Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
hubip
csendes tag
Sziasztok!
Végre elkészültem a PC tartó dobozommal. Itt az eredmény:

Kernel, hálásan köszönöm a segítséget. Végigpróbálgattam a felvetéseidet, végül sorban lettek kötve, egy 200 ohm-os trimmerrel.

Leírom a tapasztalataimat, hátha még jól jöhet később valakinek.
a 3mm-es kék ledet direkten bekötve: a gép nem boot-ol (ezt a HDD tüskére tettem)
a 3mm-es kék ledet trimmerrel kötve: minden OK (HDD led tüskén, Power led tüskén is)a zöld és narancs ledet párhuzamosan kötve ellenállás nélkül: a gép nem boot-ol
párhuzamosan kötve, úgy hogy egy leddel sorban van a trimmer: az adott led fényereje gyengébb (gondolom itt játszott volna szerepet, hogy állítható az ellenállás....)
trimmerrt bekötni, majd utána a ledeket párhuzmaosan: nem próbáltam
sorban kötve trimmer nélkül: nem emlékszem működött-e vagy semA korábbi hozzászólásomban amit írtam a HDD feszültségről, abban annyi hiba volt, hogy azt üresjáratban mértem (ezt írtam is). De a HDD üzemelése közben ott is mérhető volt 3-4 volt.

-
hubip
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!

Kicsit pontosítom a helyzetemet. Nincs ház, csak maga a lap. Érdekel a tuning, ezért vettem gyakorolgatni (478-as; a rendes gépemhez még nem merek hozzányúlni). Sokáig a bekapcsolást is egy gémkapoccsal csináltam, de oda már bekötöttem egy billenő kapcsolót. (mint a régi Ikarus-ok leszállásjelzője
) Most szeretnék még tovább menni, mondhatni "vidámabbá" tenni a lapot. (a fene gondolta, hogy pár led bekötése ilyen elektronikai ismereteket kíván)A feszültséget bekapcsolt állapotban, a tüskékről mértem két kábelen keresztül, (nehogy rövidre zárjam) úgy hogy semmi sincs rákötve.
A PWR-re igazából egy led is elég, de szeretném, ha kicsit egyedi lenne, ezért gondoltam kettőt. Igazából a HDD-re is kettőt gondoltam, csak az alacsony fesz miatt alakult így. Azt az infra ledet is úgy találtam, hogy beállítottam a honlap szűrőjét a nyitó feszre....
A fentebbi képletet figyelembe véve az ellenállás számításához melyik éréket kell alkalmazni? 30mA, 25mA, átlagot?

Akkor ha jól értem, a HDD ledhez is mehet nyugodtan egy "normál" led, mert bekötve már az alaplap megfelelően vezérli az áramot? -
hubip
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Hali!
Megkérdezném, hogy köthetek-e két különböző karakterisztikájú ledet egybe? Mint pl. ezt a narancsot ezzel a zölddel?

Az alaplap PWR tüskéire menne rá. Az egyébként 4,97V.Illetve a HDD tüskére is kötnék egy szép kéket. Azon viszont csak 1,43 volt a feszültség. Ha jól értelmezem ennek a lednek 1,2 a nyitója, így okés lenne, de a max kiszaladhat 1,5-re. Így is rendben lesz?

Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Creality Nebula Camera
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest