- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Gergello #998 üzenetére
''nekem csak 2 eres kábelem van''
Két eres, de árnyékolt, nem? Ha nem, az baj.. Különben az árnyék a 3. ''vezeték''.
Az aljzatnak azért van 5 kivezetése, mert leválasztó érintkezők vannak benne. Ez annyit tesz, hogy ha nincs benne a dugó, akkor 2-2 pólus - 1-1 jobb ill. bal csatorna - össze van zárva, az ötödikből (GND) meg csak egy van, az mindig közös. Ha az aljzatba berakod a jackdugót, akkor az eddig összezárt pólusok közül az egyik bal ill. jobb csatornához tartozó pólus áramkörileg leválasztódik, nem megy sehová (ezt azért találták ki, hogy pl. egy audió lejátszónál fejhallgató csatlakoztatásakor a belső hangszórók - külön átkapcsolás nélkül - elnémuljanak, de erre Neked most nincs szükséged). A GND valszeg az a pólus, amelyik a hüvelyhez a legközelebb esik, a másik kettőt (L, R) meg a legegyszerűbb egy multiméterrel rövidzárvizsgálat-állásban kimérni úgy, hogy az aljzatba bedugod a egyik dugót. Ha a dugó házát letekered, össze tudod mérni az ajzat megfelelő kivezetéseivel (amelyekből nyilván csak 3 darab lesz bekötve, a két leválasztott pólus szabadon marad). -
Gergello
addikt
megvettem a két eres kábelt, a dugót, meg az aljzatot, hogy kell beforraszatni?
dugóban 3 csati van az aljzato meg 5 db
pontosítok: a dugónál a link alapján gondolom, hogy kell
bal oldali- bal signál
jobb oldali- jobb signál
alsó meg a föld
de az aljzatnál, nah meg minek van izé 3 db a dugón? , nekem csak 2 eres kábelem van
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
Gergello #994 üzenetére
A csatlakozóház nem igényel plusz árnyékolást, a kábel meg legyen árnyékolt. A 0V-ra - GND-re, ami egyben a ''jelföld''-vezeték is - rákötöd az árnyékolást (Bővebben: link), azzal nincs más dolgod. A csatlakozókból egy pár jobb helyen 150 HUF, ha fémházas dugót veszel, akkor egy kicsit több is lehet. Az árnyékolt kábelnek meg métere < 100 HUF.
-
And
veterán
válasz
Gergello #992 üzenetére
Te magad is leírtad
. Ha a mikrofon csatlakozóját is előre szeretnéd hozni, ahhoz megfelel a monó - 2 pólusú - jackdugó ill. aljzat is, és csak 1 eres árnyékolt kábel kell a hosszabbításhoz. Az előlapra rögzítendő szerelhető jack-aljzatoknál arra kell ügyelni, hogy a menetes részük elég hosszú legyen. Ha ez túl rövid, ill. az előlap (amihez rögzíted) túl vastag, a rögzítő anya szemből nem fog rákapni a csatlakozó menetére. Tehát: vonalbemenethez 1db. 3,5mm-es sztereó dugó és 1db. hasonló méretű sztereó beépíthető - azaz nem lengő kivitelű, mert olyan is létezik - aljzat, köztük 2 eres árnyékolt vezeték (az árnyékolás a jack dugó ''legbelső'' pólusára, GND-re kötve). Vonalkimenethez ugyanez kell. Mikrofon esetén annyi a különbség, hogy a csatlakozók monó kivitelűek - csak két pólusuk van -, ennek megfelelően összekötőkábelből is csak 1 eres árnyékolt fajta kell.
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
ez utóbbi jobban tetszik, megnéznem melyikek be kell / mic in, meg 2 csatornás kimenet/ és akkor mit vennék 2db 3.5 mm jack dugo? meg 2 db aljzat is akkor?
vhogy úgy lenne, hogy lenne 2 kábel, egyik végükünk 3.5 mm-es jack dugo, másik végükön 3.5 mm-es aljzat.
ha csak leírnád, hogy mit kérjek megköszönném -
LukE
veterán
monggyuk egy autos hangfal-szettet. alt. 4Ω-os. Auto-hifi boltokban tuti van.
