Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Hali!
XP PRO x64 op. rendszer alatt nem lehet telepítení az adobe flash player-t FF alá.
Látszólag telepíti, majd újraindítja magát, de semmi, megint kiírja hogy kellene telepíteni a flasht.FF3 rc1 jelenleg ami fent van, 32 bites xp alatt nem volt gond.
Valami ötlet?
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #3698 üzenetére
Hali!
Tárgytalan, probléma megoldva.
Le kel tölteni külön a flashplayert és úgy futtatni, az FF bővítménykezelője valószínüleg nem kezeli jól az átmeneti könyvtárat x64 alatt.Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Hali!
Nálam a vírusírtó okoz hasonló jelenséget, hozzáteszem ez nem hiba. Panda Internet Security-t használok, de néha megkérnek hogy teszteljek más vírusírtókat is. Pl régebben a nod smart security business 3.x esetén nem lehet észrevenni semmi hasonlót, míg panda, kaspersky esetén előjön a jelenség. Az az oka hogy pl torrent esetén végigellenőrzik az összes "szálat" amin a kommunikáció folyik(helyes-e az ip, nem küld-e valaki szeretetcsomagot, stb). Amíg nem végez a vírusirtó, addig "nem adja vissza" a vezérlést a böngészőnek, ez okozza hogy csak többszöri kisérlettel lehet megynyitni új oldalt.(bár az nem rémlik, hogy szétesne az oldal) Itt azért megjegyezném, hogy nálam minden böngésző esetén előjön a jelenség, amit írtál(sőt a torrent kliens is mintha "megfagyna" egy időre), tehát nem csak FF alatt.
Persze nem azt javaslom, hogy kapcsold ki a vírusvédelmet, mert akkor az lesz a legkisebb gondod hogy 4.-5.-re jön meg az oldal!
És persze az se mindegy, hogy a torrent kliens mennyivel tölt le, mert ha pl megeszi a max letöltési sebbességed 99%-t, akkor nyílvánvaló, hogy új oldal megnyitására nem marad "ereje" a böngészőnek.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Nyiscsák #10188 üzenetére
Hali!
Töltsd le a legújabb Flash Playert, Firefox-hoz
Itt kiírja, hogy jelenleg milyen verziót használsz és le is tölthetedFire.
-
félisten
válasz sanyixXx #10559 üzenetére
Hali!
Könyvjelzők/könyvjelzők kezelése(vagy egyszerűen CTRL+SHIFT+B) a megjelenő ablakban meg Importálás és mentés menü lenyit. Elég egyértelmű lesz utána. Bárhova lementheted, majd ha szükséges a visszaállításnál bárhonnan betallózhatod.
Bár ez a módszer lecseréli az aktuálist, nem pedig "összemásolja"...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sanyixXx #10561 üzenetére
Hali!
Bocsi, csak dudáltak a házunk előtt, aztán mire visszaértem, már nem szerkeszthettem.
Igen, profiljai vannak, és az is a megoldás: [link]
Vagy ahogy itt írják is, HTML-ként kell exportálni, és a két HTML fájlt meg összeszerkeszteni.Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sanyixXx #10561 üzenetére
Hali újra!
Akkor magyarul.
az egyik gépen exportálod HTML-be, ezt a HTML-t kimented(pl pendrive.-ra), másik gépen meg beimportálod HTML-ből pendrive-ról. Így egybe másolja az egészet, nem pedig felülírja.
Az immár összesített könyvjelzőket hagyományosan lemented(korábban írtam a menüpontot) lemented fájlba bookmarks_dátum.json fájl lesz a neve. Ezt ha megtartod, akkor egy újratelepítés után visszaállíthatóak a könyvjelzők)Fire.
UI: Valaki megint dudál, vagy veri a redőnyt, akkor kivágok egy féltéglát. Ma ilyen népvándorlás van nálunk...
-
félisten
válasz abridabri #13589 üzenetére
Hali!
