Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• p3z

csendes tag

válasz Zola007 #3728 üzenetére

> forgatható kijelző
    > Érintőképernyőn gondolkodtam én is, de nem drágítaná meg túlságosan?

Szerintem ezért hajlandóak lennénk többet fizetni, és amikor életbe lép a méretgazdaságosság, akkor már olcsó lesz.

Egy kis gondolatébresztő, aki még nem ismeri: Moblin

> fényerősség érzékelő

Én találkoztam vele business kategóriás HP notin. Ugyanúgy szabályozható, mint akármelyik notin a fényerő, csak amikor pl. sötétedik, akkor automatikusan leveszi a fényerőt. Gyakorlatilag semeddig nem tart ezt megvalósítani, mert automatikusan leszabályoznak a mostani notik is, amikor lehúzod őket a tápról. Semmi más nem kell hozzá csak egy filléres érzékelő. Engem nagyon zavar sötétedéskor, hogy azon veszem észre magam: kifolyik a szemem, mert olyan fényes a kijelző.

> bill világítás: da, bár akkuidő szerintem megrövidülne őkelmétől

Kapcsolható legyen. Amikor kell, akkor nem fog zavarni az a plusz fogyasztás. 1-2 megfelelően pozicionált LEDdel megoldható.

A Wikipedia szerint:
    "The highest efficiency high-power white LED is claimed by Philips Lumileds Lighting Co. with a luminous efficacy of 115 lm/W"
    Összehasonlításképpen egy 40 W-os hagyományos izzó 400 lument tol ki...
    1 W plusz fogyasztás megér Neked annyit, hogy sötétben lásd a bill.-t?

> dokkoló: ? nem igazán látom értelmét, de fogalmazd meg.

Hazaérsz, fogod a Windet és lerakod a helyére egy keretbe/tartóba. Ezzel csatlakoztattad a falon lévő HD kijelzőre, a lakásban rejtetten megbúvó hangszórókra, az otthoni ethernet hálózatra, a rádiós billentyűzetre/egérre, a scannerre, a nyomtatóra, a nagyméretű (RAID) háttértárra, optikai meghajtóra... Bekapcsolod a cuccot és egy perc múlva kész a szinkronizálás, a biztonsági mentés, az útközben nyomtatásra kijelölt dolgok már pörögnek ki a nyomtatón, az IM kliensed jelenlét funkciójában átáll a tartózkodási helyed otthonra. Folytassam még? :)

> a távolabbi ötleteid jók, de árat szintén nem mernék rá tippelni.
    [OFF]

Az EEStor ultrakapacitásáról

The claims of the EESU are:

[...]

"For a 52 kWh unit, an initial production price of $3,200, falling to $2,100 with mass production is projected.[10] This is half the price per stored watt-hour as lead-acid batteries"

Magyarul a fajlagos energiatárolás (US$/kg) költsége feleakkora, mint a hagyományos ólmos akksiké. Ez mondjuk nyilván akkor igaz, ha a böhömnagy 52 kWh, 152kg cuccról van szó, de akkor is.

Aki még nem hallott volna az ultrakapacitás előnyeiről:

- milliós nagyságrendű lemerítés-feltöltés ciklus (vs ~500 mostani litium-ion)
    - nincsenek benne olyan veszélyes kemikáliák
    - másodpercek-percek alatt feltölthető
    - nem érzékeny a terhelési csúcstüskékre, mint az akksi (ezért megérné beépíteni már most az akksi és a fogyasztó közé, mert jelentősen növeli az akksi élettartamát)
    - (Az EEStor állítása szerint Wh/kg-ban 2-3x annyit tudnak, mint mostani litium-ion akksik. Magyarra fordítva ugyanakkora tömegű akksi 2-3x annyi ideig bírja, illetve ugyanannyi ideig fele-harmada akkora tömegű is elég. Mondjuk a térfogati energiasűrűségről nem találtam adatot. Ha pár perc alatt feltölthető, tőlem maradhat a mostani 2 órás üzemidő!)

[/OFF]

Új hozzászólás Aktív témák