Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oxydavid
csendes tag
Sziasztok,
Elég régen építek PC-t de így még nem jártam. Vettem 2 db NZXT rgb ventit. Beszereltem őket 4 pin az alaplapra, rgb vezérlés sorba kötve, majd mint aki jól végezte dolgát az rgb out vezetéket az alaplapi RGB csatlakozóra kötöttem ami 12V. A venit felpörögtek és kéken világítottak, pulzálva (breathing). Éreztem ennek nem így kell lennie. Gyors Youtube és látom eezt nem kellett volna mert 5v az vezérlése az rgbnek és más a csatlakozó kiosztása. Kérdésem az lenne megéri még 24k-t adni egy HUE vezérlőért, hogy megnézzem rendesen működnek-e, vagy teljesen felesleges mert kinyírtam már az rgb-t a ventikben?
Köszönettel, Dávid
-
Oxydavid
csendes tag
válasz razorbenke92 #21144 üzenetére
Szia NZXt Aer Rgb 2. A 14cm-es ventillator in-be erkezo csatlakozoja (out) pont racsuszik az alaplapi rgb csatlakozora.
[ Szerkesztve ]
-
Oxydavid
csendes tag
válasz razorbenke92 #21147 üzenetére
Köszönöm a választ. Ez fantasztikus 18K ment a kukába. Már ott kiakadtam 1x, hogy láttam amikor kibontottam vezérlő kell hozzá és azt még vedd meg egy vagyonért , ha tudom előre biztos nem ezt veszem. Erre jött a gondolat, hogy ááá... mi van ha az alaplap is kezeli? Jéé ez pont ráillik a csatlakozásra.
Ennyi akkor marad sima ventinek világítás nélkül.Azért megnézném, hogy tényleg megsérült-e vagy csak direkt nem akarja kezelni a HUE2 vezérlő mert beleépítettek valami védelmet...ezért mondjuk nem fogok még 22k-t költeni, hogy lássam. Hozzá teszem nekem gyanús ha kiégett volna akkor miért világít mégis, ha túlfesz elintézné akkor semmit nem kellene világítani, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Oxydavid
csendes tag
Továbbra is azt szeretném kideríteni, hogy még működhet megfelelően egy HUE2-re kötve vagy sem? Már csak a kíváncsiság miatt jó lenne látni mit produkál egy HUE2 vezérlőn, működik rendesen vagy ennyi volt neki.
Amiért hülye voltam az más kérdés...2 órát szenvedtem, melegben, izzadva mire beszereltem, hogy minden elférjen a kábelek megfelelően fussanak és utána néztem meg a leiratot, hogy mit is kezdjek az OUT csatlakozóval... sok okos megoldás létezik problémák áthidalására, nyilván a kevés háttér információ birtokában hirtelen döntést hoztam.
A csatlakozó pedig valóban rámegy az alaplapi rgb vezérlőre, így gondoltam próba szerencse.
Az rgb vezérlés és kialakítás tudománya eddig nem volt a repertoáromban.
Később már okosabb az ember, ha utána néz, de ha rendelsz egy webshopból 50 féle ventilátor közül és ott semmit nem írnak róla, hogy mi kell hozzá, milyen vezérlő akkor nem is gondolom, hogy kell hozzá.
Remélem más tanul majd az esetemből.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest