- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
geree@bl #48871 üzenetére
Inkább szezon után, de előtte és közben is előfordul. Meg van ugyebár, ahol állandósult az "ultrabrutálkihagyhatatlancsaknektekcsakmost akciós ár"
---
Fékpedál, egy darab L alakú alumínium, benne 1 nagyobb (lábtartónak) és 2 kisebb (fékmunkahenger rugója) lyukkal, 10k
a bontóból
ez egy rossz vicc...
Azt nem értem, ha a lábtartó felhajlós, akkor a váltó és a fék pedálvég miért nem? -
.mf
veterán
válasz
geree@bl #48821 üzenetére
Ki kell fogni az akciókat, meg alaposan körülnézni sem árt, s nem csak a márkákat, hanem a konkrét terméket is megnézni.
Quasimotonál vettem Blytz Race nevű, addig számomra is ismeretlen márkájú csizmát, volt asszem 28k akciósan, annak már valamilyen bokavédelme is van fent linkelt alap Diadorához képest, pedig az -40% akciósan is drágább nála... elmentem, megnéztem, korrektnek tűnt, megvettem, azóta is jól szuperál. -
TayRol
nagyúr
válasz
geree@bl #48821 üzenetére
most az euromotornal 39.200-ba kerul akciosan a spyke vizallo turacsizma. asszony baratnoje vett maganak, jo cucc, ajanlom. ennyiert hirtelen nem tudok jobbat.
-
Integra
titán
válasz
geree@bl #48801 üzenetére
kesztyűből könnyebben kapsz jó ár/érték arányút, ami kellően is véd, 10-15e között jók vannak
csizma már neccesebb, én ennél is azt mondom, hogy a legjobb éppen elég, boka kifordulás védelemmel és kellő ütéscsillapítással. itt nagyon az a kérdés, ohgy mi az a keret amit rá szánsz, mert elmehetsz simán 90-100e ft-ig. de szerintem egy jobb féle goretex-es és úgy ahogy védelmet nyújtó szép bőrcsizmát megkapsz újonnan akcióban már 40-50e körül is. de itt is fontosabb, hogy próbáld fel és milyen védelmet nyújt. ha 5e ft-ért lényegesen jobbat kapsz, akkor nem szabad sajnálni. bírja ki ha magadra döntöd a bringát és beragad alá a bokád.
-
Daywalker
addikt
válasz
geree@bl #48816 üzenetére
Szerintem a sisakon nem érdemes spórolni, mert az egy nagyobb kiadás, ritkábban cseréli az ember. Egyébként jellemzően amire több pénzt adtam ki, azokkal jobban meg vagyok elégedve...pl. kesztyű, csizma, bőrruha, de a sisakból kell majd jobb. De még egy évet adok a Cabergnek, aztán veszek vmi komolyabbat...Soumy vagy hasonló, majd meglátom még.
Egyébként nehogy azt hidd, hogy én is egyszerre vettem meg...eddig farmerban motoroztam, kb egy hónapja vettem meg a nadrágot, tavaly ősszel a kabátot, sisakot tavaly tavasszal, csizmát - kesztyűt meg tavaly előtt ősszel. -
.mf
veterán
válasz
geree@bl #48788 üzenetére
Én is most keresek (bár én Forcefield Full harness Adventure-t), eddig úgy látom, hogy Forcefield cuccok idehaza a Kelomotorban a legolcsóbbak (olcsóbbak, mint a hivatalos importőrnél, olyan 8-10%-kal).
Rush-M valami keleti (pakisztáni?) gyártású, talán itthoni tulajdonosú márka, árához viszonyítva elég jó, de attól még messze elmarad a komolyabb cuccoktól. Jogsi tanfolyama alatt Rush-M kesztyűt kaptam, szerencsére nem kellett élesben kipróbálnom, olcsó de alsókategóriás cucc. A jelenlegi gerincprotim is tőlük van, akkoriban legolcsóbb volt, egy konstrukciós hibája van (vállhevederének lenti rögzítése nem tud mozogni, ezért idővel eltörik -- de helyre tudtuk hozni), de eddig jól védett, csak kicsit nagy és merev, meg izzadós.
-
Integra
titán
válasz
geree@bl #48793 üzenetére
az L2 több energiát képes elnyelni mint az L1
van nekik még alsóruhájuk, ezt is bátran ajánlom, ha teheted, szerezz be, egy áldás. nem feltétlen kell forcefield, van biztos olcsóbb is, a lényeg a funkció, az izzadtság elvezetés és elpárologtatás. helly hansen, de egyik kollégámnak az aldi-ban vett a barátnője anno ilyesmi alsóöltözöt lényegesen jobb áron. igaz az német aldi volt -
Integra
titán
válasz
geree@bl #48788 üzenetére
igen, nekem ilyenem van, de az L2-es besorolású. erre figyelj, mert lehetnek régebbi L1-es darabok is még piacon. ennek a hát és a mellkasi részét hordom a bőr ruha alatt. ha nem veszem fel, akkor meg automatikusan a komplett kar része is rajtam. snowboardhoz is használom, ott is véd..
ha cordura kabát alá kellene, akkor ott a cordura kabátból tuti kidobálnám az összes cuccát és ezt venném alá kompletten. ezek a kabátba rakott izék sokat nem érnek.
a -jelenleg- legjobb gerincvédő a sub4-es, csak mellvédő. ha ebből lenne olyan verzió, ami a mellkast is védi, valszeg cserélnék is rá. mert még kényelmesebb, passzentosabb és még nagyobb ütést tud elnyelni/elvezetni.
amin nagyon gondolkodom, az a protektoros rövidnadrág. sajnos ezen a részen egyetlen bőrruha sem véd meg. voltam már oldalt csipőcsonton két tenyérni felületen hót fekete az ütéstől..fájt is basszus, ez megvédett volna
-
Daywalker
addikt
válasz
geree@bl #48749 üzenetére
A Rush-M-et nem ismerem, de a Caberget igen, mivel nekem is V2 van, csak a drágább fajta.
Szóval Caberg...nem rossz sisak, egész jó a kidolgozás (ok, nem egy Arai vagy hasonló drága cucc), kényelmes, mosható a bélés, jó a beépített napszemüveg is, könnyen takarítható a plexi, kivehető a bélés, szóval ebből a szempontból jó. Szellőzés elfogadható, bár a száj környékére jöhetne több levegő, néha egy kattanásnyit érdemes felnyitni a sisakot, hogy elég levegő jusson be (nagy sebességnél nem kell).
Hátrányai, hogy a plexi párásodik, hiába anti-fog (ilyenkor is segít az, ha résre nyitod), illetve zárhatna picit jobban is, valamint nem dupla D gyűrűs a csat. Autópályán zajos, tehát füldugó ajánlott (városba nem kell).Szóval kezdő sisaknak jó ezért a pénzért (én is annak vettem), de később tuti cserélni kell, mert rájössz a hátrányaira és akkor zavarni fog.
-
ALI_G
veterán
válasz
geree@bl #44695 üzenetére
A bevezető az igazából a jogsi előttre szól. Elvileg ott minden motor kezeléssel kapcsolatos alap dolgot megtanítanak, így a rutin pályán és forgalomban már jobban oda tudsz figyelni, hogy mi is a feladat, nem kell a motor kezeléssel bíbelődnöd.
Megtanítanak hogyan kell ülni, váltani, elindulni, megállni, kanyarodni, szlalomozni.
Mondjuk 45k-ért 2 nap alatt sokat tudnak tanítani és biztos, hogy elsőre sikerül a motoros jogosítvány megszerzése. Itt elég keveset írnak a képzésről, de a motorrevüben korábban leírták már, hogy mit oktatnak ezen a képzésen és biztos, hogy nem csak a jogosítvány megszerzése alatt válik az ilyen a hallgató előnyére.Az 1-es szintet itt már többen elvégezték és szuperlatívuszokban meséltek róla, úgyhogy az is szinte kötelező, vagy legalább is egy hasonló tanfolyam friss jogsisként.
Én nem voltam egyiken sem, így nem tudom ajánlani, hogy csak az egyik, vagy csak a másikra menj el. Ha van rá della, akkor mindkettő kötelezően ajánlott, esetleg még bele is tudsz alkudni, ha kifizeted egyben, kitudja.
Ha csak az egyikre mész el, már akkor is többet tettél az életben maradásért, mint a motorosok 3/4-e!
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Milyen autót vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- VPN topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest