Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fbeni91
tag
Valaki mondjon valamit erre nekem!!
Most szereztem egy MSI K7N2Delta alaplapot! nincs sata vezérlő rajta, sem sata csati! csak ide! de majd forrasztok bele! ám de viszont! épp netezek, procihűtő hideg, minden már langyos! és egyszer csak újra indúlt a géép! miért?? :S :S :S Olyan mintha reset gombot nyomtam volna! közben attól kilóméterekre vagyok! XD
Választ S.O.S-ben várom! köszönöm! :S :S Üdv.
-
Kvazár
őstag
"Hőlégfúvó?" ???

Semmi sérülést nem látok, amikor leszedtem a procit, a reklám papír cetli akkor eset ki alóla, tehát szerintem az előző tulaj 1x sem szedte szét, ahogy megvette úgy használta.
Amikor kérdeztem tőle, neki írt-e ki valamit, azt sem tudta miről beszélek.Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok! Nemrég én is szert tettem egy ilyen lapra, és az a gondom vele, hogy a prochőre 0-át ír. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Thx. Üdv. -
Dufresne
addikt
Fogyasztóvédelem

Miaz hogy x összegért vetted a lapot, az beszart, nemtudnak olyat adni, de ha gondolod levásárolhatsz x/2 összeget
Ilyen nincs, vagy vissza az egész összeget, vagy levásárolhatod az egész összeget. Ne hagyd magad ilyen baromsággal megetetni, hogy ez így korrekt. Ez úgy korrekt, hogy a 27k az 27k és kész.
A kisker az nem PH piac
-
Dee Dee
tag
Na szuper tapasztalataim vannak: a deszka tönkrement és mivel nem tudnak ugyan olyat beszerezni (delta2 platinum) tudnak adni egy kissebb tudással rendelkezőt...(aszem a sima delta) vagy levásárolhatok a 27000-ből 12000-t. Mert ugye úgy a korrekt... Érti ezt valaki?
Végülis csak a garanci a felénél járt... Ha má nem tudnak szerezni legalább normális összeget adjanak
Hogy is van ez? Valaki? komment? -
Raveman
tag
Fúúú, de jó lenne vazze ha egy kapcsolóval megoldható lenne a sok vesződségem. Ezt fogom kérni Karácsonyra a Jézuskától
Tegnap egész nap tesztetem a dolgokat, hogy közelebb kerüljek a hiba forrásához, és hát kizárásos alapon minden valószínűséggel a lap vagta magát lustiba. Szóval amit lepróbáltam: másik táp, masik VGA, új BIOS, rágebbi BIOS, 10 külömböző VGA Driver, új nForce Driverok és régebbiek is, az egyetlen változás amit már írtam az hogy a 5700as VGAnal más jellegű a hiba, de akkor is hasonló és hiba marad. Szoval összegezve az egészet , mindkét VGAnál hibák jelentkeznek, így most 99%ra biztos vagyok az alaplap hibában, mivel a VGAk lelettek próbálva más gépen. A proci hibát kizárom mivel kicsi a valószínűsége hogy annak hibájából adódóan grafikus gondok lépnének fel. Általaban az lefagyást, restartot eredmenyez. Ha a hőmérsékletet nézzük, akkor is jólálunk 36-45fok. Aztán ezen persze majd lehet filózni, hogy de a CPU csinálhat azt is ezt is meg hasonló, de én még a sokéves infoval foklalkozásom alatt hasonlo CPU problémával nem talalkoztam.Pedig már láttam X-aktás dolgokat nemegyszer. De még aztis bevállalom , hogy valahogy ezen a dolgon az évek során átsiklottam, de ezért is írok pont ide, hátha lesz aki a megoldást hozza, vagy éppen megerősít az alaplap hibában. Még ide csatolnám aztis hogy ha megkínoznának akkor sem tudnám miért nem teszteli az IDE maghajtókat restart után. Na jó ennyi elég asszem, mert még bestseller lesz belőle
Már mindent tudtok. HELP ME -
szjoci
őstag
Hali! Nekem is raconkátlankodott néha, pölö nem post-olt, és a d-bracket furcsa hibákat jelzett, monitor nem kapcsolt be, semmi hibajelet nem adott az alaplap (sípolásra gondolok), szenvedtem vele mire rájöttem hogy táp kikapcs, bekapcsológomb megnyom hogy kisüljenek a kondik és utána már bekapcsol rendesen. Persze lehetséges hogy meghalt a lap, de ne kapkodd el a cserét. Eddig egyik lapom se produkált ilyen tüneteket, elég kényes deszka. De ha egyszer beröffen rendesen utána semmi gond vele

[Szerkesztve] -
Dee Dee
tag
Na, ezt nem hiszem el! Nekem másfél éve megvan, minden ok volt, semmi gondom nem volt vele. Aztán tegnap fogja magát és kikapcsol.
Azóta mindent próbáltam, semmi... Csak az alaplap lehet a ludas.. A déli híd meg olyan meleg, hogy kézzel megfogni nem lehet... Kellemes dolog... Asszem holnap fel is keresem az eladót, szerencsére 3év garis
te csináltál vele valamit? -
Raveman
tag
Halee. Köszi az infót. Hát a CMOS reset már megvolt még az első fázisban mikor észrevettem hogy gondok vannak, még BIOSt is frissítettem, de semmi javulás. A VGAra is gyanakodtam a grafikus hibákat látva, de lepróbáltam másnál és ott no problem. Aztan megintcsak lehet hogy pont akkor nemhibazott. Viszont van egy GeForce FX5700am és azzal nincsenek ezek a hibák, viszont itt is előfordul, hogy elmegy a kép vagy szundiba vágja a monitort. Szóval ezzel is mutatkozik valami , csak máshogy nyilvánul meg. Grafikus Driverek sokaságát lepróbáltam de semmi változás. Volt nekem regebben egy ASUS lapom amivel szinten gondjaim voltak, és minden mas dologban nyilvanult meg a hiba, csak nem abban hogy a lap a hunyó. Végül mégis minden probléma okozója az alaplap volt.
-
szjoci
őstag
Üdv. Nekem is ilyen lapom van és nekem is tűntek már el az IDE egységeim... Talán egy áramtalanítás segített rajta, de egy CMOS reset tutira. Már nem emléxem
De hogy ez mi a fenétől van, az passz.. Elég furcsa deszka... 
Ha pedig a vidikártya már dos módban is rakoncátlankodik akkor az valószínűleg vidikari ramhiba lesz.. De ne legyen igazam ;)
[Szerkesztve] -
Raveman
tag
Na ide sem jár már senki

-
Raveman
tag
Hi! Nekem MSI K7N2 Delta 2 alaplapom van, és az a gondom hogy mikor bekapcs a gép akkor szépen gyorsan vegigfut a teszt, de miután restartolom a gépet, már nem teszteli az IDE meghajtókat. Azt írja nincsen, pedig van
Na de viccet félretéve, mi lehet a baj forrása? Biost mar frissítettem, meg sok mindent kipróbáltam de semmi változás. Ezzel kapcsolatba hoztam azt is hogy a GeForce 6600GT úgy viselkedik mintha hibás lenne. Függőlegesen becsíkozik a kép ,és nem csak jaték kozben, csak úgy alapban is a xp-ben. Esetleg ha valakinek lenne valami ötlete , vagy tapasztalata ezzel a problémával, akkor minden hozzászólást örömmel várok. -
nkpolip
tag
Nekem is ilyen lapom volt, de 3 hete meghalt. Mikor megvettem naponta 4x-szer telepítettem xp-t amin a végén egy bios frissítés segített. Nem is volt vele bejom egy darabig. Majd mikor lanozni akartunk kiderült nem jó rajta az integrált lan, ezért nem vittem vissza 1000ft egy hálókari. Haver vett ugyanilyen lapot, mikor bekapcsoltuk semmi nem történt. A hiba az volt hogy a biosz chip nem volt rendesen a helyén. Visszatérve az én lapomra, a lan vezérlővel nem foglalkoztam, a vinyónál meg azt hittem az a szar, de kiderült nem az. Aztán kb 2 hónapja gép bekapcs és semi, fekete képernyő. Kikapcs bekapcs és minden ok. Ezt elkezdte egyre gyakraban csinálni egyszer az istennek nem indult el, gép szétszed, melyik alkatrész a szar. Gép összerak, majd hazahozom havertól (nála összerakás után sem indult) és csoda indul. Ezután 2 hétig nem csinálta ezt, majd egyre gyakrabban, volt olyan hogy 15-30x kellett bekapcsolnom mire jó lett, és 3 hete végleg megadta magát a lap. 1év 10 hónapig húzta, szerencsére 3 év gari volt hozzá.
-
szjoci
őstag
én ilyen lapot akarok most venni... De ahogy ezt a mizériát végigolvastam... háát.. gondolkozóba estem
Ráadásul 2 különböző márkájú memóm van (512k samsung és 512k PQI 400ddr). Azért rákérdezek, hátha vannak elégedett emberkék is
Vegyek ilyen deszkát, vagy ne?
Ha van egyéb jó kis ötletecske faxa socketA-s tuninglapra szívesen várom az ötleteket. -
plukacs7
aktív tag
CMOS-t nem elég törölni, van két másik jumper, a két tűsről lehúzod, a három tűsön átteszed a másik oldalra. Ekkor 100 Mhz-en fog indulni a gép, és a biosban állíthatod vissza a rendes FSB-t, utána kikapcs, jumperek vissza ''user'' állásba, és tűz.
Háklis egy deszka. Egyébként. -
Ra3
őstag
kipróbáltam a feszállogatást, az nem jött be, a cpu spread sem, meg kipróbáltam kingston ramokkal, azokkal tovább ment a 3dmark03 cputest loop-on, de végül kifagyott, most megint 333-on zúz a rendszer.
majd ha rájövök valamire írok megint... -
dni
őstag
helló!
SÜRGŐS!! PLZ HLP!
Sorry de elakadtam a bios frissítésnél és nem tom hova forduljak hátha ti tudtok segíteni. Az volna a probléma h nem tom mit válaszaszak ki az adott felsorolából és azt h írjam be mert eddigi próbálkozásaim a beírásra sikertelenek voltak.

ezen az oldalon van 1 kép arról h mit ír ki:
dni.atw.hu
Előre is thx -
vakarcs
aktív tag
sziasztok...
tegnap jatszottam a lapommal (hiba volt) ami amugy egy MSI K7N2 delta ILSR 200as fsb fole mentem es a gep behalt...clrear cmos gep bekapcsol semmi...
gondoltam, hogy elszalt a proci fasza... ma kiprobaltuk a procit es a memot egy masik gepben es semmi baja.... gondoltam, hogy hu de jo osszerakom a masinat es akkor menni fog... biztos kipihente magat
osszerakom es semmi... se kep, se hang... na akkor nezzuk MSI okossagat D-barcket... azt irja, hogy a proci serult... az a proci ami egy masik lapban vigan szaladgal...
van vkinek valami otlete, hogy akkor most mit csinaljak??? mert a lap a hibas ez mar biztos...
meg nem volt szerencsem masik procival kiprobalni, de orak kerdese es ez is meg lesz oldva.... de addig is minden otletet szivesen fogadok... -
Ra3
őstag
hello Andie, érdekelne hogy végülis megoldódott-e a memóriaproblémád, mert én is folyamatosan szívok, az Msi k7n2-őmbe 400-as Samsung memó van, de csak 333-on megy stabilan. akkor tényleg semmi gond nincs vele, de 400-on állandóan kifagynak a game-ek. a modulnak tuti nincs baja, munkahelyemen 2 hétig napi 8 órát járattam 400-on, szóval ha valami megoldás születtett azóta akkor plz irj.
-
Andie
őstag
Skacok, kicsit off (
), de jól emléxem, hogy van ezen a lapon Blútúsz?
Mer vettem pénteken egy 6230i-t, és hozzá egy ilyen pendrive szerü blútúsz baszást 6 rongyért, most jövök rá, hogy lehet, tök fölöslegesen? Van az alaplapon gyárilag??? (hol? hogy lehet bekapcsolni?)
Memó : sajna azóta is, véletlenszerüen kékhalálozik, fórumozás, netezés, excelezés, szóval tök alap windowzozás közben. Ettöl még lehet a videókari, de sajna mostmár még annyira sem egyértelmü, mint amikor még (azt hittem) csak a 3dmarkban csinálja. Memócsere lesz majd, ha lesz egy nyugis délutánom, és kari kölcsönkérés is - feltéve ha valaki hajlandó erre...
-
1269
tag
Most MSI k8n neo-ban van,de a gyerekem gépében 2x256mb samsung memo-val működik,és ott is 2.7v-on.Az új lapban kitünően megy 220mhz-en minden defaulton.Ez a k7n2 delta2 platinum piszokul háklis minden memoriára.
De a videokártyára,raid vezérlőre,hang kártyára,tv tunerre,usb eszközre biztos nem mert ment benne pár darab. -
beniboy
tag
Szia!
Hat döbbenten olvasom hogy miket meg nem élsz itt a géppel.
Nekem is volt egy ilyen időszakom... Aminek gépcsere lett a vége. komplett. nem is baj mert mar 5 éves volt csak... hat jol mukodott amig... na de ezt hagyjuk
Szumma: tenyleg sajnallak
szoval en ismerem egy kicsit a videokarid elötörtenetét igy en mar lassan arra gyanakodnék.... (emlékszel a kis fekete pöcökre....) Ugyanis: Pi és az egyebb progik a procidat terhelik amivel remélhetőleg mar semmi probléma (Igy legyen! )
És latszolag a fesz visszavétellel a memo gond is megoldodott...
Szoval mielött uj ramot veszel! Kerj egy videokarit kolcson! teszt aztan ujra teszt majd szamolj be rolla kérlek.
Ami gyanus hogy a jatékoknál illetve olyan dolgoknal ahol a karid is meg van terhelve akad ki pl: 3d Mark, jatékok akad ki. Ha jol ertettem...
szoritok ;)
[Szerkesztve] -
1269
tag
Sziasztok!
Az elején én ajánlotttam a spread állítgatást.Azóta változott a helyzet,miután elolvastam a samsung memória leírását és a fesz értékre azt írták 2.6v+ -0.1v.
Adtam neki+0.1v-ot most 2.7v-on megy,de már a fiam gépében mert közbe lecseréltem az alaplapot + a procit.A gyerek csak filmeket néz + játékra használja kb.50 játék van fenn neki egyszer sem fagyott sem kékült.Ugyan azok a memóriák az új lapban kitünően mennek default értéken.Lehet nem adott elég feszt a k7n2 a memóriáknak nem tudom. -
Andie
őstag
Az elöbb ismét kék meglepetésben volt részem.
Már kezdtem elbizonytalanodni az elmúlt napokban. Mióta ittvoltál, kék képernyöt nem láttam, csak 3dmark halt meg 1x, és a swine 1x. (mondjuk azóta ezeket nemis futtattam).
Windowsban minden szépen ment, ma is néztünk (tv-n) egy filmet, végelett, visszakapcsoltam monitorra, elkezdtem fórumozni, mikor ezzercsak kékült...
Node kibaxok vele, holnaptól ramcserélgetés lesz, mingyár egy samsunggal kezdek asszem. -
Andie
őstag
Én dvd irót vettem náluk, és bár kicsit sufni hangulata volt a boltnak, a hozzáállással nem volt gondom. Viszont árban jobbak emezek.
Egyezkedtem már Deiciddel is, ö vissza is veszi a ramot, ha mégsem menne. Holnap ad árat, ha ilyesmit, akkor inkább töle veszem, de a késöbbiekre nézve jó lesz ez a bolt! Köszi! -
Lortech
addikt
Az a Samsung 0ft az hülyeség nyilván, nem törölték még ki a listáról. A lényeg, hogy egy áron vannak a felsorolt ramok. Vettem már tőlük elég sok cumót, és normális hely (az aqua nekem nem szimpi, illetve az ott dolgozó/velem kapcsolatba kerülő emberek nagyon nem voltak készségesek, úgy éreztem, hogy én teszek nekik szívességet, hogy vásárlok tőlük, kétszer voltam bent, és mindkétszer úgy 200as vérnyomással jöttem ki, pedig én normálisan állok mindenkihez..)
Ha felhívod őket, készségesen tájékoztatnak, hogy van-e raktáron. Valamint mailre, amit az oldalukon keresztül is tudsz küldeni, elég hamar reagálnak. -
Andie
őstag
2 tételt találtam :
RAM DDR 512MB 400 márkás (Samsung, Hynix, Infineon) 9 110 Ft
RAM DDR 512MB 400MHz Samsung 0 Ft
Kérdés, hogy a felsö most akkor mi?
Mert ha Samsung, akkor miért van külön kiemelve 3 sorral lejjebb? (és föleg miért 0 ft? nincs? akkor a fenti sincs...)
Nem garis az aquában, csak nekem eddig az tünt a legolcsóbbnak, és közel is van hozzám... -
-
Lortech
addikt
Nem reklám, de kérdezz rá itt, hogy van-e samu, mert jobban járnál vele sokkal. Bővebben: link
szerk:jah, ha úgy értetted, hogy aquában garis, és cserélteted, akkor nem szóltam.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Nézek egy ilyen samsung ramot. Aquában 10650.- Pont annyi, mint a Hynix

Remélem azzal tényleg menni fog.
Most, hogy mondod : 333-on szépen ment a 3dmark mindig. csak már teljesen belekavarodtam ebbe a kinlódásba
Ha van eredmény, beszámolok!
(egyébként lehet, hogy majd a samsung ezzel a hynixxel dualban szépen fog menni? vagy kizárt, mert nemtudom? ) -
bogingrol
aktív tag
...huuu mennyi jo hir

-
Lortech
addikt
Az is lehet, de én továbbra is minden problémád forrásának a ramot hiszem, de erről te is meggyőződhetsz, hogy visszaveszed a ramot 166-ra, és úgy nyomatod a 3dmarkot loopban, jó sokat.
Mennek dualban, most a Hynixem is bent van mellettük. 333-on mennek cas 2.5-ben dualban.(Érdekes, hogy 5333MB/sec és 200FSB ellenére csak 2300 körül olvas és 1050körül ír, míg single channel 400Mhz-es memóval, 3200MB/sec sávszéllel 2900fölött olvas, az írás marad 1050 fölött egy kicsivel.
Az ST-k mennek 400-on is ugyanígy cas 2.5 dualban. Ment egyébként nagyon jól egy Transcend cas 2.5 modullal is. (olyat is vehetsz, ha találsz
)
Nem kell túlbonyolítani, szerintem egy mezei Samsunggal simán jó lesz. -
Andie
őstag
Nahát, örülök!!!
Végre valaki eredményt is ér el 
És dualban mennek?
Tegnap megint 5 órán keresztül ment a gép, ment letöltés, netezés, levelezés, fórumozás, szóval nem épp proci és ramterhelö dolgok, de ez a gépemnél nem jelent semmit. Söt, alap windows felületen inkább ilyen esetekben fagyott, mint pl prime vagy pi-nél.
Tehát ezek alapján azt is mondhatnám, hogy okés a gépem. Amig el nem inditok egy 3dmarkot, vagy játékot. Ezt ugyan mostanában nempróbáltam, de ma fogom, úgyis rég volt fent a vérnyomásom.
Viszont ha ott megint elszáll, akkor lehet, hogy videókártyára kéne gyanakodnom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metal topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vírusirtó topic
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung kuponkunyeráló
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de akár le is vásárolhatod. Ne hagyd magad átverni
Ilyen nincs, vagy vissza az egész összeget, vagy levásárolhatod az egész összeget. Ne hagyd magad ilyen baromsággal megetetni, hogy ez így korrekt. Ez úgy korrekt, hogy a 27k az 27k és kész.
Majd meglátjuk... Egyébként eddig télleg semmi bajom nem volt vele...
Tegnap egész nap tesztetem a dolgokat, hogy közelebb kerüljek a hiba forrásához, és hát kizárásos alapon minden valószínűséggel a lap vagta magát lustiba. Szóval amit lepróbáltam: másik táp, masik VGA, új BIOS, rágebbi BIOS, 10 külömböző VGA Driver, új nForce Driverok és régebbiek is, az egyetlen változás amit már írtam az hogy a 5700as VGAnal más jellegű a hiba, de akkor is hasonló és hiba marad. Szoval összegezve az egészet , mindkét VGAnál hibák jelentkeznek, így most 99%ra biztos vagyok az alaplap hibában, mivel a VGAk lelettek próbálva más gépen. A proci hibát kizárom mivel kicsi a valószínűsége hogy annak hibájából adódóan grafikus gondok lépnének fel. Általaban az lefagyást, restartot eredmenyez. Ha a hőmérsékletet nézzük, akkor is jólálunk 36-45fok. Aztán ezen persze majd lehet filózni, hogy de a CPU csinálhat azt is ezt is meg hasonló, de én még a sokéves infoval foklalkozásom alatt hasonlo CPU problémával nem talalkoztam.Pedig már láttam X-aktás dolgokat nemegyszer. De még aztis bevállalom , hogy valahogy ezen a dolgon az évek során átsiklottam, de ezért is írok pont ide, hátha lesz aki a megoldást hozza, vagy éppen megerősít az alaplap hibában. Még ide csatolnám aztis hogy ha megkínoznának akkor sem tudnám miért nem teszteli az IDE maghajtókat restart után. Na jó ennyi elég asszem, mert még bestseller lesz belőle 
Azóta mindent próbáltam, semmi... Csak az alaplap lehet a ludas.. A déli híd meg olyan meleg, hogy kézzel megfogni nem lehet... Kellemes dolog... Asszem holnap fel is keresem az eladót, szerencsére 3év garis
De hogy ez mi a fenétől van, az passz.. Elég furcsa deszka...

)