Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Oxydavid #21143 üzenetére
Mindenképpen vannak furcsaságok.
Ha normál ARGB 5V-os LED lenne, akkor eleve olyan csatlakozóval kéne legyen ellátva, hogy a 12VGRB csatlakozóra ne menjen rá.
De még ha valami miatt sikerül is rádugni, akkor az ARGB ledek minimum pukkannak.
De ha valami csoda folytán nem pukkannak, akkor sem világítanak, és mégkevésbé pulzálnak.
Az ARGB teszteléséhez nem kell 24k-s HUE vezérlő. Mi egyébként a ventik pontos típusa?
Azt tudom elképzelni, hogy van bennük valami belső vezérlő, ami bemeneti jel nélkül effektet generál, és az RGB-out (amit 12V-ra tettél) diódázva van, hogy visszafelé ne kapjon tápot, csak az RGB buszt vigye. Ezekkel a feltételekkel tudnám vakon magyarázni ami történt.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
válasz Oxydavid #21145 üzenetére
Ja, hogy ja.
Ezek a ventik konkrétan HUE2 szabványú RGB-vel vannak szerelve. Ez két dolgot tisztáz:
- Semmiképp se dugd a 12VGRB csatlakozóra, mert a HUE2 is 5V-os
- HUE controller nélkül nem fogod tudni vezérelni. A szinkronizálás ezeknél úgy van megoldva, hogy a HUE controller kapja a jelet az alaplaptól, és lefordítja a LED-ek részére.Ez a videó talán részletesebben taglalja ezt:
[Don't Do It - Plug NZXT RGB into standard motherboard RGB header]Szerk.: 7:22-nél pont egy olyat mesél, hogy valaki ilyen HUE2 cuccot (csak underglow nem venti) és kéken kifagyott, és onnantól a HUE2 nem kezelte.
7:50-nél hasonlóan hozzád, egy venti ugyanígy "kékre fagyott" és használhatatlan lett.
Szóval az eredeti kérdésedre válaszolva 99,9% hogy kimúlt.[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Ciccuka
veterán
-
niof
addikt
válasz Oxydavid #21152 üzenetére
Most nem azért, de eleve bele van írva a UM-ba, hogy kontrollerre kell kötni. Nem értem miért problémázol, ha te magad nem rendeltetésszerűen használtad, amit vettél.
System Requirement: PC with RGB lighting controller
[link]Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest