Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Nem hiszem, hogy UV szűrős lenne az ablak, bár igazán sosem teszteltem. A hidegre viszont nincsenek felkészülve. 25 fok van stabilan. Majd ha újra felmelegszik az idő, akkor szoktatom őket a kinti körülményekhez pár napig mielőtt kiültetem őket. Szerintem nem lesz idén sem fagyosszentek, de van fóliám letakarni őket, ha mégis, illetve estére amúgy is tervezem, hogy letakarom az ágyásokat biztos ami tuti.
Buliban hasznos! =]
-
FerNandor
őstag
Köszi és #3834 inf3rno neked is.
Raktam azóta be még egy képet.
Megfogadom a tanácsokat.
Egyelőre cserepekbe mennek majd ki a kertbe, aztán valamikor kiültetem őket, de még nagyon kicsik."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Chaser
legenda
nálam ez most sikerült, nincs két hete
korábban kérdeztem, mert neten sok mindent láttam, de aztán rászántam kis időt, nyírni kell őket
különben elfásodnak, elöregednek, nem hoznak úgy virágot
elvileg ha tavasszal tövig levegja őket az ember, akkor egész évben hozzák a virágot - ez is igaz lehet, van egy sétány ahol tavasszal szintén letolják őket, és még tél elején is voltak virágok rajtuk, és olyan üde zöldek a leveleik mint most az enyémeknek -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Orlin
addikt
Pont most néztem én is jönnek mennek a fán.Elég sok.De ahogy olvasom a levéltetű miatt vannak.
"Masszázsszalon
A hangyák szimbiózist építettek ki a levéltetvekkel: masszírozzák a tetvek potrohát; ennek a hatására a tetvek több mézharmatot választanak ki, amit a hangyák táplálékul használnak fel.
Az intenzívebb mézharmat- kiválasztáshoz viszont a levéltetvek több nedvet szívnak el a növényektől, tehát kártételük fokozódik. Igaz viszont, hogy a hangyáksokszor megtámadják "teheneiket" és elpusztítják a levéltetveket."[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
inf3rno
nagyúr
Csak azért menne mélyebbre, mert egybefonódott a gyökere a paradicsoméval. Egy kis cserépbe szórtam a magokat, és sok egymás mellé nőtt. Nem akartam akkor jobban szétszedni őket, mert elég sérülékenyek voltak a palánták. Kérdés csak az, hogy berohad e a bazsalikom szára, ha ugyanúgy eltemetem, mint a paradicsomét.
Én most igyekszem műanyag mentesen megoldani mindent. Jövőre papír "cserép" lesz. A dunsztos üveg jó móka volt, de ennyi elég volt belőle. Inkább csak kényszer megoldásnak próbáltam ki, mert annyira nőtt a paradicsom, hogy muszáj volt szétültetni. Jövőre már abba a cserépbe fog menni a mag, amiből kiültetem. Túl sok macera volt az átültetésekkel teljesen feleslegesen.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
tasiadam
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Rengeteg csiga volt akkor, szinte mindent lerágtak, még a fűszernövényeket is, ezen meg sosem volt egy rágás sem. Persze lehet, hogy nem taszítja, ha ráfújja másra, én nem próbáltam és nincs is most steviam, mert volt egy keserű utóíze, amit nem bírtam.
Buliban hasznos! =]
-
tasiadam
veterán
Olyankor voltak fújva, amikor nem érte őket an ap, de szerintem nem száradt meg, és másnap megkapta el. A lemosáskor meg feloldhatta a rászáradt cuccot, és újra megégette. Viszont maga a növény nem nagyon sínylette emg hála az égnek, szóval remélem még idén lesz belőle valami. Egyik sem sieti el a virágzást
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Rive
veterán
Muskotályzsálya szintén jó.
Bár az eredmény némileg vicces, alig lehet felismerni a - normális esetben egyszínű - fadongótAmire ebben a 'kaliberben' még érdemes figyelni, az a tőrösdarázs.
Főleg a déli országrészen fordulnak elő, de kis szerencsével az országban bárhol. Nagyon szeretik a szamárkenyeret.
50kHUF/darab/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Dorian
félisten
Ebben a hsz-ban [link] az utolsó képen látható az a kékes-lilás növény, amit tavaly nagyon szeretett, folyton ott volt. Gazként nőtt, de nekünk is megtetszett így átültettük megfelelő helyre. Sajnos nem tudom a növény típusát, talán tüdőfű.
Zsályát éppen nemrég vettünk, és még nem ültettük ki, igazából ahová való lenne, az alsó képen lévő kiskertbe, a citromfű, menta, rozmaring mellé, oda már nem fér, mert teleültettem paradicsommal, paprikával. Vagy hagyom cserépben, vagy kiültetem máshová és ősszel átültetem.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
inf3rno
nagyúr
Átültettem a menta mellől. Túl lett öntözve, azért duzzadt meg ennyire. Gyökeresen eltérő a két növény vízigénye, úgyhogy ment inkább egy mini francia levendula mellé a többi kőről gyűjtött társával együtt. A mentát is egy kicsit túlöntöztem, de az kibír szinte mindent. Most úgy tűnik, hogy szépen begyökeresedett, mert hajt ezerrel. Nagyjából ez is volt a cél. Ezt a fajtát akarom szaporítani, a másik fodormentát vagy borsmentát vagy micsodát meg teljesen kiirtani a kertből, mert nem szeretem a mellékízét. Olyan, mintha füvet ennék. Ennek olyan íze van, mint a fogkrémnek. Szerintem illóolaj mennyiségben is jobb. Nem tudom, hogy pontosan melyik fajta, de nem is érdekes. Illóolajat fogok gyártani belőle, ha meglesz a terület, ahhoz szaporítok fel több féle gyógynövényt; rozmaringot, levendulát, mentát, kakukkfüvet, íriszt, citromot. Egyik sem az az átlagos fajta, amit bárhol be lehet szerezni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Igen valóban .
A kertben folyamatosan erős szél vagy szél van. A kert mező mellett van és csak néhány dió-, akácfa illetve orgonasor védi. Van meggy-, cseresznye-, alma- és körtefa a kertben. Valami oylan ehető növényt (lehetőleg nem fa, mert tele vagyunk) keresek, ami nagyon jól viseli a szeles időt és a kevés csapadékot. Van-esetleg tapasztalata valakinek ilyen helyzettel kapcsolatban?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
+ inf3rno
Köszönöm a tanácsokat! Hagyma, fokhagyma mogyoró bokor és fügebokor is van. Gabonafélékben egyelőre nem gondolkozok.Tescóban láttam vetőmagot gyerekeknek, viszont nem tudom hogy ez pontosan mit jelent. Létezik-e az, hogy ezek a vetőmagok sikeresebbek, mint a normális vetőmagok vagy nincsen semmi különbség normál vetőmaghoz képest?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs