- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Archttila #21316 üzenetére
Nagyon-nagyon változó.
Teljesen 3D marást igényel a geometria, vagy 2.5D elég?
Van 3D fájlod hozzá, vagy tervezéssel kellene?
Ha bemész egy céghez, akik csinálnak CNC bérgyártást, lehet, hogy szóba sem állnak veled, vagy lehet, hogy igen, de a gépidőt úgy számolják, hogy mit kell félretenni, amíg dolgoznak a rendeléseden. Emellett változó az is, hogy mekkora gyártás előkészítési költséget számolnak fel (tehát mennyi a mérnök órabére, aki egy STL-ből szerszámpályát generál).
Ugyanakkor ha van valami fablab, ahol vannak kisebb desktop gépek, amik elbírnak az általad választott anyaggal, akkor lehet megfizethető (pár tízezres összeg) az anyagáron felül.
Voltam gimi, meg az egyetem első nyara alatt diákmunkában rendszergazda egy szerszámgyártó cégnél (10 éve kb). A melós szakik elkezdtek megtalálni a gépeikkel, fejlesztgettem, javítgattam őket. Mai napig be-betalálnak, cserébe ha bármilyen marós-esztergályos munkám van, összevesznek rajta, hogy ki csinálja meg nekem, mert mind viszonozni próbálja a szivességeimet.
Most azon vagyok, hogy összerakjak egy StepCraft 840 klónt, hogy az apróságaimat meg tudjam csinálni magamnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Metal topik
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest