Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4151) Sutty66 válasza Insolent (#4148) üzenetére


Sutty66
tag

Csináltam 1 resetet! A ping is leesett (4) és a letöltés is okés lett !
Úgy látom itt is kell néhány hetenként a modemet resetelni. Üdv
:R

(#4152) Insolent válasza Sutty66 (#4151) üzenetére


Insolent
aktív tag

Hát nem árt, érdekes amúgy nem mindegy milyen ip-t kapsz, sebességben nem láttam változást, de elérésben igen, addig resetelgettem a routert meg az ont-t míg a normális ip tartományba esőt nem kaptam..
Ne kérdezd mitől van, nem tudom , de furi..

" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "

(#4153) Sutty66 válasza Insolent (#4152) üzenetére


Sutty66
tag

Van még egy bibi! A TV-n nem müködik néhány napja a müsorujság. 1-2 csatornának megy csak és az is véletlenszerű.

(#4154) Insolent válasza Sutty66 (#4153) üzenetére


Insolent
aktív tag

Nem vagy vele egyedül, megszűntek csatornák, nekem még a History helyett Discoveryt mutat csatorna névnek :) . Meg Digi world és társai.... fákk mekik..

" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "

(#4155) kabelmania27 válasza pinnacle (#4142) üzenetére


kabelmania27
félisten

A tv árak megegyeznek a nem 29-es körzetes árakkal, a telefon és az internet nem csak az árakban tér el a többi területtől, hanem technológiában is. 29-es körzetben UPC-nek (ex Monortel) párhuzamosan két hálózata van, egy koaxális és egy csavart érpáras, többi területen csak koaxális hálózata van, ahol csavart érpár T-hez vagy Invitelhez tartozik. TV szolgáltatásban a két terület között csak annyi a különbség, hogy 29-ben nincs videótár, telefon és internet hagyományos telefonhálózaton megy, a többi területen kábelmodemes net és voip telefon van.

[ Szerkesztve ]

(#4156) kabelmania27


kabelmania27
félisten

T-nek vannak olyan területei ahol mindkét tipusú hálózattal rendelkezik, T-s fórumba többen írták, hogy ADSL-ről váltottak kábelnetre.

(#4157) Laci.M válasza kabelmania27 (#4155) üzenetére


Laci.M
senior tag

És a régi rossz kiépítés magyarázat arra, hogy miért sz@rja le ezt a területet a UPC? A profitot beszedik a felhasználóktól, de ebből nem a visszirányusításra költenek, hanem a főnökök luxusutazásait és garázsparkját gazdagítják. Gyere Digi, várunk Nagykátán is!

Aláírás

(#4158) kiskaktusz válasza Laci.M (#4157) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Inkább szokd meg a upc-t, mert az új kábeladó után nem fog sok pénzt fejlesztésre költeni a digi van egy olyan sanda gyanúm.. A upc meg eddig sem tette. 2030-ban is ADSL-en fogunk lógni 5-10ezerért. :U

[ Szerkesztve ]

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#4159) smog86 válasza kiskaktusz (#4158) üzenetére


smog86
senior tag

A UPC pont most járna jól azzal ha mondjuk a telefonkábelektől megszabadulna és visszirányosítaná a koaxkábel hálózatát, akkor csak egy adag kábelért kéne fizetnie, Invitel vagy T még meg is venné szerintem.
Most kettőért fog. :o ;]

[ Szerkesztve ]

(#4160) pinnacle válasza kabelmania27 (#4155) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi!

(#4161) asdf_ válasza smog86 (#4159) üzenetére


asdf_
veterán

Azert a felularazott adsl es a kabeles telefonelofizu aranak min duplajaert adott rendes telefon elofizu azert kompenzalja azt a madzagdijat. Na meg ugye akinek rendes telefonja van, es neki az kell, ahhoz ragaszkodik (foleg cegek ugyebar, plane isdn vonalak, vagy maganszemely riasztoja) azok miatt nem lehet visszabontani a telefondrotot, tehat azt igy is, ugy is fizetniuk kell. Akkor meg inkabb beruhazas nelkul szedik tovabb a vastag dellat. Azt meg majd meglatjuk, hogy a digi folytatja-e a terjeszkedest vagy sem.

Az a gaz ezzel a kozmuadoval, hogy en atmehetnek egy 9 telepulesen szolgaltato eu-s palyazatbol epitett szolgaltatohoz, de igy most a kozmuado miatt egyszeruen nem merek, mert a vegen meg becsodolnek jol/arat emelnek, aztan cseszhetem. Es nekik aztan melyen husbavago ez az ado, mert kvazi telibe van huzva a telepules, ellenben bekotesuk alig van.

(#4162) kabelmania27 válasza Laci.M (#4157) üzenetére


kabelmania27
félisten

Sokak számára érthetetlen miért nem lépték ezt meg, egyedül Pécelen képes visszirányra a hálózat.

(#4163) smog86 válasza asdf_ (#4161) üzenetére


smog86
senior tag

Annyira azért nem fogja kompenzálni ha nem emelnek... és így elég luxus lesz fenntartani egy kábelt telefonnak és netnek, meg külön még egy kábelt csak TV-nek, miközben egy kábelen is megtudnák oldani.
Na meg én nem mondtam hogy bontsák el a kábelt, hanem adják el... Invitel legalább fejleszt rajta (sok helyen VDSL-re). Amennyiért eladnák, a visszirányosításhoz szükséges berendezések cseréje kijönne belőle, sőt már a videotárat is betudnák vezetni ami plusz bevétel.

(#4164) asdf_ válasza smog86 (#4163) üzenetére


asdf_
veterán

Nem erted. Attol, mert kabelen is elerheto a telefon, attol meg nem fogjak tudni leszerelni az utcan vegigmeno tronkkabelt, mert az kell oda. Az ott fog maradni az idok vegezeteig. Ha az oszloptol az elofizeto lakasaig tarto mondjuk 10 meteres kabel utan is fizetni kell, na az lehet az egyeduli megtakaritas, de az is csak a valtok eseteben.

(#4165) smog86 válasza asdf_ (#4164) üzenetére


smog86
senior tag

Te nem érted, ha eladják mondjuk az Invitelnek a 29-es primerkörzetet, akkor az Invitel fogja fizetni a kábel díját, nem a UPC.

(#4166) bigdady


bigdady
nagyúr

Hát pedig valami készül, mert engem sosem látott kedvezményekkel bombáznak ha aláírok újabb egy év hűséget amiből még van pár hónap... Pedig nálunk is csak upc van semmi más. Előbb hivtak adsl ügyben ma pedig tv ügyben.
Vagy csak azért mert nem fogadtam el az új ászf-jüket múlt hónapban? Passz

[ Szerkesztve ]

(#4167) asdf_ válasza smog86 (#4165) üzenetére


asdf_
veterán

Na de ki az a barom, aki megvenne egy nem vissziranyusitott reszben/egeszben 550 Mhz-es kabelhalozatot telefonostol, megfejelve mindezt a kozmuadoval? Nem mellesleg ugy remlik, a upc kabeltelefonosbol kifele, meg az oda befele iranyulo beszelgetesek a monori telefonkozpontra vannak ragyogyitva (de ezt lehet, hogy rosszul tudom).

(#4168) smog86 válasza asdf_ (#4167) üzenetére


smog86
senior tag

Nem a kábelhálózatot (koax) kell megvenni tőlük, mivel pont az fekszik nekik.... hanem a telefonhálózatot.

(#4169) kabelmania27 válasza asdf_ (#4167) üzenetére


kabelmania27
félisten

29-es körzetben van optikai hálózat kiépítve csak az nod és az vonali erősítőket kellene kicserélni, cmts-t kellene összerakni. DSL-t is lehetne fejleszteni dchard leírta T-s topicba

[ Szerkesztve ]

(#4170) poli27 válasza kabelmania27 (#4169) üzenetére


poli27
veterán

nem is biztos hogy cserélni kell, lehet hogy elég csak visszirányú kártyákat beletenni a nodeba meg az erősítőbe....

(#4171) kabelmania27 válasza poli27 (#4170) üzenetére


kabelmania27
félisten

Szuper, ezek szerint lehet egyszerűen is lehetne fejleszteni. (kihagytam a "bővítés"-t)

(#4172) kiskaktusz válasza kabelmania27 (#4171) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Lefordítanátok emberi, érthető nyelvre azoknak, akik nincsenek otthon hálózati technológiákból? :D Magyarul egyszerűen lehetne szélessávú netet kiépíteni?

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#4173) kabelmania27 válasza kiskaktusz (#4172) üzenetére


kabelmania27
félisten

A 29-es körzetben optikai gerinchálózat van kiépítve. Az optikai nod nevű hálózati eszköz köti össze az optikai és a koax kábelt, az optikai nod és az előfizetői hozzáférési pontok között vonali erősítők találhatók, ahhoz hogy a kábelmodemes net és a telefon csomagok elérhetőek legyenek a hálózatot alkalmassá kell tenni a visszirányú kommunikációra, ehhez az eszközök cseréje vagy bővítése szükséges.

(#4174) kiskaktusz válasza kabelmania27 (#4173) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Kösz! :R Nem akarom magam álomvilágba kergetni, de egy halvány remény felcsillant azért, bár továbbra sem hiszem, hogy bárminemű pénzt invesztálna a upc a konkurenciamentes területekbe. :(

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#4175) kabelmania27 válasza kiskaktusz (#4174) üzenetére


kabelmania27
félisten

Remény hal meg legutoljára:)
sat.hu UPC digitális topicba pár éve egyik hsz-ban írta valaki, hogy kiírta a médiabox valamelyik adónál, hogy videotárhoz nyomja meg az on demand gombot, valaki írta, ha más irányítószámot ír nem ír ki hibaüzenetet hanem tovább kell menni. Korábban valaki megírta a UPC-től kapott választ, amibe leírták hogy nem visszirányos a koax hálózat.

[ Szerkesztve ]

(#4176) asdf_ válasza kabelmania27 (#4173) üzenetére


asdf_
veterán

Igen, de mivel 550 Mhz-s a halozat (ismeretlen szazaleka) -ugye nem veletlenul ment a bohockodas a hipersavra rakott csatornakkal es a regi boxokkal, nem volt hely tobb analog csatornanak, oda (amit amugy sem tudtak hasznalni semmire, mert akkor meg a tv-k elenyeszo szazaleka volt hipersavos) viszont be tudtak tolni majd' 20 plusz csatornat, sot, meg plusz elofizetesi dijat is szedni vele-, igy sokra mennek vele, hogy a fullra van fedve a 29-es korzet optikaval a kabeltv miatt, ha:
- az ami vegigmegy az utcan koax, arra nem lehet ragyogyitani, mert 550-es a kabel igy nem fer el rajta sem a net, sem a VOD, mert nincs szabad freki ra
- 550-esek a vonali erositok
- regi bekotes eseten akar meg az elofizetohoz is lehet, hogy ocska kabelt huztak a poznatol

(fentiek mind ismeretlen szazalekban a szolgaltatasi teruleten) Na most ha ezek kozul valahol mindharom teljesul, akkor lenyegeben ujra kell huzni a teljes szolgaltatasi teruletet, majdnem nullarol kezdeni az egeszet. Szerintem ezt baromsag lenne megcsinalni, ha mar egyszer ugyis a-z-ig ujra kell csinalni, akkor ugorjuk at a kabeles technologiat a francba es FTTH, ezt viszont ultetik meg egy ideig, majd par ev mulva -ha lesz meg ertelme, es nem csinalta meg mas helyettuk az egesz szolgaltatasi teruleten.

Ha nagyon unatkozom es nem felejtem el, hazahozom bentrol a meromuszert, es lefenykepezem, a sav vegen ugy kokad lefele a jelszint, hogy csak na (just for the record: nem szakteruletem a kabeltv, tehat ennek figyelembevetelevel a fentieket, csak veletlen van bent egy ilyen 10+ eves muszer).

[ Szerkesztve ]

(#4177) Insolent válasza kabelmania27 (#4173) üzenetére


Insolent
aktív tag

Nem is gondoltam, hogy ekkora a 29-es körzet, nagyon én sem hiszem, hogy a konkurencia mentes körzetben fejleszteni akarna az úpévé, Digi is megállt egy picit a terjeszkedésben, még Monorig sem tudtak elmenni. Nem megy az egyezkedés, meg lehet ez a közmű adó vagy mi a répa ez is betett egy kicsit nekik.
Szerencsések közé tartozom, Péteriig eljött a Digi.

" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "

(#4178) Burrit


Burrit
tag

Nekem lejárt a hűségidőm ezért szeretnék az eddigi 8 megás netről a szédítő sebességű 12 megásra váltani, a telefonos kisasszony azt a választ adta, hogy nem biztos, hogy tudják biztosítani ezt a hiper sebességű netet, de csinálnak egy próba mérést a hálózaton és felhívnak az eredménnyel. Megkérdeztem, hogy időben ez mit jelent a válasz 2 nap de lehet 2 hét is ez január 2.-án volt azóta sem hívtak. Ez nem szolgáltatás ismerőseim sebesség tesztjében szoktam látni a 0-1-es pingeket, nekem csak álmaimban jelenik meg sosem volt 45-50-nél kevesebb pingem. Most 6000 + aprót fizetek a 8 megáért telefonnal ismerősöm 6000-et fizet a 120 megáért. Ez nem szolgáltatás én meg szeretnék nekik többet fizetni és le se sz*rják a fejem!

(#4179) kabelmania27 válasza asdf_ (#4176) üzenetére


kabelmania27
félisten

Oké, érdekelne a mérési eredmény, sejtem hogy a magasabb frekin gyengébb a jel, 607,25Mhz-n van az utolsó analóg adási, 550Mhz-n a digitális.
Insolent: cégtörténetbe le van írva az MTT története.

[ Szerkesztve ]

(#4180) Laci.M válasza kabelmania27 (#4179) üzenetére


Laci.M
senior tag

"A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely a cég számára hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. "

"Az elmúlt években a két cég fokozatos integráción ment keresztül, annak érdekében, hogy a UPC jobban támaszkodhasson a Monortel hagyományos távközlési szakértelmére és az MTT még jobban kamatoztathassa ügyfelei számára a nemzetközi háttérrel rendelkező UPC-csoportba tartozás előnyeit."

Csak nekem szúrja a szemem ez a kamu duma végig? Mondjuk az egész szöveget be lehetne másolni, marketingduma az egész. :(((

Aláírás

(#4181) Insolent válasza Laci.M (#4180) üzenetére


Insolent
aktív tag

Ezt honnan kopiztad? :) (ja már látom.. sry)
Ja az biztos jó marketing szöveg némi parasztvakítással..

[ Szerkesztve ]

" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "

(#4182) kabelmania27 válasza Laci.M (#4180) üzenetére


kabelmania27
félisten

pl a digitális szolgáltatásnál csak médiatár nincs 29-ben, de arról szerintem le lehet mondani, ismerős pl csak akkor használja, amikor meg lehet ingyen nézni egy filmet

(#4183) Insolent válasza kabelmania27 (#4182) üzenetére


Insolent
aktív tag

Pesten, anno én is csak arra használtam, ingyenes filmeket néztem, meg beállítottam többször műsorok rögzítésére a boxot.

" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "

(#4184) cOxeR


cOxeR
Ármester

Gondoltam írok, egy kis tapasztalatot...
Találtam egy számot, akivel egyeztettem is, hogy a szerződéssel és a bekötéssel kapcsolatban keresnek...
Azóta hívnak... most már nem elérhető az a szám sem...
Ha másért nem már ezért katasztrófa amit művelnek... ez szolgáltatói botorság, hiszen már rég ketyeghetne nálam a szerződésük...

(#4185) fsdb


fsdb
aktív tag


Róluk hallott már valaki?
Most kaptam Nagykátán.
Nemrég írtam alá egy évet UPC-vel nekem most esélytelen, de felettébb érdekel a dolog.
Tapasztalatok valakinek?

(#4186) banhammer válasza fsdb (#4185) üzenetére


banhammer
veterán

Én várnék ezzel.
Főleg, hogy most bevezették a közműadót ki tudja, hogy mennyire tudják kigazdálkodni.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4187) fsdb válasza banhammer (#4186) üzenetére


fsdb
aktív tag

Van még legalább 3/4 év hűségem, de felcsillant a remény.
Remélem ezeket a dolgokat már belekalkulálták.
Még kábelt sem látok, hogy húznának lehet ez még csak felmérés?
Van egy-két kolléga, akinek lassan lejár a hűsége, megpróbálom lepasszolni nekik,
hogy járjanak utána.

(#4188) kabelmania27 válasza fsdb (#4187) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ha beírod az oldal címét a netmask tárhely szolgáltató oldala jön be.

(#4189) cOxeR válasza cOxeR (#4184) üzenetére


cOxeR
Ármester

No ma megköttetett a szerződés, már csak ki kell böjtölni a dolgot!

(#4190) Burrit válasza Burrit (#4178) üzenetére


Burrit
tag

Nos folyamatosan hívogatom a UPC-t, hogy mi van a sebesség méréssel csak azt hajtogatják, várjak türelemmel. Mondtam a hölgynek, hogy nem tudom feltűnt-e az az apróság, hogy többet szeretnék fizetni azért a fosért amit önök internet szolgáltatásnak hívnak? Nem lemondani akarom, hanem többet fizetni, de szarnak a fejemre. A hölgy mondta, hogy örömmel értesülünk róla, hogy bővíteni szeretné az internet szolgáltatását. Kíváncsi lennék, ha lenne konkurencia akkor is ennyi időt venne-e igénybe, hogy nagyobbra csomagra váltanék. 1 hónapja várok a válaszra.

(#4191) Sutty66 válasza Burrit (#4190) üzenetére


Sutty66
tag

Most veszik fel az embereket hogy neked tudjanak bővíteni. [link] Szükség lessz a türelmedre különösen a "29"-es körzetben. :C

(#4192) DuplaZso válasza fsdb (#4185) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Nem olvastam utána, de nem tartom kizártnak, hogy ez egy digi-hálózatot használó továbbértékesítő virtuális szolgáltató. Legalábbis erősen olyan szagot érzek...
Az összegek, netsebesség...

Szerk.: Sutty barátunk linkje pedig helyesen ehun van, ni !

[ Szerkesztve ]

(#4193) DuplaZso


DuplaZso
aktív tag

Lejárt a szerkesztési idő...
Ilyen ordító helyesírási hibáktól hemzsegő szórólapot nekem biztos nem lett volna pofám bedobni (bedobatni) úgy bárki postaládájába, hogy a nevem szerepeljen rajta. Hihetetlen módon igénytelen az egész, egyébként számomra egy kissé bűzlik is. wwww. ???
(Te rendelnél attól a teljesen ismeretlen péktől látatlanban, akinek az szerepel az árlistáján, hogy "kenjér" ?)
Minden esetre érdekel, hogy mi sül ki az állítólagos Koncz Istvánné által megkötött (elő)szerződésekkel kapcsolatban. :)

Persze nem akarom, hogy igazam legyen, igenis mindenkinek legyen otthon olcsó és jó netje, tévéje, telefonja ! De akkoris bűzlik nekem ez az egész...

(#4194) asdf_ válasza Sutty66 (#4191) üzenetére


asdf_
veterán

Ha figyelmesen elolvastad, nem új embereket vesznek fel. Ugyanazok dolgoznak majd ugyanott, csak most már a UPC-től kapják majd a fizut, nem bérmunkásként valami kölcsönzőcégtől.

(#4195) banhammer


banhammer
veterán

Anyámhoz Pesten ma bekötötték a DIGI netet.
Érdekes, hogy ő egy Huawei modemet kapott (én ZTE-t).
Kb. akkor a modem, mint egy palacsintasütő csak téglalap alakú.
Alig tudtam valahol elhelyezni a sarokban.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4196) poli27 válasza banhammer (#4195) üzenetére


poli27
veterán

Igen pesten Huawei eszközökkel szerelnek vidéken Ztevel...

(#4197) kabelmania27 válasza DuplaZso (#4193) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nekem az a furcsa hogy még nincs honlapjuk (fejlesztés alatt-ot ír ki a honlapcímre.)
Burrit: Írj a upconline@upc.hu email címre.

[ Szerkesztve ]

(#4198) banhammer


banhammer
veterán

Miért van az, hogy telefonálni szeretnék és a telefon foglaltat jelez.
Hiába szakítom meg a vonalat utána ugyan úgy foglalt a vonal.

A telefon csatlakozója a kábelmodem egyes telefon aljzatába van bedugva.
A DIGI-s szerelő azt mondta, hogy oda kell csatlakoztatni a telefont.

[ Szerkesztve ]

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4199) bigdady válasza banhammer (#4198) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nálam is pont ez volt tegnap, csak upc-nél :Y

(#4200) DuplaZso válasza banhammer (#4198) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Előfordul máskor is a foglalt jelzés, ha nem is gyakran. Leginkább fordított irányban tapasztaltam, én mutatkoztam foglaltnak a hívó fél számára. Igaz, hogy akkor az egész utca ugyanebben a cipőben járt, és hosszú hétvége volt (de hétvége biztosan), és csak egy hétfő reggeli ZTE-restart után jött rendbe.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.