Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Archttila #21316 üzenetére

Nagyon-nagyon változó.

Teljesen 3D marást igényel a geometria, vagy 2.5D elég?

Van 3D fájlod hozzá, vagy tervezéssel kellene?

Ha bemész egy céghez, akik csinálnak CNC bérgyártást, lehet, hogy szóba sem állnak veled, vagy lehet, hogy igen, de a gépidőt úgy számolják, hogy mit kell félretenni, amíg dolgoznak a rendeléseden. Emellett változó az is, hogy mekkora gyártás előkészítési költséget számolnak fel (tehát mennyi a mérnök órabére, aki egy STL-ből szerszámpályát generál).

Ugyanakkor ha van valami fablab, ahol vannak kisebb desktop gépek, amik elbírnak az általad választott anyaggal, akkor lehet megfizethető (pár tízezres összeg) az anyagáron felül.

Voltam gimi, meg az egyetem első nyara alatt diákmunkában rendszergazda egy szerszámgyártó cégnél (10 éve kb). A melós szakik elkezdtek megtalálni a gépeikkel, fejlesztgettem, javítgattam őket. Mai napig be-betalálnak, cserébe ha bármilyen marós-esztergályos munkám van, összevesznek rajta, hogy ki csinálja meg nekem, mert mind viszonozni próbálja a szivességeimet.
    Most azon vagyok, hogy összerakjak egy StepCraft 840 klónt, hogy az apróságaimat meg tudjam csinálni magamnak is.

Új hozzászólás Aktív témák