Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23418) razorbenke92

Sziasztok!

Egy kis megerősítés kéne, hogy nem pattogok indokolatlanul.

Repülőjegyet foglaltam még 2021 novemberében a WizzAirnél munkaügyben, céges számlát igényelve. Nagyon a levegőben volt, hogy lemondja az ügyfél ezért flexibilisre foglaltam.
Lemondta, így én is lemondtam a járatot. Sztornószámlát küldtek a teljes összegről (58k), kiállítottak egy új 18k-s számlát (ez a díj vissza nem téríthető része). A maradékot a fiókomban jóváírták, elhasználhattam volna 3 hónapig. Erről az összegről akkor nyilván nem kaptam számlát, gondoltam ha elköltöm, majd kapok. Nem kellett utaznom, nem költöttem el, így szimplán törölték azt a 40k-t (kb. 1 hónapja) és azóta sem kaptam számlát.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, mert máshol nem lehet intézni számlaügyeket, 250Ft/perc vonalon 10 perc várakozás után kaptam egy ügyintézőt, aki azt mondta: "Hát ha nem használta fel az összeget, akkor nem adunk számlát." Amikor elmondtam neki, hogy laikusként ezt mennyire aggályosnak tartom pénzügyi szempontból, hogy befizetek 58 ezer forintot, ők számlát adnak 18-ról és a maradék 40-et csak úgy eltűntetik, akkor azt mondta, forduljak a panaszkezeléshez.

Jeleztem, hogy nevetségesnek tartom, hogy nekem kell a sarkukra járnom, hogy küldjenek egy számlát. Ekkor azt mondta, hogy tud nekem igényelni új, jelen állapot szerinti számlát.

Ma reggel megkaptam a korábbi 18k számla sztornózását. (Ezt a számlát a tavalyi évben elszámoltattam, a cég könyvelte, stb.) és kaptam egy új számlát 20k-ról. :(

A kérdéseim:
A storno számla mint olyan, teljesen hatályon kívül helyezi az eredetit. Tehát ha szabályosan akarok eljárni, akkor addig kell a sarkukra járnom, míg az általuk adott számlák összege minusz a sztorno számlák kiadják a tényleges befizetett összeget igaz?

Ebben a helyzetben ugye tényleg irreális, hogy nem akarnak számlát adni a befizetésemről, csak mert végeredményben nem vettem belőle semmit, "csak" elveszett a javukra?

Ha nem bírok velük, kit érdemes bevonnom? Fogy.véd vagy ez már inkább NAV?

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.