Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Összedobtam egy user JS-t, amivel hozzászólás szerkesztésénél lehet gyorsbillentyűket használni. A gyorsbillentyűk csak a beviteli mezőben aktívak. Firefox 3.6 alatt teszteltem, telepítéséhez szükség van a Greasemonkey addonra.
Kiosztás:
Ctrl-B: félkövér
Ctrl-I: dőlt
Ctrl-U: aláhúzott
Ctrl-O: off topic
Ctrl-D: programkód
Ctrl-M: monospace
Ctrl-W: konvertálatlan
Ctrl-K: link
Ctrl-G: kép
Ctrl-P: bekezdés
Ctrl-L: balra zárt
Ctrl-R: jobbra zárt
Ctrl-E: középre zárt
Ctrl-J: sorkizárttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Javítottam közben, átírtam az URL-eket is. Új billentyűkombinációk:
Ctrl-Alt-N: témába vágó hozzászólás
Ctrl-Alt-O: off topic hozzászólás
Ctrl-Enter: hozzászólás küldéseÁtírtam a forrását is, ha nem tetszenek az összerendelések, akkor kényelmesebben lehet saját szájíz szerint módosítani. Lehetőség van egyedi szöveg bevitelére is, így smiley-kat is tudsz hotkey-hez rendelni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Nem próbálkoztam vele, úgy voltam, gyorsabb duplázni a sorokat, mint letesztelni Opera és FF alatt is.
Azóta van még egy új feature: ha valaki átalakítja magának a scriptet, akkor lehetőség van callback függvény megadására is.
-
dqdb
nagyúr
Most telepítettem fel Firefox alá az aktuális verziót a userscripts.org-ról, és nekem jó. A leírásod alapján kettővel elcsúszott az indexelés, ami arra utal, hogy az input mezőkből valamiért kettővel kevesebb van. A pastebin-re fel tudnád tolni az oldal forrását, ahogyan nálad látszik?
-
dqdb
nagyúr
Ezért is csodálkoztam, mert fogom, és az első X darab INPUT mezőt válogatom ki egy tömbbe (sorrendben: 2 radio button, OK gomb, formázó gombok). A címzés asszociatív, így garantáltan nem indexelek félre semmit sem, úgyhogy az imént nálad a Firefox valamiért lespórolt két elemet az elejéről.
Ha véletlenül ismét jelentkezik, akkor szóljál, mert kíváncsi lennék rá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz sequator #10866 üzenetére
A https kapcsolat a szervernek sokkal nagyobb terhelés, mint a normál http kapcsolat a folyamatos titkosítás miatt. Elképzelhető simán, hogy a szerver akkor le volt terhelve, míg most éppen nem. Egyszerre nézd majd meg a letöltési sebességet különböző böngészőkben.
Az is elképzelhető, hogy Firefox és IE alatt más titkosítású SSL kapcsolat jön létre, és az FF alatt élő változat jobban terheli a szervert.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Készítettem egy user JS-t, amely a PH összes portálján az oldal tetején megjelenít egy vékony sávot privát üzenet érkezéséről.
A sáv az oldal betöltődésekor jelenik csak meg, azaz magára hagyott ablaknál nem kérdezi le időnként a privát üzeneteket. A működéséhez természetesen az adott site-ra be kell jelentkezni. Firefox 3.6 alatt teszteltem, telepíteni kell hozzá az aktuális Greasemonkey addont.
Letöltés: [link]
-
dqdb
nagyúr
válasz canniball #11048 üzenetére
Engem már figyelmeztet a scriptem Megnézem a Mobilarénán, hogyan alakítja át a széthúzó script az oldalt, aztán valami hasonlót művelek majd az aktuális designnal. 1280-as szélességre igazítást megoldom, aztán ha lesz hozzá kedvem, akkor a laptopon az 1440-et is. Több nem fog menni, mert nincsen nagyobb felbontású monitorom.
-
dqdb
nagyúr
válasz canniball #11051 üzenetére
Mivel csak CSS-re volt hozzá szükség, ezért nem user JS lett a végeredmény, hanem user CSS. Firefox alatt ehhez a Stylish add-onra van szükség. Opera alatt pedig simán user CSS-ként lehet telepíteni.
Két apróság, ami nekem nem tetszik:
1. a fejléc fix szélességű, így a PROHARDVER felirat később újrakezdődik. Ha valakinek nem tetszik, akkor gyártson megfelelően széles fejlécet, és én módosítom a kódot, hogy azt használja
2. az aktuális és korábbi tesztek területével nem tudtam semmi értelmeset csinálni, így maradt az eredeti szélességük középre igazítvaHa valakinek másik szélesség kellene, akkor a következő .js fájllal tud magának generálni user CSS-t (Windows Script Host alá készült, ha más alatt futtatnád, akkor a WScript.Echo hívást cseréld le:
var width = 1440;
var ldiv = function (a, b)
{
return Math.floor(a / b + 0.5);
}
WScript.Echo(
"#page { width: " + (width - 42) + "px !important; }\n" +
"#main { width: " + (width - 44) + "px !important; }\n" +
"#center { width: " + (width - 422) + "px !important; }\n" +
".anyagok li { width: " + ldiv(width - 440, 2) + "px !important; }\n" +
".ajanlo { width: " + ldiv(width - 440, 2) + "px !important; }\n" +
".hazaip { width: " + ldiv(width - 444, 2) + "px !important; }\n" +
".cimrovat div { width: " + ldiv(width - 442, 3) + "px !important; }\n" +
".cimrovat div h4 { background-position: " + (ldiv(width - 442, 3) - 17) + "px 0 !important; }\n" +
".cimcikk { width: 602px !important; margin: 0 auto !important; }\n" +
".defcnt { width: " + (width - 442) + "px !important; }\n" +
".msgblk { width: " + (width - 422) + "px !important; }\n" +
".msgblk .text { width: " + (width - 555) + "px !important; }\n" +
".msgblk .text p, .msgblk .text pre { width: " + (width - 557) + "px !important; }\n" +
"");tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz canniball #11053 üzenetére
Valószínűleg nem kell, csak sokkal kényelmesebb telepíteni, és nem kell a böngészőt minden módosítás után újraindítani. Nagyon nem mentem bele a user CSS működésének lelkivilágába Firefox alatt, így nekem kézenfekvő volt Opera alatt fejleszteni, és a végén Stylish-sal tesztelni Firefoxszal.
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11055 üzenetére
Az ldiv-es részt kihajíthatod nyugodtan, arra csak azért volt szükség, mert JavaScriptben az osztás mindig lebegőpontos eredményt ad, C-ben ellenben két int osztása is egész marad. Bár mókásan nézett ki a CSS 276.33333333333px értékkel
canniball: pirossal jelöltem a számomra problémás részeket:
A hozzászólás írásánál a következő szabály hiányzott:
body.embed #page { width: 602px !important; }
A userstyles.org-on javítottam, letölthető onnan a teljes változat.
-
dqdb
nagyúr
Tudom, csak bejelöltem azokat a részeket, amik nem tetszenek nekem A háttérképet illetően szerintem összedobok egy C# programot, ami gyárt szélesebb képet, de az aktuális teszt környékére nincsen jó ötletem. User JS-tel megtámogatva lehetne javítani némi áttördelés útján, de sohasem illeszkedne annyira jól a designhoz. A középre igazítás pedig a felbontás növelésével egyre bénábban néz ki.
-
dqdb
nagyúr
válasz anri-ur #11062 üzenetére
Röviden:
1. írd be a címsorba az about:config címet
2. keress rá a listában a browser.bookmarks.livemark_refresh_seconds elemre
3. ha nem létezik, akkor bárhol az üres területen jobb klikk > Új > Egész
4. add meg a frissítési gyakoriságot másodpercben (3600 másodperc == 1 óra az alapértelmezett)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz -XadAnuX+ #11061 üzenetére
Hogy tudom beállítani, hogy ha új fülre kattintok, ne üres oldal jelenjen meg hanem pl a Google.hu ?
1. telepítsd fel a Tab Mix Plus bővítményt. Utána Eszközök > Tab Mix Plus beállítások > Események > Betöltés új lapra > Kezdőlap vagy Hely, amit alatta kell megadni
2. telepíted a Speed Dial bővítményt. Ekkor hasonló gyorshívót kapsz, mint Operában, csak gyengébb grafikával.Másik kérdésem az lenne, hogy ha beállítom a nagyítás funkciót akkor szeretném, ha minden oldalnál működne, erre most állandóan be kell állítanom, ha olyan oldalra megyek, ahol még nem tettem meg.
Telepítsd a Default FullZoom Level bővítményt. Ezután Eszközök > Kiegészítők > Kiterjesztések alatt jelöld ki ezt az add-ont, majd Beállítások > Default FullZoom Level értéket állítsd be a kívánt alapértékre.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Javítottam a privát üzenet érkezéséről értesítő script működésén. Változások:
1. a fórum főoldala helyett egy lezárt fórum egyetlen hozzászólását kérdezem le, hogy minél gyorsabb legyen a frissítés
2. 10 percenként megnézi a háttérben, hogy van-e új üzenet, vagyis mostantól nem kell emiatt az oldalt frissíteni
3. egy megnyitott fülre visszaváltáskor is lekérdezi, van-e új üzenet. A lekérdezés a háttérben történik, és túl gyors kapcsolgatás esetén nem aktiválódik.Az utolsó két funkcióról a userscripts.org-on van kicsit bővebb leírás.
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11080 üzenetére
Frissítettem az 1280 pixel széles user CSS-t, bekerült egy átméretezett háttérkép is. A változás a következő sorból áll:
#head { background-image: url("http://prohardver.hu/dl/upc/2010-03/27/25290_nvqjf9xmyan9cxna_ph1280_2.png") !important; }
Letöltés: itt
Feltöltöttem a pastebin.com-ra egy C# program forrását, amivel tetszőleges szélességű CSS-t lehet gyártani, és a kód elkészíti az átméretezett fejlécet is hozzá. Ezt a képet fel kell tölteni valahová, és a #head sorban az URL-t pontosítani.
[ Módosította: #65675776 ]
-
dqdb
nagyúr
válasz canniball #11082 üzenetére
Utóbbiból nem maradt ki a hsz.-írós sor? Vagy csak nálam van megint elcsúszva (az előbb mintha jó lett volna)?
De, kimaradt Frissítettem a user CSS-t. A C# forráskód javításához moderátor kell, mert változott a pastebin.com-on az URL.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #11095 üzenetére
Vista és Windows 7 alatt bekapcsolt IE protected mode mellett igaza van. Ilyenkor az Internet Explorer az oldalakat és a plugineket egy csökkentett jogosultságú homokozóban futtatja. XP-n ellenben ez hiányzik, így ott valószínűleg a nagyobb böngészők közül az Opera a legbiztonságosabb a "legkisebb nagy" státusza miatt.
-
dqdb
nagyúr
válasz #27441408 #11100 üzenetére
Az az abszolút biztonságos böngésző, amit fel sem telepítesz a gépedre. Az egy relatíve biztonságos böngésző, amit feltelepítesz, de sohasem indítasz el. Ilyen komplexitású kódok mellett nincsen teljesen biztonságosan használható böngésző, ami sebezhetetlen és mellette minden user errort kiküszöböl.
Megnyugtatlak, a Google Chrome-ban nem tudsz úgy beírni címet, hogy közben ne "telefonáljon haza". A címsorba beírt karaktereket elküldi a kereső felé, hogy az ez alapján adjon neked listaként megjelenő javaslatokat. Amúgy ez a böngésző sem sebezhetetlen, sőt a 3.x-hez van régóta nem javított bug.
Abszolút paranoia módban szerintem a következőképpen lehet böngészni:
1. dedikált virtuális gép böngészésre, amely kilépéskor nem menti el a változásokat
2. minden site meglátogatása után újraindítod a virtuális gépetWonderCSabo: a 2 processzbe szervezés jóvoltából akár olyasmi is kiderülhet, hogy nem a böngészők eszik meg a sok memóriát, hanem a Flash nevű bughalmaz
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11217 üzenetére
Volt már korábban olyan, hogy Firefoxnál ilyen nagy horderejű fejlesztés került be úgy, hogy a major.minor.patch formátumú verziószámban mindössze a legutolsó patch érték változott? Ezek elvileg hibajavítások szoktak lenni, nem fejlesztések.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11220 üzenetére
Tényleg, emlékszem erre a cikkre. Akkor megállapítottam, hogy mostantól a verziószámban a minor rész jobban fog pörögni, de ezek szerint nem így lesz. Ez a megoldás add-onokat érintő módosítás esetén még okozhat problémákat (ott általában major.minor szinten adják meg a függőséget).
Abban egyetértünk, hogy a verziószám meghatározásától nem függ a fejlesztési gyorsaság A több apró lépés a több tesztelési ciklus miatt akár tovább is tarthat, mint kevesebb nagy lépés.
-
dqdb
nagyúr
válasz #27441408 #11229 üzenetére
Az IE9 a Direct2D API-ra épít majd, ami Windows 7 alatt jelent meg, és Vistára is elérhetővé vált, de XP-re nem. A Firefox nem ezt használja továbbra sem, hanem az elavultabb GDI/GDI+ felületet, ami XP-n is létezik. Ha a hardveres gyorsítás miatt átállnak OpenGL alapokra, akkor sem lesz probléma, mert az is létezik XP-re. A magas piaci részesedés miatt az XP támogatás eléggé sokáig fog még élni.
A Windows 95/98/ME támogatás megszüntetése más okokból történt. Az NT vonal a kezdetektől támogatta a Unicode rendszerhívásokat, míg a 95 vonalban később oldották ezt meg egy kompatibilitási rétegnek nevezett gányolással. Ennek használata nélkül külön binárist kellett volna készíteni ezekre az operációs rendszerekre, valamint az összes helyen a forráskódban, ahol valamilyen sztringművelet szerepel, úgy kellett volna megírni, hogy mindkét platformon jól menjen. A kompatibilitási réteg használatával pedig más problémák merültek volna fel A Mozilla ezért úgy döntött - én már előbb megléptem volna -, hogy egy fokozatosan csökkenő jelentőségű és előbb-utóbb eltűnő platformot már nem támogat tovább.
-
dqdb
nagyúr
Inkább child process az
silver star: Maga Firefox firefox.exe néven fut, míg a plugineket egy külső folyamatban futtatja mozilla-runtime.exe néven. Íme WonderCSabo képe a működés közbeni állapotról:
Rövid leírás a módosításról: [link]
Lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11235 üzenetére
Hmm, akkor XP-n az sem fog futni, vagy lesz GDI fall-back opció benne.
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11237 üzenetére
Ebben az esetben viszont az a költői kérdés, hogy az IE9-ben miért nem lesz
-
dqdb
nagyúr
Igen, mert a vágólapon található linkre a Alt-Shift-V lenyomásával megy. Az about:config alatt az extensions.pasteandgo2.GoAccelKeys és extensions.pasteandgo2.GoHotkey értékeket módosítsd a neked tetszőre. Én átállítottam Ctrl-Shift-V-re a hotkeyt (Ctrl = ctrl, Shift = shift, Alt = accel).
extensions.pasteandgo2.GoAccelKeys > ctrl,shift
-
dqdb
nagyúr
válasz egykori #11252 üzenetére
Ugyanez a sokszorozódás meglesz a vezérlőpultban is. Problémát abban az esetben okozhat, ha valamelyik alkalmazás/applet nem a legfrissebb JRE-t használva indul el, hanem valamilyen biztonsági réssel rendelkező korábbi változattal.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz csimave #11320 üzenetére
64 bites Windows 7-et használsz? Ha igen, akkor 64 bites programmal kell megnyitnod a fájlt, különben a 32 bites programok számára emulált változatot tudod csak felülírni.
64 bites Vista/Windows 7 esetén Indítsd el a Notepadet adminisztrátorként, onnan nyisd meg a fájlt, és működni fog (én is használom, mert egyszerűbb az MSN reklámszervereit kinyírni így, mint a tűzfallal játszadozni).
-
dqdb
nagyúr
válasz AkoSCH #11418 üzenetére
Ötletelek én is kicsit:
1. próbáld meg, hogy ideiglenesen átnevezed az FF könyvtárát, hátha a tűzfalad tiltotta le valamiért (más lesz a bináris neve, így a tűzfal új alkalmazásnak érzékelheti).
2. ha ekkor sem megy, akkor tegyél kísérletet portable FF-fel hátha az megoldja.
3. mivel az FF és a TB ugyanarra a kódbázisra épül, elképzelhető, hogy egy közös komponens halt meg a gépeden. Távolítsd el mindkettőt (a profiljaidat természetesen hagyd meg), majd telepítsd fel őket újraSteelmanus: a nyelvi csomagok az opcionális frissítések között vannak, valamint a driverek frissítése is ide szokott kerülni. Érdemes beállítani úgy, hogy letöltse a frissítéseket, de ne telepítse őket, hanem szóljon neked (vagy le se töltse, csak szóljon). Ilyenkor odaballagsz a vezérlőpultba, és alaposabban utánajársz a dolgoknak.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #11423 üzenetére
Én is erre tippeltem, csak adtam esélyt egy system32-be kerülő kósza shared DLL-nek. Az imént végignéztem a mappát, a Firefox nagyon helyesen nem szemetel oda, sem a common files mappába, úgyhogy a 3. pont tényleg tárgytalan.
Közben megnéztem a firefox.exe függőségeit is, a hálózati kommunikációra is használt nspr4.dll (a Netscape Portable Runtime rövidítése) ott van az exe-vel egy könyvtárban.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pubszon #11435 üzenetére
De, keresel magadnak egy amerikai proxyt. Te csatlakozol a proxyhoz, az pedig a külvilágnak amerikai IP címet ad neked, így menni fog az oldal. Címet ne kérdezzél, mert nem tudok (nem használok ilyet), és valószínűleg a warez témakörbe tartozik.
-
dqdb
nagyúr
válasz Steelmanus #11449 üzenetére
A QuickTime Alternative és RealPlayer Alternative olyan célokat szolgál, hogy a teljes bloatware csomagok helyett ezek csak a szükséges minimumot tartalmazzák (csak a codec, semmi felesleges körítés). Ha nem szeretnél lejátszani .mov, .ra és .rm fájlokat, akkor ne rakd fel.
Az MPCHC mindenféle telepített codec nélkül képes lejátszani DivX, Xvid, MPEG1/2, H.264, ... videókat.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 19870820 #11468 üzenetére
Nézd meg az about:config alatt az app.update.channel elem értékét. Ha ez release, akkor csak a végleges változatot telepíti frissítésként, ha beta, akkor már a bétát is felrakja, a nightly pedig a hardcore változat.
A bétát még jelezni szokták a szoftverekben, de az RC-t általában már nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz egykori #11474 üzenetére
Míg az oldalon magyarul kiadás előtti változat néven szerepel, addig angolul pre-release. Azonban pre-release != release candidate, sokkal nagyobb területet fed le. A pre-release kategóriába belefér az alpha, beta és RC is.
Mondjuk a név mindegy, jöjjön ki minél előbb. Átírtam az update csatorna értékét beta-ra, de automatikus frissítésként nem akart lejönni a 3.6.4b1, maradt a kézi update.
-
dqdb
nagyúr
válasz kangool #11564 üzenetére
Indítsd el a böngésződ safe mode-ban, és nézd meg, hogy úgy jelentkezik-e a probléma. Ha nem, akkor indítsd újra a Firefoxot normál módban, és egyenként tiltsad le a kiegészítőket addig, amíg kiderül, hogy melyik a bűnös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest