivel ez nem egyik napról a másikra alakul ki, ezért valószínűsíthető, hogy elég nagy köze van a kristályosodáshoz.Korábban is volt gondunk Purina-val, egészen pontosan a Purina One Sterilcat-el, akkor már egy zsáktól többen is hánytak a bandából. Pedig régen nem volt vele gondunk, talán csak változtattak valamit, de nagyon nem a jó irányba.
A Purina Cat Chow és a Purina One más-más forrásból lett beszerezve, tehát kb. kizárva, hogy gyártási- vagy raktározási hiba történt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tuti az van, mint mondjuk amikor gép elé ülsz: a cicád azt gondolja nincs semmi dolgod mint vele foglalkozni. (egy helyben ülsz, meredten magad elé nézel)
-
válasz
GreenGoblin #20904 üzenetére
-
-igu-
veterán
válasz
GreenGoblin #20900 üzenetére
Adott méretű szállítóeszköz, súlyhatár, és max. 2 macska lehet a fedélzeten. Vagy 2 kutya, de olyat nem, hogy 1 kutya + 1 macska. Az állat nem kap saját ülést, lábnál kell szorongania. Még akkor is, ha adott esetben az ő jegye drágább, mint az utasoké.
És persze nem minden légitársaság foglalkozik ilyesmivel, Wizzair/Ryanair pl. felejtős. -
Gaben92
őstag
válasz
GreenGoblin #20900 üzenetére
Fel de annyira nem egyszerű a dolog. Légitársaságtól függ, de a legtöbb engedi bizonyos feltételek mellett. Finnair például max 2 állatot fogad az utastérben és 8KG lehet max az állat és a hordozó egyben. A méretek is olyanok, hogy be kell férnie az ülés alá.
A poén az, hogy a szabályzat szerint “max 22cm magas lehet ÉS az állat kényelmesen fel tudjon állni benne”. A kettő együtt kb lehetetlen. Mi egy “félkemény” hordozóval oldottuk meg ami nagyobb mint a megengedett de enged annyit az anyag, hogy a fel/leszállás idejére be lehessen tuszkolni + volt nálunk egy ilyen “csivava tasi” a biztonság kedvéért ha balhé lenne abból, hogy nem fér be mert akkor csak gyorsan átraktuk volna a fel/leszálllás idejére.
radi8tor:
-
Gaben92
őstag
válasz
GreenGoblin #20894 üzenetére
Mi is külföldön vagyunk szóval ismerős a probléma. Legutóbb Phülöp vigyázott a Yato-ra, de előtte cicaszitterhez vittük pár alkalommal. Panzióknak nem vagyok nagy rajongója mert nincs annyira figyelve rájuk. Életben tartják de kb ennyi. Viszont 10-15€/nap körül már találsz megbízható felvigyázót referenciákkal, stb.
Vagy esetleg viszed magaddal ha lehetséges.
Mi autóztunk sokat vele (4-6 órás utakat is), 10 percig nyekereg de aztán lefekszik valahol és elvan. Repülést annyira nem élvezte mondjuk (leghátul ültünk a gépen és felszálláskor olyan hangokat adott ki, hogy a gép elejéből is hátra fordultak) de a hotelben már elvolt, élvezte a felfedezést, stb.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20895 üzenetére
Ó kamerával nálunk tele a ház, kint is bent is. Este mindig ott szaglászik mert tud követést és ahogy mozog figyeli.
-
válasz
GreenGoblin #20891 üzenetére
1 hét egyedül sok, és élelmezés valamint alom gondok is lesznek. Meglátod milyen lesz ahogy nő, ha könnyen barátkozik akkor lehet a cicaszitter és ha idegen helyen is jól feltalálja magát akkor macska hotel is jó lesz.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20894 üzenetére
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20892 üzenetére
Külföldön vagyok. Nincs itt senki rajtunk kívül. Akkor valószínüleg macska hotel vagy valami macska szittert kell keresnünk bár nem szívesen adnánk senkinek. Még boltba is szar elmenni úgy hogy itthon hagyom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Egy hét az sok. Az alatt bármi történhet (kiborítja a vizes tálat első nap, aztán szomjanhal, stb).
Kulcsot se tudtok adni valami megbízható ismerősnek? -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Van a Facebookon cicaszitter csoport. Érdemes szétnézni, érdeklődni. Vagy megy valaki, vagy panzió, vagy valakinél (akar nálam is, ha közelben vagy 😽). Egy hét nagyon hosszú idő Neki egyedül. Bármi történhet ennyi idő alatt.
-
GreenGoblin
őstag
Még nem aktuális de azért kezdek felkészülni rá. Mit tudtok tanácsolni ha egy hétre majd magára hagynánk a macsekot? Jövő nyáron lenne ez amikor már egy éves lenne. Kibírna egy hetet magában? Vagy szétszedné a házat? Kéne néznem valami víz meg kaja adagolót. De száraz elé lenne neki mert így puhát nem tudna kapni. Sajna senkire sem tudjuk hagyni csak a technológiára. Vagy esetleg macska hotel?
Ötleteket szívesen fogadok. -
Kanczy
veterán
válasz
pendre54 #20888 üzenetére
Köszi a választ, kedves tőled! Tápot viszont már beszereztünk, bár az igaz, hogy egy másikat. itt most inkább olyasmit keresnék, amit napközben tudunk adni a cicának jutalomként, játékhoz, stb. Nem szeret játszani, sem bújni, és a simogatást is csak ritkán, úgyhogy az egyetlen mód, ahol fixen szeretetet tudunk neki adni, az a kaja, de most a hipo miatt buktuk. Megszakad a szívem érte
-
válasz
Kanczy #20884 üzenetére
Üdv!
Kb. jó egy hónapja kezdődött nálunk is, egy hasonló történet. Itt írtam róla, meg arról, hogy ezt a hipoallergén tápot javasolta az orvos. [link] Mi az állatpatikában vettük, ( 6 ezer Ft/2 kg) de neten is rendelhető. 4 hete eszi ezt a tápot, egyelőre még csekély eredménnyel, de valószínűleg, nem a korábbi táp van az allergia mögött, hanem valami más válthatja ki nála.
Két orvos is látta, de mindkettő mondta, hogy az ilyen bőrproblémák eredetét a legnehezebb kideríteni. -
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Sajnos valamire allergiás a macska, és annyira zavarja az adott dolog, hogy újabban sebesre vakarja a fülét (két kis pici véres seb). Teszek rá betadint, és próbálunk gyakrabban takarítani, továbbá átálltunk hipoallergén tápra, de az még vagy 6-8 hét, mire hat (ha egyáltalán), és szegénykém egész nap kunyerál valami izgalmasabbért / finomabbért. Tudtok esetleg itthon - vagy külföldről rendelhető - hipoallergén jutalomfalatról macskáknak? Egy ilyet találtam, de amennyire látom, nem beszerezhető...Köszi
-
Dhampir
félisten
válasz
baloghgabor #20877 üzenetére
Otthonra lelt.
(#20878) Gyarmati_
Van tartása.
-
_ocsisajt
őstag
Szívmelengető az uccsó pár hsz! 🤗
radi8tor: Nem lehetne találni egy gondos gazdit a fekete kis aranyosnak?
-
Ciccuka
veterán
válasz
baloghgabor #20877 üzenetére
Cuki
-
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
radi8tor #20875 üzenetére
Tegnap a tanyavilágban az egyik ismerősnél bukkant fel egy kis cirmos a semmiből. A macskakaját ki kellett dobnom a kocsiból a napokban, mert kedves Mókus Cica szeret benne üldögélni és unalmában kirágta a zacskót, és szétszórta a kocsiban. Így csak egy száraz pogácsa volt kéznél, szegény azt úgy ette, majd megfulladt. De gyorsan kapott még valamit enni, majd haza is vitték, ahol laknak, ott jobb sora lesz Neki.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A héten megetettem egy gondozott (szelid, bújós) utcai cicát. Annyira keservesen nyávogott mikor elmentem mellette, hogy elugtottam Fressnapfba vettem neki két konzerv Gourmet Goldot. Bepuszilta mindkettőt.
Másnap ránéztem és ott volt egy tál előtte kajcsival. Lehet a hétfő, keddi eső tette tönkre a kajáját.
-
GreenGoblin
őstag
Nekünk ma jött meg az új kaja. A whiskast meg a félixet felraktuk ingyért facere. 10 perc alatt elvitték.
-
Nimrod
addikt
válasz
baloghgabor #20864 üzenetére
Mi most pont Purina-ról álltunk le, mert amiatt volt gond.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20870 üzenetére
Sokan nem értik, de sokszor jobban ragaszkodik, mint egy kutya. Van és volt is kutyám, Ők más mentalitással teszik a dolgukat. A Macskák is nagyon tudnak szeretni, pláne, ha megvan az összhang a másikkal. 😊
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20869 üzenetére
Én azt bírom mikor reggel 4-kor felkelek. Tök kómás vagyok, de a macska is mégis odajön köszönni nekem. Dorombol dörgölőzik, közben dülöngél olyan fáradt ő is de van erre ereje. Mikor meg elmegyek ott néz az ablakból.
Tegnap sikerült levágnunk a körmét (első vágás) mert már nagyon karcolt. Neki is jobb volt utána, nem akadt be sehova. -
Eastman
addikt
válasz
Valszeg én is így nézek ki amikor fekszik rajtam a macska.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
_ocsisajt #20865 üzenetére
Napi program: hajnali 5h ébredés dagasztásra és hangos berregésre (igen a Cicák), majd megetetem Őket, Csokit is (kutya), tyúkokat, majd addigra kész a KV, és gyorsan belelesek a telefonba, mik a világ hírei. Na, ekkor már első jóllakás után jönnek hízelegni, dorombolni. Na, ilyenkor lehet képet készíteni. 😽 Utána meg egy kis prebiotikum (mert jóízű) vagy jutalom falatok, hogy a KV ki ne legyen lökve, majd a nap kevésbé fontos pontjai következnek. 😁
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Én is mindég akartam ilyen "apás" képet, de nincs nálam sosem a telefon. Nagy geek vagyok, de érdekes a telefont nagyon ritkán nyomkodom, így fetrengésnél sincs nálam.
(Exeim csináltak pár képet régebben, de a "nagy pucolásnál" áldozatul esett az a pár)
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Nimrod #20862 üzenetére
Pedig van már Nekik is ilyen:
Sajnos párszor kellett Cicónak kapnia antibiotikumot, sőt most meg az energyvet gyógyikákat kapja a cukorbetegség tüneti kezelésére, amellé is ajánlott nekik. Van olcsóbb is a dokinál, kapszulában, de azt én nem tudnám lenyelni, kiszórva meg nem eszi meg sehogyan, ez még valahogy elmegy az alutasakossal. 😉
Nálam is sokszor leszedték a gallért, valahogy rájöttek, de arra is, ha szorosra húztam és nem tudta levenni, hogy tud benne enni, inni. Tudnak alkalmazkodni sok dologhoz ügyesen. 😽
Na, de hogy vidámabb is legyen. Kis reggeli torna helyett: 😁
Mókus Cica
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
pendre54 #20850 üzenetére
Nem találom a posztot már, de tápanyag hiány okán eheti a zeolitos almot. Vérvétel volt? Nem biztos, hogy allergia, lehet gomba, vagy bármi fertőzés is (hiába szoba Cica, mi is be tudjuk sajnos hurcolni). Táp váltás után sem lett tökéletes, sajnos tovább kellene vizsgálódni, amíg meg nincs a baj oka.
-
Nimrod
addikt
válasz
baloghgabor #20836 üzenetére
Eddig egy doki sem javasolt probiotikumot, de arra vigyáznak, hogy tényleg minnél kevesebbet kapjanak antibiotikumból.
A tölcsérrel azért megkűzdöttünk, nem ment az olyan simán...
Miután rájött, hogy leszedni nem tudja, elég hamar belenyugodott a sorsába.
Amikor annak idején egy másiknak kellett volna, akkor már nem sikerült, de az picit más is volt, meg tudtuk oldani az ezüst spray-vel és nem is nyalta (egyik Maine Coon meglékelte a másikat a seggén mint egy dinnyét, kb. szó szerint...).Csak úgy az utolsó tölcséres napok emlékére még egy kép.
Annyira tünetmentes, hogy tegnap már el is felejtettük beadni neki az antibiotikumot, pedig az ilyesmi nagyon nem jellemző ránk.
A képen látható valamennyire, hogy mindkét mellső lába meg lett nyírva (gondolom doki vett tőle vért menet közben mert volt is róla szó, bár nem is említette, szóval biztos nem volt nagy a gond a meglévőn kívül). De például alig látszik neki, szóval még ez sem tud minket most emlékeztetni az antibiotikumra. Meg az izomlázam is elmúlt a karomban a cipekedéstől. -
Gaben92
őstag
válasz
gergo5991 #20860 üzenetére
Biztosan nem fajtiszta de sok benne a Bengáli. A szőre, az arcán a minta és a farka alapján valamilyen “n 22” kódú lehetett valamelyik szülő, de a mintázat a testén nem igazán stimmel, hogy fajtiszta legyen. Túl szabályos.
Akit esetleg érdekel bővebben: A “normál” Bengáli amivel általában találkozik az ember az valamilyen “BEN n 24” (Yato például n 24-33), ezek a nagymacskákra hajazók (spotted/foltos), de létezik egy másik mintájú is, az n 22 vagy ahogy a köznyelv emlegeti marble/márványos. Szép jószágok.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, [link] ezt a csatornát ismeritek? pár nap alatt szinte az összes videót bedaráltam..
naponta 1-másfél óra elmegy instán is macskás videókra, sajnos nem tarthatok macskát
a videón a macska amúgy az valami spéci? csak mert nekem valahogy elég nagynak tunik, de a farka az szerintem tuti nem átlagos, mert elég hosszunak tunik[link] egy kis videó, nagyon durva az a nézés mikor elrántja a kezét
[link] hát ez no comment
[link] ez a videó örök kedvenc, annyira cuki ahogy a füle áll, és amilyen durci, szét dögönyözném -
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #20857 üzenetére
Kifutottam a szerkidőből de itt egy videó tavaly augusztusról.
-
Gaben92
őstag
válasz
laskr99 #20855 üzenetére
Jelen!
Elöljáróban annyi, hogy macskafüggő a dolog illetve fajta is. Némelyik fajt könnyű, némelyiket lehetetlen megtanítani rá, a "sima" házimacskáknál pedig 50/50% az esély. Ha pici korban elkezded akkor jó rá az esély de ha nincs szerencséd kifoghatsz olyat aki nagyon nem akarja.
Azt nem árt tudni, hogy a macskával sétálás azért nem olyan mint a kutyával. Utóbbinál te sétáltatod a kutyát, a macska esetében ő sétáltat téged. A macskák meg hát makacsok. Nem arra fogtok menni és olyan tempóban ahogy te akarod, hanem ahogy ő. Például a Yato ha rájön, hogy hazafelé tartunk és őfelsége még maradna akkor mindig a házzal ellentétes irányba mozog.
Az, hogy mennyire lesz türelemjáték majd a cica megmondja. Nekem Bengálim van, azok kis túlzással kutyák. Reggel ráraktuk a hámot, 10 perc múlva már észre se vette, hogy rajta van, estére pórázon mászkált a házban, másnap már kint sétáltunk vele, harmadnapra pedig már vegyültünk a kutyát sétáltatókkal. Aztán egy ismerősöm megpróbálta az ő mentett cicájával és 2 hétig tartott, hogy el tudják hagyni a házat együtt és végül nem is lett semmi a dologból. Ellenpéldaképp viszont szoktunk találkozni néha egy lánnyal aki szintén mentett cicát sétáltat kint és ugyanúgy élvezi mint a Yato.
Ha érdekel a dolog leírom bővebben magát a hozzászoktatást is.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
GreenGoblin #20853 üzenetére
Bitang mód cukker! 😊😅
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Valaki szokott macskát sétáltatni?
17 évig volt macskám, tavaly el kellett altatni sajna.
Gondolkodtam, hogy elhozni egyet menhelyről picit/venni picit és úgy nevelni hogy kültér kompatibilis legyen, tudjam vinni sétáltatni. Pl Pest másik felébe elvinni és ott sétálni vele/ismikkel a pici kutyákkal (kisebbek mint egy felnőtt macska)
Szerintetek ennyire lehetséges megoldani? Sok sok türelem árán.
-
Gaben92
őstag
Mondta a zasszony.
Holnap megyünk KCM-be (kell sör az esti szaunához), ha nem hordták még el az emberek akkor veszünk belőle.
GreenGoblin: Sheba creamy snack-et ha találsz vegyél. Nem tudok mennyire jó/rossz de napi 1 tuti nem árt meg, és öröm nézni ahogy kiszopogatja a tasakból mint egy vadászgörény.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- DJI topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Metal topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest