Hirdetés
- Bambanő háza tája
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Megpróbálok ilyen zöld valamit szerválni, hátha találok valami tisztább helyen, amit nem hugyoztak szét a kutyák vagy éjjeli részegek.
Amúgy megint hányt. De a közérzetére nincs hatással.
De, ha elviszem orvoshoz, gondolom nem gyomortükrözi meg egyből??!!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
félisten
-
törölt tag
Nem szoktam ilyet, de ez durva.
Forrás: [link]csóri macska mi kövér már.
-
bul07
nagyúr
válasz Atomgeszi #17493 üzenetére
Simán lehet hogy éjszakai ürült a gyomra és ezért jobban irritálta valami
És pár nap elteltével elmoccant, távozott (széklettel, vagy hányással)
Menj ki szedjél neki egy kis gazt(ezt az érdes levelűt), ha nagyon letámadja akkor zöld hiánya van, persze zöld evése 99%-ban hányás követi
Ilyenre gondolok kimentem gyorsba és kerestem [kép] , [kép], a hegyét mi midig lecsíptük, és nagyon érdes egyik oldalán egyik irányba[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Atomgeszi
nagyúr
Na jó, de 3 napon keresztül csak reggel? A nap többi részében pedig mindent normálisan eszik.
Ma reggel amúgy nem várt taccs a papucsomban.
Persze most éjjel erőt vettem magamon, és úgy aludtunk, hogy neki jó legyen.
Hogy is van? Mi vagyunk értük, vagy ők értünk?
Vagy megnyugodott az éjjeli alvástól vagy rossz napjai voltak. Remélem most már jól lesz
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
félisten
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Louro
őstag
Nálunk a süket nem ijedős, mily meglepő. Ő egy 8 éves lányka....uh, már 8 éves....de durva leírni.
A két fiú annyira besz@ri, hogy ha tüsszentünk is rajzfilmes futást vágnak le a lamináltan és menekülnek a fürdő legsötétebb zugába. De, ha csak a tollat kapcsolja be asszony, már akkor is felkapják a fejüket és jobb esetben csak keresik a forrást. Én úgy fogom fel, hogy túlélők. Megijeszteni nem igazán lehet őket. Mivel pasik, csak evés közben lehet csibészkedni velük, mert akkor minden idegszálukkal a kajára fókuszálnakMess with the best / Die like the rest
-
Gaben92
őstag
Elég offline voltam az elmúlt egy hétben (és mivel csak benéztem, nem is olvastam végig, bevallom) de nézd meg nincs-e fogköve.
Cicáknál gyakori, ilyen korban simán lehet már. Ha fogköve van, fáj neki a rágás emiatt alig rágja meg a kaját, a félig megrágott kaja meg mindig visszajön.
Állatorvoshoz elviszed, seperc alatt lekapják.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
bul07
nagyúr
válasz Atomgeszi #17486 üzenetére
Macskafüvet neki, simán lehet egy kicsi szőrgombóc amit nem tud felöklendezni, és ugye evés után még jobban irritálja
Nálunk ahogy öregedet a macska egyre többet és az év egyre hosszabb részén előjött a hányás
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem jött be sajnos a magasabbra tenni a tálat. Kiveszi és a földre hajolva eszi meg vagy néha többet kiszór a szájából, és a földről eszi tovább.
-
-igu-
addikt
válasz Atomgeszi #17484 üzenetére
Nálunk is ijedős az egyik macska. Minden apróságtól összerezzen. Egyszer lezúgott a 4. emeleti erkélyről, akkor majdnem pórul járt, azóta félős. Előtte simán elvolt a felújítás alatt lévő lakásban, pedig az elektromos vezetékek falba vésése nem csendes mulatság.
A reflux meg puruttya egy betegség, de minimális odafigyelés mellett nincs vele gond (jómagam kb. 12 éve élek együtt vele, de 7-8 éve tünetmentesen. Addig volt sűrű az életem, amíg ki nem derült, mi a bajom).
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Atomgeszi
nagyúr
Pont erre gondoltam, hogy lehet, hogy sok a gyomorsava. Főleg a stressz miatt. Tényleg, még egy szék behuzastol is képes megijedni Kiskora óta félénk.
Egyik barátomnál a cica viszont ékes ellentéte. Fúrtam fel a panelban náluk a csillárt, ő meg tök nyugodtan mögöttem a kanapén feküdtMegpróbálom magasabbra rakni neki.
-
Atomgeszi
nagyúr
Jaja. Nekem is. Direkt csak ez a 3 szín dominál. Bár amikor kiválasztottam a laminált padló színét, ott feketének tűnt. Valójában inkább barnás. Mellé a fehér szekrény gardrób jó kontrasztot ad.
A cica sötétben sokszor láthatatlan ígyEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-igu-
addikt
válasz Atomgeszi #17472 üzenetére
Próbáld meg az etetőtálat magasabbra rakni, hogy ne kelljen hozzá lehajolnia.
Reflux tud ilyen tüneteket produkálni, és mivel reggeli után szokott hányni a jószág, én nem zárnám ki a refluxot.Szerk: újra elolvastam, amiket írtál, és szinte biztosra veszem a refluxot.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Louro
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
Kiskora óta úgy kap ennit, hogy a száraz kint van mindig, inni is. Reggel adok neki nedveset(bár az utóbbi időben ebből is egyre kevesbbet, mert egyszerűen nem eszi meg, még a kicsit is fél adagig eszi), meg amikor hazajövök késő délután. Ezzel eddig nem is volt baj. Csapról kap vizet reggel, meg mikor hazaérek meg fürdéskor egyszer. Én tényleg csak a stresszre tudok gondolni, hogy az alvás szokásomon változtattam és lehet felcseszi a gyomrát és emiatt hány. Meglátjuk, ha holnap reggel is hány, akkor szerintem elviszem orvoshoz. De viselkedésben semmi nem változott. Kísér ugyanúgy a lakásban, beül az ölembe, dorombol. A hányás miatt kicsit mélyebb lett a hangja doromboláskor. De ugyanannyira lusta, mint eddig. Évek óta nem kötik már le a játékok. Se a lézer semmi. 1x fut a folyosón, utána már inkább csak sétál. Utána már lefekszik. Kényelmesen lusta jószág évek óta. Kicsit dagi mondjuk. De éheztetni nem akarom, hogy elveszem a szárazat neki és akkor kap, ha itthon vagyok. Lehet jobb lett volna erre rászoktatni, de nem volt lehetőségem, ha reggel 6kor mentem és este 6kor jöttem. Szőrcsomót sem hányt soha sem. Néha a növényeket rágcsálta, ha olyanja volt, hogy hányni akart, de már az sem.
Purina One-t kap. Urinary care és Steril cat, Adult, és Indoor keverve. Vegyesen az ízeket. Ezeket nagyon szereti. Zacskósat veszek, nem állatboltban kimértet. Nedvesből pedig a konzervet eszi meg egyedül a Gourmet Gold. Pástétom meg a husi darabosat is. Se whiskas, se friskies, se winston, se purina, se felix, se aldis, se semmilyen mást nem hajlandó megenni.
Arra gondoltam elugrok állatpatikába, hátha létezik valami gyomornyugtató.
Most hazajöttem megnézni mi van vele. Nem hányt azóta, iszik csapról, meg eszik gourmet is. Bújik. Szóval valami reggelente van neki.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Atomgeszi #17474 üzenetére
6 év még annyira nem vészes, de simán lehet, hogy most jobban vedlik. Ahogy tisztálkodnak, egy-két szőrszál lehet gyomorban marad és "csiklandozza" belül.
vzarmo ötlete is jó lehet. Lehet túl mohó és azért dobja ki a taccsot.Nekünk volt, hogy már szinte pirosat hányt, de arról a cicafű tehetett. Rákattantak és túltolták. Ahogy elvettük előlük, már nem volt hányósverseny. A víz jó dolog, mert elég sok beltartalom kijön a hányáskor
De, ha folytatja, akkor célszerű dokival is megnézetni, mert lehet nem tud kijönni a gyomrából.
Mess with the best / Die like the rest
-
törölt tag
válasz Atomgeszi #17474 üzenetére
Hogy szoktad etetni?
Apumék cicaja is hányós típus. Nála az a módszer vált be, hogy egy nap sokszor kap, de kis adagokat.
Reggel konzerv vagy vmi nedves és utána egész nap pici adag szárazak. Amikor éppen olyanja van és enne, kap. Persze hazulról elmenetel esetén picit többet adnak neki. Ezzel viszont elég jól kordában lehet tartani a hányást. Nála legalábbis. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz radi8tor #17473 üzenetére
Igen, az első adag (ugye vasárnap sokáig aludtam, és nagyon be is vertünk szombaton Babfőző fesztiválon, szóval fel sem ébredtem a nyervantásra) egy nagy adag táp volt, ráadásul bele a papucsomba.
Utána viszont még legalább 4-5x hányt, de akkor már csak ilyen nyál valamit.. Aztán aznapra annyi. Másnap szintén nagy adag táp volt, aztán utána 3-4 kisebb. Tegnap szintén táp, viszont már csak 2-3 hányás.
Ma szintén táp, aztán meg 1 víz, amit ivott. Meg utána 5 mp-cel még egy nyálas öklendezés. Pedig a tápot imádja, abban sem változtattam.Próbáljak neki több nedveset adni?
Az a baj, ha bevizezem a tápot, még fixen ennyit sem fog enni.
Nedvesből pedig a gourmet goldon kívül semmit nem eszik meg. Ráadásul ezt is úgy, hogyha a fél konzervet adom neki, akkor annak a felét hagyja ott megszáradni. Tehát mindegy mennyit rakok ki neki, a felét hagyja ott megszáradni a francba. Szóval nem elég, hogy a felét ott hagyja megszáradni, még ráadásul drága is. Nem az, hogy sajnálom. De legalább enné meg.
Viszont a csapról rengeteget szeret inni. De ugye egész nap nem tud. Gondoltam, hogy veszek neki egy vízkutat. Hátha azt is szeretné, mint a csapot.
Ja meg 6 évesen "korral jár"-ról beszélhetünk már? Azért még elég fiatalnak mondanám. Igaz, hogy stresszes macsek, de ja. Épp, hogy 2 éve fejezte be az állandó éjszakai randalírozást.
Haveromnak a macskája meg már 4 hónapos sem van fent éjjel. Én meg 4 évet "leszenvedtem."
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #17472 üzenetére
Nálunk is dettó. Régen nem volt ilyen gondja, most meg van hogy egy héten 3x is visszaöklendezi a tápot. (naponta szerencsére 1x)
Szerintem a korral jár. Lehet a fogai miatt nem rágja annyira meg és ez irritálja a gyomrát vagy nem tudom. Mert a vissza öklendezett táp darabok elég nagyok, sok nincs is megrágva.⭐ Stella
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok.
Nálatok mennyire gyakori a hányás a cicusnál?
Enyém 6 éves. Ez idő alatt szerintem, ha maximum 10x hányt. Viszont most már 3. reggelente hányással indítja a napot. A nap többi részében már nem hány.
Először azt hittem, hogy a táp, de ugyanaz. Azért az akkori adagot kidobtam a tálkájából.
Próbáltam neki, hogy hányás után vizet igyon a csapról (mindig onnan szokott), erre belehányt a mosdókagylóba. Utána pihent, evett, nap többi részében semmi hányás. Ma reggel szintén keservesen nyervantott 2-t, majd hányt. De most a reggeli rutin részeként ivott is a csapról. Viszont azt is kb. 10 perc után kihányta öklendezéssel. Meg fura, mert a házimozi 5.1 mélyládáját nyalogatja körbe - körbe. Pedig semmi oylan nincs rajta, nem folyt rá. Sima műanyag meg fa anyag. Igazából arra gondoltam, hogy túl stresszeli magát reggelente. Az utóbbi napokban annyi változott csak, hogy a bal oldalamon szeretek feküdni alvásnál, így meg annyira nem tud odabújni, mintha a jobb oldalamon feküdnék, és reggelente 20 perccel előbb kelt, amit én szóvá is teszek, hogy Sshhh(rohadt dühítő 20 perccel előbb kelni, mint az ébresztő ).Szóval tényleg ami max változott, hogy minden este eddig velem aludt a fejemhez bújva, de más pózban vagyok, és ez ennyire megviselné? Vagy a reggeli leszidás, hogy felébreszt előbb?
Az utóbbi 3 napban odafigyeltem rá most még jobban, de semmi nagy változást nem vettem észre. Ugyanúgy bújik, eszik, dorombol. De az igaz, hogy nagyon stresszes cica szegénykém. Egy egyszerű tüsszentésnél is elfut, mármint, ha én tüsszentek. Lehet tényleg ezen stresszelt be, hogy nem tudott a szokásos módon velem aludni?
Ja biztos nem terhes, már a reggeli hányások miatt. Kandúr, és már herélve is lett.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Talala
senior tag
Próbálom a kaparófa körül játszatni igen, de nem nagyon vevő rá, még nem kapott rá hogy az jó neki. Kipróbálom majd macskamentásítani kicsit a kaparót, hátha.
6 hónapos kandúr. Épp fogcserés időszak van.
Ma voltak vendégek, 2 idegen. Azóta csak szunyál, még a játék sem igazán érdekli. Sok volt az újdonság egy napra
[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz Talala #17467 üzenetére
Ha játszotok, vegyétek be a buliba a kaparófát is, úgy könnyebben ráérez az ízére. Ha nálunk nehezére esik mozdulni, csak feltesszük a játszós madártollát a vár legfelső szintjére, és egyből hátracsapott fülekkel tépi magát felfelé mint egy menyét.
Szép cica - mennyi idős?
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Jó pofa , örülnék ha nálam így kaparna bármit amit szabad neki . Nem baj, türelmes vagyok, egyelőre . A kajás vizes dologgal nincs gond, nem olyan nagy, de van távolság köztük. Inkább a kaparó esik félre esőbb helyre. Ha felteszem a macskabútor tetejére, elvan ott órákat, ha olyan kedve van, de magától fel nem menne
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Talala #17461 üzenetére
Nagyon barátságos tekintete van.
Kaparó nem lutri, csak melyiket fogja preferálni. Fogja a másikat is használni. Mi is kaptunk egyszer egy fal sarkára tehetőt. Lusta voltam felszerelni. Egyszercsak azt vettem észre, hogy azt többet használják, mint a nagy tornyot. Bár a torony sincs kímélve, de a kaparószőnyeg nagy szerelem. Igaz volt, hogy DJ pultot kaptak Karácsonyra.
Ha megoldható, azt is kipróbálhatod, hogy a vizes és a kajás tálkák egymástól elég messze legyenek. Nálunk bevált. Egymás mellett nem annyira baráti, de ha messze van....Nem tudom milyen kattanás és ez náluk.
Másik lakásba a cicáknak mi a macskatapolcra.hu-ról fogunk pár masszív polcot venni és így növeljük kicsit az életterüket. Az egyik erkélyre pedig a macskaháló a világ végén pasival csináltatunk hálót. Mi hülyék, a cicák miatt költözünk szinte, nem is magunk miatt
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
válasz Plazmacucci #17464 üzenetére
Szerencsére azt nem hordja szét. Csak a közvetlen környezetében van pár darab. Még adok neki kis időt, hátha felszabadultabb lesz, de lehet rossz helyen van az a kaparó fa, a nappali egyik vége, csak az alsó szinten lévő pihenőbe szokott feküdni néha.
-
félisten
-
Talala
senior tag
válasz Plazmacucci #17462 üzenetére
Igen, már úton van egy hasonló, bár a kanapé sarka sztm belefér az álló kaparófa kategóriába. Ha ez sem válik be akkor jön a kartonos, az nem szemetel túlságosan? Pedig nagyon pöpec kis bútor van neki (nem is volt olcsó ), igyekszem rászoktatni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Mika1227
őstag
Egy jó állatorvost tudnátok ajánlani Debrecenben? Ha lehet azért az árak se az égig érjenek! Van egy kiscicánk és elkezdte vakarni az egyik fülét meg rázogatja a fejét!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Dhampir
félisten
válasz g.gergo #17458 üzenetére
Többfélét is használtam már (például állateledelesnél volt dupla dobozos csomagolású Gimpet, ha jól emlékszem a gyártó nevére), de leggyakrabban általános pasztaként egyszerű DM-es és Mülleres pasztát szokott kapni, utóbbiakat kedveli.
Van még Beaphar Multivitaminkrém (ebből a téli hónapokban kapott, de nem nagyon ette), ha jól rémlik, állateledeles ajánlotta.
Vészhelyzet esetére van egy BiogenicPet Digestion "paszta" (ásványi takarmány macskák részére, nem szereti), ezt hasmenés kezelésére ajánlják a dobozon
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
Köszönöm, ez is egy ötlet, ezt nem néztem. Az igazság az, ahogy már mondtam, h nagyon nem szereti, h hozzáérnek a tappancsához. Én állok hozzá a legközelebb, és nekem se engedi. Kinnt a kertben lévő akácfákon szereti élesíteni, csinálja is gyakorlatilag le van nyúzva az összes fa.
-
bul07
nagyúr
válasz g.gergo #17454 üzenetére
Nézted a körmét
Mert az is lehet hogy benő neki
Nem jól válik le a felső réteg és be tud gyulladni
Kaparófát használja rendesen?[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz g.gergo #17450 üzenetére
Egyszer az én cicámnak is volt ilyen baja, de később elmúlt magától, az eredete nem derült ki.
Csirkehús mellett folyamatosan Sanabelle Sensitiv száraz tápot kap már legalább 12 éve. Mellette néha olcsóbb aludobozos és tasakos macskakaját is.
Nem régóta olykor-olykor Sanabelle Hairball rágcsálnivaló, tetraéderes csomagolású, kissé penetráns szagú tápot is szokott kapni, amire nagy örömmel veti rá magát.
Ki kell tapasztalni, hogy mi a jó neki, szakember véleménye sem árt.Enyémnél a Sanabella Sensitive tápot annak idején egy cicatenyésztő ajánlotta, mert sajnos nagyon érzékeny az ételre. Az bevált az ő esetében.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem próbálj másik tápot.
Orijennél eddig jobbat nem találtam. Ebből van Fit&Trim változat súlycsökkentésre, de ha nem elhízott a cica akkor simán meg lehetne próbálni adni neki a halas vagy cat&kitten-t.
(mi cicánknak ment a hasa a halastól)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
g.gergo
senior tag
Az nem lehet baj esetleg, h egyoldalú az étrendje? Azaz adjak neki mást is? Szoktam venni neki csirke/pulyka húst, majd 2 napi adagot kifőzök neki egy fél leveskockával. Ezt nagyon szereti, a levet is. De ez kb havonta van, vagy épp hogy érek rá. Szóval gyakrabban kéne a tápon kívül mást is adni neki?
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Van egy 1,3 éves cirmos, ivartalanított nőstény cicánk. Fél éve kb elég gyakran fáj neki, hol az egyik, hol a másik mellső lába. 2-3 napon belül mindig elmúlik, de elég gyakran, 2-3 hetente előjön neki. Hozzáteszem, h a talpát soha nem engedte birizgálni. Mindig fúj/morog rá, v odakap. Ilyen problémás időszakban meg pláne bedurvul, ha csak közelítek a tappancsa felé, érzékelhetően fáj neki ott valami. Voltam vele állatorvosnál, megvizsgálta, nem tapasztalt semmi elváltozást, sem a lábán, sem a tappancsán. Ötlet esetleg? Concept for life az étrend, sterilizált cicáknak való. Adjak neki esetleg vmilyen izület és porcerősítőt? Árthat az neki? Alapvetően benti macska, de tavasztól őszig inkább kinn van a kertben. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
Aliexpress esetleg? De én inkább itthon venném meg egy akvarisztika boltban. Ha nem jó vagy elromlik akkor a gari miatt érdemesebb szerintem itthonról. Ha gombokért van ali-n akkor azt is érdemes kipróbálni.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
-igu-
addikt
válasz Talala #17444 üzenetére
Nekünk ez vált be a kb. 7 kilós macska szállítására:
Minden irányból zipzáras ajtók, 2 kis zseb apróságoknak (pl. cicaútlevél, kis zacskó száraztáp, miazmás). A legfontosabb feature persze a lenyíló plusz rész. Emlékeim szerint van olyan is, aminek mindkét oldala lenyitható.
szerk: meg is van:
Ezzel annyi volt a gond, hogy repülőre már nem engedik fel a mérete miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Arra van "workaround". Nem tudom mennyire ismered az itteni törvényeket, de ha nincs alapja a háznak (ahogy a legtöbb mökki esetén nincs), nem kell hozzá építési engedély, meg semmi. Ergó, szimplán csak kell venned egy darab erdőt amiben van egy tó, és mindenféle jogi hűhó nélkül tudsz építkezni.
Vagy csak szimplán bérelsz egyet néha 1-2 napra mint ahogy én szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni jól bevált szállító alkalmatosságot egy Maine Coon macskának? Zooplus-on nézegettem őket nem voltak meggyőzőek és a kommentek sem voltak egyöntetűek. -
Gaben92
őstag
Ugyanez nálunk is. A szaunából ki van hozva a "vödör" és abban tud pancsolni. Kerrostalo miatt nálunk csak az erkély játszik, vettünk neki oda is egy cicabútort és mivel tóparton lakunk akadnak sirályok amiket tud hesszölni. Sok szerencsét a rivitalo projekthez!
Én meg pont negyedikre vagy ötödikre akarok költözni. Egy darab lakás az egész szint (110m2), + két erkély + tetőterasz. Leginább az utóbbi miatt fogott meg, már csak össze kellene pakolni az 50k€ önrészt... Rivitalo-ba én nem tudnék költözni, túl sok ott a gyerek általában. Omakotitalo meg totál felesleges két emberre.
-
Astroboy
őstag
-
-igu-
addikt
válasz Gaben92 #17439 üzenetére
Mi egy vödör vizet tartunk a fürdőszobában, abból isznak meg pancsikolnak. Most kaptak nagyobb vízfelületet. Kaja nem nagyon megy, a tasakosról lenyalják a szószt, és ennyi. Száraztàp se fogy annyi, mint eddig.
Ha minden jól megy, ősszel átköltöztünk a 4. emeleti lakásból egy rivitalo-ba, oda tervezek valami kifutót nekik, ahol éri őket a szellő, meg lehet kis bogarakra és repülő b.szokra vadászni.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Gaben92
őstag
Ne is mondd... Kimentem tegnap Verkkokauppa-ba (itt lakok 1,5km-re a tampereitél) egy darab USB-C penrive-ért, de 1 órán át nézegettem minden sz.rt amire nincs szükségem csak amiatt mert jó idő volt...
Yato egész nap csak fekszik, nem vevő a játékra, nagyon nehezen viseli. Neki mindig van kint víz mert szeret pancsolni, de most még ahhoz sincs kedve. Még a csigáimnak is melegük van, pedig azok Afrikából valók.
-
-igu-
addikt
-
Mr.Grincs
veterán
válasz #75376384 #17433 üzenetére
Én is azt láttam, hogy nagyon lelkiismeretesek és szertik az állatokat.Nagyon tisztelem azokat, akik ilyen önzetlenül segitenek az állatokon. Legalább esélyt kapnak ezek a szerencsétlenek egy szebb jobb életre. Én is szeretnék egy szépségnek egy esélyt adni, hogy boldog legyen. Kb 1 hónap mulva lenne esedékes az örökbefogadás, amikor kész lesz a lakás, meg megvan a helye, meg minden kulcsrakész a részére.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok!
NOÉ állatmenhelyről esetleg valaki fogadott már örökbe cicát? Tapasztalat esetleg valakinek?Szeretnék örökbefogadni tőlük, olyan sok szép cica van ott.
Őt néztem ki. [Mordály]
[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz atosan #17428 üzenetére
Akkor szerencsére ott nagy baj nem lehet, csak válogatós.
Olyanról már hallottam, hogy egy sicc utálta az intenzív ízeket, márpedig sok táp sajnos tele van ízfokozóval. Próbálkozhattok valami nature termékkel, értem ez alatt a drágább de "bio" tápokat melyek nagyobb arányban tartalmaznak természetes összetevőket, hátha.Akkor sincs para ha nem eszik egyáltalán tápot, mehet a házi koszt hetente 2-3-4x csirkemellel, de akkor a hiányzó ásványi anyagokat és nyomelemeket vitaminnal kell pótolnotok, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozása.
-
Louro
őstag
válasz atosan #17425 üzenetére
Ha más nem, próbálkozz a mindig nyerő alutasakossal. Ha azt se eszi, akkor ott tényleg baj van. Nekünk 3 napig nem evett a cica. Papucsot rágcsálta. Megröntgenezték és kiderült, hogy elakadt a belében.
Lehet nálad is evett valamit. Orvos ki tudja tapogatni, hogy a bélben nincs e elakadás. (Feltorlódva a salakanyag.)
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Adott egy 10 hónapos csajszi szoba cica. Bent született, bent is él, nem mászkál ki. Az anyja tápon él, ő viszont az első pillanattól kezdve elutasítja a tápot. Hogyan lehete rászoktatni? Ngyon ényes, mit egykék vérű úrihölgy[ Szerkesztve ]
Maine coon
-
bul07
nagyúr
Nem tudom megunni
59másodperc után mikkor meglátja látszik a srácon a meglepettség és riadalom( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
-
Astroboy
őstag
válasz Predator2 #17418 üzenetére
1: Pl. ez egész jónak tűnik mondjuk 3 macskához 3 kell...
2: Van, de a lakás fölösleges vegyszerezése helyett inkább takard le azt a széket, ezzel elejét is vetted a dolognak. Sajnos ilyenkor legtöbbször új "kaparófa" után néznek. Ezért KELL nektek a 3-as pont.
3: Ugyanott zooplus.hu-n nézelődj, egész jó ár/érték aránnyal rendelkezik az oldal.
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretném a segítségeteket kérni.
1, Macska wc-t szeretnék vásárolni a cicáknak, ami zárt, a szagokat nem, vagy csak minimálisan engedje át. Mit ajánlotok?
2, Van olyan spré stb... ami távol tartja a cicát bizonyos bútortól? Sajnos a drágán vásárolt székemen élezi a körmét, ami ellen tennem kell valamit.
3, Macska bútort szeretnék venni, 3 felnőtt lány cicánk van jelenleg. Van ajánlott? Ha nincs, akkor hol nézelődjek? Van esetleg ajánlott bolt ilyenre?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
-
Gaben92
őstag
Baratnöm allatorvosi rendelöben dolgozott evekig. Tudna meselni ezekröl böven... Volt egyszer peldaul egy kutyas nö (valami havanese vagy westi szaporito, nem emlekszem mar), akinek nem az volt a legnagyobb baja, hogy szivferges volt a kutya, hanem az, hogy az oltasi könyvbe az kerult, hogy "keverek", es ö minden aron azt szerette volna latni benne, hogy "Havanese mix"....
Volt egy masik, hasonlo kutyas akinek megmondtak, hogy nem lehet több kölyke a kutyanak mert veszelyes lenne megegyszer megcsaszarozni (ezek a kistestu kutyik sokszor csak csaszarral tudnak szulni, termeszetes uton nem (eljen a tulszaporitas....)) ennek ellenere nem foglalkozott vele aztan legközelebb nem jött ki a mutöböl sem az anyuka sem a kiskutyak.
vzarmo: Tephetem en itt a pofam, hogy a szaporito nem tenyesztö.
Amugy meg egy olyan orszagban ahol nem kap semmit az aki felgyujt egy sunit, vagy az aki videora veszi ahogy agyonver egy kutyat miközben röhög bele a kameraba megis mit varsz? Törveny szerint letöltendö börtönt is lehetne (es kellene is minden esetben) adni, de ennek ellenere egy 10km/h-s gyorshajtasert is nagyobb buntetes jar mint barminemu allatkinzasert...If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Louro
őstag
válasz Gaben92 #17411 üzenetére
Jajj mennyi ilyet olvastam mástól én is, hogy szaporítótól volt, majd utána naponta vitték orvoshoz. Volt, akinek gyönyörű volt a kölyökcicája, de 6 nap után feladta a pici. Nem bírta a szervezete.
Igazi tenyésztő úgyis "behív" magához, hogy megnézze egyáltalán van e kémia a cicák és közted. Na meg ő is szűri a gazdijelölteket. Nem érdeke rossz helyre adni, mert akkor tenyészállatot csinálnak a "kölykéből".
-
Gaben92
őstag
+Astroboy:
Kulönbseget kell tenni tenyesztö es szaporito között. Az egyik ert ahhoz amit csinal, minden ciccnek van papirja a fajtara jellemzo genetikai betegsegek vizsgalatarol, es tözskönyves minden cica. Naluk normalis etrenden vannak a cicak es emiatt meg is kell fizetni öket, mert mire te hazaviszed addigra ök mar nem keves penzt beleöltek. A masiknal meg kb. örulni kell, hogy nem ferges az allat, "törzskönyv" cimszoval meg adnak valami altaluk nyomtatott semmiseget. Emiatt teljesen jogos amit irsz. Fajta macskat akkor ha a penztarca birja es akkor se szaporitotol, hanem tenyesztötöl.
Csak, hogy meg jobban ereztessem mi a kulönbseg a kettö között.
Baratnöm unokatestvere (mivel cseszett minket megkerdezni es azt se tudta mit csinal) vett egy "fajtiszta Ragdollt" szaporitotol 45k-ert. Törzskönyv cimszoval kapott valami cuki cicas lapra nyomtatott izet amire ra van irva, hogy ez a macska marpedig Ragdoll, rendes törzskönyv nincs. Aki latott mar akar kepen valodit annak egy pillanat alatt lejön, hogy csak felig az, semmifele genetikai vizsgalaton nem jart sosem, oltast nem kapott, 1 eves koraig a macska aranak a duplaja ment el allatorvosra mert minden baja volt.
Mi a Yato-t mikor megnezni mentunk (mert talakozni kellett elöször a tenyesztövel, hogy lassa, hogy jo helyen lesz nalunk illetve, hogy a cicc is kedvel minket), a tenyesztö tetelesen megmutatta a szulök összes papirjat a DNS tesztekröl, hogy a fajtabegeseg naluk nincs meg, az eves csekkolasokrol, a Yato genetikai tesztjeit, a kajat amit kap (boltit es amit ö csinal nekik azt is), oltasait, online rendszerben a csip regisztraciojat ha elveszne, es mikor elhoztuk kaptunk egy "kezdöcsomagot" benne az altala ajanlott kajakkal, egy par jatekkal, talkakkal, stb.
Itt meg lehet nezni a törzkönyvet, (nev ne zavarjon meg, Dion-nak van törzskönyvezve) online a "Sukupuu" alatt. Ami viszont sokkal erdekesebb az az Isä/Emo (Apa/Anya) resz ahol a szulök törzskönyve erhetö el. Ott a "Terveystiedot" fulön szepen latszik, hogy most voltak mindketten par honapja FIV/FeLV csekken kb masfel ev utan, (többszaz €-rol beszelunk), illetve a regebbi genetikai tesztek is ott vannak amiket csak egyszer kell megcsinalni.
Pusztan ennyi a kulönbseg a szaporito es a tenyesztö között. Ja meg, hogy a Yato ezek miatt ~480.000Ft volt, nem pedig 45. Csak mig elöbbi esetben ennek az összegnek egy jelentös resze magara a cicara lett forditva (minösegi kaja, oltasok, tesztek), utobbi esetben a macskara juto összeg a 8 heti legolcsobb teszkos kajaban merul ki...
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Astroboy #17409 üzenetére
Nekünk is már 3 cicánk van. 2 befogadott és egy fajta macsek.
A Maine Coon-os csoportban elég sűrűn látni a hirdetéseket, ahol vagy nagyon áron alul árulnak vagy piaci áron, de borzasztó körülmények között.
Fajta macskát akkor ajánlanék, ha a pénztárca elbírja. Nem zsebben túrkálás miatt írom, csak szólok.
+1 sztori: A 2. befogadott cicánkat a gazdi költözése fogadtuk be. Állítólag törzskönyves perzsa. Amikor elhoztuk, durván csomós volt és csapzott. Jah és perzse kevés perzsa jelleg. De nem a fajta miatt döntöttünk mellette, hanem mert olyan kis barátságos pofija volt. Szóval ahogy elhoztuk, 1 nap szocializáció, majd féső és kijött belőle 2 macskányi szőr. Szerintem sose fésülték. Szép lassan a csomókat is sikerült vagy kibontani vagy levagdosni.
Több cicás látta már és majdnem mind azt mondta, hogy tiszta brit.
A törzskönyvét próbáltuk elkérni, mert akkor a költözésre fogva nem találta. Majd pár kertelés után bevallotta, hogy nem kérte el a tenyésztőtől, mert az +30e lett volna. Mondtam, hogy adja meg a tenyésztő számát és elintézzük vele. Persze, hogy nem küldte.
1,5 évesen fogadtuk be és 1-2 héten belül vittük ivartalanítani is.Persze egyszer eljött megnézni és felismerte, de az exgazdi csak annyit tudott mondani, hogy a kiskutyájával folyton keresztbedugtak. Tökéletes hozzáállás. Azóta se kerestük és nem is küldünk képeket róla az exgazdinak.
Ezzel a történettel csak arra akarok utalni, hogy nem kell mindent elhinni a "hirdetésekben".
Ha első cica vagy kicsit sok a 80-100k egy fajtatisztáért, akkor menhelyi is tökéletes lehet. Ugyanúgy tud szeretni és ugyanúgy tud makacs és bunkó lenni. Úgyis mindenki kicsit akar. Az meg szó szerint zsákbamacska.
Ha nem első cica, akkor feleslegesen írtam ennyitMess with the best / Die like the rest
-
Astroboy
őstag
válasz Talala #17406 üzenetére
Rogyásig vannak a menhelyek MINDENFÉLE kiscicával, ráadásul az internetes oldalaik nem frissülnek minden nap, szóval én a helyedben személyesen vizsgálódnék, mielőtt eltapsolok több száz ezret.
Ha mégis Maine Coon lesz a kiválasztott, mindenképp konzultálj Louro kollégával, Ő nálunk a faj szakértője. Csak mert mióta ~10 éve "divatba jöttek" a Maine Coon-ok , sokan mindenféle affinitást mellőzve tisztán haszonszerzési célzattal tenyésztik.
Persze kizárólag a legcsekélyebb hozzáértéssel, figyelmen kívül hagyva az alapvető szabályokat, aztán sorban jönnek a százezrekért elpasszolt és három-négyévesen rákban elpusztuló belterjes egyedek. -
Louro
őstag
válasz Talala #17406 üzenetére
Nekünk van Maine Coon. Ha Facebook-on is vagy, akkor a Maine Coon Therapy csoportot ajánlom.
A Maine Coon-okról azt kell tudni, hogy nem mind nő debella nagyra. De azért nagyobb, mint az átlag. Nekünk 10 kg a macsek, bár a nagyapja egy hatalmas kandúr volt, de nem örökölte a mocsok
Elég nagy a bundájuk, szóval kell fésülgetni.
Elég pancsolósak. Pont ma érdeklődött valaki a fenti csoportban, hogy másnak is az e, de a többségnek pancsolós. Itt arra kell gondolni, hogy nem szimplán iszik, hanem néha/sűrűn a mancsát verdesi a vízbe és sokszor arról nyalja le. Persze ilyenkor minden vizes a környezetében Nem túl kellemes, de nem is vészes.
Rendes Maine Coon 100e alatt csak nagyon kivételes esetben van. Mi is úgy lettünk MC szolgák, hogy a cica farka valószínűleg születéskor vagy épp még a méhben megtörött. Emiatt kiállításon nem esélyes, de nem is visszük. Ha nem akarod ivartalanítani, akkor vagy törzskönyvet buktad vagy 250-300e az alja. Utóbbi esetén kapsz törzskönyvet.
Ha nem tenyészted, akkor ivartalanítsd.
Nem betegesebb, mint a többi. Nem finnyás macska(, csak a fránya vízőrülete).Jah és mivel 2x akkora, mint a többi, így az ereje is sokkal nagyobb. Ha ölben van, 2x olyan nagy teher. Ha ölben van és ki akar menni, hatalmas erő kell, hogy visszatartsd.
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Mivel kismacsek örökbefogadás szándékom meghiúsulni látszik (lehet rosszul hangzik, de jelenleg nincs olyan cica aminél első látásra azt éreztem, hogy nekem ő kell), ezért más megoldások felé néztem és megtaláltam a maine coon-t, itt megvolt a "kell nekem" első pillantásra. Még nagyon tervezés alatt áll a projekt, nem akarok felelőtlen, elhamarkodott döntést hozni.
Főként az említett fajta tulajoktól szeretném kérdezni, hogy mik a tapasztalatok a fajtával kapcsolatban? Mire kell jobban figyelni, mennyivel problémásabb a nagy termete miatt, mennyibe kerül kb. egy ilyen macska fenntartása havi szinten (feltéve, ha ez számszerűsíthető). Mindenhol azt olvasni, hogy hosszú szőrű mivolta ellenére nem kell drasztikus szőrhullással, ápolással számolni, de mégis csak jobb lenne tapasztalatokat hallani.
-
senior tag
válasz Plazmacucci #17404 üzenetére
Rendben köszönöm! Munka után bemegyek egy B*nu-ba aztán veszek egyet.
-
félisten
-
senior tag
válasz Plazmacucci #17400 üzenetére
És mivel tudjuk kezelni? Házilagos megoldásra gondolok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.