- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Jól sejted.
Az opál fényt és főleg, hogy szinte polarizáltnak tűnjék, kevesebből nem igazán lehet létrehozni. Esetleg nézhetsz sima 5050 rgb led szalagot és opál búrás led sínbe építve megkapod azt a fényhatást, amit szeretnél. Vastagságra ott lesz, de ha sürgős, azt hazai forrásból is be tudod szerezni.
-
MrDerekas
addikt
Szia!
Ilyesmit keresel? Mondjuk ehhez még kell egy rgb vezérlő, de tudja, amit szeretnél.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Reflax #20594 üzenetére
Parancsolj. Ez alapján már tudsz keresgetni
-
MrDerekas
addikt
válasz
Reflax #20583 üzenetére
A FAN csatikról csakis a ventik fordulatát tudod szabályozni, valamint onnét kapják a tápfeszültséget. Laikusként így gondolom. Ha ehhez te RGB-t is akarsz társítani, akkor az arra nem alkalmas lapokon kelleni fog egy vezérlő, ami egy külön molex tápcsatiról kapja a működési és vezérlési feszültséget.
-
MrDerekas
addikt
Szia! Hűtős topikban vannak a szakik
A 4 venti beállítása: Azonos méretű, típusú és 2x2 felállásban (ehhez az alaplapon két venti kimenetre kell kötni párban. Mondjuk sysfan és chafan/chasis kimenetekre párban.) Amelyikre az előlapi befújó venti van kötve, azt eggyel nagyobb Level-re állítod a biosban/vezérlő szoftverben, mint a hátlapi elszívót. A lényeg, hogy több levegő kerüljön a házba, mint amennyit elszívnak a kifújók, mert így lesz meg az ideális hűtőközeg mennyiség az optimális hűtéshez.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Panthera #20573 üzenetére
Ilyen is jó?
thermometer, thermo sensor, temperatur sensor, tempsensor -
MrDerekas
addikt
e-bay-en érdemes szétnézni, vagy alin. Vannak modding cuccok. Ha megvan a ház, akkor esetleg ismerős, aki fémiparban dolgozik le is tudja gyártani. Ha barkácsolós vagy, lehet te is meg tudod oldani. Vagy tudsz vágatni belülre oda egy fekete plexit és azon se lehet átlátni és festeni sem kell. Én régi pc házakból szoktam moddolni ilyesmiket. Mondjuk a nem túl precíz, de felhasználható kategóriában.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Pubszon #20541 üzenetére
Valószínű, hogy a mozgásérzékelő részének a készenléti árama szivárog el a ledekig és attól. Sejtésem szerint ugyanezen jelenség miatt derengenek nekem a váltókapcsolós körre telepített reflektoraim.
Szerk: a világítós csillárkapcsolóknál is derengenek a ledes izzók, mert annyi elég nekik, amit a kapcsoló irányledje csurgat. -
MrDerekas
addikt
Elől, alul be, hátul, fent ki. Arra érdemes figyelni, hogy a befújó ventik több levegőt vigyenek, mint az elszívók. (Azonos levegőmennyiségnél már jó vagy, de ha az elszívó csak egy picit több levegőt szállít el, mint a befújók összese, akkor alacsony nyomású hűtésrendszered lesz, ami nagyon rossz hatásfokú. Mivel a hűtőközeg a levegő, alacsony nyomáson ritkább ugye, ergo kevesebb hőt tud elszállítani.) Az alaplap bios-ától függg, kell-e külön progi a hűtéshez. (Sztem nem) Nem néztem a lap manual-ját, de valószínű, hogy két CHA FAN (1 és 2) venti csati van a lapon. Ekkor a biosban kell úgy beállítani, hogy a befújók egyel nagyobb Level-re legyenek állítva, mint az elszívók. Ezeket a szinteket, meg majd tapasztalás útján lehet finomhangolni. (Idle és terhelés, zaj és teljesítmény összefüggésben)
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bitpalace #20534 üzenetére
Ezt igazából ebben a topikban akarod kérdezni
-
MrDerekas
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #20516 üzenetére
Nagyon jó lett
-
MrDerekas
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #20513 üzenetére
Kezdem kapiskálni
Fényáteresztő (fehér vagy füst színezésű plexi, vagy savmaratott üveg), de nem átlátszó anyag kell neked, ami a belső fényt homogénesíti. Na az már adná a feliratot.
-
MrDerekas
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #20507 üzenetére
Plexire is ugyanúgy ragad mint a fémre tudomásom szerint. De nem igazán értem ezt a felirat megvilágítást. A fém oldalba felirat, ez ok. Bárminemű világítás van a házon belül, az ezen a felirat nyíláson keresztül szóródik ki a környezetbe.
-
MrDerekas
addikt
válasz
EgyipTomiii #20501 üzenetére
Mindkét linkelt típushoz kell az RGB vezérlés. Hirtelen nem is rémlik, hogy van olyan, ami beépített RGB színsémával rendelkezne. (kínai garázsgyár nem kizárt, de, na) A gyártói oldalon kell nézni az ilyenek leírását, nem a bolti oldalon. Ott legalább a kompatibilis alaplapok is fel vannak sorolva általában.
-
-
MrDerekas
addikt
Kimaszkolod az elektronika részét, aztán matt fehér spray festékkel adsz neki. Maszkolni sima Tesa, vagy bármely papír ragasztószalag megteszi. Akár szigetelőszalag is, csak azt nem szeretem maszkolásra, mert a ragacsa átragadhat.
Szerk: A forgórészt fixáld a fújás idejére. A ventit pedig mindkét feléről, négy irányban fújd meg, hogy egyenletes fehér legyen a végeredmény. -
MrDerekas
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #20463 üzenetére
Igen, nem árt ha üveggel/plexivel lezárod a nyílást. A hűtésbe legalább nem kavar be, de világítani fog a felirat.
-
MrDerekas
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #20461 üzenetére
Teljesen jó elképzelés. Fekete üvegfólia is járható út a plexire. Igaz valamennyire az is átereszti a fényt, de az inkább sejtelmes áttűnésnek minősíthető. (Vagy akril festék spray)
-
MrDerekas
addikt
válasz
tasiadam #20446 üzenetére
90°-os kábel nem jó? Van pár féle.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Akcok94 #20441 üzenetére
Akkor beballagsz valamelyik festékboltba és - feltételezve, hogy szaki az eladó - tanácsot is kérhetsz, illetve mindenképp magas kopásállóságú (tehát nem dekor!) gyorsan száradó festéket keress. Megy egy tekercs Tesa szalagot, hogy kimaszkold rendesen a házikó nem fújandó részeit.
VeryWell festékeket használtam és jó cuccok. Mondjuk a fényes fehérrel megszívtam, mert egy év múlva is tapadt még a gép teteje, de lehet csak az a palack volt a hibás. Egyébként ajánlott festék fajta.) -
MrDerekas
addikt
válasz
hektorka69 #20304 üzenetére
Biztos jó a hűtő rgb-je?
-
MrDerekas
addikt
válasz
hektorka69 #20302 üzenetére
Elsőre a dokumentációkat nyálaznám át, hogy a két gyártó rgb cuccainak és csatlakozóinak, azonos-e az erenkénti kiosztása. Lehet szimplán nem kompatibilis a két cucc, ha minden csati a helyén.
-
MrDerekas
addikt
válasz
abdulka1 #20266 üzenetére
Jöttem megkövetni magam
Bár amire emlékeztem házikók, azon már nincsenek előlapok (kellet pár vezeték, párszor, na
) azért az egyik dobozomban találtam ilyen csatit, meg egy kis érdekességet.
Egybecsati és egy érdekes közösítő: [kép]
A közösítőnek egyik felét fényképeztem, de a másik felén a többi alaplapi vezérlőpanel pin is megvan. -
MrDerekas
addikt
válasz
abdulka1 #20257 üzenetére
Maxdata szerverházam volt ilyen, az tuti. Meg valami... ehhh. Betűk rémlenek a nevéből
Hétvégén pakolászni tervezek, rájuk nézek. Aztán ha tévedtem, jövök esdekelni
Az is megvan, hogy valami régebbi gép fejlesztése kapcsán még vágtam is szét ilyen csatit, mert mint írtad is, nem igazán passzolt az alaplaphoz.
-
MrDerekas
addikt
válasz
abdulka1 #20254 üzenetére
Köszi a pontosítást
Az viszont, hogy nem értesz egyet velem...Nagyon lusta vagyok kimenni a helyiforrásba (
) de kapásból három házra asszociálok a készletből, aminek egyben van az alaplapi csatlakozója az előlapi funkciógombokhoz, ledekhez. Nekem úgy rémlik, hogy nem túl régóta divat pinekre szedni. De lehet csak a korai demencia szedett újabb áldozatot velem
-
MrDerekas
addikt
Első kép: A három pines megy az alaplapra. A többi csati egy soroló/elosztó, amikről további három ventit köthetsz be és vezérelheted az alaplapról a meglévő és bekötendő házventivel együtt, egyszerre. Vagy az azokra kötött ventiket tudod szabályozni az előlapi három állású kapcsolóval és akkor ennek tápellátására szolgál a molex, vagy a második képen látható sata tápcsati. (Ez két opció és nem kell mindkettő rádugni a tápra. Vagy-vagy. Aszerint kinek, milyen csatija van még szabadon a tápról.)
Második kép: Igen, elvileg a jobb szélső csati lesz az előlapi gombokhoz, állapotjelző led-hez. Ezt elvileg csak egyféleképpen tudod az alaplapra dugni.
-
MrDerekas
addikt
válasz
HUN_Szuh #20227 üzenetére
Az a jó. Merthogy akkor zár a kapcsoló/nyomógomb. Neked pedig pont arra van szükséged a pc esetén. A lényeg, hogy csak és kizárólag akkor zárja az áramkört, amikor benyomod és elengedve nyisson. A pc indításhoz egyetlen "impulzus" kell, hogy indítsa a tápot és ha folyamatosan kapja ezt a jelet/impulzust, akkor le is tilt az alaplap. Összegezve pc indításra olyan kapcsoló kell, ami alaphelyzetben nyit, kapcsoláskor pedig zár.
-
MrDerekas
addikt
válasz
HUN_Szuh #20223 üzenetére
Ha nyomás előtt-után sípol, akkor ez pont egy zárt állású nyomógomb. Tehát ha megnyomod, akkor nyit, ergo ha így kötöd rá az alaplapra, akkor olyan, mintha folyamatosan benyomva tartanád a pc kapcsolóját és 3-5 másodpercenként resetel is. A másik lábpáron kellene megpróbálni/multival megnézni. Ha nyomásra sípol, de alaphelyzetben nem, akkor az lesz a jó.
-
MrDerekas
addikt
válasz
HUN_Szuh #20221 üzenetére
Van multimétered? Mert akkor azt kellene először kisípolni, hogy a nyomógomb hogyan is nyomógomb? Azaz ha addig zár csak amíg benyomod, akkor jó lesz a célra, csak ki kell kísérletezni, hogy melyik két lábra menjen a PWR. Ha kétállású (tehát benyomod zár, megint benyomod nyit) akkor pc indításra ez nagyon nem jó. Kis kreativitással egy ceruzaelemmel két kis dróttal meg egy leddel is ki tudod lámpázni, mit hova köss.
(#20219) Barret001 Az volt
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
razorbenke92 #20212 üzenetére
Két luk tengely mellé tükrözve és lőn egyensúly az univerzumban
Optimális esetben.
-
MrDerekas
addikt
válasz
komi77 #20197 üzenetére
A kérdés nem is amatőr.
Én szigorúan az alaplapról vezéreltetném a ventiket, ugyanazon okokból, mint amit már felsoroltál. Ami vezérlőt adnak a házhoz, az csak a szín variálást tudja vezérelni, hűtési profilt pedig nem tud. A szerelésig pedig megnézni sok-sok videót az Aura bekötésekről, szerelésekről, hangolásokról
-
MrDerekas
addikt
Százalékosan a 3 vs 3.7 már igen nagy különbségnek számít. Ha a 3V-os áramkörre túláramot tolsz (+0.7V) az már okozhat végleges hibát, pukkanástól a jól látható füstig is. Elektronikában ugyan nem vagyok jártas, de a mérnökök talán nem hülyék és a 23% plusz fesz már túl van a biztonsági küszöbön.
-
MrDerekas
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #20006 üzenetére
íbéjen szórd szét újracsomagolt termékként kínai leírással
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
Nerazim #19929 üzenetére
Értem. Akkor mindenképp kell valami alapozó.
Kis palackos, fújósban nem is jut eszembe alternatíva. Esetleg lelakkozni (ugyanazzal a gyártói termékkel, amivel festetted is) és 24 óra elteltével megpróbálni, nem látszó részen, hogy mennyire pattog le. Ha bírja a strapát, akkor levakarod a festésed, felcsiszolod (400-500-as papírral) és csak letörlöd tiszta ronggyal. Ráfújod a lakkot és egy nappal később mehet a festés is, szintén 4-550-as finom papíros csiszolás és tisztára törlés után. (Fémeknél a szappanos vizet nem javaslom a lúgos hatása miatt.)
-
MrDerekas
addikt
válasz
TomiLi #19926 üzenetére
Akkor kísérletezni kell. Keress porszűrő anyagot, aztán valami paraméter vagy kép alapján választasz egy jobb képességűt. Ha bejön, akkor meg is lesz a recept, hogy mi kell neked
(#19927) Nerazim Nyers alura fújtál? Nem a gyári festett házra? ( A választól függ a javaslat)
-
MrDerekas
addikt
válasz
hypno skate #19900 üzenetére
Nem vállalnád be. A második sercegés után kivágnád az ablakon.
Meg egyébként is ha valami statikus zajt generál, akkor az idegeid is kinyírja, még ha nem is "hallod". Csatlakozóra nincs ötletem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
hypno skate #19898 üzenetére
Forrasztás a javasolt. Egy csatlakozóval csak a minőség romlik véleményem szerint. Kétévente azt a pár perc forrasztást nem látom időpocsékolásnak
-
MrDerekas
addikt
válasz
kalozhun100 #19893 üzenetére
5 vagy 12. Szerintem a 12V-os is menni fog. (Tapasztalataim alapján.)
-
MrDerekas
addikt
válasz
kalozhun100 #19889 üzenetére
A moddolt házaimon ilyen gombok vannak. Én a kapcsoló powerledét az alaplapi tüskesorra kötöttem a pwr led lábaira és köszöni jól van, működik.
-
MrDerekas
addikt
válasz
kalozhun100 #19886 üzenetére
Magának a lednek a nyitófeszültségétől függ. Akár a 12V-os is jó lehet.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Kbhont #19869 üzenetére
Az RGB az RGB csati. Tehát nem oda való a monoblokk csatija. Az amott feltett kérdésedre, meg annyi, hogy egy lan vezérlő chip nem kimondottan melegedésre hajlamos alkatrész, ha csak nem nagyüzemben és folyamatosan megy az adatátvitel teljes sávszélességen. Nem terhel számottevő hőt.
-
MrDerekas
addikt
válasz
CsabaSteel #19858 üzenetére
Lemaradt valahol valamiről. Biztos nekem szántad?
Ledet meg kismillió helyen lehet venni, darabra, centire, de még kilóra is. Magával a led szalaggal még lehet hogy én is ki tudlak segíteni. -
MrDerekas
addikt
válasz
Nerazim #19840 üzenetére
Ilyen ötösöm legyen a lottón
Örülök, hogy meglett a hibaforrás
Raktam led szalagot pár pc-be már. Nekem a nyerő az, amikor úgy tudom elhelyezni a szalagot, hogy az üveg oldalon nézve, semelyik szögből nem lehet rálátni magára a szalagra és csak a fényorgia, vagy épp a meghitt fény derengése látszik -
MrDerekas
addikt
válasz
SoulReaver #19790 üzenetére
A piros az általában az 5V-os ág, a sárga meg a 12V-os. A 12V-os ágon jobban pörögne 12V-al táplálva. Viszont az 5V motor kapcsolás megküldése 6V-al... hosszútávon ki ne jöjjön a füst
Ennyire sajna nem vagyok benne az elektronikában.
-
MrDerekas
addikt
válasz
SoulReaver #19788 üzenetére
Szín a színnel, de párhozamosan kötötted? Tehát két pirosat és a két sárgát összesodrod, forrasztod és ezekhez együtt forrasztod színhelyesen a csati piros és sárga vezetékeit.
szerk: Bekeveredtem. Piros, fekete sárga vezeték mindkét ventin? Hány voltot tud az aljzat?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest