Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) puma72 válasza kabelmania27 (#5150) üzenetére


puma72
tag

9,.... nem volt 10.

Számom +36205747193

(#5152) kabelmania27 válasza puma72 (#5151) üzenetére


kabelmania27
félisten

Amikor bekötötték/módosítottál akkor sem ment 12-vel?

(#5153) puma72 válasza kabelmania27 (#5152) üzenetére


puma72
tag

Nem-nem ment a kezdet kezdete óta.
Mindig is problémáztam velük de mindig leráztak azzal a kifogással, hogy javítani fogják.
Mikor már kicsit felemeltem a hangom, hogy mire fizetek, rá 1-2 hétre felhívtak és közölték a szerződés módosítást és,hogy sajnálják de csak ekkora sebességet tudnak biztosítani. Arra hivatkoznak, hogy ez már régi hálózat és ennek költségesebb a fenntartása stb... Kérdeztem, hogy az eddigi profitból nem futja az új hálózatot kiépíteni? Erre már nem kaptam választ.
Azért a XXl. században elég nevetséges ez a dolog! És amit a UPC csinál ( Csinálhat) Tudomásom szerint még Szabolcsban is kivan építve a UPC hálózat ( Nem az MTT hálózatra gondolok) Ez csak pénzmosás az egész! Ez nem UPC csak adtak egy nevet a gyereknek. Ramocsaházán van cégem és ott is kivan építve a nagy sebességű net. Azért ez elég gáz, hogy egy 300 lélekszámú kis faluban is jobb a net sebesség mint itt a 29-es körzetben. Hozzá teszem ott szinte ki sincs használva ugyanis a fiatalok elmenekülnek vagy külföldre vagy be Budapestre.

Számom +36205747193

(#5154) kabelmania27 válasza puma72 (#5153) üzenetére


kabelmania27
félisten

ADSL-t nem lehet összehasonlítani a kábeltévés netszolgáltatással mert két eltérő technológia, Ramoncsaházán nagy sebességű kábeltévés netre lehet előfizetni, az említett településen és környékén GVOP pályázat (4.4.2 Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítése Magyarország üzletileg kevésbé vonzó területein") segítségével épült ki a ktv hálózat. Invitel és T-home területen is hasonló ADSL problémák vannak: régi hálózat nagy csillapítás, DSLAM-tól való távolság.
29-es körzetben azért nincs kábelnet, mert 90-es években még úgy gondolták hogy a koaxon csak tévé adás fog menni és a telefonhálózat lesz a jövő mert akkoriban modemes net volt az elterjedt.

[ Szerkesztve ]

(#5155) kabelmania27 válasza puma72 (#5153) üzenetére


kabelmania27
félisten

Lejárt a szerkesztési idő, ettől független érthető hogy fel vagy háborodva, az a gond hogy területenként szolgáltatónként nagyon eltérőek a csomagok és az árak is.

(#5156) bigdady


bigdady
nagyúr

(#5157) puma72


puma72
tag

Én hiszékeny ember vagyok csak a répám csóválja a fejét azon amit a Upc próbál etetni velünk.

Számom +36205747193

(#5158) aszamóca válasza puma72 (#5157) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Kamu szöveg. Nincs fejlesztés. Amit csak lehetnek kivesznek, befektetni egy fillért sem. Majd hülyék lennének mikor nincs konkurenciájuk.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#5159) aszamóca válasza puma72 (#5157) üzenetére


aszamóca
aktív tag

2008-ban a teljes egyesüléssel lezárult Monortel üzlet, mellyel a UPC szolgáltató hozzájutott a Pest megye délkeleti részén, 43 települést lefedő, 29-es hívószámú primer körzethez. A 29-es körzet jellegzetessége, hogy a UPC a legtöbb településen máig csak az elavult, xDSL-technológiával nyújt internetszolgáltatást, a kábeles Fiber Power csomagok bevezetése hosszú ideje húzódik a térségben.
És ennek már idestova 5éve. Ennyi ideje nem fejlesztettek semmit a hálózaton.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#5160) TCr válasza puma72 (#5157) üzenetére


TCr
veterán

"sajnos nem rajtunk múlik" :C

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#5161) kiskaktusz


kiskaktusz
addikt

Közölném Felsőpakony alpolgármesterének egy FB postjának a tartalmát. Más településekre nem tudom mennyiben fog kihatni, de vélhetőleg lesz gerinc és kihúzzák más településekre is.

Tehát:

Gergely Horvath
Sziasztok!

A sokakat foglalkoztató internetes problémakörhöz kapcsolódóan szeretnék néhány releváns információt megosztani veletek.

Az előző év végén egy tervezőiroda kereste fel az Önkormányzatot, egy úgynevezett GPON hálózat kiépítésével kapcsolatosan nyújtottak be felénk tulajdonosi hozzájárulási kérelmet. A kérelem és a mellékelt tervdokumentáció egy teljes körű telekommunikációs hálózat kiépítését tartalmazta, természetesen Felsőpakony vonatkozásában. A Képviselő-testület a hozzájárulását még tavaly megadta, a fejlesztést ezzel lehetővé tette.

Mivel már többször találkoztam ezzel a problémával és magam is tapasztalom a jelenlegi internetszolgáltatás hátrányait, így felkerestem az érintett HFC-Network Kft. ügyvezetőjét és érdeklődtem a tervezett beruházás felől.

Az ügyvezető elmondásából tudom, hogy az idei év második felére tervezik a beruházás megindítását, a kivitelezés kb. 2-3 hónapot vesz igénybe. A tervezett beruházás a Magyar Telekom Nyrt. gondozásában fog elkészülni, a Telekom lesz a szolgáltató, velük lehet majd szerződést kötni. Ez a beruházás az alaphálózat kiépítését követően számos egyéb telekommunikációs fejlesztésre lesz alkalmas a közeljövőben. Jelenleg az engedélyek megkérése van folyamatban, a türelmünket kérték.

AZ ÜGYVEZETŐ ÚR KIHANGSÚLYOZTA, HOGY MINŐSÉGI UGRÁSRA SZÁMÍTHATNAK A JELENLEGI SZOLGÁLTATÓHOZ KÉPEST A FELHASZNÁLÓK, MERT A RENDSZER TELJES EGÉSZÉBEN OPTIKAI KÁBELBŐL ÉPÜL MAJD FEL, ÉS KÖZVETLENÜL A FELHASZNÁLÓKHOZ LESZ BECSATLAKOZTATVA AZ ÜVEGSZÁL.

Nem vagyok számítástechnikai szakember, de tudomásom szerint az üvegszál jelenleg az internetszolgáltatás csúcsa. Konkrét sávszélességről nem tudott nyilatkozni. Ha plusz információkhoz jutok az ügyben, megosztom a csoportban.

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#5162) koháry


koháry
tag

,,Szeretnék egy Monori Közösségi Kábeltelevíziós Hálózatot kiépíteni, Amin Tv Internet És Telefon szolgáltatás elérhető lenne.
Amennyiben arra igény van a hálózat kivitelezésre kerül. És megkezdődik a szolgáltatás!
Tervezetten a hálózat tetőről-tetőre házról házra menne. Amihez természetesen az ingatlan tulajdonosok hozzájárulása is szükséges. Ezért is lesz közösségi. Továbbá viszont lesz a hálózatnak olyan funkciója ami a közösség érdekeit fogja segíteni : Ingyenes képújság apróhirdetéseknek, Monoron belüli ingyen telefon amennyiben sikerül telefont létrehozni. Továbbá a Tervezetten 40/20 Mbps internet Valamint a közösség által válogatott csatornákra szerződünk a műsorszórókkal. A telefon szolgáltatás a Közösségen is múlik illetve rajtunk is. Reményem szerint igen nagy örömmel fogadjátok majd és osszátok a híreket ( Ezt is ! ).... Vége az akadozós internetnek itt a 21 század. És optikai hálózat települne Monorra.
Remélem sok Kedvelés lesz! És sok megosztás! Továbbá remélem ajánlod az oldalt az ismerősöknek is. Monori Közösségi Kábeltelevíziós Hálózat nevében, ami most kezdi el a felméréseket, és tervezési folyamatot. Bízom abban, hogy sikeresen fogunk együttműködni hosszú időn keresztül, és a régóta várt Változás bekövetkezik Monor életében és beléphetünk a Virtuális Nagybetűs Életbe."

[link]

Önkormányzati támogatás is megvan hozzá. Talán egyszer lesz belőle valami. :)

[ Szerkesztve ]

Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.

(#5163) poli27 válasza koháry (#5162) üzenetére


poli27
veterán

Ez azzal a mondattal van halálra ítélve, amikor az van leírva hogy háztetőről háztetőre..... Elég csak 1 ember aki nem engedi meg,és hogyan is visz tovább a kábelt?.... Arról nem is beszélek, hogy hányan próbálják meg majd lopni a szolgáltatást!

(#5164) kabelmania27 válasza koháry (#5162) üzenetére


kabelmania27
félisten

Internet szolgáltatásban versenyképes lehet egy optikai netszolgáltatás, de a UPC-hez hasonló kiosztást egy kis szolgáltatónak nehéz alacsonyabb árúra kihozni. Kíváncsi leszek erre mit fog lépni a UPC.
kiskaktusz: UPC kiosztással rendelkezik mint a HFC.

[ Szerkesztve ]

(#5165) kiskaktusz válasza kabelmania27 (#5164) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Olvasd el még egyszer... A telekom lesz a szolgáltató.

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#5166) kabelmania27 válasza kiskaktusz (#5165) üzenetére


kabelmania27
félisten

Elolvastam, csak azt nem értem miért a HFC kér engedélyt...

[ Szerkesztve ]

(#5168) poli27 válasza kabelmania27 (#5166) üzenetére


poli27
veterán

Igen ez engem is érdekelne.... hacsak nem a T meg akarja venni a HFC-t!

(#5169) seimon válasza kabelmania27 (#5167) üzenetére


seimon
tag

Most ez lehet hülyeség amit írok, de eddig ez volt:

Magyar Telekom állami kézben =>
Deutsche Telekom többségi tulajdonos / valamekkora rész még állami kézben.

Most meg megveszi a Deutsche a maradékot is, ami nem az övé.

Azaz lényegében nem változik semmi.

(#5170) kabelmania27 válasza seimon (#5169) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nem, a Magyar Postából vált ki 90-ben Matáv, később privatizálták, részletesen.
poli27: Lehet folytatja a felvásárlást.

[ Szerkesztve ]

(#5171) seimon


seimon
tag

Ehhez a 29-es körzetes nethez tudtok valami jó routert, ami legalább 100 mbitet tud kezelni? (hogy ha jön valaki ne kelljen újat venni :D )

Nem fagy le, nem esik nehézségére 2 LAN + 1 Wifit kezelni... (mint a mostani régi smc routeremnek), illetve nem szakad meg folyton.

Amióta volt az az érelvágás Dabas környékén azóta megdöglött a routerem szinte. Azt hittem központban van hiba, de nem. Nem érem el a 192.168.2.1-et sem (amit el kellene akkor is, ha nincs netem..)

Csak router resi segít most :(

[ Szerkesztve ]

(#5172) Gubek-Einste válasza seimon (#5171) üzenetére

Menj át IDE a kérdéseddel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#5173) seimon válasza Gubek-Einste (#5172) üzenetére


seimon
tag

Szerintem ez ide is tartozik, mert pont azóta van a hiba, amióta érvágást kapott a UPC dabason!

Kedves Ügyfeleink!

Örkény, Pusztavacs, Táborfalva és Tatárszentgyörgy környékén tapasztalható hibát kollégáink a mai napon hajnali 2 óra körül elhárították. Elnézést kérünk a szolgáltatás-kieséssel okozott kellemetlenségek miatt!

"Örkény, Pusztavacs, Táborfalva és Tatárszentgyörgy környékén valószínűleg egy optikai kábelvágás miatt jelenleg nem működnek szolgáltatásaink, a hiba felderítését illetve kijavítását megkezdték kollégáink. A hiba jellege miatt a hagyományos telefonvonalak egy része a településeken belüli hívások esetén most is működhet, de a többi szolgáltatás visszaállítása több órát is igénybe vehet, ezért türelmeteket és megértéseteket kérjük. Ha újabb információkkal rendelkezünk, jelezni fogjuk."

Kedves Ügyfeleink!
Legfrissebb információnk alapján egyik kábelünket egy szakaszon ismeretlenek megrongálták, aminek a pontos helyét már megtalálták műszaki kollégáink. A hálózat helyreállítása viszonylag jelentős földmunkával is jár, illetve az elszakadt kábelek újrakötése is több időt igényel, ezért a hibaelhárítást éjszaka is folytatják technikusaink, hogy a lehető leghamarabb visszatudják állítani a szolgáltatásokat. Megértéseteket köszönjük!

[ Szerkesztve ]

(#5174) Gubek-Einste válasza seimon (#5173) üzenetére

Router vásárláshoz van megfelelő téma, mi köze van ehhez a net szolgáltatónak?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#5175) seimon válasza Gubek-Einste (#5174) üzenetére


seimon
tag

Jó mindegy hagyjuk, látom te nem olvasol, legyen neked igazad...
Majd nézek egyet.

(#5176) DuplaZso válasza Gubek-Einste (#5174) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

De az átvágott kábelektől lett sz.r a rúter, miért nem világos ? :)

(#5177) seimon válasza DuplaZso (#5176) üzenetére


seimon
tag

Én ezért írtam ide, de furcsa hogy a modem jó volt, csak a routernek kellett a resi... (ezért is írtam hogy nem értem el a router admin felületet).

Router resetelődött és minden ment tovább... nem a modem szarakodott mint "ér"vágáskor.

De persze csak akkortól amikor kezdődőtt ez a vandalizmus.

[ Szerkesztve ]

(#5178) Gubek-Einste válasza DuplaZso (#5176) üzenetére

Ezt értem de van a router vásárlásnak saját témája és ott érdemes feltenni a kérdést.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#5179) DuplaZso válasza Gubek-Einste (#5178) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Nem ismersz. Ott volt a végén a vigyor.
Áhh, offba rakom má...

[ Szerkesztve ]

(#5180) DuplaZso válasza aszamóca (#5158) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

És simán el tudom képzelni, hogy a DSLAM-jaik és modemeik felét már le is passzolta a cég ott, ahová betette a lábát a tré/digi.

(#5182) bigdady


bigdady
nagyúr

Van most egy digital bronze csomagom hd mediakrtyával. A hazban le van agaztatva meg egy tv-re a mel ami ugye analog. Mi szukseges hogy masik tv-n is digitalis jel legyen? Még egy mediakártya elofizetes elég?

(#5183) kabelmania27 válasza bigdady (#5182) üzenetére


kabelmania27
félisten

Igen, elég kérni egy második médiacardot.

(#5184) bigdady válasza kabelmania27 (#5183) üzenetére


bigdady
nagyúr

:R

(#5185) kabelmania27 válasza bigdady (#5184) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nincs mit itt le vannak írva az árak.

[ Szerkesztve ]

(#5186) poli27 válasza kabelmania27 (#5185) üzenetére


poli27
veterán

Azért elmehetnének az anyjukba 1550ft al azért mert HD-t akarsz nézni,ugyanannyinak kéne lennie mint a sima kártyának hisz nincs különbség közte!Arról nem is beszélek hogy a kártya mennyivel is olcsóbb a boxnál,mégis annyi a díja egy vicc sztem!

[ Szerkesztve ]

(#5187) kabelmania27 válasza poli27 (#5186) üzenetére


kabelmania27
félisten

(#5188) choco01 válasza kabelmania27 (#5187) üzenetére


choco01
addikt

:C

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#5189) Sutty66


Sutty66
tag

Egy kis hétvégi csemege. Karbantartás a Diginél! Valószínű mire olvassátok már vége is .

(#5190) DonHUN


DonHUN
újonc

Emberek, nem tudja valaki, hogy UPC-nél van-e lehetőség Fastpath módra váltani?

(#5191) kabelmania27 válasza DonHUN (#5190) üzenetére


kabelmania27
félisten

Kérdezd meg az upconline@upc.hu címen vagy 1221 technikai ügyfélszolgálat.

(#5192) M^xx


M^xx
aktív tag

Szánalom ez a szolgáltató UPC-29 !

Most váltottam net csomagot, adsl goldról 8350 Ft 12/1,5 Mbit/s, adsl silverre 6500 Ft 8/0,75 Mbit/s, direkt megnéztem a pingemet mielőtt váltottam, 24ms volt Budapestre, váltás után 36ms lett gratula.... Multis fpsekkel szoktam játszani ott nagyon fontos lenne a jó ping amíg a többieknek akik nem a 29- körzetben laknak 4-5 van vicces. Az a legnagyobb gáz, hogy Magyarországon nincs szerver szolgáltató battlefield szériába ezért Frankfurtban lévő szervereken kell játszani ahol a legjobb esetben 60-70ms míg jelenleg a többieknek 20-30ms. :F

Hogy mér vettem kisebbre akkor? Évekig fizettem a legnagyobb netet ami volt a szolgáltatónak nem sajnáltam rá a pénzt 18.000ft körül évekig, miközben máshol fejlesztettek itt ba*sztak, így évről évre kisebb netet kötök nem érdemelnek ezek semmit! Remélem jön egy másik szolgáltató és ezek eltűnnek a süllyesztőben csak a baráti körömben vagy tízen váltunk az tuti. TV előfizumat is átvittem inkább a UPC Directhez tudtommal más cég már. Telefont lemondtam...

Várost nem szeretnék megnevezni, de Dabas melletti kisvárosban az egyik képviselői testületi tag mondta, hogy elfogadtak a T-vel valami internet fejlesztési szerződést. Remélem mihamarabb jön valami hivatalos infó róla.

[ Szerkesztve ]

Free ts3 szerver IP:battlezone.hu

(#5193) kabelmania27 válasza M^xx (#5192) üzenetére


kabelmania27
félisten

UPC Direct a UPC DTH S.à r.l.-hoz tartozik a kábeles szolgáltatások a UPC Magyarország Kft-hez, mindkét cég tulajdonosa a UPC Holding BV

(#5194) seimon


seimon
tag

Na hogy kicsit felfrissítsem a téma eredeti lényegét a következő információk jutottak a fülembe:

- Politizálni nem szeretnék, de az új fejlesztési terv szerint 2018-ig mindent le kell fedni optikai kábellel, ezt a Telekom alá is írta.

- A Telekom alvállalkozókat bérel azért, hogy minél gyorsabban bekábelezzék a megfelelő helyeket (lásd HFC).

- Dabas környékén is felbukkant már a Telekom, olyan értelemben, hogy a önkormányzati vezetőség már tervez valamit velük a közeljövőben.

(#5195) bigdady


bigdady
nagyúr

Másnál nem szarozik ma este a upc internet?

[ Szerkesztve ]

(#5196) sirdond válasza bigdady (#5195) üzenetére


sirdond
őstag

nem rosszabb,mint amilyen szokott lenni

(#5197) kabelmania27 válasza bigdady (#5195) üzenetére


kabelmania27
félisten

Kábelmodemeseknél előfordult probléma.

(#5198) dnyl válasza seimon (#5194) üzenetére


dnyl
csendes tag

"Politizálni nem szeretnék, de az új fejlesztési terv szerint 2018-ig mindent le kell fedni optikai kábellel, ezt a Telekom alá is írta."

"A fejlesztési terv - legalábbis ami nyilvánossá vált belőle - nélkülöz mindenfajta konkrétumot, azt leszámítva, hogy a DT a Magyar Telekomon keresztül jelentős összegeket (a portfolio.hu értesülései szerint 1 milliárd eurót) fordít a következő négy évben arra, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a szélessávú internet."

A kettő nem ugyanazt jelenti, azért ne keverjük már össze. Valószínű, hogy az lesz, hogy a kisebb településekre rá lesz mondva, hogy van mobil szélessáv, az jó napot kívánok.
Ez nem politikai kérdés, mert hónapokkal ezelőtt bejelentette a DT, hogy bele fog pumpálni egy kis pénzt a "kelet" európai hálózataiba, csak Viktorunknak most jutott eszébe, hogy ebből kampánydumát kellene csináni.

Egyébként a mai napon is elérhető minden háztartásban a szélessávú internet.

(#5199) seimon válasza dnyl (#5198) üzenetére


seimon
tag

Elméletileg a szerződés amit aláírtak a következőket tartalmazza:
- optikai internet 100%-os lefedettségben. (igen kis falukban is 1000 lakossal is akár.)
- 2018 végdátum.

Egyébként is 2020-ra mindenhol elérhetőnek kéne lennie az optikának.

Nem szélessávú internetről beszéltem ADSL-t is hívhatják annak, optikáról volt szó.

(#5200) kabelmania27 válasza seimon (#5199) üzenetére


kabelmania27
félisten

Sok kistelepülésen jól fog jönni az optika, ahol eddig max ADSL volt és nincs más lehetőség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.