Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35519) Hestia


Hestia
csendes tag

Írok a 2 lejátszóról, hogy ne csak off legyen.
DX160 szépen összerakott, jó hangú készülék, nagy Sharp kijelzővel. Első szériából való, 2019. decemberi. A gyártást időközben változtatták a visszajelzések miatt. Ugyanis (nem próbáltam) 5 lépésnyi távolságig tartja csak fenn a vezeték nélküli kapcsolatot.
További hiányossága lehet, hogy a 3,5-ös aljzat nincs szinkronban a mikrofonos kábelekkel (csak TRS). A 4-es osztású dugóval nincs dinamika, énekhang. Fórumozók szerint mérethelyes (pici) gumigyűrű közbeiktatásával ez orvosolható. Nem próbáltam ki, döntően a 4,4-es kiegyensúlyozott kivezetésről hallgattam.
Gain opció szükségtelen, bőven a hangerőképessége alsó felében használható. A régi SRH840 fejhallgatóm sem fogta vissza a 3,5-ös kivezetésen.
Hangzását melegnek mondják, akkor biztosan az is. Részletező, de nem fárasztó. Női énekhangnál elemében van.
NW-ZX507: AVLS - automatikus hangerőkorlát az EU-s modellben. Ez sokakat elriaszt. A kiegyensúlyozott kimenet (elvileg) hangosabb lehet. Vagy BT-s fülessel megkerülhető a korlát. Szoftveresen nincs rá megoldás.
Nekem csendes környezetben bőven elég hangos. 120 lépésből 90 körüli állásban hallgatom. Persze van pár régi komolyzenei felvétel, ahol jól jönne még egy kis kraft.
Az AVLS 20 óránként a gyengébb EU-s erősítést is lecsökkenti, de ezt ilyenkor újra ki lehet kapcsolni.
Furcsa, hogy az oldalán van a töltő ajzat, de legalább szabványos USB-C. Az ívelt oldalai miatt jó a fogása, a hátlapon gumi hatású bevonat. Kisebb képernyő, emiatt a könyvtárak neveiből kevés látszik. Ez betűméret csökkentéssel javítható, már ha van szemüveg kézközelben.
Minden kezelőgomb a jobb oldalon, az oldal ívével azonos szintben van. Sötétben mégis jól használható a play és a + gombokon érezhető dudor miatt.
A vezérlésre késéssel reagál, ami érdekes módon mégsem zavaró. Berletekerve a zene gyorsítva hallható, míg a DX-nél a gombnyomás alatt a zene normál módon megy tovább, és csak a gomb felengedésekor ugrik pozícióba, amit így nehéz besaccolni. Viszont a kezelőszervekre azonnal reagál.
Hangzása: mintha kevesebb lenne a részlet, de a felvételi hibákat mégis jobban megmutatja. A tere szélesebb. Talán a férfi énekhag szebb ezen.
Talán kevesebb dinamika, de (mégis) érezhetőbb mélyek.
Öregszem, a hallásom nem mérvadó, nem is tudok más véleményt fogalmazni.
Ami biztos, hogy az áruk közötti különbségért főleg csak a brand-ot kapjuk. Ja, meg a kazetta látványát. :N
Mégiscsak egy Walkman!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.