Safe módban kell futtatni, aztán akkor jó pár dolog visszaállítható alapra, ehhez tedd ezt
1. Jobb egér az asztalon az FF ikonján/Tulajdonságok, add hozzá a -safe-mode paramétert és okézd le. -safe-mode
2. Az asztali ikon segítségével indítsd el az FF-t, megjelenik ez az ablak, ahol elvégezheted a szükséges alapbeállítások visszaállítását: [link]
3. Ha minden visszaállt, akkor ne feledkezz el, az asztali FF ikonon visszaállítani az eredeti állapotot, azaz törölni a -safe-mode kapcsolót...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz audi100td #13592 üzenetére
Hali!
Először takarítsd ki (nem a registry-t) a CCleaner-el (nem kell állítani semmit benne, a tisztítást futtasd le, bezárt FF mellet). Lássuk változik-e a helyzet...
Vagy FF-ből
Eszközök/Beállítások/Haladó/Hálózat fül/kapcsolat nélküli tár csoportban Törlés most gombra katt
Eszközök/Beállítások/Adatvédelem - Itt törld az előzményeket meg a sütiketFire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Matthewus #13595 üzenetére
Hali!
Köszönöm, nem rossz ötlet valóban, "kicsit" egyszerűbb...
audi100td
Lehet, hogy elvetélt ötlet, de nem lehet, hogy a német XP-vel van a gond?
Próbáld meg a Területi beállításoknál Angolra állítani az XP-t, hátha...
(Bár ha a másik telepített XP nem német nyelvű volt és ott sem jó, akkor más a gond...)Fire.
-
félisten
válasz audi100td #13598 üzenetére
Hali!
Akkor passz, max esetleg valamilyen kártevő szívatja a buksidat...
Telepítsd, frissítsd és futtass le egy teljes ellenőrzést az MBAM Free-vel: [link]
Vagy még egy online scannert is megnézhetsz, az ismertebb gyártóktól válassz egyet: [link]Más ötletem nincs sajnos...
Fire.
-
félisten
válasz audi100td #13600 üzenetére
Hali!
Esetleg még Te is kipróbálhatod, hogy alapra állítasz mindent az FF-ben, indítsd csökkentett módban (és van ikonja a startmenüben)
Ha ez sem jön be, még egy "favágó" módszer, Revo uninstaller Free-vel távolítsd el az FF-et, gép restart, majd a legutolsó Firefoxot ismét "szűzen" telepítsd fel. [link]
FlashPlayer 10.1Fire.
UI: Most már tényleg kifogytam az ötletekből...
-
félisten
Hali!
Jelenleg a 3.6.9-es FF fut. A korábbi változatoknál meg lehetett azt játszani, hogy pl a PH!-ra való első bejelentkezéskor, megjelent egy sáv és lehetett választani hogy mit is tegyen a bejelentkezési adatokkal. Akkor az Ezen a webhelyen soha lehetőségre kattintva valóban nem jegyezte meg a jelszót, de a felhasználónevet igen.
Nos ezt ebben a 3.6.9-esben nem lehet eljátszani, mert tényleg semmit nem jegyez meg.Másnál is így működik vagy csak Nálam? Vagy esetleg a régebbiek is csak Nálam működtek rosszul?
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz WonderCSabo #13767 üzenetére
Hali!
1. Mi az a Fx csökkentett mód?
2. Nem próbáltam új profillal, mert pl a 3.6.8-al simán megy anélkül is, csak ezzel az új 3.6.9-nél van "gond"...
(ha visszapakolom bármelyik régebbi FF-et, azokkal nincs gond)Fire.
-
félisten
válasz WonderCSabo #13770 üzenetére
Hali!
Na megnéztem, nálam olybá tűnik bugos mint állat az FF, mert
1. Akkor sem működik
2. A korábban elmentett belépési adataim simán megjelennek
(kitakarítva a sütiket, előzményt stb , szintén nem történik változás)Fire.
UI: Ez a 3.6.9 egy bughalom(nálam W7 x64 alatt), a 3.6.8 kifogástalanul működik, vissza is pakoltam...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz WonderCSabo #13780 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Van-e bárkinek arról infója/tapasztalata, hogy mi blokkolhatja vagy kapcsolhatja ki, az FF helyesírás ellenőrzőjét vagy megfordítva a kérdést, okozhatja-e "bármi", hogy az FF a telepítését követően nem kapcsolja be a helyesírás ellenőrzést?
(Természetesen legutolsó magyar FF-re értendő a kérdés)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz WonderCSabo #15047 üzenetére
A diagnosztika nem talált semmit, egyszerűen ki volt kapcsolva a helyesírás ellenőrzés, de hogy miért azt nem tudom. Az a "durva", ha uninstallálom az FF-t(amiben előtte bekapcsoltam a funkciót), majd újra felpakolom a gépre, akkor megint ki van kapcsolva.
Szóval annyival előrébb vagyok, hogy legalább bekapcsolom, de hogy ez miért van egyes gépeken, azt továbbra is homály fedi...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz WonderCSabo #16174 üzenetére
Elég késő van és kellően lefárasztottam az agyacskámat, de azért megpróbálom megfogalmazni
hover (pontosabban a:hover)
Pszeudó-osztály, amely stílust ad hozzá egy elemhez(ez esetben az elem egyértelműen hivatkozás), amikor az egérkurzor az elem fölé kerül
hovered links
Azok(és csakis azok) a hivatkozások, amelyekre az a:hover pszeudó-osztály érvényes.
Az első link nem "hovered", az egyszerű listán belüli link viszont igen
(Azért világoskék a 2. link, mert fölé vittem az egérkurzort, csak a képernyőmentéskor "eltűnt", ezért nem szerepel a képen, most meg már lusta voltam olyan screen capture progit felpakolni csak ezért, ami az egérkurzort is menti )[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz WonderCSabo #16183 üzenetére
Azt nem írtad, hogy ez minek kapcsán kérdezed, de ha Webfejlesztés és CSS kategória, akkor a "hover = az egér kurzort a linkre viszed" állítás nem igaz.
A hover nem egy esemény, hanem egy elem(kizárólag hivatkozás) eseményéhez/állapotához kapcsolódó stílus formázás.
Nagyon röviden tehát a "hovered links" úgy lehetne megfogalmazni, hogy a stílussal formázott hivatkozások vagy stílussal ellátott hivatkozások
(Mondom késő volt, ezt tegnap is megfogalmazhattam volna így )
-
félisten
válasz WonderCSabo #16185 üzenetére
Ja értelek, tehát nem a "kőkemény" szakmai szempontból/meghatározás a lényeg, hanem egy átlag user-nek is legyen lövése hozzá, amikor "hovered links" kifejezéssel találkozik.
Ez esetben az valóban egy jó megfogalmazás.
-
félisten
Ez egy remek kérdés, láttam már én magyarosítást, amiben Tegeződés ment.
Angolban ugyebár a you az jelentheti hogy Te de ÖN-t is, és ugyanígy többesszámban.Ha egy angol haveroddal csetelsz, akkor nyilván tegeződtök, de csak azért "érted tegeződésnek" meg egy jó haver, akivel biztosan nem magázódnál magyarban.
Program leírások, súgók, bármilyen szoftverhez kötődő magyar fordítások esetén alapban nincs tegeződés.
Ez alól lehetnek kivételek, ha pl a fordítandó szoftver fejlesztőit/supportját megkeresed és felvázolod, hogy magyar nyelvben szeretnéd a "tegezős alakot" használni. Általában ingyenes és nagy népszerűségnek örvendő szoftverek esetén van erre esély, hogy erre engedélyt kapsz, de van amikor abszolút nem érdekli őket, ki-milyen fordítást eszközöl, mivel nem gyári a fordítás. Nagyon sok szoftvergyártó külön speciális szoftvert biztosít egy adott szoftver magyarosításához, amikor elkészülsz, akkor pedig egy másik magyar fordítóhoz is elküldik kontrollra és ha nem megfelelő, már repülsz is a hivatalos fordítok közül...Külön kategória lehet, amikor egy közösség(community) által népszerűsített/használt szoftverről van szó, ami sok minden lehet, (pl egy kiegészítő FF-hez) ebben az esetben teljesen megengedett, hogy a közösség nyelvének megfelelő (ami amúgy is tegeződős alak) magyar fordítás.
Manapság azért divat a magyar fordításokban tegeződést használni, mert a PR szerint így emberközelibb, jobban átjön a "feeling", meg hasonló marhaságok, valamint az internet "személytelensége" miatt, azaz bárki-bárkit letegezhet, hisz teljesen ismeretlen személyek...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz WonderCSabo #16192 üzenetére
Nem, nyugodtan használhatod a tegezős alakot(csak azt akkor következetesen minden esetben) Maga a PH! FF topikja is egy közösség, és itt is tegeződünk, ezzel nincs gond.
Ugyanakkor ha megnézed az FF magyar súgóját, akkor ott nincs tegeződés, meg úgy általában a szoftverek esetén sem. Ugyanakkor elég durva lenne, ha pl egy kisiskolásoknak készített pl matematika oktató CD-n, nem tegezős formát használnának.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mi kell ahhoz, hogy ne jegyezze meg pl itt PH-n a belépési adataimat? (csak a usernevet jegyzi meg, jelszót nem szerencsére)
Amit megtettem
# Webhelyjelszavak mentése/Kivételek ürítve
# Webhelyjelszavak mentése előtt nincs pipa
# Mentett jelszavak lista üres
# CCleaner-el takarítottam a sütiketMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz WonderCSabo #16823 üzenetére
Igen, úgy állítottam be kapásból a CCleaner-t takarítás előtt, és mégsem oké a dolog és persze takarítás idejére nem volt megnyitva az FF sem.
(Ha egy mód van rá, más takarítót nem használnék és XP Home SP3 uptodate jogtiszta, eredeti OS, ha esetleg ez valamit is számítana)[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Nightly változatok, azok melyik FF-re "épülnek" (ha épülnek)? Pl a mostani 6-os beta, az a 4-es véglegeshez avagy az 5-ös beta-hoz áll közelebb?
Kérdem azért, mert pl a kiegészítők, a kergetőm beépülői FF4 alatt rendesen működnek, Nightly alatt meg nem megy semmi.
-
félisten
-
félisten
Még nem raktam fel az FF5-öt, ezért kérdem.
Lett valami előrehaladás, bizonyos MS oldalak megjelenítését illetően?
Arra gondolok, hogy számos oldalon, ahol ki- és becsukható részletek vannak, ott legalább 2-3x kell frissítenem az oldalt, mire legalább rákattinthatok a ki- és becsukásért felelős ikonra(egy kis plusz jel) avagy bizonyos képek nem jelennek meg. Egy példa a sok közül
FF4 vs. IE9[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz WonderCSabo #20265 üzenetére
"gomb nem csinál semmit..." - hát pedig kellene... (a linkelt oldalon nincsenek)
És a képek/objektumok?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kösz a válaszokat! Akkor érdemes lesz feltennem, igaz majd csak akkor, ha a Kaspersky-m megkapja a patch B-t, mert akkor lesznek kompatibilisek a beépülői az FF5-el...
-
félisten
-
félisten
válasz BullZeye #21115 üzenetére
De legalább az működik Nálad... Mondjuk ez a "...én a csillagra kattintok dupla kattal." nem igazán világos számomra, hogy milyen extra feature-nek kellene ilyenkor befigyelni az arcomba...
-
félisten
válasz BullZeye #21117 üzenetére
Akkor elképzelhető, mert "sima" FF6 alatt nincs ilyen feature.
De legalább WonderCSabo által említett, a CTRL+kedvencekre húzás kifogástalanul működik (nem ismertem).[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mit jelent, ha a tab-on, az oldal töltése közben animáló kis ikon, zöldről pirosra változik?
-
félisten
válasz WonderCSabo #25691 üzenetére
Nem véletlen a mosolygó smiley a korábbi hsz-em végén, az előzmények miatt, ugyanis Ubuntu alatt, szándékosan kb 1 órán keresztül válogatott támadó oldalakra, felnőtt tartalmú és minden egyéb elképzelhető szemét oldalra felmentem, melynek végén egszerűen bezáródott az FF és azóta van ez a jelenség: [link]
Mondjuk időközben lett más jelenség is: [link]Two in One, sikerült bedönteni az Ubuntu-t is?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Faterkam #33352 üzenetére
Nem csak a te készülékedben van a hiba. Megnéztem több masinán is az oldalt, kettőn ugyanaz a szitu, mint nálad. Elsőre az egyetlen közös a gépekben, hogy amelyekben alaplapra integrált VGA van használva(nem CPU-ba, kicsit régebbi masinák), ott van ez a jelenség. (Nem biztos, hogy ez rád is igaz, csak itt az 5 gépből 3-ban PCIE VGA van (ezeken jó az oldal FF 24 alatt), maradék 2-n, amelyekben meg csak integrált VGA figyel, ott nem)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Faterkam #33358 üzenetére
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást és indítsd újra az FF-t, olybá tűnik az mindkét gépen megoldotta a dolgot. (Lehet, hogy egy VGA driver csere is segíthet a dolgon.)
DS39
Igen, amint olvasod épp azt lőttem ki, mert az mindig gyanús, ha csak bizonyos "kategóriájú" VGA-kkal van gondja...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Faterkam #33360 üzenetére
A böngészők a hardveres gyorsítás funkciója "ugyanolyan" elven működik mint a játékok esetén, azaz DirectX-en keresztül "hajtják" a VGA kártyákat, használják a 3D karik adta grafikus teljesítmény fokozó szolgáltatásokat. Ami itt a hibát okozza, az a 2D hardveres támogatás, mert hogy a sima oldalak megjelenítése is DX-en, annak 2D szolgáltatásain keresztül zajlik már elég rég óta.(VGA-kban nem csak 3D függvények vannak támogatva...) Ha egy adott VGA nem támogatja vagy hibás/hiányos VGA driver kerül a képbe vagy maga a FF-ban van valami elkettyintve, akkor anomáliák lépnek fel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azon felül, hogy az új FF 33 össze-vissza összeomlik random (meg néhány addon is, ami évek óta nem), szóval FF33-re frissítést követően egy ilyet akar letölteni a háttérben: Ezmiez?
-
félisten
válasz Fandango #39366 üzenetére
Elolvastam, Thx!
Ennyire gyökkettő módon, hogy lehet valamit így kivitelezni? (ha valaki tényleg veszi a fáradságot és végigolvassa(és meg is érti persze), akkor szétmegy az ember agya tőlük...)
UI: Visszatettem a normális 32.0.3-t, az legalább működik, nem omolgat össze...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tudna valaki egy, a jelenlegi legújabb FF-el (36.0.1) működő Youtube MP3 konvertert kiegészítőt linkelni?
(Már vagy 8-10 darabot megnéztem, olyanokat, amiket korábban számtalanszor telepítettem, de most, ez az utolsó FF vagy nyavalyog, hogy nem megfelelő neki, avagy egyszerűen nem működnek(pl valahova be szoktak épülni a youtube oldalba, pl gomb vagy lenyíló formájában, de most sehol semmi...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Igen, ez megy, de ez meg már "kicsit" túlzás, annyira összetett... (ha én használnék ilyen addon-okat biztosan ezt használnám, de teljesen alap user-ek szokták kérni, hogy rakjak fel ilyesmiket)
Mindenesetre köszönöm!Kékes525 #41666
Ez is működik, egyszerűségét tekintve is megfelelő lenne, ha nem ilyen adfly oldalon át vezetne az út...
Természetesen neked is köszönöm a segítőszándékot![ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom, mi lőtte a FF-t, de a magyar nyelvhelyesség ellenőrzője xarrá ment, teljesen fals az egész, mintha nem is magyar nyelvre lenne állítva (pedig de, semmit sem állítottam rajta e tekintetben évek óta)
Másnál is ez a szitu? például (esetleg más dolog áll a háttérben?)
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz moongoose #60866 üzenetére
Reklámszűrő beállításainál/Testreszabásnál stb manuálisan hozzáadod a lentebbi szűrőt és mented.
google.com##.xA33Gc
UI: Sima ADBlock-nál biztosan működik, de ADBlock Plus, UBlock Origin-nál is kellene, hisz ez egy szűrő, nem reklámszűrő-specifikus.
-
félisten
Pl ahhoz, hogy Te is le tudd írni helyesen a "helyesírásellenőrzés" szót, mert az helyesen "helyesírás-ellenőrzés" ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest