Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
p3z
csendes tag
válasz
miniapu
üzenetére
"Egyáltalán képes lenne meghajtani az 1920-as felbontást elég gyorsan?"
Igen képes rá. 2D graf szinte semmit nem igényel, csak a csicsás effektek. Amúgy is erős volt a gyanúm, hogy a fele amit írsz kitaláció, de abban most már biztos vagyok, hogy nincs Winded, mert akkor kipróbáltad volna...
"Szerintem nem kellene hülyíteni az ide betérő, tanácsot kérő embereket. Miért nem lehet realisztikusan beszélgetni a Windről? Miért kell folyton tulzásokba esni?"
Szerintem meg:
- nem látom, hogy ez a része a hozzászólásodnak hol kapcsolódik az enyémhez, ugyanis abban nem volt szó a Windről közvetlenül.
- a legtöbb sületlenséget Te hordod össze itt, ez alatt értem a túlzásokat és a realitástól való elszakadást."Kinek jó az ilyesmi?"
Unatkozó, napi 23+ bejegyzést gyártó, mellébeszélő flame-huszároknak?
-
p3z
csendes tag
válasz
miniapu
üzenetére
Jelentkezzen az aki otthon nem kötötte/köti rá a noteszgépét (15,4') külső monitorra...
Továbbát l. Sok időt spórolhatunk egy nagyobb monitorral:
"A kutatók megállapították, hogy a 24 hüvelykes kijelzővel dolgozva 52 százalékkal gyorsabban végezte el a tesztalany ugyanazt a munkát, mint a 18 hüvelykesen"
-
p3z
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Azóta így töltöm az akkuimat, telók szépen mennek, 4 éves k700-n ugyanannyit tud mint az elején, 2 éves v630 szintén. Akkus csavarozó, lámpa, stb elektronikai cuccaim is jó egészségnek örvendenek. Egyedül az egerem vágott gallyra 2 garnitúra elemet, mert sajnos mikor jelez, hogy merül, akkor már 0,7-0,8 volt körü ljárnak benne a ceruzák.
Légy szíves oszd meg ezt a tudást a világgal egy weboldal formájában! Megcsinálom én is, ha elküldöd a tartalmat egy szimpla txt fileban. Ennyit megér nekem, hogy jóval kevesebb veszélyes hulladékot fognak produkálni az emberek. (nomeg nem lesz szükség ennyi akksira, és remélheőleg nem lesz készlethiány, mint most
) -
p3z
csendes tag
However, if they are not used for a long time, they should be brought to a charge level of around 40%–60%.
Amennyiben hosszú ideig nem használjuk 40%-60% közötti töltöttségi szinten érdemes tartani. (ezen a szinten öregszik a legkevésbé)
When using a notebook computer running from fixed line power over extended periods, the battery should be removed,[39] and stored in a cool place so that it is not affected by the heat produced by the computer.
Hosszabb ideig hálózati feszültségről üzemeltetett notebookból kivenni és hüvös helyen (pl. hűtöben) tárolni, hogy ne legyen rá hatással a szg által termelt hő.
Összegezve:
Hasznád nyugodtan, de soha ne merítsd le teljesen, inkább töltsd fel korábban és gyakrabban. (ne 5%-os töltöttségi szintre rakd a figyelmeztetést az oprendszerben)
Jelentős élettartam növekedést érhetsz el, ha hűvösen tartod:
- nem hagyod, hogy a gép felmelegedjen (nem a paplanon használod, hanem valami egyenes felületen)
- esetleg veszel/készítesz valami szellőzőrendszert alá az asztalon
- ha tápról megy a noti vedd ki az akksit, esetleg tedd a hűtőbe (+ l. alább)
- ha hosszabb ideig nem használod az akksit, akkor ne teljesen feltöltött állapotban rakd el, hanem merítsd le kb. félig és rakd be a hűtőbeÉs végül kb. minden 30. feltöltéskor csinálj teljes ciklusú lemerítést-feltöltést, ügyelve természetesen arra, hogy ekkor se merítsd le túlságosan, de töltsd fel teljesen (pl. hagyd fent éjjelre a töltőn).
-
p3z
csendes tag
válasz
fishbone973
üzenetére
MÁS:
kb 2000 hsz-szel ezelőtt már kérdeztem, de senki nem reagált rá:
ezekkel a li-ion akksiknak hogy lehet legjobban megőrizni a kapacitását?A Wikipedia a barátod:
Guidelines for prolonging Li-ion battery life* Unlike Ni-Cd batteries, lithium-ion batteries should be charged early and often. However, if they are not used for a long time, they should be brought to a charge level of around 40%–60%. Lithium-ion batteries should not be frequently fully discharged and recharged ("deep-cycled") like Ni-Cd batteries, but this is necessary after about every 30th recharge to recalibrate any external electronic "fuel gauge" (e. g. State Of Charge meter). This prevents the fuel gauge from showing an incorrect battery charge.[19]
* Li-ion batteries should never be depleted to below their minimum voltage, 2.4 V to 3.0 V per cell.
* Li-ion batteries should be kept cool. Ideally they are stored in a refrigerator. Aging will take its toll much faster at high temperatures. The high temperatures found in cars cause lithium-ion batteries to degrade rapidly.
* Li-ion batteries should not be frozen [38] (most lithium-ion battery electrolytes freeze at approximately −40 °C; however, this is much colder than the lowest temperature reached by household freezers).
* Li-ion batteries should be bought only when needed, because the aging process begins as soon as the battery is manufactured.[19]
* When using a notebook computer running from fixed line power over extended periods, the battery should be removed,[39] and stored in a cool place so that it is not affected by the heat produced by the computer.
-
p3z
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
>a kábellel kapcsolatban annyit, hogy én nagyon vigyázok a cuccaimra, remélem nem lesz baja
Számtech. boltban hívták fel a figyelmemet rá, hogy a hálózati csatlakozóaljzat és a táp közti kábelt ne nagyon húzogassam ki-be a tápból, mert feladja a harcot. Azt nem kérdeztem, hogy a tápon lévő 2-3 tüskés csatlakozó hal-e meg, vagy a kábel felőli oldalon az anyacsatlakozó. A kábel sacc/kb 2000 HUF, a táp 10k HUF, tfh. feladja valamelyik ~100 ki-be huzigálás után, Neked megéri?
> BT elég sokat eszik, de ez szinte mindenél így van.
Ezt mire alapozod? Olvastad/kimérted, tapasztaltad, vagy... (forrás?)
> önfelcsévélőst nem akarnék az biztos, mivel vagy nagy lenne, vagy nagyon gagyi minőségű
Engem jobban idegesít, hogy mindenbe beleakad, és sokáig tart kibogozni. Tőlem lehet kézzel feltekerős is. Sacc/kb. tenyérnyi méretű ~1cm vastagság lenne.
-
p3z
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
> forgatható kijelző
> Érintőképernyőn gondolkodtam én is, de nem drágítaná meg túlságosan?Szerintem ezért hajlandóak lennénk többet fizetni, és amikor életbe lép a méretgazdaságosság, akkor már olcsó lesz.
Egy kis gondolatébresztő, aki még nem ismeri: Moblin
> fényerősség érzékelő
Én találkoztam vele business kategóriás HP notin. Ugyanúgy szabályozható, mint akármelyik notin a fényerő, csak amikor pl. sötétedik, akkor automatikusan leveszi a fényerőt. Gyakorlatilag semeddig nem tart ezt megvalósítani, mert automatikusan leszabályoznak a mostani notik is, amikor lehúzod őket a tápról. Semmi más nem kell hozzá csak egy filléres érzékelő. Engem nagyon zavar sötétedéskor, hogy azon veszem észre magam: kifolyik a szemem, mert olyan fényes a kijelző.
> bill világítás: da, bár akkuidő szerintem megrövidülne őkelmétől
Kapcsolható legyen. Amikor kell, akkor nem fog zavarni az a plusz fogyasztás. 1-2 megfelelően pozicionált LEDdel megoldható.
A Wikipedia szerint:
"The highest efficiency high-power white LED is claimed by Philips Lumileds Lighting Co. with a luminous efficacy of 115 lm/W"
Összehasonlításképpen egy 40 W-os hagyományos izzó 400 lument tol ki...
1 W plusz fogyasztás megér Neked annyit, hogy sötétben lásd a bill.-t?> dokkoló: ? nem igazán látom értelmét, de fogalmazd meg.
Hazaérsz, fogod a Windet és lerakod a helyére egy keretbe/tartóba. Ezzel csatlakoztattad a falon lévő HD kijelzőre, a lakásban rejtetten megbúvó hangszórókra, az otthoni ethernet hálózatra, a rádiós billentyűzetre/egérre, a scannerre, a nyomtatóra, a nagyméretű (RAID) háttértárra, optikai meghajtóra... Bekapcsolod a cuccot és egy perc múlva kész a szinkronizálás, a biztonsági mentés, az útközben nyomtatásra kijelölt dolgok már pörögnek ki a nyomtatón, az IM kliensed jelenlét funkciójában átáll a tartózkodási helyed otthonra. Folytassam még?

> a távolabbi ötleteid jók, de árat szintén nem mernék rá tippelni.
[OFF]Az EEStor ultrakapacitásáról
The claims of the EESU are:
[...]
"For a 52 kWh unit, an initial production price of $3,200, falling to $2,100 with mass production is projected.[10] This is half the price per stored watt-hour as lead-acid batteries"
Magyarul a fajlagos energiatárolás (US$/kg) költsége feleakkora, mint a hagyományos ólmos akksiké. Ez mondjuk nyilván akkor igaz, ha a böhömnagy 52 kWh, 152kg cuccról van szó, de akkor is.
Aki még nem hallott volna az ultrakapacitás előnyeiről:
- milliós nagyságrendű lemerítés-feltöltés ciklus (vs ~500 mostani litium-ion)
- nincsenek benne olyan veszélyes kemikáliák
- másodpercek-percek alatt feltölthető
- nem érzékeny a terhelési csúcstüskékre, mint az akksi (ezért megérné beépíteni már most az akksi és a fogyasztó közé, mert jelentősen növeli az akksi élettartamát)
- (Az EEStor állítása szerint Wh/kg-ban 2-3x annyit tudnak, mint mostani litium-ion akksik. Magyarra fordítva ugyanakkora tömegű akksi 2-3x annyi ideig bírja, illetve ugyanannyi ideig fele-harmada akkora tömegű is elég. Mondjuk a térfogati energiasűrűségről nem találtam adatot. Ha pár perc alatt feltölthető, tőlem maradhat a mostani 2 órás üzemidő!)[/OFF]
-
p3z
csendes tag
MSI U100 - 089HU Wind XP Home:
Merevlemez: 120 GB HDD 5400rpm SATA
Kijelző: 10'' WSVGA TFT 16:9 (1024 x 600) Shine
Neeee! -
p3z
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
"Amik változhatnak:"
- Forgatható kijelző
- (Érintőképernyő)
- HSPA modem integrálva
- OLPC kiforgatható kijelzője mellett található kezelőgombok pl. eBook olvasáshoz
- Intel 945GMS csere energiatakarékosabbra
- plusz csatlakozók (HDMI/DisplayPort, S/PDIF, SATA/eSATA, stb.)
- környezeti fényerősség érzékelő, ami utánállítja a kijelző fényerőt
- strapabíró kivitel
- matt felületek használata
- bill. világítás
- dokkolóNéhány elrugaszkodottabb ötlet:
- akku helyett ultrakapacitás (ha az EEStor nem kamuzik)
- bill. helyett tetszőlegesen konfigolható multitouch felületAzt tudja vki, hogy az IBM/Lenovo notikban lévő pöcökegér miért nem tűnt fel még más noteszgépeken? Szerintem praktikus.
Érdeklődöm, hogy Ti ezekbe a notikba épített ujjlenyomatolvasókban megbíztok? Van olyan haver, akinek a munkahelyén két srácot nem tud megkülönböztetni az ujjlenyomatos beléptető (helyesebben szólva hibás pozitív felismerés)...
Valaki esetleg utánanézett, hogy mennyi energiát fogyasztanak a különféle csatlakozású mutatóeszközök? (beépített BT vs. USB-re dugható BT, USB-s, touchpad, érintőképernyő, stb...) Ugyanez érdekelne bepített hangszoró vs. füles vs. BT füles összehasonlításra is.
"Asszem én veszek majd hozzá egy töltő és dugalj közötti kábelt, az egyiket otthonra, a másikat a laborban hagyom, így csak a töltőt kell viszegetni, az pedig valóban nem nagy. Akkuból is lehet, hogy 3 cellást, ha jóval olcsóbb (esetleg nem sokat használt) mint a nagyobb."Ezt nem ajánlom, a töltő legsérülékenyebb része a dugaszolóaljzat felőli csatlakozó.
Ja igen azt is bírnám, ha a töltő pici lenne és önfelcsévélős kivitelű, illetve gyártanának "külső" akssitöltőt...
Valaki próbálta már használni nagy (20'-24') kijelzővel? Mik a tapasztalatok? Ugyanez (K)Ubuntu alól, illetve a Netbook Remixet használata mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)