Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25073) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Heló, jogosítvány ügyében lenne kérdésem, elég bonyolult, tanácsot kérnék.

Lényeg az, hogy korábban a házi orvosom annó amikor jogosíványt szerettem volnaa, PÁV 4 vizsgálatra küldött. Erről azt kell tudni, hogy alap esetben senkinek sem kell ilyet csinálni, csak speciális esetekben, pl ha 5-ször megbukott a gyakorlati vizsgán.
(Engem annó skizoid személységzavavrral diagnosztizáltak, gondolm emiatt.)

A lényeg, hogy a páv vizsgán elutasítottak, és aztán vavgy 4 évig évről évre elutasítottak.
A probléma ezzel az, hogy nem nevezték meg soha sem az okot, hogy mi konkértan az, ami a gondot jelenti nálam , és amin esetleg javítani kellene, egyedül annyit közöltek, hogy olyan jellemvonásokat találtak, ami miatt nem vezethetek. Én magam pedig nem tapasztalok semmi hasonló jellegű tulajdonságot magamon, sem az ismerőseim, emellett pszichológusoknál is voltam a problémával, többnél is, és egyikőjük sem talál semmi ilyesmit, értetlenül álltak az eset előtt.
Amikor elmondtam nekik, hogy terápiára lenne szükségem, de nem tudom miért, akkor értetlenül néztek, pedig technikailag nézve én korrektül írtam le a helyzetet nekik.
Végül nem igazán segítettek, de volt egy, aki egy évnyi beszélgetés után hajlandó volt leírni, hogy javasolja a jogosítvány megadását.
Skizoid személységzavarral, vagy más problémával nem rendelkezek már évek óta, erről papírom is van.
Végül nagy nehezen sikerült kipréselni belőlük a jogosítványt, de csak három évre adták meg, és három év után egy újabb páv vizsga után is újra csak három évre adták most meg.

Nagyon elegem van belőle, hogy szivatnak, és hogy amiatt kell aggódnom, hogy a vállalkozásomat, amihez mindenképpen kocsi kell, bármikor elvehetik tőlem mondvacsinált okokkal. (Az éveken át tartó meghurcoltatásról nem is beszélve)

Ők minden bírálatot elutasítanak, és arra hivatkoznak, hogy egyedül csak ők értenek a témához, és teljesen normális, hogy a többi pszichológus nem tudott nekem segíteni.
Utána néztem, és valóban nem nagyon találtam olyan céget, aki komnpetens lenne a témában és hajlandó lenne nyilatkozni az esetben.

Az ok ami miatt elutasítanak mint mondtam a mai napig ismeretlen mindenki számára így 7-8 év után is, és ők nem hajlandóak írásban nyilatkozni felőle, így igazából se leellenőrizni se felülbírálni nem lehet hogy igazuk van-e. (És így kezelni sem lehet az esetleges problémát.)

Ami támpontot jelenthet, hogy az elutasító levélben hivatkoznak egy jogszabályra, ami felsorolja azokat az eseteket, amiknek fennállásánál megvonhatják az alkalmasságot, de közülük egyikkel sem rendelkezem, és erről papírom is van.

Kérdés, hogy jogilag fel lehet-e lépni ellenük valahogy, vagy hiába van akár igazam, azt nem lehet bizonyítani, mert ők, az egyedüli szaktekintélyek maguk mellett szólnak (nem tudom hogy ez egy bíróságon elfogadható-e érvként).
Vagy rá lehet-e bírni őket a bíróságon, hogy megnevezzék a korlátozó jellemvonásokat, és azoknak a meglétét az elvégzett tesztjeikkel bizonyítsák?

Amit még nem mondtam, de fontos, hogy a pávot végző szervezet bár egy magán cég, de egy hivatalból vált ki néhány éve, és a hivaatallal szorosan összefonódva működik most is. Bár technikaliag nem az, de kb olyan mintha még ma is egy hivatal lenne.
Be lehet egy ilyen jellegű céget perelni, vagy nincs értelme, mert egyszerűen túl nagy halak ahhoz, hogy a bíróság ellenük ítéljen függetlenül attól, hogy kinek van igaza?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.