Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
degec
senior tag
isten vagy !
köszönöm !
amúgy nem vágom ÉS NEM FIKÁZNI akarom a firefoxit,de pl ezt miért nem lehet csípőből tudni vagy pl ami operából hiányzik a csuszka jobbra lent amivel nagyítani tudok..és nem bill.kombinácio meg bill.egér kombó.. esetleg ilyen megoldás is van ? mert ha igen akkor operásítottam rókát... ! köszzzz ! -
DS39
nagyúr
elvileg ez nem használható fel kétszer egy eszköztáron, de ha ezt a kiegészítőt telepíted, akkor az eredeti új tab gombot visszahúzhatod a helyére, és a kiegészítő által kapott gombot kiteheted az eszköztárra.

-
degec
senior tag
ÜDV !
Egy kis hELP-et szeretnék kérni szépen !!!
Opera 12.16 ról tértem át firefox-ra kipofozgattam beállítottam minden oké szép jó gyors. egy dolog hiányzik..menüsor kikapcsolva felül szépen a lapfülek egymás után sorakoznak, az új lap gombot lehoztam balra a sima gombok legelejére.. de nekem EZ a gomb kéne a megnyitott legutolsó lapfül mögé is mint az operában..lehet ilyet? nem szeretem a bill kombinációkat.. biztos ctrl akármivel új lapfület nyit.. ikon kéne nekem oda.. KÖSZÖNÖM SZÉPEN ! a helpet ! -
Hát azt a beállítást még nem csináltam de most nézve a memóriát már egy két órája nyitva a böngésző és volt pár lap meg nyitva most összesen 3 van most csak 430meg a foglalása ilyenkor már máskorra 800 mega is volt,ja és ha bezárok valamit nem nagyon csökken vissza a memória tehát a kevés lapra sem foghatom a mostani 430 megát
-
RootRulez
félisten
Aha, köszi, így már induláskor jó, de ha új lapot nyitok a +-al, akkor csak nagy fehérség jelenik meg egy új fülön. Meg lehet oldani, hogy új lap nyitása esetén is ez legyen?
-
oszy
veterán
most akkor érdemes ezt a gyorsításos trükköt megcsinálni/beállítani vagy sem?

-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A cégnél a kezdőlapom olyan, hogy a leggyakrabban látogatott oldalak ott vannak, itthon már rég nem olyan a kezdőlap, hogy tudom itt is előidézni azt az indulóképernyőt?
Köszi: RR
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
hát nekem úgy naponta álltalában 1,4-1,5gb az írás max
-
erikke17
őstag
Üdv.

14.0.1FF, Win7 64bit.
Szeretném frissíteni de attól félek ha felteszem elgújabbat nem fog menni az Avast WebRep 7-es Avast van fent. Mert utóbbi időben pl Facebook-on lett új fajta chat buborékos kinézetű és laggol.. Egyértelmű hogy az öreg FF miatt van
Na még néha komoly memória leak tud jelentkezni 
Kéne működnie legújabb FF-en 7-es Avast WebRep-nek?
Előre is köszi
-
Steelmanus
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
A sok irast maga az op.rendszer vegzi meg tetlen allapotban is, amit ehhez a bongeszo hozzatesz az teljesmertekben elenyeszo. Gondolj bele hasznalod a bongeszo egyik reszet az SSD-rol, Programfájlok (x86) mappa alol, mig a masik nagyon fontos osszetevo egy az SSD-nel joval lassabb eszkozon van, tehat amig ki nem irja a lassabb vincsire, addig a memoriaban kell tartania.
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Igen tudom de nem akarok sok írást az ssd n tudom a vezérlő szokott előbb bedögleni de jobb a békesség
-
kispx
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
browser.turbo.enabled-nek. Mert a Superprefect is kísértetiesen hasonlót csinál. De most kipróbáltam én is, és a folyamatnak nincs nyoma a feladatkezelőbe és nem hiszem, hogy a SP féle rendszerszintű megoldást alkalmazót volna akkor a Mozilla.
-
kispx
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
about:healthreport-t ellenőrizd, mert ennek az FF betöltődési sebességéhez semmi köze, max az oldalaknak a betöltődési sebességéhez és az ssdre sem rak vissza semmit sem.
nglayout.initialpaint.delay a rendelerést tolja el.
browser. turbo. enabled az entrieknél is leírja, hogy el van távolítva:
Pref removed (obsolete). Previously:
Determined whether to load browser in "Turbo Mode" (aka "quick launch") (Windows/Mozilla Suite only)
True: Load some Mozilla code into memory on Windows boot
False (default): Load browser normally on program execution
Egyébként is ennek a Superprefech (> Vista) óta nincs értelme, mivel az is ezt csinálja.
A pipeliningról pedig van leírás. Ez viszont egyes esetekben gyorsítja az oldal betöltődését, de a szerverüzemeltetők "szeretik". -
Én ezeket a lépéseket meg csináltam
Ez most akkor milyen módon gyorsítja a böngészőt mert érezhetően gyorsabb a betöltődés ahogy írtad nekem eddig ssd ről át volt rakva a profilja a hdd re a firefoxnak tehát oda írt ugye ez a beállítás nem rak vissza dolgokat az ssd re?
-
DS39
nagyúr
nálam is volt már ilyen windows alatt, bár ott ilyen fantom könyvjelzőként volt jelen, csak neve volt, link meg egyéb tulajdonsága nem volt állítható, és törölhetetlen volt. bookmark backup visszaállítás lett a vége. (és azt a könyvjelzőt amivel gond lett gyorsan töröltem, azóta nem jött elő)
-
kispx
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy nem lehet a könyvjelzőket törölni és a címsávban lévő csillagra sem lehet rákattintani (rálehet csak semmit sem csinál.) Ezt a Firefox-nál egy bug vagy egy újabb (X)ubuntu 13.10-es bug?
-
Nem tudom miért, de nekem mégis gyorsabb lett az oldalak betöltődése SSD nélkül. Igaz, hogy más változások is történtek.
DS39: Ez így igaz, bár nem ajánlottam, csak leírtam, hogy teljes legyen a kép. Megfelelő beállításokkal nekem sosem volt gondom vele. Ami közben kellett azt meg engedélyeztem. De ez meg már user függő.
-
kispx
addikt
Egy kicsit elavult.
A turbós dolog, már az 1.1-es FF-ben sem volt benne
config.trim_on_minimize-tól csak még döcögősebb lesz. (Kivéve SSD esetén.)Pityu.
Első körben a bővítmények automatikus betöltődését rakd át rákérdezés az aktiválásra. Átunna szabadul meg a kiegészítőktől. Azok is okozhatnak akadást. -
DS39
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
na igen, de nem ezt írtad, a puszta memóriahasználat nem probléma, ha már akadozik, azt egy rossz kiegészítő, vagy egy plugin okozhatja. (flash, silverlight, java) hiszen ezek terhelhetik le a CPU-t.
az előbb ajánlott noscript-re azért vigyázni kell, jó, de sok esetben olyat is letilt, ami egy oldal normál működéséhez kell. (aztán majd jön megint a szöveg hogy szar a fox mert xy oldal nem működik vele, míg a chrome meg az ie simán viszi)
-
mrszitya
senior tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Tudom, felesleges megint elmondani, de az átlag 3-4 GB-ok korában kit érdekel? Nekem 3GB RAM van a fő gépemben. Szinte kizárólag ha egy játék is fut, akkor szökhet fel túl magasra a memóriakihasználtság.
Nekem is felmegy 400-ra két lap mellett is.Én sem értem, miért kell ezt minden második nap leírni...
-
DS39
nagyúr
-
Hogy van az hogy a firefox már két oldalra is felszökik 420 megára?
-
Sziasztok!
Valahogy megoldható az, hogy a megnyitott lapok tab-jai ne felül legyenek sorakoztatva, hanem oldalt?
-
Rimuru
veterán
Firefox Sync kérdés, van egy gép ami már nem létezik hogy tudom törölni (összes eszköz törlése nélkül)? [pl.: ott vannak a megnyitott fülek (about:sync-tabs)]
-
kispx
addikt
-
t420s
aktív tag
üdv!
egyáltalán mitől függ hogy az FF tud-e használni hardware accelerated rendering-et és ha igen milyen oldalaknál igen, milyeneknél nem?
vga driver? chipset? vagy mi?
és honnan tudom hogy adott X oldalnál épp működik-e vagy nem?
-
DS39
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
amig nem lesz egységes a web (szabványok) és a felhasználói szokások (ami sosem lesz), mindig lesznek olyanok akiknek vmiért nem megy ez vagy az, és telepítgetnie kell, ha ért hozzá ha nem. ha feltöltesz egy videót és engedélyezed a mobilos megtekintést, annál többet nem tehetsz a célod eléréséhez. a többi a szoftvergyártókon múlik.

-
-
DS39
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
ez a része világos. de még mindig nem értem hogy jön ehhez az a probléma hogy most a Firefox-ban nem megy a youtube html5 mód. nem jó persze hogy vmi gebasz van vele, de ez nem érinti a te fetöltött videódat, hiszen Desktop környezetben két lehetőség van, úgyis meg tudják nézni, mobilon meg app-ból nézik ha ezt a feltöltésnél engedélyezed vagy nem tiltod hogy lehessen (amelyik opció van, nem szoktam feltöltögetni).
a Google-nek biztos vannak pontos statjai, én kb 90%-ra tippelem azt hogy az emberek asztali környezeteben mivel nézik a YT videókat. már csak azért is mert az agyon hype-olt Chrome-ban is alapból Flash-sel játssza le őket, hiszen bele van integrálva a player a böngészőbe.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Miért van hogy az FF-ben nem működik a smooth scolling?
Google Chrome alatt olyan gördülékenyen mennek az oldalak ha görgetek hogy nem hagy kívánnivalót maga után.
FF alatt meg hiába van beállítva a smooth scrolling hiába hardware accelerated rendering akkor is olyan darabos hogy.. no comment.a gép maga egy erőmű: i7 16 gb ram ssd stb.
-
DS39
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
magyarázza meg a Google vagy a Mozilla

egyébként igazad van, kipróbáltam és hiába aktiválom a html5 módot, flash-sel játssza le ugyanazt a videót a Firefox, amit az IE11 html5-tel. (mondjuk előnyét nem látom még mindig ennek, HD-ben jobban terheli a CPU-t a HTML5 mint a Flash)

-
zoltanz
nagyúr
Hiába állítom be a Youtube-om a HTML5-öt, és telepítek bővítményt (már mind kipróbáltam nem minden megy így). Érdekes Chrome-al megy minden... (vagy direkt szabotálja a Firefox-ot a Google)
-
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Olyan jellegű problémám lenne, hogy hiába tekerek bele egy youtube videóba az akkor is mindig az elejétől kezdi. Legfrissebb firefox van és youtube center. ráadásul a videók előnézeti képénél eddig jelezte a videó legjobb felbontását most meg Error felirat fogad. Azt kérdezném ez megint a hőn szeretett google műve, vagy esetleg yt vagy ytc gond lehet? Netán a ff ?
Szerk.: yt lesz a hibás szerintem mivel letiltott kiegészítővel is csinálja.
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87
üzenetére
Bocsánat, igazad van, ezt beneztem, pedig nemreg meg toltottem le videot.
Most nezem amit irtal meg, hat ezt hogy kepzelik?
A második változásra már van pár működő kiegészítő, de hogy legyen hang is a letöltött 1080p+ videókon, FFmpeg megléte szükséges a számítógépen.
Lassan nem erdekel a YT sem.
Csesszek meg a tablettet meg mindent amiert minden visszafele mozdul. -
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem működik, 720p-nél nem tud jobb minőségben letölteni a YTC (2.0.1).
-
Steelmanus
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Ertem, remelem felhagy a zaklatassal.
(#34205) csako Köszönöm a linkeket.
(#34207) HZoli87 Mire van beallitva a felbontas a lejatszoknal? Automatikus felbontas engedelyezese pipa be, majd alatta Automatikus felbontas - Eredeti felbontas
Ez a megoldas mukodik a YT-on, am nem mindenhol mukodik a beagyazott videoknal sajnos. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Van olyan kiterjesztés a FF-hoz, ami egy kis felugró ablakkal jelzi jobbra alul a Tálcán az óra felett amikor a G-mail-re jön egy új levél? Olyanra vagy hasonlóra gondolok mint például a NOD a frissítéseket jelzi. A nejeméknél volt egy ilyen a munkahelyi gépen, jelezte pár másodpercig egy kis felugró ablakban a bejövőt és azt is hogy ki a küldő, de már nem dolgozik ott így nem tudom mi lehet az.
-
HZoli87
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Jó ideje nem frissült a YTC sajnos (én is használom) és az elmúlt hetekben sok módosítást végzett a google (ez is sajnos), ehhez lehet köze a hibának.
Szerk: elindítottam pár videót, nálam egyik alatt sem volt reklám.
Számomra leginkább zavaró módosítás: DASH nélkül 720p a maximális felbontás a videóknál, szintén 720p a legjobb minőség, ha a letöltést választja a felhasználó. DASH-t bekapcsolva már elérhető lejátszás közben a 1080p+ minőség, letölteni ebben az esetben is csak 720p-ig lehet.
A második változásra már van pár működő kiegészítő, de hogy legyen hang is a letöltött 1080p+ videókon, FFmpeg megléte szükséges a számítógépen.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Ff alatt a youtube center legfrissebb verziója hol beadja a reklámokat hol nem, Ezt ma kezdte. Eddig a 5 mp a videóig feliratot ezer éve nem láttam. A Flash frissítettem, de nem lett jobb. Az első szám még ok, de ha átkattintok, akkor már lesz reklám :/
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
-
Visormail
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Igen a flash van úgy beállítva, jó ideje így van és semmi gondom nincs vele úgyhogy nem érdekelnek a régi verziók. Mégis felugrik egy flash ablak, hogy frissítsem én kézzel. W8.1 de dual bootba van mellette most is win7, ott is ugyanez történt, a winupdate meg csak kézin van. Ezt az ablakot bezártam és várom, hogy sikerül e neki magától vagy megint zaklatni fog.
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

KAMI911