Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz GAbre #19200 üzenetére

Csak azért írtam, mert a molex nem hotswap-kompatibilis, vagyis nem garantálja, hogy legelőször a GND fog érintkezni, ezért azt nem szabad dugdosni. Bár ennek is van több oldala, mert ha a kapcsoló (5V) kikapcsolt állapotában dugom össze, csak utána kapcsolom be, úgy nem tud kárt okozni, de laikusoknak ezt sem ajánlanám

A SATA-tápcsatlakozót már ennek megfelelően tervezték, de aki nem biztos magában, inkább ezzel se játsszon.

Nekem már évek óta úgy megy, hogy napközben csak az SSD üzemel, estére kapcsolom be a HDD-t (mozi / torrent). Megnyomok egy gombot, ami viszont pillanatkapcsoló. Egy relét öntartó kapcsolásban indít, az zárja az 5V-ot. Távvezérlés itt azért kell, mert a fal túloldalán van a gép (zajelhárítás).

A BIOS/UEFI-szinten kivehetőként beállított meghajtót az alaplap menet közben felismeri, azzal együtt a rendszer is.

A gép úgy van konfigurálva, hogy elalvás esetén, a videó után egy idővel leáll a gép, TV-t is lelövi.

Mivel az öntartó kapcsolás feszültség nélkül eldobja magát, másnap bekapcsoláskor a HDD már nem indul el. A TV sem, míg az este kikapcsolt monitor igen, de ez már külön történet. Áramszünet esetén is ledobja a HDD-t, így a hirtelen visszakapcsolódó hálózat sem tud kárt okozni, ami miatt letapadhatna a fej, voltak már ilyen esetek fórumon is.

Amúgy menet közben is le tudom kapcsolni a HDD-t, csak előbb szoftveresen le kell választani.

• GAbre

veterán

válasz GAbre #19200 üzenetére

[link]
    Jól sejtem,hogy ez nem elég 3.5-ös hdd-nek?
    Még ha volt külön usb portja is,arra is azt írták,hogy 2.5-öshöz jó csak?

Új hozzászólás Aktív témák