Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p3z
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
> forgatható kijelző
> Érintőképernyőn gondolkodtam én is, de nem drágítaná meg túlságosan?Szerintem ezért hajlandóak lennénk többet fizetni, és amikor életbe lép a méretgazdaságosság, akkor már olcsó lesz.
Egy kis gondolatébresztő, aki még nem ismeri: Moblin
> fényerősség érzékelő
Én találkoztam vele business kategóriás HP notin. Ugyanúgy szabályozható, mint akármelyik notin a fényerő, csak amikor pl. sötétedik, akkor automatikusan leveszi a fényerőt. Gyakorlatilag semeddig nem tart ezt megvalósítani, mert automatikusan leszabályoznak a mostani notik is, amikor lehúzod őket a tápról. Semmi más nem kell hozzá csak egy filléres érzékelő. Engem nagyon zavar sötétedéskor, hogy azon veszem észre magam: kifolyik a szemem, mert olyan fényes a kijelző.
> bill világítás: da, bár akkuidő szerintem megrövidülne őkelmétől
Kapcsolható legyen. Amikor kell, akkor nem fog zavarni az a plusz fogyasztás. 1-2 megfelelően pozicionált LEDdel megoldható.
A Wikipedia szerint:
"The highest efficiency high-power white LED is claimed by Philips Lumileds Lighting Co. with a luminous efficacy of 115 lm/W"
Összehasonlításképpen egy 40 W-os hagyományos izzó 400 lument tol ki...
1 W plusz fogyasztás megér Neked annyit, hogy sötétben lásd a bill.-t?> dokkoló: ? nem igazán látom értelmét, de fogalmazd meg.
Hazaérsz, fogod a Windet és lerakod a helyére egy keretbe/tartóba. Ezzel csatlakoztattad a falon lévő HD kijelzőre, a lakásban rejtetten megbúvó hangszórókra, az otthoni ethernet hálózatra, a rádiós billentyűzetre/egérre, a scannerre, a nyomtatóra, a nagyméretű (RAID) háttértárra, optikai meghajtóra... Bekapcsolod a cuccot és egy perc múlva kész a szinkronizálás, a biztonsági mentés, az útközben nyomtatásra kijelölt dolgok már pörögnek ki a nyomtatón, az IM kliensed jelenlét funkciójában átáll a tartózkodási helyed otthonra. Folytassam még?

> a távolabbi ötleteid jók, de árat szintén nem mernék rá tippelni.
[OFF]Az EEStor ultrakapacitásáról
The claims of the EESU are:
[...]
"For a 52 kWh unit, an initial production price of $3,200, falling to $2,100 with mass production is projected.[10] This is half the price per stored watt-hour as lead-acid batteries"
Magyarul a fajlagos energiatárolás (US$/kg) költsége feleakkora, mint a hagyományos ólmos akksiké. Ez mondjuk nyilván akkor igaz, ha a böhömnagy 52 kWh, 152kg cuccról van szó, de akkor is.
Aki még nem hallott volna az ultrakapacitás előnyeiről:
- milliós nagyságrendű lemerítés-feltöltés ciklus (vs ~500 mostani litium-ion)
- nincsenek benne olyan veszélyes kemikáliák
- másodpercek-percek alatt feltölthető
- nem érzékeny a terhelési csúcstüskékre, mint az akksi (ezért megérné beépíteni már most az akksi és a fogyasztó közé, mert jelentősen növeli az akksi élettartamát)
- (Az EEStor állítása szerint Wh/kg-ban 2-3x annyit tudnak, mint mostani litium-ion akksik. Magyarra fordítva ugyanakkora tömegű akksi 2-3x annyi ideig bírja, illetve ugyanannyi ideig fele-harmada akkora tömegű is elég. Mondjuk a térfogati energiasűrűségről nem találtam adatot. Ha pár perc alatt feltölthető, tőlem maradhat a mostani 2 órás üzemidő!)[/OFF]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- Nitro ANV16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest