Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
beniboy
tag
Szia!
Hat döbbenten olvasom hogy miket meg nem élsz itt a géppel.
Nekem is volt egy ilyen időszakom... Aminek gépcsere lett a vége. komplett. nem is baj mert mar 5 éves volt csak... hat jol mukodott amig... na de ezt hagyjuk
Szumma: tenyleg sajnallak
szoval en ismerem egy kicsit a videokarid elötörtenetét igy en mar lassan arra gyanakodnék.... (emlékszel a kis fekete pöcökre....) Ugyanis: Pi és az egyebb progik a procidat terhelik amivel remélhetőleg mar semmi probléma (Igy legyen! )
És latszolag a fesz visszavétellel a memo gond is megoldodott...
Szoval mielött uj ramot veszel! Kerj egy videokarit kolcson! teszt aztan ujra teszt majd szamolj be rolla kérlek.
Ami gyanus hogy a jatékoknál illetve olyan dolgoknal ahol a karid is meg van terhelve akad ki pl: 3d Mark, jatékok akad ki. Ha jol ertettem...
szoritok ;)
[Szerkesztve] -
1269
tag
Sziasztok!
Az elején én ajánlotttam a spread állítgatást.Azóta változott a helyzet,miután elolvastam a samsung memória leírását és a fesz értékre azt írták 2.6v+ -0.1v.
Adtam neki+0.1v-ot most 2.7v-on megy,de már a fiam gépében mert közbe lecseréltem az alaplapot + a procit.A gyerek csak filmeket néz + játékra használja kb.50 játék van fenn neki egyszer sem fagyott sem kékült.Ugyan azok a memóriák az új lapban kitünően mennek default értéken.Lehet nem adott elég feszt a k7n2 a memóriáknak nem tudom. -
Lortech
addikt
Az a Samsung 0ft az hülyeség nyilván, nem törölték még ki a listáról. A lényeg, hogy egy áron vannak a felsorolt ramok. Vettem már tőlük elég sok cumót, és normális hely (az aqua nekem nem szimpi, illetve az ott dolgozó/velem kapcsolatba kerülő emberek nagyon nem voltak készségesek, úgy éreztem, hogy én teszek nekik szívességet, hogy vásárlok tőlük, kétszer voltam bent, és mindkétszer úgy 200as vérnyomással jöttem ki, pedig én normálisan állok mindenkihez..)
Ha felhívod őket, készségesen tájékoztatnak, hogy van-e raktáron. Valamint mailre, amit az oldalukon keresztül is tudsz küldeni, elég hamar reagálnak. -
-
Lortech
addikt
Nem reklám, de kérdezz rá itt, hogy van-e samu, mert jobban járnál vele sokkal. Bővebben: link
szerk:jah, ha úgy értetted, hogy aquában garis, és cserélteted, akkor nem szóltam.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Az is lehet, de én továbbra is minden problémád forrásának a ramot hiszem, de erről te is meggyőződhetsz, hogy visszaveszed a ramot 166-ra, és úgy nyomatod a 3dmarkot loopban, jó sokat.
Mennek dualban, most a Hynixem is bent van mellettük. 333-on mennek cas 2.5-ben dualban.(Érdekes, hogy 5333MB/sec és 200FSB ellenére csak 2300 körül olvas és 1050körül ír, míg single channel 400Mhz-es memóval, 3200MB/sec sávszéllel 2900fölött olvas, az írás marad 1050 fölött egy kicsivel.
Az ST-k mennek 400-on is ugyanígy cas 2.5 dualban. Ment egyébként nagyon jól egy Transcend cas 2.5 modullal is. (olyat is vehetsz, ha találsz
)
Nem kell túlbonyolítani, szerintem egy mezei Samsunggal simán jó lesz. -
bogingrol
aktív tag
Bővebben: link 3
ennyit tudok az ugyben segiteni, elvileg ezekkel a ramokkal tesztelodott a deszka MSI-nel.remelem a te mostani ramjaid nincsenek koztuk az szivas lenne -
zso73
veterán
Megnéztem a feszkót nálam! Biosz alap beállítás mellett 2.6V
Nanya /Elixir / Ram specifikációk!
Bővebben: link
[Szerkesztve]
És a tiéd is meg van közben!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
hunluigi
senior tag
Hát a tapasztalataim alapján nincs rá garancia...
Sokat kínlodtam vele én is de a végén meguntam és lecseréltem (már mint a lapot) a rammok meg persze hibátlanul mennek az új lapba (dual -ban) szerintem keresd meg giannit ő szerintem benne van abban hogy probáljad a rammokat (pláne hogy látom pesti vagy) és amelyik jó megveszed tőle a te moduljaidat meg szvsz beszámítja.
A franc megeszi ezt a bugot mert amúgy meg királyságos a lap... -
Mardel
őstag
..most a 333SAMSUNG ramokat használom amiket régen vettem hozzá
''Mivel te is 400as ramokat tettél be, és ezen is üzemelteted (?) öket, ezért van a fagyásod. Vedd le a ramokat 333-ra (1:1, vagy by SPD),''
nah megnéztem és a BIOSban nem találtam oylat ahol állíthatnám a memória MHzét
De az az FSB Speed Spectrum vagy mi nálam van 50%on van de van még oylan lehetőség ogy 100 és DISABLED! -
bogingrol
aktív tag
beneztem msi oldalara, ott a biosoknal megakadt a szemem par dolgon (- Add support AMD K7 Athlon SSF CPU ID = 6A0h , L2 521K
2600+, 2800+
- Add support AMD K7 Athlon CPU ID 6A0H, L2 256K
2500+,2600+,2800+,3000+)
nem tom, de gondolom megnezted te is, ha nem en kiprobalnam, egy biost visszaflashelni nem nagy szentiras... -
Zotya84
őstag
Én csak ezen hszedert olvastam el, de amit írtál (a fagyás része) lehet ram is (sztem). Szerezz be egy GoldMemory -t és futtasd le, mert én láttam nem egy olyat, h volt egy hibás byte egy 512es modulon (dualddr400ban 2*512), és amikor az a byte hibásan jött vissza, akkor fagyás, a különféle okokkal -> ramcsere és minden megy franyán azóta is.
Én a helyedben tesztelném.
U.I.: A melegedésre sajna nincs tippem.
-
hunluigi
senior tag
333-333 szinkronban referencia alatt
400-333 asszinkron (ez sokszor problémás szokott lenni)
400-400 szinkron de nem tetszik neki
(sajnos nf2-nél előfordul)
én még mindíg csak azt tudom javasolni hogy szerezz pár modult és probálgasd azokkal... de a legjobb az volna ha találnál egy boltot ahol engednek probálgatni mert ez sajna nem (csak) típus függő hanem példány is...
-
hunluigi
senior tag
VIGYÁZZ!!! Nekem a mem test bizonyos modulokra az 5.-ös tesztnél hibát nyomott akár mit állítottam akár hova (amúgy az érintett modulokról kiderült hogy hibátlanok...)!
verziók: 2 db 512 külön külön jó együtt (Single/Dual tökmindegy) hibázik! 1gb-s modul magában bármely slotban bármely beállításnál hibázik. Egy másik (ugyan olyan) 1 gb-s modul hibátlanul megy...
ugyan ezt eljátszottuk a modulokkal egy másik nf2 lapban az eredmény hasonló de volt olyan modul ami hibátlanul ment nálam ott nem volt jó és fordítva... nf2 (ebből a szempontból) szívás! A rammok persze az új lapomban köszönik szépen (bármely kombinációban) hibátlanul mennek! Szerintem fogd a modulokat és egy boot-olós memtest86-ot és irány egy haverhoz (ne nf2-s lapja legyen!!!) és a modulokat kitesztelni!!! Ha ott hibátlan akkor bizony lap cser mem csere, jobban mondva kísérletezés a memóriákkal... Remélem tudtam segíteni... -
corlagon
senior tag
Végigolvastam a topicot, én is memóriahibára gondolok. Win instabilitás, crc-hibák, néha kékhalál - a múltkor én is szívtam vele, végül az egyik modul lett a hunyó.
166-on és 200-on is nyomj memtest-et, legalább 4-5 órán át. Ha lehet, add oda a modult egy havernak, tegye a gépébe, neki jó-e, mert lehet hogy jó a ram, csak a lapod nem bírja.
Ajánlom még a Hot CPU Testert, szvsz a legjobb integrált nyúzógép - cpu-t,
memet, minden rossebet tesztel. -
Hun'reeth
őstag
A következőket tudom javasolni:
1. kérj kölcsön egy ram modult valahonnan (nagy valószínüséggel ez lesz a baj)
2. esetleg ha tudsz kérj egy tápot is, hátha valamelyik fesz nem stabil (ezt nézted egyébként?
)
3. a proci melegedésre szvsz tök felesleges még egy hiper-szuper hűtőt venned inkább nézd meg hogy amikor 68 fokos a proci kézzel tényleg olyan forró-e a borda is közben! Lehet, hogy csak a szenzor sz@rakodik.
4. az FSB spread spectrum úgy emékszem nálam ''disabled'' volt annó (K7N2 -Delta-L) és úgy nem volt probléma. Hagyd default -on szerintem.
[Szerkesztve] -
LAZA-C
csendes tag
Helló!
A kérdésedre ez a cikk biztosan válaszolni fog.
http://www.tomshardware.hu/howto/03q3/030701/index.html
A memtest:
http://www.memtest86.com/memt32.zip
Bár nem kérdezted a CPU hőfok normális. Rendes hűtés kell rá.
Én is Whisperrock-kal vesződtem. aztán vettem 1 Alcomp (magyar) hűtőt.
http://web.axelero.hu/almkft/hu/prod/2004/Cual550ProP92_index.htm
http://web.axelero.hu/almkft/hu/webbolt/item1.html
Árban verhetetlen. 23 dB; 3700Ft
A tápot is kevésnek érzem..
Hi. -
marcee
addikt
Azt, hogy a memória milyen időzítésekkel mehet maga a memória szabja meg. Rakj fel egy Everest-et és az alaplap\spd alatt nézd meg, hogy melyik frekvencián mit tud. De szvsz kellene lennie e bios-ban ''by spd'' beállításnak.
Az, hogy komoly fagyi után 1300MHz-en indul a gép ''természetes''. Az Athlon XP sorozatú procikba nincsen belehegesztve, hogy mekkora fsb-vel kell őket meghajtani, így procicsere, bios frissítés, cmos clear után 100-as fsb-vel indulnak.
Nem írtad, hogy volt-e memtest. Szerintem a memória körül kell keresni a problémát.
Bios-ból nincs újabb a laphoz?
Szerk: memtest86 3.2 iso: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
1269
tag
Ugyanilyen a lapom,eleinte én is kinlódtam vele.
A windóz nem települt,régi windóz fagyott.
Visszavittem a boltba,náluk ment 1 napot tesztelték,hazavittem működött. Próbáltam húzni a prockót nem ment feljebb,fagyott,kékhalált okozott.
3 napot szívtam vele minden bios beállítást kipróbáltam.
Nekem a megoldás az FSB spread spectrum 50%-ra állítása volt.Azóta (kb 2 hónapja)semmi gond vele kitünően üzemel.A prockóm 2000+ vígan szalad 2600+-on fesz emelés nélkül.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Érdekes!

)