Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Aktív témák
-
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
ehe
Ezt valahogy sejtettem, hogy egy drágább ruhában jobb az anyag.
Ezek a low-end ruhák kemény bőrből készülnek.A mugen race ruhákat hova kell tenni minőségileg? 99k-ért van superzone-ban, igaz akciósnak állítják, de már tavaly óta folyamatosan

Akarok venni egy új ruhát, szintén 2 részes bőr, kis púposat ha lehet, de 100k-nál többet nem szeretnék költeni.
(ezt amúgy már minden télen megfogadtam
) -
yodamastah
őstag
Motoroztam mar benne 3 nap alatt 3e km-t. Nem tunt fel semmi. Ha nyom akkor modositani kell azon a reszen a ruhan. MOndjuk az teny hogy a Spidi brutal jo kenyelmes gyarilag. TEljesen perforalt az eleje, es nagyon vekonypuha borbol van ahol csak lehet. 3x konnyebb benne mozogni mint egy olcso ruhaban.
-
Integra
titán
válasz
geree@bl
üzenetére
az L2 több energiát képes elnyelni mint az L1
van nekik még alsóruhájuk, ezt is bátran ajánlom, ha teheted, szerezz be, egy áldás. nem feltétlen kell forcefield, van biztos olcsóbb is, a lényeg a funkció, az izzadtság elvezetés és elpárologtatás. helly hansen, de egyik kollégámnak az aldi-ban vett a barátnője anno ilyesmi alsóöltözöt lényegesen jobb áron. igaz az német aldi volt
-
Nincs véletlen 3D-s tévétek, vagy monitorotok?
Ha van, megnéznétek, hogy milyen 3D-s videókat csinál a GoPro HD 3D? Youtube-on van több is.
Gondolkozom rajta, hogy veszek egy ilyen házat
Mert ha tényleg kijön vele a 3D rendesen, akkor milyen tök állat lehet már a mocis videó 3D-ben!? 
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
szabad a fene méretre ilyen ruhát csilliárdért, áldom a napot, hogy passzentos konfekció méret vagyok és nem hiztam el..
de most már újra edzek is végre 
-
Integra
titán
válasz
geree@bl
üzenetére
igen, nekem ilyenem van, de az L2-es besorolású. erre figyelj, mert lehetnek régebbi L1-es darabok is még piacon. ennek a hát és a mellkasi részét hordom a bőr ruha alatt. ha nem veszem fel, akkor meg automatikusan a komplett kar része is rajtam. snowboardhoz is használom, ott is véd..

ha cordura kabát alá kellene, akkor ott a cordura kabátból tuti kidobálnám az összes cuccát és ezt venném alá kompletten. ezek a kabátba rakott izék sokat nem érnek.
a -jelenleg- legjobb gerincvédő a sub4-es, csak mellvédő. ha ebből lenne olyan verzió, ami a mellkast is védi, valszeg cserélnék is rá. mert még kényelmesebb, passzentosabb és még nagyobb ütést tud elnyelni/elvezetni.
amin nagyon gondolkodom, az a protektoros rövidnadrág. sajnos ezen a részen egyetlen bőrruha sem véd meg. voltam már oldalt csipőcsonton két tenyérni felületen hót fekete az ütéstől..
fájt is basszus, ez megvédett volna -
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
A térded belső felénél nem nyom hosszútávon? Már csak abból indulok ki, hogy ha kitömöd elölről, attól még a belső felén tud gyűrődni. Nekem azon a részen könnyítés van, cordura. Engem piszkosul tud zavarni amikor 1-2 óra pályázás után az összegyűrődött anyag minden kanyarban dörzsöli a térdem belső felét. Igaz nekem legolcsóbb louis két részes van.
-
geree@bl
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Az nem zavar ha meleg, csak védjen meg. Otthon vár a család, úgyhogy a hazaérés a legfontosabb

Akkor ha jól értem ez lenne a legjobb megoldás bőrkabát alá?
Forcefield protektor mellény váll- és könyökvédővel -
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
na, ez jó ötlet, megpróbálom majd

gondolom a protektor és a bőr közé nyomtad -
yodamastah
őstag
En eddig minden ruhamnal kitomtem pluszban a konyok, vall es a terd resznel polifoammal dupla vastagra a szivacs csillapitast. Emiatt meg jobban csilllapit, es elforogni nem nagyon tud a protektor, meg a ruha is feszes lesz a megfelelo helyeken mint allat.. Hulyen nez ki hogy az ember konyoke 2x vastagabb, de pl a Spidi 1reszesemben 4 eses van, volt kozte highside is, es soha nem mozdult el 1 protektor se. Az mondjuk igaz hogy a ruhaban a tarkomat alig birom megfogni annyira szuk a megfelelo helyeken. De az a mozgas ami a motorozashoz kell az nagyon konnyen megy benne.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
amúgy meg még mindig mérges vagyok magamra azért az esésért...

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem tudom, ami napig nem tudom 100%-ra, hogy hogy csúszhattam ki belőle, de tény, hogy kiscsúsztam.
mindig elemezgetem újra, próbálom a részeket összerakni, emlékeim szerint az egész ruha kifelé irányban forgott el az alkaromon, ahogy csúsztam hason lábakkal hátrafelé a susnyásba. majd megmutatom legközelebb a sérüléset a ruhán, én arra gyanakszom, hogy egyszerűen úgy betapadt az aszfalton, hogy a bőr megállt én meg kifordultam benne és úgy nyúztam le a könyököm a bőrön keresztül. ekkora volt az erő-ellenerő. gyanitom még, hogy a protektor igy is komolyan felfogott az ütésből (különben lehet, hogy most törött lenne) és ha nem fordult volna ki az egész alkarom belőle, akkor megúszta volna a könyököm is. most már okés, rendben van a karom (asszem), de ez igy nem tökéletes megoldás akkor sem. a ruha pedig nem is lehetne rám passzentosabb, konfekció méretű fenegyerek vagyok
. -
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
már 2-nél tartok

eddig csillagos ötösre vizsgázott, tényleg profin működik az energia elvezetése, lausitzon bazi nagyot estem, de ott inkább a gerincprotektor meg a vesevédő része védett hatalmasat, a mellkasi része kevesebbet, mert nem volt akkora nyúzás a ruhán, de kecsón meg ugye arccal aszfaltnak feküdtem meg és úgy csúsztam le hátrafelé a pályáról, úgyhogy ott a mellkasi rész fogott mindent fel. meg sem éreztem. de komolyan. egyik esésemnél sem lett semmi bajom ezeken a részeken. kecsón a könyököm kapott szépet, mert sajnos a gyári könyök védőből egyszerűen tompitásnál kifordult a könyököm, oszt kapott egy pici aszfaltot a bőrön keresztül. ennek már 2 hónapja, de még most is piros ott a bőröm alatt a könyököm..
szóval forcefield lehet, hogy k.drága, de hogy én a büdös életben nem vagyok hajlandó nélküle menni, az is biztos, hamarabb rohad rám 50 fokban, minthogy levenném.
és ahogy persu is mondja, ami nem fix a testen, az szopó, lásd a könyökprotektorom, ami nem a könyökömhöz volt rögzitve, hanem a ruhába. sajnos ez van. még nem jöttem rá, hogy ezt hogy lehetne ideálisan megoldani... 1 hónapig zsibbadt utána 2 ujjam a bal kezemben, mert úgy ütöttem meg a könyököm. ha nem csúszik ki a protektorból, akkor valszeg nem lett volna ilyen. meg is ijedtem egy picit egy hónap után, hogy még mindig érzem.. és a bőr a könyöknél amúgy is gyenge, most már ez marad ilyen, ez van. ezért nem hiszek alapvetően a mellkas elé ruhára rögzitendőben sem, csak ebben a fix testre rögzithetőben. tudom, hogy kényelmetlenebb, meg meleg, de ha esel, ez biztos megtesz mindent amiért ezt veszed. szóval ha rám hallgatsz, dobáld ki a kabátodból az összes ilyen lötyögős védőt és vegyél fixen a testedre rögzithetőt, és ne a kabátra. ha már szeretnéd jól csinálni, akkor tényleg csináld is jól és ne elégedj meg a fél megoldással.
Tomi, az a gyári spidi könyök védője volt magában a bőr ruhában, abban csak a hátpáncél és a mellkasi részt hordom a forcefieldből, a kar része teljesen le van szerelve. viszont pont a kecsós esés miatt agyalok rajta, hogy hogy oldjam meg hogy a kar részek is valóban a karomon legyenek rögzitve.. még nem jöttem rá. lehet, hogy kiveszem a gyári könyök és alkar protektorokat és megveszem a felhúzható forcefield konyökvédőt. macerásabb, de biztonságosabb. csak az a kérdés, hogy beférek e a bőr alá benne.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor megnyugodtam
Nekem is az van...mindenesetre a beépített gerincprotit le fogom cserélni egy Forcefieldre, olyanra, ami beilleszthető a kabátban található helyére. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem kellett volna annyit fogyni

-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor vajon mi a jó megoldás?
-
geree@bl
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Rush-M-ről én ennyit találtam:
http://totalbike.hu/tesztek/ruharushm/Ez alapján (mint a Caberg) kezdő felszerelésnek megfelelhet. Gerinc protektor úgyis lenne hozzá. Csak reméltem, hogy valaki használ ilyet, vagy tud ajánlani esetleg vmi értelmesebbet.

-
Djuree
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
persze, én is fogok majd felvenni valszeg, de csak annyit amennyit nagyon muszáj (mert az emberek többsége felveszi amennyit lehet: pl. 10 milliót lehet, de fasza, felveszi ha már lehet és elveri, utána pár év múlva semmi nincs belőle, viszont valahogy vissza kéne fizetni, nálunk az az igazság nincs"hitelkultúra", és tisztelet a kivételnek, de több ismerős is ilyen cipőben jár, és simán lehülyézem őket, és igazat is adnak, mert igazam van).
-
doc
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
kategorikusan kijelenti hogy a 'hitel rossz' baromsag. a hitel egy nagyon jo talalmany, en pl. ha anno nem veszek fel hitelt, akkor most is fizethetnem minden honapban a soktizezret a 'semmibe' az alberletert, igy most van egy sajat hazam. igaz hogy a torleszto sokkal tobb mint az elejen, de ez van. az meg hogy miert CHF... volt kb. harom valasztasom: HUF, EUR, CHF. a forint kiesett a brutalis kamata miatt, az EUR es CHF kozul igazabol nem tudtam eszervek alapjan valasztani, igy a valamivel olcsobb CHF lett, ami stabilabbnak nezett ki akkor. ez van

ON tema (bocs hogy beleONolok a jo kiss OFFba
)az mitol van, hogy enyhe gyorsitasnal utemesen gyorsulo, kopogo hangot hallok a blokk/hatso kerek kornyekerol, mintha jobb oldalrol jonne? eddig ketszer volt ilyen, mindketszer megazas utan, es a jobb labtarton is erzem enyhen az utemes koppanasokat
-
Integra
titán
ha tovább tartózkodsz 180 napnál az adott országban úgy, ohgy bejelentett lakcimed van, bejelentett állással (ok-okozat, szóval összefügg minden mindennel), akkor köteles vagy átjelenteni a gépjárművet az adott országba. nekem se kellett volna az autóm átjelenteni, megtettem, mert nem akartam véletlen sem a bokám megütni egy ilyen piszlicsáré dolgon. a motor viszont már más kérdés, az éves 1000 euros biztositásával...

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Elvileg akkor, amikor elhagyod az orszagot. Szoval mintha lenne olyan lehetoseg, hogy felevente kimesz meg visszajossz, de elobb-utobb szerintem az fejedre koppintanak.
Raadasul eladni is nehez egy europai motort, mert ugyebar a helyi regisztraciohoz minimalisan a lampatestet cserelni kell, meg egyebkent is bizalmatlanabbak a nem UK registered motorokkal. Szoval ha valaki kijon, akkor javaslom, hogy meg otthon adja el a motorjat.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mikor-merre?
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jaja...sajnos, ha valaki nem örököl, és nem akar anyu-apu mellett lakni, annak bizony nem marad más, mint az albi vagy a hitel.
Djuree: lehet hitelt felvenni, csak ésszel kell...a hitel nem ellenség, csak az emberi hülyeség határtalan és a bankoknak is minden meg van engedve. Na ez a kettő együtt veszélyes.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Eddig bírtam.

-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
jah akk sry, nem láttam

-
Djuree
félisten
na megint egy baleset
:
[link] -
Daywalker
addikt
válasz
geree@bl
üzenetére
A Rush-M-et nem ismerem, de a Caberget igen, mivel nekem is V2 van, csak a drágább fajta.
Szóval Caberg...nem rossz sisak, egész jó a kidolgozás (ok, nem egy Arai vagy hasonló drága cucc), kényelmes, mosható a bélés, jó a beépített napszemüveg is, könnyen takarítható a plexi, kivehető a bélés, szóval ebből a szempontból jó. Szellőzés elfogadható, bár a száj környékére jöhetne több levegő, néha egy kattanásnyit érdemes felnyitni a sisakot, hogy elég levegő jusson be (nagy sebességnél nem kell).
Hátrányai, hogy a plexi párásodik, hiába anti-fog (ilyenkor is segít az, ha résre nyitod), illetve zárhatna picit jobban is, valamint nem dupla D gyűrűs a csat. Autópályán zajos, tehát füldugó ajánlott (városba nem kell).Szóval kezdő sisaknak jó ezért a pénzért (én is annak vettem), de később tuti cserélni kell, mert rájössz a hátrányaira és akkor zavarni fog.
-
geree@bl
senior tag
Sziasztok!
Most kezdem a motorozást, és elkezdtem nézegetni ruhát.
Ami tetszett és olcsóbb is volt az a Rush-M termékei főleg.
Ezeket mennyire ismeritek vagy milyen tapasztalatok vannak vele?Sisak meg ez lenne: Caberg V2 407 (sharp teszten 5 csillagos)
Javaslatokat szívesen fogadok

Előre is köszönök minden segítő választ

-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
lehet hogy egyszerű vagyok, de legalább nem hülye
én sem értek a hitelekhez nagyon, de egyet tudok róluk, azt hogy ROSSZAK
nem is veszek fel, inkább kölcsön kérek rokonoktól, ismerősöktől. persze nagyobb összegnél ez nem működik, akkor meg gyűjtök inkább, hálistennek nem keresek olyan rosszul, félre tudok tenni...egyszer vettem részletre telót még fősulis koromban, már nem volt meg a teló, de a részleteket még fizettem, akkor megfogadtam soha többet ilyet.motoroznék én, de tetű idő van. itt még az idő is szar, mint minden más

Daywalker: na igen, de amire nincs pénzem azt nem veszem meg. ennyi. ezt kéne belátnia sok embernek
az a baj az ország is ilyen, veszi fel a sok unijós kölcsönt, és meg lehet nézni hol tartunk. ehelyett abból kéne gazdálkodni amink van, mert lenne miből, csak normálisan kéne csinálni... -
Integra
titán
válasz
TayRol
üzenetére
ha időben hazaérek, mehetünk este
feltéve, hogy faterom hagyta a tehén papirjait itthon, mert az enyémet még mindig nem csináltam meg.. bár lehet, hogy a holnap lenne jobb, mert ma szintén lakásoznom kéne, meló után azonnal annak szeretnék neki esni. most már tényleg csak rajtam múlik, mikorra takaritok ki, hogy elkezdhessek átcuccolni, mert kész van végre az összes piszokkal járó meló.. 
-
Integra
titán
na, ha egy nap majd leveszed a politikai szemellenzőt és végre valahára levetkőzöd ezt a jó komcsi rossz komcsi agymenésed, akkor látni fogod, hogy bizony nem az általad favorizált szemét komcsik alapozták meg a chf-ben való eladósodást, hanem bizony viktor. amig erre nem vagy képes, addig esélyed sincsen legalább nagyban átlátni az egészet. addig megy ez a maszopozás meg dübörgő pannon puma meg a több felesleges, valós tartalmat nem hordozó butaság. nem összeesküvés elméleteket kell szőni, meg nyomatni ezt az elkopott politikai lemezt is, amit folyamatosan felraksz, hanem az egészet egyben látni. erre próbálj meg törekedni. mindjárt több értelmet fog nyerni az, amit irsz. mert amig erre nem vagy képes, csak a saját, személyes politikai fröcsögésed marad, ami el is homályositja a valós összefüggéseket. bár úgy tűnik, hogy te igy, ebben érzed magad biztonságban.
a bank valóban egy szemét mocsok, főleg az egyoldalúan módositható szerződéseivel, hogy visszaél a hatalmával, de amit te próbálsz szövögetni, az teljesen elrugaszkodott a valóságtól. itt mindenki bukik alapvetően. csak azok nem akiknek kellő tőkéjük van és nincsen hitelszerződésük, netán a tökéjükkel jól játszottak és jól fogadtak a frankra és az euróra, illetve a rövid lejáratú papirokba, amit emvy is mond.
ez a realitás, kipukkadt a lufi. megint. és a következő is már az ajtóban áll a pukkanásra az it szektorban. gyakorlatilag a jelenlegi rendszer öntisztulása megy éppen, amit már rég illene tudni mindenkinek, hogy ciklikus. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bazz, ez így "korán" reggel ütött
Djuree: ha arra vársz, hogy ez lecsengjen, akkor bizony soha nem fogsz előre lépni, hacsak nem szakad rád a bank és meg tudsz venni mindent kp-ra. 10-20-30 évet nem látsz előre, tehát ha le is cseng, nincs rá biztosíték, hogy a futamidő alatt nem üt be a szar újból.
De persunak van igaza, szarjunk mindenre, menjünk motorozni

-
Tenyleg nem megyek bele ennel jobban, de ha barki (pl. bank) latta volna, hogy ilyen CHF-erosodes lesz, akkor hagyta volna az egesz hitelezest a fenebe, es vett volna egy rakas chfeur forwardot, es hulyere kereste volna magat. De nincs errol szo, itt tenyleg majdnem mindenki bukik, es aki nem, az veletlenul nem. Eleg sok ralatasom van a dologra, probald elhinni ezt nekem.

-
Frankos témához:
SZeretett Demagóg Szarháziak mit is mondtak? Óóó, hát itt dübörög a gazdaság, meg nagy a jólét, meg Pannon Puma, meg nagykirályok vagyunk. Az emberek elhitték. Hiába mondták nekik, hogy rizikós felvenni valutára épülő hitelt (ne hívjuk svájci frank hitelnek, mert forintot kapsz, nem frankot), nem tudták a népek mi az, hogy rizikó. Ne felejtsük el, hogy akkor még csak két évtizede léptünk a Lenini útról a Washingtoni (?) útra.
Szóval az, hogy most ez a helyzet, szerintem szándékosan így alakított helyzet. Amiben a politikának igenigen nagy szerepe van. Mert ha a Magyar Szopik Pártja kicsit felerősíti a mnb elnökének hangját, akkor lehet, hogy most nem vagyunk itt.A bankok is érdekesek ám. Ismerős felvett hitelt. 4 milliót. CHF-ra. Visszafizetett már 1.8at, most 5.6on áll. Szerintem ez skandalum.
Mondom még egyszer, szerintem ez szándékos, egyesek által előre látott, és tudatosan így alakított történet.
A miérteket hagyjuk, akibe szorult némi egészséges (ha nem is paranoia) kételkedés, valamint van egy kis történelmi ismerete, annak azért átjönnek dolgok.
Abban pedig nem fogok vitázni, hogy Hazánk ellen háború zajlik, csak fegyverek nélkül. -
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
nem szabad azt mondani, hogy a sok buta. biztos sokan voltak ilyenek is, de nagyon sokan akiknek esélyük csak ez volt, tudták ők, mit írnak alá. de másképp egyszerűen nem tudtak volna tovább lépni, albérletet fizethetnének a mai napig. mikor egy albérlet rezsivel simán 60-80e ft, akkor meg érthető, hogy inkább a saját lakásod rezsijét fizetnéd a törlesztővel..
az, hogy a piac be fog bukni mert fel van fújva, tudni lehetett, azt, hogy itt nem lesz jó vége. de a frankkal.. háááát, megmondom őszintén, ilyen árral csak a legkevesebben számoltak szerintem. ne butázzunk le mindenkit, nem tudhatjuk milyen helyzetben voltak. itt nem azokkal van a nagy baj, akik 30 milliós hiteleket vettek fel (legalábbis őket nem nagyon sajnálom), hanem sokkal inkább azokkal akik, csak 5-6 vagy picit több hitelt, mert ők a legszegényebbek. más kérdés, hogy szerintem a legtöbben, akik 30 millás és hasonló összegeket vettek fel, és most buknak, azok ki tudja milyen családtagjuk ingatlanjára írtak alá jelzálogot.... borzalmas ez az egész. -
válasz
Djuree
üzenetére
Mint altalaban, itt sincsenek egyszeru valaszok, sajnos (az sem igaz, hogy mindenki hulye volt, aki chf hitelt vett fel, termeszetesen az sem igaz, hogy az egesz a bankok hibaja, es sajnos semmifele 'igazsagos' megoldas nem varhato, mert igazsagosan nem lehet megoldani a jelen helyzetet, nem lehet ugy meguszni, hogy csak a felelotlen hitelfelvevok es a rossz kockazatelemzok bunhodjenek).
-
-
Daywalker
addikt
Más: el kéne motorozni a mezőkövesdi reptérre...állítólag elhagyatott. Jó lenne gyorsulni rajta
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ráadásul jól felpörgették a gazdaságot és az ingatlanárakat. Ha most új ingatlant akarsz venni, akkor tárt karokkal várnak, mert senki sem akar venni, vagy épp nem tud (a feketézés miatt, csak hogy ne haljanak éhen). Hamarosan a használt lakásokat és járműveket is húgyért-szarért fogják adni. Ez megy használtmotor és autó piacon. Annyira nem egy az üzlet, hogy pofátlanul bepróbálkoznakfos árakkal, hátha valaki belemegy. Most nem szabad semmit venni, rá kell ülni arra, ami van.
-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
rohadt dolog ez, a bank geci mocsok féreg, egyértelműen terelte az embereket a frank felé, neki az a biznisz, kell? akkor írd alá és kussolj és fizess. szerencsétlen meg aki dolgozik, csak így jutott ilyen feltételek mellett frankhitelhez hogy a lakásához hozzá juthasson, akkora volt a ft kamata, hogy senki sem nyúlt hozzá inkább. na meg a derék narancsos banda kedzveményes lakáshitel ötlete, amivel megindult anno a lavina. az, hogy ki mennyit vett fel, milyen összeget, már megint más kérdés. iszonyú sokan vettek nem 5-6-10 millát, hanem jóval többet, ami már azt feltételezi engedni, hogy ha kevesebbet vettek volna fel, akkor most kisebb lenne a gondjuk. egyet értek abban, hogy rengetegen ész nélkül írtak alá mindent. mindegy hogy lakáshitel, tv, autó vagy más hitel. az meg hogy deviza hitelesnek nevezik.. háááát, deviza adós helyesen. na mindegy.
gáz ami van, a világ svájci frank hitel állományának 10%-át magunkénak mondhatjuk... ez a nem mindegy adat.. -
Daywalker
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Ott a pont. Az a szar az egészben, hogy nem csak az emberek voltak buták, de a manipuláció volt, ami a háttérben folyt, na az a durva. A bankok tudták ezt, csak erre valahogy elfelejtették felhívni a figyelmet. Egyébként meg szerintem az egész spekuláció, szándékosan erősítik a frankot ennyire azok a befektetők, akik már odahordták a pénzüket.
Na ez a szomorú.Egyébként pontosítok, a mi lakásunk euróra van, nem is ingadozott 5 ezernél többet az elmúlt két évben (kopp-kopp). Édesanyámék háza frankos, de azt is fizetem részben (hogy miért, az egy hosszú sztori, de nem azért, mert nem tudják fizetni).
-
zsoltee10
addikt
-
zsoltee10
addikt
258-as Frank mellett elég veszélyes lehet már egy törlesztő, amit felvettek 140-150-es árfolyam mellett....meg közben emeltek kamatot is...
Az az érdekes, hogy Varaderot viszont nem találtam értelmeset használtban, és az árát is elég jól tartja.

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
tényleg bagó.
bedől szinte minden és mindenki aki hiteles.
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
jah úgy érthető. itt nálunk ha nem tudják ellopni akkor szétcseszik. az enyém meg csak szimplán irigység tárgya volt, és basztatták mindig, hozzányúlkáltak, kapcsolgatták, stb. szemét egy népség ez itt, tisztelet annak a pár kivételnek, sajnos nem sok van....de ha lecsapnám a kezét annak akit rajtakapok, akkor engem vennének elő, pedig igazam van, pár ilyen után nem nyúlkálna senki a más tulajdonához azt garantálom, de persze itt nem büntetnek, azt csinál mindenki amit akar

emvy: ha elviszik az utcáról azért nem fog semmilyen biztosító fizetni. esetleg ha jó drága casco-d van, amire szintén 1000 meg 1 kikötés van, ha egy is hibádzik, akkor nem kapsz fillért sem, és hidd el, találnak kifogást
legalábbis nálunk így megy, ott kint lehet jobb a helyzet. -
Daywalker
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
És azt se felejtsük el, hogy a nagy csóróság közepette fognak a szarabbnál-szarabb gépek is előkerülni, valamint a meglévőeket is jobban el fogják hanyagolni, amivel aztán a jövőbeni tulaj szophat szép nagyokat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
amikor még volt ára a motoroknak, feltettem az F2őt.akkoriban jó 6-7 éve ezek 650-700ért mentek.tehát én 740et kértem,mert gyári volt,teljesen felújitva.720ért ment el a végén,de ez lényegtelen.csávó felhiv,h ez egy kotványszar,tehát adjam oda 350ért.seggreültem.
msot sztem meg majdnem csak ilyenek lehetnek...

csóró mindenki
-
válasz
Djuree
üzenetére
Utca = egy rendkivul nyugis zsakutca vege, ahol az autok legfeljebb parkolnak, egyebkent gyerekek fociznak/rollereznek, kozvetlenul az ablakom alatt. Persze speci vastag, vizallo takaroval letakarva.
Mi tortenhetne vele? Legfeljebb ellopjak (hogyan? betolatnak trelerrel, es harman felrakjak?), aztan kifizeti a biztosito.
-
válasz
TayRol
üzenetére
Ott allt, nem akartam vinni sehova, azt akartam, hogy erte jojjon valaki, adja oda a penzt, es vigye el, nullat kelljen vele foglalkoznom. Lehet, h megy egy szazast ki lehetett volna huzni belole, de nem erdekelt ennyire. (Raadasul biztositas nelkul allt egy elvileg nyilvanos teruleten, ami egy ideje mar tilos itt, szoval siettem.)
-
Amúgy érdemes megnézni az angol piacot. Na ott vannak durva dolgok
450ezerért 27ezer mérföldes, fullos VFR
igaz 2000-es, de akkor is... -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Durván beállít minden? Dehogyis Bélám, ez még csak a kezdet... jövőre jön a szürke leves, aztán az igazi feketeleves... na az ütni fog mint Madár.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Belinkelned a hirdetest?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Néhányszor

Ráadásul sérülésmentes 05 közül enyém volt a legolcsóbb. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ja, lent vannak. Még se tudja megfizetni senki, kibeb@szott luxus.
Ha megszakadnék, lehetne 2. motorom (vmi leharcolt enduro/supermoto), de kocsi+motor már nagyon necc, nemhogy lakás/ház.
amúgy hirdeted a seggrakétád?
nem tudtam, hogy ilyen komoly.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ezt valahogy sejtettem, hogy egy drágább ruhában jobb az anyag.
)
van is otthon egy szemüveg
de most már újra edzek is végre 

mindig elemezgetem újra, próbálom a részeket összerakni, emlékeim szerint az egész ruha kifelé irányban forgott el az alkaromon, ahogy csúsztam hason lábakkal hátrafelé a susnyásba. majd megmutatom legközelebb a sérüléset a ruhán, én arra gyanakszom, hogy egyszerűen úgy betapadt az aszfalton, hogy a bőr megállt én meg kifordultam benne és úgy nyúztam le a könyököm a bőrön keresztül. ekkora volt az erő-ellenerő. gyanitom még, hogy a protektor igy is komolyan felfogott az ütésből (különben lehet, hogy most törött lenne) és ha nem fordult volna ki az egész alkarom belőle, akkor megúszta volna a könyököm is. most már okés, rendben van a karom (asszem), de ez igy nem tökéletes megoldás akkor sem. a ruha pedig nem is lehetne rám passzentosabb, konfekció méretű fenegyerek vagyok

én sem értek a hitelekhez nagyon, de egyet tudok róluk, azt hogy ROSSZAK
az a baj az ország is ilyen, veszi fel a sok unijós kölcsönt, és meg lehet nézni hol tartunk. ehelyett abból kéne gazdálkodni amink van, mert lenne miből, csak normálisan kéne csinálni...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)