Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4951) puma72 válasza bigdady (#4949) üzenetére


puma72
tag

Te érzed,hogy nevezed őket!
Kft.... mind1 adtak a gyereknek egy nevet.
Beleolvadt vagy sem egyre megy a lényeg ugyan az.
Kapjuk a gyenge xart jó drágán!

Számom +36205747193

(#4952) seimon


seimon
tag

Az M5-öst igazából 2 részre lehet vágni (ez köti össze Kecskemétet Budapesttel), ami Pest megyéhez tartozik.

Egyik Alsónémedi, másik Dabas környéke. Nagy körzet még Monor és környéke. Ezek a jelentősebb helyek Pest megyében amik még nincsenek bekábelezve, független attól, hogy sok kicsi várost foglalnak magába ezek a "körzetek" (lásd dabas: dabas, sári, gyón, örkény, hernád).

Eleve rossz, ha valaki ebben nem látja a potenciált. Ott már nem anyagi a helyzet, hanem valami korrupt dolog. Nem hiába áll monor 2 vagy 3 éve. Már az engedély pedig megvan.

(#4953) bigdady válasza seimon (#4952) üzenetére


bigdady
nagyúr

+1

(#4954) aszamóca válasza bigdady (#4949) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Fejlesztések mentek a júpíszí felvásárlás előtt, mert ott lehetett mutyizni, visszaosztani a beletett pénzekből, és prémiumot osztani az elvégzett munkák után egyeseknek (nem a szerelőknek, alvállalkozóknak).
Amikor a felvásárlás megtörtént, a fejlesztések, és a pénzcsordogálás leállt. A cégnél elbocsájtások kezdődtek, alulról kezdve persze.
Mivel a júpíszí sem hülye fejleszteni egy olyan környéken ahol egyeduralkodó, és foggal körömmel ragaszkodik is ezen privilégiumához, s mivel az országos profitja nagy részét a 29-es magas sarcoltatásából szedi, nem is várható változás, amíg valamilyen nem korrumpálható erő erre nem kényszeríti.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#4955) puma72 válasza aszamóca (#4954) üzenetére


puma72
tag

Ha valaki még nem olvasta volna Ezt a semmitmondó levelet, tegye meg! Ezek igazi gazemberek! Össze kell fogni és jogilag kicsinálni őket! Nincs itt jogász?
Mondjon már valami okosságot!!!

Számom +36205747193

(#4956) seimon


seimon
tag

Itt jogász semmit nem segít, valószínűleg van benne némi korrupció, de látszatra minden tiszta.

(#4957) kabelmania27 válasza aszamóca (#4954) üzenetére


kabelmania27
félisten

A bevételnek a többsége a többi területről származik fővárosban szinte minden kerületben van UPC, majdnem az összes megyei városban szolgáltatnak, Rubicom megvételével növelték a szolgáltatási területet.

(#4958) seimon


seimon
tag

Azért ebben nem lennék biztos mert:

1. A bevétel nem csak lakossági forrásból jön a 29-ben, hanem rengetegen használják a UPC hálózatát, mint "alvállalkozók" (viszonteladók).
2. Jóval drágábbak az ADSL csomagok mint amennyinek kéne lennie, ezt a UPC is tudja nem hiába mondja azt a mostani reklámja hogy: "Máshol a 10 megás ADSL ennyi." - Náluk ez kérlek: 6000 körül lenne, a hirdetésben 3999 ft szerepel, azaz teljesen leírják hogy ők drágán szolgáltatnak ADSL-t, és ezt világosan is mindenki tudtára adják.
3. Ha leméred a sebességed sosincs meg annyi mint amennyit kaptál. Ha 18 Megát veszel, akkor az kérlek sose fog még 10 környékébe se menni általánosságban, mert 10 megánál nagyobb ritkán lesz a neted. (Nem bírja a hálózat)
4. A 18-as csomagot meg nagyon túlárazták 12.600 ft-ért, máshol már 9000 ért kapok ilyet. 12-es is drága. Többi is, csak ez a szemet vágó dolog.

Sokszor fordul elő, hogy aki akar se tud nagyobb csomagra váltani, mert nem bírja a hálózat, ezt mondja a vevőszolgálatis. Másodszor meg, az is sokszor előfordul, hogy egy adott utcában csak x ház tud rácsatlakozni a netre, a többihez fejleszteni kellene ami önrészt igényel a upc szerint.

A ping 60+ az sose lesz kisebb, régen nem volt ekkora.

Kérdem én, ezek a körülmények megfelelnek egy ADSL szolgáltatásnak? NEM! Ezek még ADSL-t se tudnak rendesen szolgáltatni jóáron megfelelően. 1 ADSL előfizetőből 2x annyit keresnek mint egy kábelesből.

[ Szerkesztve ]

(#4959) kabelmania27 válasza seimon (#4958) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nálunk megvan az emelt 10Megabit, ping bőven 60alatt van. A kapcsolat minősége (sebesség,ping, stabilitás) DSLAM-tól való távolságtól függ.

(#4960) seimon


seimon
tag

Akkor mégegyszer leírom hogy a ping régen volt 30 alatt is. Ma már nem. És nem csak a távolságtól függ. Más okozói is lehetnek (és nem a nálam való kábelezéssel)

(#4961) BBéci válasza seimon (#4960) üzenetére


BBéci
titán

Nálam a ping a mérések többségében 30 alatti és a névleg 18 mega csak a koraesti csúcsterhelés idején csökken 12 körülire, máskor 16 feletti.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4962) bigdady válasza BBéci (#4961) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem 50 alatt sosem volt ping és 15 megát bir a hálózat

(#4963) kabelmania27 válasza BBéci (#4961) üzenetére


kabelmania27
félisten

Így van nálunk is.
bigdady: Nincs messze a DSLAM.

[ Szerkesztve ]

(#4964) bigdady válasza kabelmania27 (#4963) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az mi? :B

(#4965) kabelmania27 válasza bigdady (#4964) üzenetére


kabelmania27
félisten

ADSL szolgáltatáshoz szükséges hálózati eszköz.

(#4966) bigdady válasza kabelmania27 (#4965) üzenetére


bigdady
nagyúr

Minel kozelebb annal jobb gondolom

(#4967) kabelmania27 válasza bigdady (#4966) üzenetére


kabelmania27
félisten

Igen, ez az ismertető leírja az ismérveket, ADSL2+ rendszer van 29-ben.

(#4968) seimon


seimon
tag

Az ms több dolognak is a függvénye.

Részben meghatározza az otthoni kábelezés. (laikus aki azt hiszi hogy nem).
Szintén befolyásolja a hálózati/saját terheltség. (ezért van az, hogy ha torrentezel, akkor nő az ms)
+ Befolyásolja az állandó tényező, a modem párja, ugyanis ami neked otthon van, annak van egy párja a központban is (amit nem úgy kell elképzelni hogy tele van egy helység modemekkel)

Nem tudom hogy interneten van-e róluk kép, elég érdekes, én láttam már ilyet élőben bár elméletileg ez hétpecsétes titok - amit én se értek - hogy hogy néz ki egy ilyen terem.

Az msnek a lényege, hogy a te modemed mennyire van távol az ő modemüktől. Ez önmagában nem fog 60-70 ms-t generálni, ugyanis nekem is volt régebben (mikor drága volt még az ADSL) hogy normálisan szolgáltattak 20 ms-el. Egyébként ki lehet számolni ADSL-nél, hogy mekkora jelveszteség lép fel x távolságban.

Ma 50 alatt nincs, és nem az otthoni kábelezésemmel van gond. És nem is az én rám kiszabott sávszéllel, hiszen az megvan. Hanem a kiszolgáló szerver túltöltöttségével.

u.i: Nem tudom van-e itt UPC ADSL-es munkatárs, de azt érdemes tudni, hogy sokszor fosztanak meg x embert x mbit sávszélességtől, hogy új előfizetőket vehessenek a hálózatra. Ha te panaszt teszel, hogy kevesebb a mbited mint amennyit veszel, megjavítják (ideiglenesen) és mástól veszik el. Az egésznek a lényege egy olyan háromszög, amibe előbb-utóbb újra bekerülsz, így maximalizálják a profitot.

(#4969) kabelmania27 válasza seimon (#4968) üzenetére


kabelmania27
félisten

Igen befolyásolja az házi kábelezés, pl lakáson belüli kábelek utp vagy sftp kábelre való cseréjével javulást lehet elérni, pár megabites csökkenés lehet azért van, mert DSLAM fix sávszélessége a megnövekedett terhelésre már kevés.

[ Szerkesztve ]

(#4970) seimon


seimon
tag

utp azt hiszem az amelyik árnyékolva van nem? Mert igen, néha leárnyékolja valami, és akkor aztán annyira probléma lehet hogy akár a fele sávszél sincs meg.

Meg a fej se mindegy, ami rajta van a kábelen, nem szeretem a bolti kábeleket.

Jobb leblankolni egy kábelt és normálisan befűzni a végéig a fejnek, mert ha nem teljesen ér végig, akkor már máris sávszélesség csökkenés van. (mármint a narancs, kék, barna illetve a zöld kábelek). PL. bolti kábelnél sokszor van rosszul megcsinálva ez.

+ az is okoz sávszélesség veszteséget, ha megtapossuk a kábelt és megtörik, (vagy csak ms problémát), vagy éppen túl nagy részt blankoltunk le, és a külső borítás nem szorul rá a fejre.

Egyébként sokszor találkozom 29-es körzetben élőkkel, akik szintén problémáznak a ping miatt, és rengetegszer a bolti kábel az oka, vagy a selejt kivitelezés. (volt hogy 5 méter kábel volt feltekerve a gép felett, mert túl hosszú volt.)

De még mindig állítom, hogy a monori szerver és az isaszegi is, le van terhelve.

(#4971) kabelmania27 válasza seimon (#4970) üzenetére


kabelmania27
félisten

Az sftp az árnyékolt. Szerintem nincs már annyira leterhelve a hálózat, azokon a településeken ahol van Digi/T-home váltottak azok akiknek szükségük van gyorsabb kapcsolatra.

[ Szerkesztve ]

(#4972) seimon


seimon
tag

http://www.speedtest.net/my-result/3197555490

Most épp alacsony a pingem, ezen tényleg meglepődtem, ilyen még nem volt. Talán ez az ajándék, karácsonyra :D

(#4973) kabelmania27 válasza seimon (#4972) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ez egész jó :) Nézd meg parancssorba milyen a ping ha beírod, hogy ping bix.hu

[ Szerkesztve ]

(#4974) seimon


seimon
tag

ugyanennyi.

(#4975) DuplaZso


DuplaZso
aktív tag

Reggeli karbantartás.
Úgyhogy ne csodálkozzon aki digis, hogy ebben az intervallumban nem lesznek/voltak miliszekundumai !

(#4976) kabelmania27


kabelmania27
félisten

BUÉK!!!

[ Szerkesztve ]

(#4977) akcsy


akcsy
tag

Sziasztok! Én is a 29-es körzetbe tartozom, Dabason lakom.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a körzetben már használható a DIGI-nek az internetszolgáltatása? Mert 1-2 éve még csak a műholdas TV-t építették ki.
A másik: Én most UPC-nél használok ADSL Bronze csomagot, de szerintem nagyon sz*r. összesen 300kb/s-al tudok letölteni, ennél a csomagkínálatban sokkal több van kiírva, voltam a Monornetnél kimérették azt mondták ott minden jó és többel kéne letöltenie, de itthon semmi, ugyanúgy maradt a 300kb/s letöltés, és pénzemért olyat internetet kapok, hogy az az érzésem, hogy csoda, hogy böngészni tudok vele.
Szóval mi lehet itt a gond? A másik, hogy nincs más szolgáltató akiknél lehetne internetet venni, hátha jobbat kapok ennél... :( :(( :W

[ Szerkesztve ]

(#4978) Anonymus X válasza akcsy (#4977) üzenetére


Anonymus X
tag

ADSL Bronze maximum 2,5 Mbit/s, ami átváltva 320 kB/s. Amennyiben kb/s alatt kB/s-ot értettél, akkor semmi gond a sebességgel.

[ Szerkesztve ]

Ugyanaz, ugyanolyan, ugyanannyi, ugyanakkora stb. szavakat egybeírjuk, amennyiben hasonlóságot, egyformaságot fejezünk ki velük.

(#4979) sbe561 válasza akcsy (#4977) üzenetére


sbe561
tag

Sajnos nincs más, vagy jobb alternatíva... :((( :O :W

(#4980) BBéci válasza sbe561 (#4979) üzenetére


BBéci
titán

Meglepődve hallottam, hogy Németország egyes vidékein - például ott, ahol haverom lánya él - semmivel nem jobb e tekintetben (internet) a helyzet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4981) seimon


seimon
tag

Valahol olvastam hogy külföldön rájöttek arra, hogy hogyan nyújtsanak rettentő nagy sávszélességet ADSL-en is (lehet már más a neve), valahogy talán novemberben olvastam.

Ha N.o-ban van ADSL ott, akkor gyorsan lesz rettentő nagy sávszél is. Itt a 28 megát is bírnia kéne a ADSL2+-nak mégsem megy.

+ persze a ping az ADSL tekintetében sose lesz valami szép.

(#4982) poli27 válasza akcsy (#4977) üzenetére


poli27
veterán

http://www.dabasnet.hu/ ezt találtam bár kibaszott drága ez is...

(#4983) banhammer válasza poli27 (#4982) üzenetére


banhammer
veterán

A mikrohullámú netet nem erőltetném.
Drága és nem valami stabil, sok baj van vele.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4984) poli27 válasza banhammer (#4983) üzenetére


poli27
veterán

Ha jól megvan csinálva a hálózat nincs vele baj,nekem eddig az volt, csak a sebességprobléma miatt mondtam fel, mert túl nagy csomagot adtak el de kiszolgálni nem tudták (40/15),de azon kívül nem volt vele bajom nagyon!Most a UPC 240 megás nete jön át 2 mikrotik antennával 300m ről,igaz csak 130 körül jön át(nem akartam drágább antennát venni ezért,így is 60k volt a pár).Ez is atom stabil

[ Szerkesztve ]

(#4985) banhammer válasza poli27 (#4984) üzenetére


banhammer
veterán

Egy hamar nem hozza be az árát.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4986) asdf_ válasza banhammer (#4983) üzenetére


asdf_
veterán

Ahogy előttem írták. Ha jól meg van csinálva, az égvilágon semmi baj nincs a mikrós nettel.

(#4987) poli27 válasza banhammer (#4985) üzenetére


poli27
veterán

Nem is az a cél hogy behozza, hanem hogy legyen normális netem!ugyanis itt ahol lakok (új építésű rész)csak adsl van semmi más! 3 utcára meg ott a upc!

(#4988) bigdady A passzív a natolás miatt volt, ha normális publikus ipt kapsz akkor aktív lehetsz! Vihar egyáltalán nem zavarja (az enyém 5ghz,bármekkora vihar van megy)!!

Szval ne temessük el, azért mert egy szar szolgáltatótól szar szolgáltatás volt, nem jelenti azt hogy maga a rendszer szar!!!

[ Szerkesztve ]

(#4988) bigdady


bigdady
nagyúr

Anno Passziv torrent, viharfelhők stb, minden baj volt vele. Nekem volt. Akkor inkabb upc adsl.

[ Szerkesztve ]

(#4989) banhammer


banhammer
veterán

Másnak is szarakodik a DIGI-s net Vecsésen az OTP lakótelep környékén vagy csak megint engem állítottak a szopórollerre?

Kb. egy óra alatt kétszer ment el a net.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4990) logarithm válasza banhammer (#4989) üzenetére


logarithm
őstag

Nem vecsési vagyok, de tőletek kötötték le gyálra is, nekem tegnap kezdte négyszer elment, meg most kétszer csatlakozott újra. bosszantó kicsit.

reméljük fejlesztik a gigabites sávot nekünk mint románoknál :DDD (vicc, de jó lenne amúgy)

[ Szerkesztve ]

(#4991) DuplaZso válasza poli27 (#4982) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Van pofájuk, ahogy nézem.

(#4992) berbatov2 válasza poli27 (#4987) üzenetére


berbatov2
senior tag

+1
Dabason, dabasnetnel vagyok, minden ok vele. Nekem valasztasom nem volt, mert a upc nem koti be az utca masik oldalan levo poznarol hozzank, mert a mi oldalunkon fut a magasfeszultseg. Fold alatt meg tul draga nekik. Kapjak be.

(#4993) seimon


seimon
tag

Úgy látszik Nagykátán a Telekom is elkezdett terjeszkedni.

Vajon kábel vagy üvegszál?

Hosszú távon az utóbbi éri meg nekik, azonban talán a kábel költséghatékonyabb kiépítésnél nem?

Mert ugye náluk 3 szolgáltatás van:

ADSL
Kábelnet
Optinet

(#4994) fsdb válasza seimon (#4993) üzenetére


fsdb
aktív tag

Honnan az info?

Konkrétumukat sehol sem látok, lehetne szórólap, a helyi újság, vagy bármi, de úgy kell összeszedegetni a dolgokat. Az optikai kábelt már látom az oszlopon, de még csak doboz sincs. Úgy igazából az árakra lennék kíváncsi, mennyire megbízható szolgáltató, meg mikor indul. Egyedül ezt a szóralapot láttam Axitelekommal, ez komolytalannak tűnt, meg a HFC-s jegyzőkönyvet.

[ Szerkesztve ]

(#4995) fsdb


fsdb
aktív tag

Egy oszlopos emberkét kérdezgettem reggel, azt mondta biztos HFC, (és azt esetleg sejteni lehet, hogy t-home lesz rajta). Azt mondta pár hét (kb. 3-4) és működőképes lesz :DD
Legyen igaza.

(#4996) choco01 válasza fsdb (#4994) üzenetére


choco01
addikt

Az elvileg HFC-nek koax kábele amit az optika felett látsz.. de kabelmania lehet jobban érti. :DD

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4997) choco01


choco01
addikt

Ehhez annyit hogy: kátán több wifit is fogok hogy axi-telekom vagy axi-net wifiket.

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4998) fsdb válasza choco01 (#4997) üzenetére


fsdb
aktív tag

Rendben, kivárom. Nem találgatok. Remélem már nem sokáig kell. :)
Az axi meg ha wifis akkor nekem olyan mint a volt dunaweb 1-2 emberrel ok, ha meg sokan lesznek rajta meg behal. De az az oldal ami bejön. Eddig mondjuk még ez se jött be. Csak valami nem elérhető szöveg.

Remélem csak azért nem verik ezeket a dolgokat nagydobra, hogy ne egyszerre akarjon egész Nagykáta rákötni.

[ Szerkesztve ]

(#4999) kabelmania27 válasza fsdb (#4998) üzenetére


kabelmania27
félisten

Az általad linkelt jegyzőkönyv szerint optikai FTTH (Digi is ilyen rendszert épített ki) hálózatot fognak kiépíteni, choco01 képein (egyiken UPC-s kábeleket lehet látni) optikai kábeleket lehet látni.

[ Szerkesztve ]

(#5000) choco01


choco01
addikt

Facebookon az alábbi képet láttam:

Én az alábbit csináltam:

A doboz alján 2x8 kis apró kitörhető lyuknak a helye van, 2 sorban.. meg 2 nagyobb gumival szigetelt menet, amibe ez egyiken bemegy a vezeték.

[ Szerkesztve ]

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.