Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
NSE-300-KKN1-ben kéne csinálni VGA rögzítőt olcsó eszközökből, mondjuk, ha lehetne inkább a házhoz rögzíteném valahogy, meg a porosodását kéne meggátolni, mert nagyon lyukas.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Na, megvettem, összedugtam ahogy írtam, kihagyva a tápból a +2-t, és megy. Viszont úgy tudtam, hogy legalább handbrake-ben, nekem avidemuxban kéne de legalább handbrake-ben kéne hw gyorsítás konvertáláshoz, de nem jelenik meg semmi ami erre a kártyára utalna. Blender látja a HIP-ben. Pedig konkrétan erre vettem a kártyát.
-
gyulank
addikt
Amúgy minden VGA 8-as csatlakozása ugyanolyan? Csak mert most megmértem a tápcsatlakozó két végét, (mert most nincs nálam a kábel, hogy megnézzem melyik a +2, de mindkét végén 12V volt. Vagyis, ha a +2 az GND, akkor, ha ezt a sárga kábelt mindbe bedugnám, rövidre zárnám a tápot. Szóval csak a 6-ot dughatom a tápba. Ahogy a gyári kábelen sincs bekötve.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Hát sajnos annyit látok, mint te. Nem tudom, miért nem kötelező egyértelműsíteni dolgokat, miért nincs mondjuk bekötési rajz. A sajátomat megnézhetem, én hasonlónak láttam az összeset, meg nem tudtam, hogy lehetnek másmilyen csatlakozók, de ebben most is kételkedem, annyiban tértek el amiket találtam, hogy a tápoldali mondjuk 16 vagy hány pines volt, és ezért nem lehetett volna ebbe dugni. Meg csak szabvány, hogy melyik pinen mi megy, ha meg nem, akkor szintén nem értem, hogy hogy lehet, hogy nem, meg azt sem, hogy hogy nem kell ezt egyértelműsíteni. Miért kell megvenni mielőtt kiderülne, hogy jó-e. Szóval én nem akarok sokat költeni rá, mert így is kicsi a tápom a kártyához, de amíg nem tudok másik tápot venni, addig is kímélni akarnám a tápot is, meg a kártyát is amennyire lehet.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
De mutatnál jó kábelt? Mert én jobb híján egy Akyga AK-CA-55, vagy egy Akyga AK-CA-07-en gondolkozok amiket még ma megvennék. De inkább az elsőt választanám, mert azt, ha nem úgy használom, ahogy kéne, ahogy szerinted se kéne, akkor hosszabb. Erre mondtam, hogy elosztó, mert a közepén egy olyan csatlakozó van, amibe belemegy a 6 csatlakozó, és abból csinál 2 8-ast. És mindenhol olyan kábeleket láttam, ahol többnyire a másik végén 2 csatlakozó volt. Meg láttam képeken is hardveraprón, hogy mondjuk egy 580 Nitro SE 1 kábellel volt bekötve, ami úgy volt kialakítva mint a SATA tápok szoktak, egyik csatlakozóból a másik. Nyilván ebben az esetben is eloszlik az áram a kártya csatlakozói közt, csak a kábel, és a táp csatlakozója van terhelve. Szóval, ha a tápon közös az egyik 8-as csatlakozó egyik pólusa a másik 8-as csatlakozó egyik pólusával, akkor az nem tesz jót neki. Márpedig szinte csak olyanokat lehet találni. Én is direkt nem úgy használnám az 55-ös kábelt, ahogy kialakítása szerint kéne. Az egyik 8 tűt a tápba a másik 8 tűt a kártyába kötném, a 6 pines meg lógna. De továbbra sem értem minek van 8 pines csatlakozó pl. a tápon, ha 2 not connected, és a kártya felőli részen sem látom értelmét, mert ott pedig a 3 GND-ből az első kettőre van kötve a csatlakozóból. Szóval mi értelme van azt a 4 pint vezetékkel összekötni? Azt a multimétert ugyanúgy rá lehetne kötni arra a 2 pinre amire a kábel ráköti. Most itt a kártya oldali pinek összekötéséről beszélek. Hogy lehet rosszul számozom, de mondjuk akkor a +2 az annyit csinál, hogy összeköti a 7-est az 5-össel, a 8-ast a 3-assal.
-
gyulank
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
De hol mér, mit mér? Azért kezdtem el ezzel foglalkozni, mert vettem egy 2*8 pines VEGA 64-et, és az SS-400FL dobozában csak 1 ilyen kábel volt. És ezen sincs bekötve a táp csatlakozónál a 2, csak a 6, és a másik végén a 6-os csatlakozóból jön ki a +2. És amúgy nem is találtam ilyen kábelt. Ez 60 centi, egyik végén 8, másik végén 6+2-es csatlakozóval. Mennyire fontos akkor, hogy 1 vagy 2 csatlakozót dugok be? Mert ahogy a +2-nél, szinte az összes kábelen azt látom, hogy elosztók. Pl. amit találtam, az is egy ilyen, hogy van rajta egy 6-os hüvely, és 2, 6+2-es. Szóval ugyanannyi áramot kap, ha 1 tápcsatlakozóról 1 kábellel csatlakozok mindkét kártya csatlakozóra, mintha 1-ről 1 csatlakozóra, vagy mintha 2 tápcsatlakozóról a 2 kártya csatlakozóra?
-
gyulank
addikt
Mi értelme van a 8 pines tápcsatlakozónak? Egyrészt nem találok olyan kábelt, amin a +2 be lenne kötve, csak a 6-ból osztja mind. Másrészt, ha lenne is olyan kábel, ami mindet beköti, akkor sem értem, hogy mire jó, a 3 +12V-hoz 5 GND szál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xbox Series X /// 2 TB Model! // Számla + 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest