- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz
#63718632 #21249 üzenetére
Ezzel kellett volna kezdeni!
Rákerestem a lapra, és valóban más az aljzat kialakítása, szélesebb a "szamárvzető"!
Sajnos semmiféle infót nem találtam a csatlakozó lábkiosztásáról, de biztos vagyok benne, hogy azon a téren nem tér el a szabványtól!
Mivel a sarkán van, óvatosan megfaraghatod a csatlakozót a lapon vagy a ventilátoron is, mondjuk az utóbbi garanciavesztéssel jár! -
-
And
veterán
válasz
#63718632 #21244 üzenetére
Nem kell semmihez nyúlnod, hiszen az alaplapi 4-pines aljzat bekötése szabványos, megegyezik azzal, amit linkeltél. Az nem lenne szép, ha az egyes ventik csatlakozója ettől eltérne (a 3 / 4-pines ventik bekötése más tészta, előbbiek nem igénylik a PWM-jelet). Az a TKG és a 2510 felirat nem a pinek bekötését jelenti, hanem a csatlakozó típusára utal: [link].
-
válasz
#63718632 #20938 üzenetére
Szia!
Röviden: A 3 pimesre mehet az F connector.
Hosszan:
A 4 pines sima RGB. Az ilyen sima rgb szalagokat úgy lehet vezérelni, hogy az zöld-piros-kék ledek feszültségét színenként(!) egymástól függetlenül, de ledenként egyformán állíthatod. Ennek az az eredménye, hogy a komplett szalag egy színt tud felvenni. Ezért van 4 pinje, egy közös polaritás, és a három színnek három különbözően állítható másik.
A 3 pines címezhető (addressable) máshogy működik. Van 5V és GND mint tápfeszültség. Ez minden LED-et egyesével táplál a címezhető szalagon (ellentétben a normál szalagokkal, ahol általában hármasával - plusz egy áramkorlátozó ellenállással - vannak a ledek sorba kötve). Ugyanakkor itt nem sima LED-ekről beszélünk. A címezhető ledek ugyanis egy RGB-led mellett a tokozásukban tartalmaznak egy vezérlőt. Ezek a vezérlők a szalagon sorban egymásnak adják át szín információkat. Kivéve a legelső, aki a fő vezérlőtől (esetedben alaplap) kapja, és az utolsót, aki persze már nem adja senkinek tovább. Ennek köszönhetően ezeknek a ledeknek egyenkénti is lehet külön színt adni, és csak egy harmadik pinre van szükségük: egy adatvezetékre, amin a sorban a legelső megkapja az adatot. -
törölt tag
válasz
#63718632 #20937 üzenetére
Szóval erről lenne szó. Adott az alaplap és a bekötési lehetőségek.
ASRock RGB_Header1
Ez egy 4PIN-es tüske sor
[link]
ASRock Addressable RGB LED Strip
Ez pedig egy 3PIN-es tüske sor
[link]
Na most először is mi a különbség a két bekötési pont közt?
Mindegyik alkalmas RGB vezérlő bekötéséhez?Az értetlenség oka:
[link]
Zalman mondja, használd a normál F csatit minden más alaplaphoz, ami nem Gigabyte.
Zalman mondja, használd az F csati mellől leválasztott E csatit Gigagyte alaplapokokhoz.
Na már most az alalplapomon az RGB_Header az 4PIN, a Zalman F csatija 3PIN. De nem tudom rádugni, mert a lapon a 3.tüske ott van és a csatiban csak le van vakolva a 3.tüske helye.
Az E csati az illene az RGB_Header tüskesorra, csak ez ASRock lap nem Gigabyte.Második lehetőség:
A Zalman F csatja a lap Addressable RGB LED Strip tüske sorra. Oda passzol a csati kiosztása.Remélem érthetően fogalmaztam.
Értetlenségem oka, ez az első ilyen ház amit szerelek.
Nem szeretném egy fals bekötéssel gallyra vágni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- GTA V
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sweet.tv - internetes TV
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest