Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sas madár
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Milyen automatikus értéket érdemes megadni?ne keljen kattogtatni rá?
-
canniball
nagyúr
A DowloadHelperben be lehet valahogy állítani, hogy a Quick Download alatt az .mp4 formátumot értse (és ne az .flv-t)?
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kösz, felraktam

-
dqdb
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Boost Firefox startup in up to 3 times!
Milyen szerények voltak, három helyett legalább tízet kellett volna írni, az mégis jobban mutatna
De jó marketingesként óvatos a megfogalmazás, mert maximum ennyit ígérnek csak. Az add-on funkcionalitásban és kényelemben hülyére veri ezt a programot. -
válasz
Steelmanus
üzenetére
Itt van egy jó kis gyorsító program FF-hez
Nem kell semmit sem varázsolni, csak szedd le és indítsd el!Hátránya: Amíg optimalizál, be kell zárni a FireFox-ot

-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na kiprobaltam ugy hogy szerkesztettem a Prefs.js-t az alabbiakkal:
network.http.max-connections = 64
network.http.max-connections-per-server =32
network.http.max-persistent-connections-per-proxy =16
network.http.max-persistent-connections-per-server = 10
network.http.pipelining = true
network.http.pipelining.maxrequests = 4-8
network.http.proxy.pipelining = true
network.http.proxy.version = 1.0
network.http.request.max-start-delay = 0
nglayout.initialpaint.delay Egész = 0Az eredmeny az lett hogy betoltotte az oldalt, de alul a toltocsik elment majdnem a vegeig majd gondolkodott egy kicsit es csak utanna futott vegig, ha visszaallitottam az eredeti ertekre akkor egy villanas alatt vegig futott.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
De eppen ezt mondom hogy ezek nelkul a gyosito eljarasok nelkul is olyan gyors mint amikor ezek felvoltak telepitve, ill. bevoltak irva a Prefs.js-be. Ugy gondoltam hogy kisse lassulni fog ha ezek nincsennek, de nem, ezert mar nem is irtam be oket.
De en ugy is irtam hogy a gyorsito eljarasok kihagyasaval is ugyanolyan gyors mint amikor azok alkalmazva voltak.
Azert a gepunk kozott is van nem keves elteres a javadra vagyis a Te geped joval gyorsabb mint az enyem igy az is jelent nem kis pluszt a szamodra.silver star Nincs mit, remelem igy mar okes.
-
törölt tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Wáóó

Köszi

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Természetesen, de nálad is szerkesztve volt eddig, és volt fenn Fasterfox. Miért lett gyorsabb? Vagy nem volt fenn?
-
Steelmanus
addikt
válasz
üzenetére
Nalam igy van beallitva:

Es az eredmeny:
WonderCSabo Gondolom csak frissitetted ezert Nalad nem venni eszre hiszen ha jol lattam hasznalod a FasterFox-ot es Te is mint mas profi, szerkeszted az about:config-al a prefs.js fajlt. Ezeket a bejegyzeseket hagytam ki:
network.http.max-connections = 64
network.http.max-connections-per-server =32
network.http.max-persistent-connections-per-proxy =16
network.http.max-persistent-connections-per-server = 10
network.http.pipelining = true
network.http.pipelining.maxrequests = 4-8
network.http.proxy.pipelining = true
network.http.proxy.version = 1.0
network.http.request.max-start-delay = 0
nglayout.initialpaint.delay Egész = 0
------
Az oldalak letoltes kozbeni megjelenites:
content.notify.backoffcount egesz 5
content.max.tokenizing.time egesz 2250000
content.notify.interval egesz 750000
content.switch.treshold egesz 750000
content.notify.ontimer logikai True
------
Tartalomkezeles:
content.interrupt.parsing logikai True
------ -
Sas madár
őstag
válasz
üzenetére
Szerkesztés: Bocs új üzenetet szerettem volna írni csak valsz.mellé kattintottam.
Vissza kellet vennem a beállításoknál a betűméretet 13ra mert mindig fedésben jelentek meg több lapnál a sorok.
Van olyan beállítás amivel nagyobb méretben jelenik meg az oldal,és nem kell mindig a Ctrl-+ nyomkodni? -
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Leszedtem róla a FasterFox-ot nem tudom nekem eddig ugyanolyan gyors mint az előző az említett kieg-el.
(bár nekem csak frissítés volt arra nem emlékszem hogy arégibe egyéb módon turkáltam e )
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Gyorsabb? Semmivel sem gyorsabb mint a B3, vagy akár a 3.6.0
-
törölt tag
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok.
Kiprobaltam a FF 3.6.4 Build 4-et ugy hogy elotte leinstallaltam a Build 3-at, vagyis tisztatelepitessel tettem fel W732 ala. A B3-ban voltak az about:config-ban altalam beirt FF gyorsito bejegyzesek, ill. modositasok, ezeket a B4 -be mar nem irtam be es semilyen gyorsito kiegeszitot sem tettem fel pl FasterFox. Igy is jo gyors - irhattam volna hogy nagyon gyors - lett a B4.
Kiegeszitokbol csak nehany inkabb kenyelmi kiegeszito van felteve:
Az About:configban pedig csak ezeket a keves modositasokat hajtottam vegre.Nem kell varni a Kiegeszitok telepitese elott:
security.dialog_enable_delay Ertek: 0
----
Az adott ful mellett jobbra nyit egy ablak kikerulese:
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent kulcsot False
----
A videók szaggatasanak kikerulese:
Ezzel az értékkel ez 5 percenként frissiti az oldalt
browser.sessionstore.interval Ertek: 30000
----
A beepitett virusellenorzest kikapcsolasa:
browser.download.manager.scanWhenDone False
----
Az Urlbarban barhova lehet kattintani:
browser.urlbar.clickSelectsAll False
----
Villogo szovegek tiltasa:
browser.blink_allowed False
----Termeszetesen ez iras inkabb azoknak szol akiknek eleg az alap FF Build 4 pl kiprobalas celjabol es nincs szukseguk a kulonbozo fejlettebb kiegeszitokre, igy a profikat kerem gorgozzenek tovabb

-
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Akkor félre érthető voltam az újításokra céloztam. A foltozásokat úgy tudom a böngészők közül a leggyorsabban csinálják .
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát lehet akkor nem az terjedne el róluk hogy elég lassan frissítenek..

-
WonderCSabo
félisten
válasz
üzenetére
Naigen operából meg Chrome-ből addig 2- frissítés kijön főleg utóbbiból.
Jujj. Beraknak egy 2 bugfixet, és máris új verziót adnak ki. Nincs ezzel semmi baj, de ennyi erővel a mozilla is adhatna ki a bétákból 2 naponta új verziót. Sőt az ftp szerveren naponta frissül.
-
19870820
senior tag
válasz
üzenetére
Innen vettem a két hetet: [link] Tegnap itt még azt írták hogy ma jelenik meg a végleges,mára ez egy "kicsit"megváltozott.Ezért is mondom hogy Operából és Chromeból addigra már a következő verziókat csinálják,mire Mozilláék összedobnak valamit.
Valahogy Mozilláék fejlesztési sebessége sose nyűgözött le.
-
dqdb
nagyúr
válasz
üzenetére
Innen. Tegnap módosították, most június 1. a tervezett időpont. Ha nálad b1 vagy b3 van telepítve, akkor PST szerint a mai napon frissül majd elvileg valamikor, azaz ez az éjszaka közepén is lehet. Ha b2 van nálad, akkor csak 18-án fog frissülni.
CCleanert nem használok, nem tudom, az mit takarít. Az ilyen törölgetést szeretem az adott alkalmazásra bízni, ha egyáltalán felmerül bennem, hogy nekem most takarítani kellene. Nem szokott felmerülni.
-
törölt tag
válasz
19870820
üzenetére
Miért nem használod a bétát ? Akkor kevesebbet kéne izgulnod

Engem pl nem izgat mikor frissítik mer jó ideje a 3.6.4 bétát paszírozom

"Holnap szerintem már nálunk(Magyarországon)is megjelenik."
Így van már ha betartják. Mert Mozilláknál marhára nem szokás, sajnos, de reménykedjünk. Ez már a 3. időpont...
így sokkal izgalmasabb lehet lottózni hogy mikor jön

-
dqdb
nagyúr
válasz
artiny
üzenetére
1. A könyvjelzőket a profilodban lévő places.sqlite tárolja ezt. A külső programos takarítás helyett szerintem jobban jársz, ha a Firefox saját beépített eszközeit használod (Eszközök > Előzmények törlése), majd utána a places.sqlite fájl tartalmának optimalizálását a Vacuum Places Improved kiegészítőre bízod.
Az általad említett oldal sütikben tárolja a felvett oldalakat, ami szerintem nagyon nem jó ötlet a részükről, mert könnyelműen lehet őket törölni, nehezen hordozhatóak gépek és böngészők között, és egy oldal nem gyárthat végtelen mennyiségű sütit. A sütiket a Firefox a profilod alatt lévő cookies*.sqlite fájlok tárolja. Ilyen célra szerintem használd inkább az XMarks-ot, vagy más hasonló szolgáltatást, ahol a könyvjelzőid egy központi szerveren tárolódnak.
2. Eszközök > Beállítások > Általános > A Firefox indításakor
-
dqdb
nagyúr
válasz
gaborba81
üzenetére
Két lehetősége van ennek:
1. tőled független, mert néha elmegy a DNS szerver, és nincsen aki feloldaná a neveket. Ha ilyenkor egy konkrét IP címet tudsz pingelni, de ugyanazt az oldalt névvel nem, akkor ez a probléma
2. a valószínűbb oka a problémának a torrentben keresendő, amelyik elére a Windows half-open socket limitjét. Ha benézel a Windows eseményei közé (Win + R > eventvwr.msc > Rendszer) és 4226-os számú eseményeket látsz, akkor ez a probléma oka. Vagy keresel hozzá egy olyan programot, ami beletúr egy rendszerfájlba, vagy az uTorrent beállításainál a net.max_halfopen konstans értékét kicsit visszaveszed. -
artiny
őstag
1. - a mozzila hova menti a kedvenceknek elmentet oldalakat,amit a http://google.atcomet.com/b/ oldalon mentek? Kiszeretném másolni,hogy ha törölné pl.cccleaner vagy,.... akkor visszatudjam másolni.
2.-mozzilaban hogyan lehet kikapcsolni,hogy ha nem zárok be egy weblapot és legközelebb elinditom a böngészőt akkor ne töltse be ezeket az oldalakat?
-
gaborba81
tag
Sziasztok!!!
Egy olyan kérdésem volna,hogy időnként megszakad a net,akarom mondani az nem,mert megy a torrent,de a honlapokat nem tudja betölteni!!!
Ez miért van,és 1 kis segítség jó volna!???
Vistát használok!!!
Előre is köszönöm!!! -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na, ki is jött a 4-es build!
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na mindegy, 8 vagy 9 óra a különbség, a lényeg, hogy a számtani művelet kifogástalanra sikeredett.
(Ha már programozni nem tudok, ennyi örömöm legyen!
)Azért most én is kiváncsi leszek, mit jelentetnek meg véglegesnek. Nekem egyébként a 3.6.4 mindegyik (1. 2. 3.) változata jó volt.
-
WonderCSabo
félisten
-
19870820
senior tag
Bocs mindenkitől,bele keveredtem kicsit ebbe az óra mizériába.

Végülis azért várom ezt a verziót ennyire mert ez már béta állapotba is nagyon bejött nekem.Nem fagyott le,gyors volt,memóriát is keveset evett.
Holnap szerintem már nálunk(Magyarországon)is megjelenik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, csak a 10 óra beírása után beugrott, hogy nemrég az USA-ban is nekiálltak játszadozni a nyári időszámítással. A PST/PDT különbséggel kapcsolatban igazad van, néztem én is, de nem akartam még azt is belekeverni az amúgy sem egyszerű fejtegetésbe, mert úgy 8-9-10 órányi különbség is összejöhetne.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mivel "fontos" problémaként jelentkezett, ezért alaposabban utánanéztem

ők = PST = GMT-8
mi = CET = GMT+1Nálunk március utolsó vasárnapja óta nyári időszámítás van, azaz mi most effektíve egy időzónával arrébb vagyunk, GMT+2 van. Náluk március második vasárnapja óta van nyári időszámítás, így ott GMT-7 az effektív időzóna. Ez alapján jelenleg 9 óra az eltérés, mi annyival vagyunk előrébb, azaz ha náluk dél van, akkor nálunk este 9.
A helyzetet némileg bonyolítja, hogy náluk korábban kezdődik a nyári időszámítás és tovább tart, így az időkülönbség az év jelentős részében 9 óra, kivéve néhány hetet, amikor csak 8 óra.
Bár, ha a PST = Pakistan Standard Time, akkor ...

Hogy legyen értelme is ennek a hozzászólásnak: 4.0-ból van valami preview portable változat?
19870820: ha ennyire be vagy sózva, akkor miért nem töltöd le most a 3.6.4build3-at? Ha lesz ma release, akkor valószínűleg meg fog egyezni ezzel a változattal.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
14+8=22

-
19870820
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ez a simán elcsuszhat holnapra mit jelent Mozilláéknál?

Eddig ahogy figyeltem általában este 7-8körül szoktak jönni a frissitések véglegesre.
Gondolom ezzel a verzióval is így lesz. -
19870820
senior tag
Hali.Elméletileg ma jön a 3.6.4es végleges Mozilla?
[link] Itt legalábbis ez látszik. -
dqdb
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
üzenetére
Neked kell tudni hogy érzed (vagy sem).
Én azt hiszem ez alapján lőttem be. -
törölt tag
-
dqdb
nagyúr
Most látom, hogy bitben kérted, és nem byte-ban. Biztos az a bit? Mert ha igen, akkor a
var size = cell.getAttribute("sortable-data");
sor helyett
var size = cell.getAttribute("sortable-data") * 8 + "";
sor kell, és a
cell.innerHTML = text + " byte" + (size != "0" && size != "1" ? "s" : "");
sor helyett
cell.innerHTML = text + " bit" + (size != "0" ? "s" : "");
sor kell.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én az about:configban keresgéltem megoldást rá, de hiába.
-
A Firefoxban be lehet valahogy állítani, hogy az FTP oldalakon ne kilobyte-ban mutassa a méretet, hanem bitben, ahogy pl. az IE?
-
törölt tag
Köszi szépen, végül is, csak egy alkalommal jött így elő

-
Kommy
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
pont emiatt próbáltam meg a menüből kilépni. De a lényeg, hogy megvan a megoldás.
-
Kommy
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ugyan úgy csak elindul a firefox és nem jön be a választó, vagyis a manager.
Mégis megy de, nem értem, hogyha a z x-el nyomom ki akkor miért nem jön be, most kiléptema menüből ezután bejött
még az én módszeremmel is. 
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne gy kis problémám nem tudom elindítani a profil managert a firefoxban. Windows 7-et használok (64bit) és a firefox 3.6.3-as verziójú. baírom a keresősávba a startmenübe a következőt: firefox.exe -ProfileManager és ugye elvileg itt a profilemanagernek kéne elindulni, helyette elindul a böngésző.
Az is jó lenne ha valaki megmondaná, hogy hogy lehet megnézni melyik profilt tölti be. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Itt 3.0 van a gépen, és még mindig összeakadt vele a portable róka. Ki kellett húznom a pent a gépből, mert az asztalon lévő firefox ikon is a penen lévőt indította el. Aztán meg az asztali elkezdte újra ellenőrizni a kiegészítőket, de végül helyreállt a rend.
Szal nem megy még jól ez a portable dolog. -
törölt tag
Helló, valószínűleg kilépéskor be lett állítva, hogy jegyezze meg a megnyitott lapokat, és következő indításnál, azok jelenjenek meg. Ezt hol lehet kikapcsolni ?
-
dqdb
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem tudom, én a portable 3.6-ot próbáltam így ki (mellette 3.5 volt telepítve), korábbit nem néztem. Az alfa-béta-snapshot tesztköröket az Operával szoktam eljátszani, természetesen elsődleges böngészőként használva
Gondoltam nyomatok egy kis FF tesztet is, de így lemondtam róla. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát igen, de utoljára még 2-es verzióból csináltam, mert az ottani gépeken nem volt flash telepítve, a portable verzióba meg bele lehetett tenni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát nem kellene, de ahogy dqdb-nál is látom, megteszi.
-
dqdb
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Amikor legutoljára letöltöttem portable változatot, akkor elindult szépen a saját profiljával, de ezt követően a normál, telepített Firefox is ezt a profilt használta. Miután lebeszéltem róla, utána a portable is az eredeti profilt használta volna. Így rövid idő múlva repült a portable változat, és inkább hagyom másra a tesztelgetést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogy lehetne megoldani olyat, hogy egy gépen, amin telepítve van a firefox x.y verziója, ott használhassam a portable verziót?
Egy könyvtárban próbálkoztam, ahol külön proxy szerver beállítás kell, majd pedig egyéni felhasználónevet és kódot kell beírni. A jelenség az volt, hogy ha beállítottam a portable verziót, akkor használhatatlan lett a gépen lévő, ha abban visszaállítottam a dolgokat, akkor meg a portable róka nem volt használható.
Most ezt így jól megmondtam, de a 3.6.1 korszakban csináltam, és mindenre már nem emlékszem. -
19870820
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mindent alapértelmezettre tettem,kiléptem mozillából utánna meg vissza ezután ugyanúgy máshogy volt minden.Nem értem én ezt.
-
19870820
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nos átnéztem ezt about:config részt.Legalább 20 sor nem alapértelmezett volt benne.
Ez mitől lehet?Valami program "beleszólhatott"?
Most előszőr néztem ezt about:config részt amúgy. -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Véletlenül kétszer nyomtam..., de akkor még hozzáteszem, hogy átállítottam naturalra azt a sort, és mégse rakta név szerint.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Oké, most kipróbáltam, átlöktem egy könyvjelzőt a másik mappába, és ugyanúgy a végére került, nem ábécé szerint.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Bocsi az imént nem magamnak akartam válaszolni, hanem Neked.
Egyébként az a két Bookmark-os sor valószínű mindenkinek alapértelmezetten van - amiket Te írsz. -
19870820
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ez a rész descending-en van.

Hozzáteszem soha semmit nem szoktam állítani Mozillába,de ezekszerint mégis elállítja magát?
Szerk.: Akárhol is állítom a könyvjelzőknél sehol se marad név szerint,ahogy rakok be új könyvjelzőt ismét rendezetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De jó marketingesként óvatos a megfogalmazás, mert maximum ennyit ígérnek csak. Az add-on funkcionalitásban és kényelemben hülyére veri ezt a programot.

Gondoltam nyomatok egy kis FF tesztet is, de így lemondtam róla.

KAMI911