Hirdetés
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
válasz geree@bl #44695 üzenetére
A bevezető az igazából a jogsi előttre szól. Elvileg ott minden motor kezeléssel kapcsolatos alap dolgot megtanítanak, így a rutin pályán és forgalomban már jobban oda tudsz figyelni, hogy mi is a feladat, nem kell a motor kezeléssel bíbelődnöd.
Megtanítanak hogyan kell ülni, váltani, elindulni, megállni, kanyarodni, szlalomozni.
Mondjuk 45k-ért 2 nap alatt sokat tudnak tanítani és biztos, hogy elsőre sikerül a motoros jogosítvány megszerzése. Itt elég keveset írnak a képzésről, de a motorrevüben korábban leírták már, hogy mit oktatnak ezen a képzésen és biztos, hogy nem csak a jogosítvány megszerzése alatt válik az ilyen a hallgató előnyére.Az 1-es szintet itt már többen elvégezték és szuperlatívuszokban meséltek róla, úgyhogy az is szinte kötelező, vagy legalább is egy hasonló tanfolyam friss jogsisként.
Én nem voltam egyiken sem, így nem tudom ajánlani, hogy csak az egyik, vagy csak a másikra menj el. Ha van rá della, akkor mindkettő kötelezően ajánlott, esetleg még bele is tudsz alkudni, ha kifizeted egyben, kitudja.
Ha csak az egyikre mész el, már akkor is többet tettél az életben maradásért, mint a motorosok 3/4-e![ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz geree@bl #48749 üzenetére
A Rush-M-et nem ismerem, de a Caberget igen, mivel nekem is V2 van, csak a drágább fajta.
Szóval Caberg...nem rossz sisak, egész jó a kidolgozás (ok, nem egy Arai vagy hasonló drága cucc), kényelmes, mosható a bélés, jó a beépített napszemüveg is, könnyen takarítható a plexi, kivehető a bélés, szóval ebből a szempontból jó. Szellőzés elfogadható, bár a száj környékére jöhetne több levegő, néha egy kattanásnyit érdemes felnyitni a sisakot, hogy elég levegő jusson be (nagy sebességnél nem kell).
Hátrányai, hogy a plexi párásodik, hiába anti-fog (ilyenkor is segít az, ha résre nyitod), illetve zárhatna picit jobban is, valamint nem dupla D gyűrűs a csat. Autópályán zajos, tehát füldugó ajánlott (városba nem kell).Szóval kezdő sisaknak jó ezért a pénzért (én is annak vettem), de később tuti cserélni kell, mert rájössz a hátrányaira és akkor zavarni fog.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Integra
titán
válasz geree@bl #48788 üzenetére
igen, nekem ilyenem van, de az L2-es besorolású. erre figyelj, mert lehetnek régebbi L1-es darabok is még piacon. ennek a hát és a mellkasi részét hordom a bőr ruha alatt. ha nem veszem fel, akkor meg automatikusan a komplett kar része is rajtam. snowboardhoz is használom, ott is véd..
ha cordura kabát alá kellene, akkor ott a cordura kabátból tuti kidobálnám az összes cuccát és ezt venném alá kompletten. ezek a kabátba rakott izék sokat nem érnek.
a -jelenleg- legjobb gerincvédő a sub4-es, csak mellvédő. ha ebből lenne olyan verzió, ami a mellkast is védi, valszeg cserélnék is rá. mert még kényelmesebb, passzentosabb és még nagyobb ütést tud elnyelni/elvezetni.
amin nagyon gondolkodom, az a protektoros rövidnadrág. sajnos ezen a részen egyetlen bőrruha sem véd meg. voltam már oldalt csipőcsonton két tenyérni felületen hót fekete az ütéstől.. fájt is basszus, ez megvédett volna[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz geree@bl #48793 üzenetére
az L2 több energiát képes elnyelni mint az L1
van nekik még alsóruhájuk, ezt is bátran ajánlom, ha teheted, szerezz be, egy áldás. nem feltétlen kell forcefield, van biztos olcsóbb is, a lényeg a funkció, az izzadtság elvezetés és elpárologtatás. helly hansen, de egyik kollégámnak az aldi-ban vett a barátnője anno ilyesmi alsóöltözöt lényegesen jobb áron. igaz az német aldi volt[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz geree@bl #48788 üzenetére
Én is most keresek (bár én Forcefield Full harness Adventure-t), eddig úgy látom, hogy Forcefield cuccok idehaza a Kelomotorban a legolcsóbbak (olcsóbbak, mint a hivatalos importőrnél, olyan 8-10%-kal).
Rush-M valami keleti (pakisztáni?) gyártású, talán itthoni tulajdonosú márka, árához viszonyítva elég jó, de attól még messze elmarad a komolyabb cuccoktól. Jogsi tanfolyama alatt Rush-M kesztyűt kaptam, szerencsére nem kellett élesben kipróbálnom, olcsó de alsókategóriás cucc. A jelenlegi gerincprotim is tőlük van, akkoriban legolcsóbb volt, egy konstrukciós hibája van (vállhevederének lenti rögzítése nem tud mozogni, ezért idővel eltörik -- de helyre tudtuk hozni), de eddig jól védett, csak kicsit nagy és merev, meg izzadós.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Daywalker
addikt
válasz geree@bl #48812 üzenetére
Vegyél Clover kesztyűt...a legdrágább RS-4 kenguru bőrből van Nekem is Clover van, de csak RS-3 (ez is 30e+ volt), de nem cserélném el semmire! Egyszer kell megvenni és akkor sokáig jó, feltéve, hogy nem perecelsz
-
Daywalker
addikt
válasz geree@bl #48816 üzenetére
Szerintem a sisakon nem érdemes spórolni, mert az egy nagyobb kiadás, ritkábban cseréli az ember. Egyébként jellemzően amire több pénzt adtam ki, azokkal jobban meg vagyok elégedve...pl. kesztyű, csizma, bőrruha, de a sisakból kell majd jobb. De még egy évet adok a Cabergnek, aztán veszek vmi komolyabbat...Soumy vagy hasonló, majd meglátom még.
Egyébként nehogy azt hidd, hogy én is egyszerre vettem meg...eddig farmerban motoroztam, kb egy hónapja vettem meg a nadrágot, tavaly ősszel a kabátot, sisakot tavaly tavasszal, csizmát - kesztyűt meg tavaly előtt ősszel.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz geree@bl #48801 üzenetére
kesztyűből könnyebben kapsz jó ár/érték arányút, ami kellően is véd, 10-15e között jók vannak csizma már neccesebb, én ennél is azt mondom, hogy a legjobb éppen elég, boka kifordulás védelemmel és kellő ütéscsillapítással. itt nagyon az a kérdés, ohgy mi az a keret amit rá szánsz, mert elmehetsz simán 90-100e ft-ig. de szerintem egy jobb féle goretex-es és úgy ahogy védelmet nyújtó szép bőrcsizmát megkapsz újonnan akcióban már 40-50e körül is. de itt is fontosabb, hogy próbáld fel és milyen védelmet nyújt. ha 5e ft-ért lényegesen jobbat kapsz, akkor nem szabad sajnálni. bírja ki ha magadra döntöd a bringát és beragad alá a bokád.
-
TayRol
nagyúr
válasz geree@bl #48821 üzenetére
most az euromotornal 39.200-ba kerul akciosan a spyke vizallo turacsizma. asszony baratnoje vett maganak, jo cucc, ajanlom. ennyiert hirtelen nem tudok jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz geree@bl #48821 üzenetére
Ki kell fogni az akciókat, meg alaposan körülnézni sem árt, s nem csak a márkákat, hanem a konkrét terméket is megnézni.
Quasimotonál vettem Blytz Race nevű, addig számomra is ismeretlen márkájú csizmát, volt asszem 28k akciósan, annak már valamilyen bokavédelme is van fent linkelt alap Diadorához képest, pedig az -40% akciósan is drágább nála... elmentem, megnéztem, korrektnek tűnt, megvettem, azóta is jól szuperál.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz geree@bl #48871 üzenetére
Inkább szezon után, de előtte és közben is előfordul. Meg van ugyebár, ahol állandósult az "ultrabrutálkihagyhatatlancsaknektekcsakmost akciós ár"
---
Fékpedál, egy darab L alakú alumínium, benne 1 nagyobb (lábtartónak) és 2 kisebb (fékmunkahenger rugója) lyukkal, 10k a bontóból ez egy rossz vicc...
Azt nem értem, ha a lábtartó felhajlós, akkor a váltó és a fék pedálvég miért nem?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Integra
titán
válasz geree@bl #49140 üzenetére
passz. el kell menni, felpróbálni, megnézni, kézbe venni, aztán elmenni és a magát minőséginek mondó és drágán adó ruhákkal is ugyanezt kell csinálni, aztán összehasonlitani. valszeg lesz jelentős különbség.
-
Daywalker
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kedvenc zene a mai napra
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest