Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Üdv a klubban. Mi cicánk nem ordít hajnali 5-kor de rájött hogyan tud legjobban bosszantani. 1 hónap alatt rájöttem hogyan tudom ezt lekezelni - most már tudok aludni reggel.
-
Macskára már megint rájött az őrület, pár hete elkezdett reggel öt óra előtt ordítani. Már nem is tudom mióta nem csinálta de megint megbuggyant.
Ilyenkor azon kívül, hogy alárendelem magam mit lehet csinálni? Én nem akarok minden nap ötkor kelni. Enni meg csak azért sem fogok neki adni hét előtt. Három éve hétkor és hétkor kap enni. Eddig legrosszabb esetben is hatkor kezdte az ordítást de most teljesen elment az esze. -
Chrys_
addikt
válasz
Essejó
üzenetére
Mi a kisebbiknek összetörtük a tablettát és a konzervvel megette. De sajnos ez sem volt elég a mérgezés után, június 1-n el kellett altatni. A 12 éves meg tavaly annyira benáthásodott, hogy egyáltalán nem érzett szagokat, így a kajához sem nyúlt többé. Akkor neki a gyógyszereket és a jelentősen felhígított kaját is fecskendőből adtuk a szájába, le kellett fogni rendesen, egyszer sikerült neki karmolnia. Ez így ment majd 2 hétig. Ő túlélte a betegséget.
-
Essejó
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Hétfön járt Rozsdásnál a doktornéni a pofánharapása miatt. Kapott 48 órás antibiotokumot, de tegnap estétől már nekünk kell tabit beadnunk. Pár yt video után próbáltam, de hiába fogtam a fejét ugy ahogy mutatták a macska menni akart, jött párom, hogy majd ö lefogja. Valamit nem jól csinálhatott, mert a tabit én szépen betoltam a cicába, le is nyelte, de a karjáról elrugaszkodott, persze körömmel. Szoval az asszonyt is doktorozni kellett, még jó, hogy miattam van itthon mindig hidrogénperoxid oldat.
Reggel Rozsdás sehol, az elöbb jött meg, csatakra ázva. Gyogyszert viszont be kell adni. Párom nincs ithon, lányomat kértem, hogy segitsen. Ilyet még eddig nem láttam! Ülnek az ágyon lányom egyenként kézböl adogat neki száraz jutifalatot, majd a gyogyszert, Rozsdás elveszi, egy rágással leküldi és kéri a további száraz jutit. 😀
Bocsi ez új hozzászolás akart lenni csak telon mellé nyomtam.
-
bul07
nagyúr
-
bbuffy
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Amugy, siman lehet hogy telitodott vmi osszetevojevel, es allergias reakciot valtott ki nala.
en miutan megtudtam csak halas orijen t adtam neki. Az nagyon pro, egyik a piacon azok kozul amiben semmifele szarnyas szarmazek sincs.
mert zsivanyak es siman belerakjak a csirkelisztet mindenbe, toltoanyagnak. A royalnak van olyan lioflilizalt csirkes kajaja ami nem piszkalja az allergias macskakat. Mar aki erre allergias. -
Essejó
veterán
Rözse 9 óra óta be van zárva a lakásba, dél óta enni se kap. Elvileg 8 körül jön az állatorvos hozzá, rendesen megyünk egymás idegeire. 🤓
-
Essejó
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Barfozni nem probáltál még?
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Bizony. Az enyém pl szárnyasfehérje allergias lett, ami eleg gyakori. A vacak tapoktól tud kialakulni.
-
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy a cica élete során allergiás lesz olyan tápra amit addig evett? Vagy a táp adalékai változnak?
Régebben írtam, hogy kipattogzott a feje az egyik új táptól. Mindennel leálltunk, és csak az egyik száraz tápot kapta, amitől teljesen elmúlt a kiütése.
Most kapja ezt (Purizon adult halas), meg a régi konzervjét (Real Nature adult), és megint kiütéses lett. -
Bazs1981
aktív tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
"Haveromék ivartalanított kandúrjuk van vagy 10kg. Sima cirmos, de amikor ül úgy néz ki, mint egy körte
"Azt nem szeretném, hogy olyan legyen mint a Pukkandúr, inkább erős felépítésű izom macska amitől megijed a többi
-
SoulReaver
veterán
válasz
Essejó
üzenetére
Nekem is volt anno egy félperzsám, ivaros volt, kandúr. Igazi utcai betyár volt. a szája körül fehér volt alapból a szőr, de általában véres volt az a része
7 évesen altattuk el, mert egyszer úgy jött haza, hogy le volt tépve a farka, el volt törve a bal első lába. Gondolom valamelyik &@#{]&@{ szomszéd megtépette a kutyájával... Amiatt nem engedem ki a mostani kandúrt, mert ilyen rendesek a szomszédok... Nekem ki van ivartalanítva. Most egy éves. Elvileg 2 éves korig nőnek, ha jól tudom. Már egy átlag kandúr méretet megüti.
Haveromék ivartalanított kandúrjuk van vagy 10kg. Sima cirmos, de amikor ül úgy néz ki, mint egy körte

-
radi8tor
MODERÁTOR
T-Rex macska
imádnivaló -
Essejó
veterán
Öröm és izé... mondjuk az állatorvos is álldhat, hogy vasárnap ilyen képet küldök neki.
kép link
Mondjuk jól tűrte a fotó miatti a karomban hanyatt forditást. Enni eszik csak bal oldalt kissé hörcsögnek néz ki. 🤓 -
bul07
nagyúr
válasz
atosan
üzenetére
A fekete anyjuk hordja nekik az egereket patkányokat, sőt most egy vakondot
Édesanyám elveszi tőlük, most is vakondokot elvette lapáttal rátette a kuka tetejére hogy majd hátraviszi a kertbe, erre fordult kettőt és már megint ott volt a vakondok a kismacskáknál, megint elvette megint a kuka tetejére rakta, ere negyed óra múlva megint visszavitte, ekkor már egyből vitte hátra
(Egér patkány esetén az a gond hogy mérgezve vannak így nagyon nem jó ha megennék, szomszédoktól jönnek rendesen)Á nem kapnak eleget enni csak halomba van előttük a kaja, de mégis hozza nekik
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Egy 6 éves, állandó benti cicának, aki csak néha napján orvost látott, de akkor nehezen viselte az utazást. Mit lehetne adni, hogy egy majdnem 1,5 órás autóutat kibírjon?
Ezek vannak az állatpatikába.
Ér ezek közül bármelyik is valamit, hogy ne kapjon szívrohamot a nagy stressztől? -
Dhampir
félisten
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ivartalanított nőstényért nem verekednek mert nem bocsájt ki olyan hormonokat amitől beindulnak a kandúrok.
-
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszönöm a választ! Valójában macska választás előtt állunk és nem tudjuk mi legyen. Arra gondoltam, hogy legyen kandúr mert az ha ivartalanítva van akkor nem megy el viszont elűzi az udvarból a "vendég" macskákat. Akkor ezek szerint nem állja meg a helyét a dolog. Ha nőstény cicát ivartalanítunk akkor is jönnek hozzá a kandúrok?
-
Dhampir
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Az ivartalanított kandúr macska ugyan úgy őrzi a területét mint ivartalanítás előtt?
Köszönettel, Balu -
-igu-
veterán
Napi fél óra játék, és utána nyugton marad. Általában.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nálunk a száraz táp ömlesztve egy tálban van előttük mindig, a kinti és a volt benti macskák előtt is
Csak annyit esznek belőle amennyit akarnak, és nincsenek elhízvaSzerintem ez azért is lehet mert amelyik macskának kiskorában porciózzák annyit eszik amennyit elé raknak, és ha később bármennyit is tesznek elé azt megeszi, így később átérni a tálba kirakott sok ételre már esélytelen elhízás lesz a vége
Volt hogy két kiló száraz táp volt előttük, kimérősbe vettük és csak le lett hajtva a zacskó szája és had egyék
-
Astroboy
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem mindenki tart malacot.
-
saelin
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Játékos.
Minden szar elvonja a figyelmét. Pl ha eszik és kimegyek a konyhából már szalad utánam... -
-
saelin
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
És

DhampirEgy ideje rendes műanyag ételhordóban adok neki kaját, szóval a lezárós hűtőbe rakás működhet, csak ugye a cica étkezési szokása olyan, hogy egyszerre mindig picit eszik és vissza-visszatér a tányérhoz napközben. Mondjuk ha megszokja hogy éves után eltűnik a tányér, akkor lehet változtat majd rajta.
Egyébként eddig is hűtős módszert alkalmaztam, csak nem a tányért raktam a hűtőbe, hanem a nedves tápos zacsit. Kb a felét kiszedtem neki és a többi ment hűtőbe, de tök mindegy milyen keveset raktam ki neki, mert mindig hagyott meg vagy már meg volt veszve mire hazáértem melóból... Nem szeretem amikor pazarol, na.
Említetted a jó minőségű száraz tápot. A Premiere annak számít? Egy ideje a Fressnapf-tól rendelgetem ezt, de a leírása alapján nekem annak tűnik. Gyakorlatilag minden szennytől mentes.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
saelin
veterán
Sziasztok!
Valami trükkötök van arra hogy ne száradjon be a tányérban hagyott nedves táp? Premiere Adult-ot adok Vasárnapnak és eddig nagyon szépen bevállt (az allergiája is javul), de a maradék mindig beszárad, bebarnul és azt már nem eszi meg. Próbáltam neki kevesebbet adni, de azt meg nem akarom hogy több szárazat egyen, mert így tudom nem túl egészséges ha sokat fogyaszt belőle. Hmm?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten

-
Essejó
veterán
14, nem is tudom, ritka vagy inkább érdekes cicó.
-
Astroboy
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Bahh az nem akadály, élt a 90' évek elején Karádon egy díjnyertes hófehér perzsa tenyész-cicalány, akire úgy vigyáztak mint a szemük fényére nehogy baja essék, vagy egy kóbor huszár "befeketítse" a tiszta és drága vérvonalat.
Aztán pont ez történt(hál' Istennek).
Elmondásuk szerint EGYSZER hagyták nyitva bagzáskor a 20x20-as WC ablakot, s míg a kertben baráti összejövetel zajlott megérkezett a szomszéd fekete kandúrja fajfentartani.
Az eredmény 6 álomszuszék szürke és egy fekete-fehér folyton pörgő gombóc, de mivel félperzsák így papír nélkül eladhatatlanok, a végén ismerősi körben lettek elosztogatva.
Mi a pörgőset választottuk egyből, és arra, hogy mennyire "jól sikerült" keverékek lettek álljon itt bizonyítékként az a tény, hogy 21(!) évig élt, 1994-2015-ig.
Testvérei is mind 15+ évet megéltek, a mi orvosunk szerint ez annak köszönhető, hogy a tisztán perzsa vonalak általában fajbetegségtől mentesek és sokáig élnek, na most ez a vérvonal keveredett egy igazi szívós vidéki huszár vonallal, ami igencsak szerencsésen sült el.
-
Acapulco
csendes tag
válasz
r6man123
üzenetére
Szia!
Nálunk is pontosan ugyanez volt a helyzet,mint nálatok.
Azzal a kis különbséggel,hogy a 2 éves sziámi fiú mellé jött egy 10 hetes sziámi lány.
A kicsit nem zavarta,a nagy fújt rá egy napig,és minden lépését figyelte. Első éjszaka is szemmel tartotta.
Második nap már együtt játszottak,aludtak. -
khron78
őstag
válasz
matyifej
üzenetére
Szia! Nem most kérdezted, de hátha még segítség lehet.
Az én cicámnak pont ilyen baja szokott lenni. Amit megfigyeltem. Többnyire télen a fűtésszezon ideje alatt szárazabb a bőre, több szőre hullik, így többet szokott lenyelni. Valószínűleg ezért eszi a füvet is, mert a gyomrában megragadt a szőrcsomó. Ez ördögi kör, mert ha nem távozik, akkor begyulladhatnak a belei. Bezomax nevű szőroldó pasztát adj neki egy hétig és nézd meg mi változik. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Másfél éves sziámi cicánk mellé szeretnénk hozni egy másik sziámi cicust (8-12 hetesen). Mindketten fiúk.A mostani cicánk nagyon bújós, velünk alszik, követ minket mindenhova. Ha kap egy játszópajtit mire számítsunk? Elfelejt minket és inkább együtt bandának, vagy 2 macska fog rajtam aludni és reggel kelteni? :D
-
Petyyyyy
addikt
Úgy látom kedvel.

Pár hónapja egyszer csak az udvarban termett egy fiú és egy lány. Kicsivel később előkerült egy szürke gombolyag is, ördögi szemekkel. Aztán ma reggelre előkerült a sötétség újabb négy szolgálója.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hát ez szomorú. Mivel ez jó táp hírében áll.
"
szegény. Egyébként az ivartalanítottak nagyobbra nőnek?