Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
A képen Scott látható. Jövő héten lesz 1 éves, és kb 5kg. Kiváncsi vagyok meddig nő még.
Érdekes, hogy a fajtaleirásban anno azt olvastuk, hogy nem beszédesek, hát ő az. Mondjuk érdekes, mert nem a klasszikus nyávogást csinálja, inkább trillázik, vagy purrog csak, ahogy az anya macskák a kicsiknek. De kb mindenre. Hozzáérsz, bejön, odamegy a közeledbe, mindig kommunikál.ami érdekes, hogy nem dagaszt és nem is csinálta soha. Ennek mi lehet az oka szerintetek?
-
Freddy76
addikt
Nálunk Tappancs belakta a lakást. Bizonytalan vagyok, hogy szeret minket, vagy elégedett az alattvalóival, de a lényeg, hogy csodás új családtag lett. Most 5,5 hónapos, és 3 kiló, akkora, mint egy házimacska, és a brit rövidszőrű állítólag lassan nő. Az viszont elképesztő, hogy milyen lehetetlen pózokban tud aludni. Már kelem fel arra, hogy rajtam alszik: a segge a mellkasomon, feje az ágyon, a hátán feküdve, mintegy lefolyva rólam. És persze a lábai az égben.
-
-igu-
veterán
Mai Ilves
-
Nereyn
tag
Sziasztok, egy egyszerű kérdésem lenne, hogy a macskának lesz baja ha rágja a karton dobozt?
Ez a nem normális imádja rágni és kaparni
Képes kirágni mint valami hörcsög a dobozt, ha nem figyelek. Köszi
-
Köszönöm mindenkinek!

radi8tor, vannak kedvenc helyeik. A fehér azon a dobozon szokott feküdni, amiből a képen épp kidugja a fejét. A vörös az étkezőben lévő másik kaparófán szeret legtöbbet lenni és a lakásban lévő székeken.
A sokszínű kislány cicánk a másik dobozon szokott időzni 50%-ban, és a lakás egyéb pontjain a maradék időben.A sólyomról teszek fel képet, ha van rá igény
. -
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
Eastman
addikt
"Catdad" lvl 1000.

-
Eastman
addikt
-
Predator2
addikt
Helló
Sajnos nagyon nagy gondban vagyok.
Igaz az, hogy ha a cica úgy érzi eljött az idő, elvonul/elbújik meghalni? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hagyni semmiképp nem szabad neki. Akkor játsz vele másképp, úgy hogy a kezed nem éri el. Pl pálcás játékkal vagy egy hosszabb szalag huzogatásával.
-
-igu-
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha harap, harapd vissza. Ő nem tudja magától, hogy fájdalmat okoz. Meg kell neki tanítani.
-
Tothgera30
veterán
Macskaprojekt 03.
Szóval rosszcsont kapitány. Néha nagyon nem olyan jósrác macsek mint a képen. Általában reggel és este pörög, akkor egyértelműen játszani kell vele. Viszont elromlott... Utóbbi időben pár rokon is volt nálunk, akik a kezükkel játszottak vele, hiába jeleztem... falra hányt borsó. Szóval erőteljesen harap játék közben. Mi a megoldás? Tudom hogy tuti tipp nincs, de sajnos bármit kipróbálok, elszenvedője vagyunk a terrorizmusnak és anarchiának. Párom is elég "gyenge kezű uralkodó" vele szemben, így sok dolgot elnéz neki. Vagy ez ezzel jár? Sztereotípia szerint egy éves korára kinövi?
-
Akelaus
senior tag
válasz
Dododög
üzenetére
hmmm... lehet.
Bár örülnék neki, ha újra aludna éjjel. Ma reggel is felkeltem ő meg olyanokat ásított reggelije után majdnem kettérepedt a feje. Aztán azt vettem észre már készül is bealudni. Rá 10 percre meg lerombolta a szobát. Délben mentem is megnézni mit sikerült neki tönkretenni, de olyan szétaludt fejjel fogadott, hogy még nem volt ideje rá.
Majd úgy gondolta, ebédel is:
-
bul07
nagyúr
PL 2x1699Ft és akkor ajándékba egy 599Ft[link] cucc
-
Akelaus
senior tag
válasz
Dododög
üzenetére
"hamarosan ivartalanítás lesz akkor talán megnyugszik" aha
Mikor felkerült hozzám, volt 3 kegyetlen éjszaka, aztán valami csoda folytán végigaludta, vagy mászkált, de lesz.rt nem érdekeltem. Kesztyűben kellett simogatnom, annyi volt hogy mikor meló után megjöttem, akkor ő akarta a simogatást, és levettem a kesztyűt. Nem mindig volt jó ötlet, szétkarmolt.
Elvittem ivartalanítani, és tényleg változott.
- nem büdös a pisije
- elkezdett játszani (addig semmi, félt a játékaitól is)
- ha az ágyon fekve olvastam, odajött mellém (előtte feküdt a dobozában, vagy bárhol a lakásban)
- kíváncsibb lett
- jobban kötődik hozzám, ééés:
- éjszaka felkelt, hogy simogassam.
zörög az erkélyajtón, ha elbarikádozom, akkor keres mást. Ma 5 ébresztés után vagyok. Szóval megnyugodott.
-
Eastman
addikt
válasz
Dododög
üzenetére
Van egy plüss katicája, ha azt dobálom neki, a szájában visszahozza az ágyra, azért, hogy dobjam el újra. Hihetetlen.
Tény, hogy csak négy-öt ilyen kört tolunk, aztán már más érdekli.Meg akartam érteni a működésüket, talán ennyi a "titok". De majdnem lehetetlen. Az előző Cicó a szomszédék kutyájával aludt, néha rajta. De náluk a füvön naponta. A kutya meg mellette ásítozott. A jelenlegi a közelébe sem megy. Ufók a macskák, az valószínű.
-
Eastman
addikt
válasz
Dododög
üzenetére
Lehet, én valamit másképp' csinálok, mert négy napja a tavaszi kerti munkákat végzem, és a macskánk közben folyamatosan jön utánam. Max. 4 méter távolságban tőlem.

De úgy képzeld, hogy láncfűrésszel vágtam le a faágakat, és a kis bolond azon az ágon ülve fél méterről figyelte ahogyan dolgozom. A fűrész zaja sem zavarta. Le kellett vennem a fáról, majd visszamásznom a létrára. Igazi "seggmacska", követ mindenhová.
-
Dododög
csendes tag
válasz
Eastman
üzenetére
A kommunikációs csatornái nagyjából mit takar? A macska nem jön oda mint a kutya, csak ha kaja van a dologban. Vagy csak úgy odajön ránk fekszik dukszizza a fejét,dorombol aztán elkezd járni a farka és hirtelen valamilyen dolga lesz és elmegy. A tacskók odafekszenek, ha odébb megyek utánam jönnek mint a mágnes.
-
Eastman
addikt
válasz
Dododög
üzenetére
Próbáld őt megismerni... Túl van kicsit pörögve. Használhatod a kommunikációs csatornáit.
-
Dododög
csendes tag
micu cicu evett ,elájult, este 8 körül teljes harckészültség, és egész éjjel összevont offenzívát indít. Senki sincs biztonságban a házban. Aki rövidnadrágban előjön annak a csupasz lábán felmászik, stb (már többször megtörtént). Mindig támadásra kész. Katasztrófa. Ezt ha mondják senkinek nem hittem volna el. De majd megszokjuk, ill. hamarosan ivartalanítás lesz akkor talán megnyugszik. Hát ő nem kutya, teljesen más műfaj. Imádjuk ettől függetlenül.... -
Nimrod
addikt
Jön a tavasz, ideje lenne a kintieknek is lassan a bundát nyáriasítani
Görögök egyébként tovább szigorítanak, jön majd az egységes online regiszter állattartóknak, könnyebb lesz nyomon követni meg a chip kezelése is egyszerűbb, nem csak az állatorvosnak lesz így hozzáférése. Kötelező lesz használni, akit állatkínzásért elkaptak, az a regiszter alapján soha többé nem tarthat semmilyen állatot.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Dododög
üzenetére
Meg sem lepődtem, hogy fekete. 😂
Azok nem normálisak, tuti tudják hogy van fekete macska erejük.Nekem az állatorvos szó nélkül levágta a macska karmát, mikor elvittem hozzá a döntés után, hogy marad. (bár igazából ő döntött).
Amúgy észrevettem, ha rám csap már csak azért karmol meg, mert baromi hosszú a körme.
-
-igu-
veterán
válasz
btraven
üzenetére
3 éve vannak benti macskáink, egyetlenegy alkalom volt, amikor Ilves kicsit belefeledkezett a játékba, és odaharapott a páromnak. Rögtön visszakapta, meg is lepődött. Ő nem igazán érzi, hogy már nem az a kölyök, aki volt, amikor hozzánk került, hanem egy 8 és fél kilós kandúr, az ehhez tartozó erővel.
Neki nem volt kitől megtanulni a macskaságot, pici kölyökkorában szedték össze egy észt kisváros utcájáról, azóta emberek közt, lakásban él. -
btraven
őstag
válasz
Dododög
üzenetére
Nekünk rengeteg kerti macskánk volt. Egyik se csinált soha ilyet amikor betévedtek a lakásba. Egy karmolt meg egyszer mert akkor nagyon belefeledkezett a játékba.
Lakásba zárt macska nem bolondul meg egy idő után? Hallottam olyanról ami felugrott a falra és tépte le a tapétát.
Egyénként én is ha 1-2 napig nem megyek ki a lakásból akkor kezdek megbolondulni. -
Dododög
csendes tag
Sziasztok, még nem volt macskánk (kutyások vunk) a körmét le lehet vágni? Az összes bútort, széket leamortizálta van kaparófa stb. de azt ritkán használja mindent tönkretesz, minket is . Naponta újjabb karmolások, olyan a körme mint a lézerhegyezett horog azonnal sebet ejt. Először odajön, hogy simogasd aztán bevadul, karmol, harap. A tacskókat is kezelésbe veszi alkalmadtán. Nem gondoltam volna hogy egy 6 hónapos macska ilyen veszélyes.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Én mandarint tettem elé, vágott egy fintort és tolatott.
Na mondom bekenem a héjával az erkélyajtót ahol élezi a körmét és zörög.
Semmi. 😂
Kapott két kaparófát, rá sem bagózik, hiába van beszórva macskamentával. 🤷♂️
Igaz a játékait is 4-5 hét múlva kezdte el használni.Saelin: én parfümöt fújtam oda ahol nem akartam hogy körmöljön, háát..
szerencse hogy fekete az ágy oldala, így kb. nem is látni.
Viszont már érkezik neki a karomvágó.
-
saelin
veterán
válasz
Akelaus
üzenetére
Én az összes elektromos vezetéket a pc és konzol körül csatornáztam, csak ami az asztalból jön fel az szabad préda, de oda nem jár. Neten olvastam anno, hogy fújjam be dezodorral azokat a részeket ahová nem szeretném hogy menjen. Úgy is tettem és működik, mert nem megy a kábelek közelébe.
Szerk: kivéve a routert...
-
Akelaus
senior tag
válasz
saelin
üzenetére
Na mondom megnézem rágott-e meg valamit mióta itt lebzsel nálam.
Kárr volt. Telefonom töltőkábele elrágva, de még csak a külső rész.
Más még egyben. 🙏
Elbeszélgettem a fekete vad és őrült macskával...
Láttam mennyire érdekli.
Igaz ez még nem is olyan nagy bűn, de hogy éjszaka nem hagy aludni.
Direkt zörög, hogy szóljak neki, aztán repül mellém az ágyra dorombolva, tekeregve, hogy simogassam. 🙄😂 -
Eastman
addikt
válasz
saelin
üzenetére
Nekem "csak" a telefontöltő kábelem rágcsálta meg a Cicó a kis tűhegyes fogaival. De pont úgy, hogy olyan jelenséget produkált a teló mintha akkuhibás volna, csak csepegtek bele az elektronok. Óóó, az a jó hosszú kábel! Egy hétig szívtam, még jó, hogy nem vettem új akksit a J6-ba.
Most egy ezer éves nokia töltővel hibátlanul működik minden.

-
saelin
veterán
Ejj, a macsek most csinált nekem hétvégére egy kis internet free időszakot. A router mögött szépen elrágta a hajszál vékony optikai kábelt. Ti milyen védőcsövet használtok? Nekem az asztalig kábelcsatornában megy és onnan fel már egy spirális műanyag védőcsőben. Annyira nem szeretem ezt a műanyag vackot, mert több vezetéket szépen összefog, de a vékony optikai vezeték csak lötyög benne. Gondolom ez volt az oka hogy most rácuppant a macska. Néha nem is értem minek veszek/csinálok neki játékokat.
-
btraven
őstag
Ti is így főztök a macskáknak?
[link] -
Dévacsen
senior tag
válasz
btraven
üzenetére
Szépen kilazultak,az tűnt fel hogy furcsán áll kifelé,nem volt még előtte ilyen korú cicánk így nem volt tapasztalatunk ilyesmivel,szépen sorban kilazultak és kidolgozódtak,volt amit kisegítettem mikor már ott fityegett,mind a 4 így szépen kijött,akkor kb 22 lehetett.Ezután mikor elkapott egy nagy patkányt,kiszökött a szájából élve és eliszkolt,nem volt már erős az állkapcsának a szorítása,meg fogak híján,a nagy patkány lelógott kétoldalt a szájából,valahogy kikeveredett és eltűnt,bántotta is nagyon, heteken át ült ott ahol eltűnt.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
btraven
üzenetére
Doktor néni mondta anyumnak hogy a sertés hús ami gondot okozhat nyersen,a belsőségek főleg,a szárnyasokból kaphatnak nyersen.Nekünk a cicánk mikor már idős volt,már nem voltak fogai sem,csak a picik.(24 évet élt)Friss darált pulyka húst evett már csak meg,az jó pépes volt neki.
-
user12
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A miénk azt is előszeretettel rágja
Valamelyik nagyáruházban láttunk macskafüvet, le volt akciózva, kb a kaspó árában vettük meg.(úgy voltunk vele, ha nem kell neki, akkor a cserép jó lesz virágnak)
Leraktuk neki és rendszeresen rájár "füvezni"
A napokban az a hóbortja neki, hogy gyökerestől húzza ki a szálakat, természetesen, ami a padlóra esik az már nem kell neki
-
btraven
őstag
Hallottatok már ilyet? Nyers húst eszik egy macska?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Kuponkunyeráló
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Érdekes, hogy a fajtaleirásban anno azt olvastuk, hogy nem beszédesek, hát ő az. Mondjuk érdekes, mert nem a klasszikus nyávogást csinálja, inkább trillázik, vagy purrog csak, ahogy az anya macskák a kicsiknek. De kb mindenre. Hozzáérsz, bejön, odamegy a közeledbe, mindig kommunikál.
Wishen találtam rá és épp akartam kérdezni, hogy onnan van-e?
Keretezést valahol megoldom majd, nekem nincs anyagom hozzá sajnos, ezért inkább keresek valakit vagy képekkel foglalkozó kis műhelyt, céget valahol.
köszi

A tervezettnél később lett meg, mivel egy gyerekszobát is be kellett rendezni, de sikert aratott.

cukik
szegény cicuk