Az pc-s hangfal szetteddel szerintem csak baj lenne, mert vagy 230V-os valtoaramot adsz neki, ami enyhen szolva maceras. Vagy megbontod, es belulre adsz neki akkora egyenfeszt, amekkorat szeretne. De valszeg ez megint maceras, mert lehet, hogy az akksi 12-14V-janal tobb kellene neki. -
Boolash
aktív tag
Nemtudom jó helyre írok éé, de azért megpróbálom.
Szóval van 1 trabantomés akarok bele autórádiót ami kazettás tényleg nincs valakinek eladó, occsóért??? csak nemtudom, hogy ezekhez milyen hangfalakat, meg hogy lehet kötni. Szóval nekem van itthon a számítógéphez komolyabb aktiv hangfal csak sztem azzal az lenne a baj, hogy 220-ról megy, vag ybe lehetne rakni? Vagy mit érdemes belerakni ami szól és occcsó??
-
LukE
veterán
egyreszt 230
Masreszt egy egyeniranyitora ralogatni egy halom drotot, es ugy elektromagnest csinalni eleg allatsag. Mar csak azert is, mert a dioda kimeneten igy ~230*gyok2=325V egyenfesz lenne!
Ugyhogy minimum 230->trafo valami alacsonyabb feszultsegre (ha erre beszolna a tanar, akkor surgosen kuld el elmeorvoshoz), es azt egyeniranyitsd, es ne engedj senkit a cucc kozelebe, nagyfesz nem jatek!
Tuti nincs abban az iskolaban egy alacsony feszultsegu tap?
Diodahid cimszo alatt nezelodve 2-300Ft-ert kapsz 1-et, esetleg utanna 1 kondi, es tekergetheted. -
And
veterán
válasz
Gergello #986 üzenetére
Hi! Bemész egy elektrós boltba, ahol audió csatlakozókat árulnak, és veszel 2 db. 3,5mm-es beépíthető - előlapra szerelhető, szorítócsavaros - sztereó Jack-aljzatot. Vonali bemenetnek az egyik Jack helyett akár 2db. szerelhető rca-aljat is vehetsz, ha az praktikusabb. Ha integrált hangkártyád van, akkor valszeg. egy belső tüskesoron megtalálod a vonalszintű kimeneteket, ezekhez tördelhető, forrasztható tüskesorral tudsz csatlakozni. Nagyszintű (fejhallgató) kimenetet és vonali bemenetet nem biztos, hogy alaplapi tüskesorra kivezettek, azokat az eredeti hátlapi csatlakozókról tudod elvinni az előlapra, egy-egy sztereó jack-dugó, meg némi 2ér+árnyékolt kábellel (akár házon belül).
-
$
tag
Azzal fogom csinálni. Az mindegy, hogy milyen dióda kell bele? Mert 220-ba szeretném bedugni
Fizikatanár megbízott, hogy készítsek előadást a mágnesességeről, és építek elektromágnest 1m menetes szárból, 100m drótból, és egyenirányítóból
Ez már biztos felemeli az iskolapadot
-
Gergello
addikt
Akarok egy usb kivezetést az előlapra, nem feltétlenül 5.25 ös helyre. De attól tartok, hogy az usb port amit az alaplaphoz kaptam nem ér el a műanyag borításig / ezt még nem próbáltam ki/, ha fogom magam és elvágom az összes vezetéket és helyesen beforassztok egy- egy hosszab darabot, attól még működni fog? vagy ez így nem megy?
-
And
veterán
válasz
szil@'rd #979 üzenetére
Bővebben: link (IrDA),
Bővebben: link (távirányítás),
Bővebben: link (IrDA),
stb. -
szil@'rd
tag
hi tudja valaki hogy lehetne infrát házilag csinálni?
-
LukE
veterán
ha van szabad 5.25''-os helyed, vagy a haz aljaban, vagy barhol eleg hely, akkor minden tovabbi nelkul. Gondolom HDD-nel nagyobb keret+gumi-madzagos dologra gondolsz Bővebben: link, Bővebben: link, meg a tobbi Bővebben: link << valami ilyesmi, ugye?
-
perempe
veterán
Egy szimpla Codegen (6066) Bővebben: link házon lehet-e vlgezni egyszerű átalakítást a HDD-k felfogatása érdekében? (Gumizás, egyebek.) Rezgéscsillapítás a cél.
-
Hikvision
senior tag
akkor nemtom hogy milehetett a hiba.
-
Hikvision
senior tag
Ennek igy jonak kell lennie,mert nálam is igy vannak vagy másfél éve.
-
Kobe
veterán
elektronikai jellegű kérdésem volna
szenvedek egy darabja a ledekkel amit a házba szeretnék operálni
3 erős fényű kék ledre gondoltam, 5 mm es méret, 4,5 V sek
a gondom az hogy nem sikerül elérnem hogy mindhárom egyszerre igazán a teljes fényerővel működjjön, se ellenállással se anélkül
pl párhuzamosan bekötöm a ledeket, rákötöm az 5 V re, az egyik led bírja a 0,5 V többletet, a többi nem és elkezd halványulni, ez azért fura mert ugyanaz a típus
ellenállással ugyanez a helyzet, de volt már hogy ami elbírta az áramot, attól a másik szószerint elrobbant darabokra
a kérdésem tehát hogy 3-4 db ledet hogy a gányba lehet bekötni úgy hogy azok ténylegesen működjenek teljes fényükkel ? mivel nem vok elektronikában expert, lehet elrontottam valamit de a feladat egyszerűsűgűből fakadóan kétlem -
Egy tápban lévő tranyót befolyásolja, ha mondjuk 10-15cm-es dróton lóg a NYÁK-tól? Szvsz, nem nagyon.
-
$
tag
Fel
-
$
tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az elektromágnes megy-e váltóáramról? -
gro0ms
aktív tag
Át kellet nyomni 1 Ara...
-
And
veterán
A Hobbi elektronika topicban több módszert is találsz erről: Bővebben: link.
Mod: link pontosítva.
[Szerkesztve] -
vamzi
senior tag
Hali.
Valaki nem tudná nekem leírni azt hogy hogyan kell a nyák lapot készíteni és a hozzá való anyagokat hol és mennyiért lehet beszerezni? -
LineLord
tag
Hi, kéne vmi 1*ű venti szabályzó, olyna amihez lehetőleg nem kéne nyák
egy 3600rpm-es hdd hűtőt és egy 1600 rpm-es ház hűtőt kéne szbályozni vele -
And
veterán
Ha a másik cső világít, akkor a többi - oszcillátor - alkatrész jó, legfeljebb a kimenőtrafón lehet probléma azzal a szekunder-tekerccsel, ahol az a kondi elszállt (ha jól látom a nyákon, két független szekunder tekercse van az inverternek a két csőhöz). Multiméterrel a tekercs (az a bizonyos szekunder) szakadását vagy rövidzárlatát kellene kimérni ill. kizárni. Ehhez a működő fénycső oldalán található tekercs-kivezetések jó mérési alapot adnak: mindkét szekunderen kb. azonos ellenállásértéket illene mérni az azonos felépítést valószínűsítve (a rossz kondit előtte eltávolítva).
Ha az a kondi 3kV-os, akkor valszeg. 25pF az értéke. Legalább ekkora névleges feszültségű, hasonló kapac.értékű példánnyal pótolandó, ha a trafó hibátlannak bizonyul. -
vamzi
senior tag
Nem tudja valaki hol lehet olyan spray-t venni amivel ha lefujom az alaplapot akkor úvé fény alatt világít?Kb mennyi pénzbe kerül?
-
Blade2
aktív tag
A vízhűtés topic-ban lenne egy elektronikai kérdésem! Vmi átnézhetne egy pill-re!
-
harry
veterán
itt nézz körül:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
vamzi
senior tag
Hali.Valaki nem tudna nekem valami moddingal foglalkozó honlapot ajánlani ahol képek is vannak?
-
harry
veterán
A másik darabra ez van írva: 25 (és alatta - ) 3KV
Nem tudom hogy ment tönkre, égett műanyagszagot éreztem, benéztem gépbe, és láttam, h az egyik cső nem világít. Szétszedtem az invertert, és láttam, h ez elégett. Hátul a NYÁK alja kicsit barna, de a többi alkatrész talán működik. Ezt mivel deríthetném ki? -
And
veterán
A jelzése alapján valszeg. kondenzátor, valamilyen nagyobb tűrési feszültséggel. Ha az ép példányon levő feliratot meg tudod nézni, az nagy segítség lehet. (Hogy ment tönkre? Csak úgy átütött, és kész? Ja, én azért megnézném mellette azt a kis trafót + a félvezetőket, nem lett-e véletlenül zárlatos valamelyik.)
-
harry
veterán
Hello, kéne egy kis segítség - a képen egy fénycsőinverter elégett (és mellette az ép) alkatrésze látható: Bővebben: link. Mi ennek a neve?
Remélem csak ez a problémája, ha igen veszek egyet és megcsinálom, csak nem tudom mi az. -
Batman2
őstag
Szevasz
Azt nem tudom, miket lehet kapni, nem is érdekel nagyon, de ha a potméteres dolog nem tetszik, mondjuk tényleg vannak hátrányai, nagy darab kell és melegedhet. De van egy kis PWM kapcsolásom 555-ös időzítő ICvel, egy 12Vos autós ventillátort kötöttem rá, eszik 400mA-t, de még csak nem is langyos a tranzisztor, tökéletes! (És egyszerű.)
Üdv.:
[Szerkesztve] -
1S
csendes tag
Helló Srácok!
A PC házban a ventillátorok fodrulatszámszabályzását miért mindenki potival csinálja? (Még a gyártók is ehhez árulnak cuccokat) Egy egyszerű hőfokszabályzós kapcsolással nem volna egyszerübb? -
LukE
veterán
válasz
#72042496 #936 üzenetére
computermode.hu esetleg?
Stacker oldala alu, szoval csiszolo papirral szepen leszeded az oxid reteget, majd polirozas Bővebben: link
egyebkent hol elektronikai kerdes ez? -
törölt tag
Sziasztok!
Fekete Stacker házat szeretnék, de sehol nem kapni... A kérdésem az lenne, hogy mennyiből áll egy ezüst szinűt feketére fújni. (ház + plexis oldallap) Igényes munkára gondoltam, olyanra, hogy még közelről se tűnjön fel, hogy ez nem gyári.
Az megoldható, hogy tükörfényes fekete legyen? Belenézek és meg lehet benn fésülködni...
Ha igen, hogyan lehet mindezt kivitelezni? -
DanyyX
csendes tag
Enberek, tegnap vettem Aerocool ACRYCLEAR II+ házat.
Sztem nagyon komoly, igy hogy össze van rakva, benne van az UV meg egyebek....
Mistralban nem volt drága, ha vki akar egy jó plexi házat, akkor csak ajánlani tudom. -
zottty
aktív tag
Az jó lehet képek nincsenek/radiukalmodon nincsen fent?
Én egy régi egeret (ami infrán csatlakozoik a géphez de görgős ezer éves..) áldoztam fel. Mivel 2db elem működteti így nem volt nehéz dolgom..szereztem egy olyan LED-et ami a régi gépbe a powert/HDD-t jelzi egy olyat beletettem fúrtam 2 lyukat és most világít..majd később tesdzek bele még egy led-et és rajzolok neki mosolyt -
Đ@vi$
csendes tag
Üdv a népnek !
Próbált már valaki csinálni egy ''jó'' egérmoddolást ? ( pl:A Radikalmodon láthatót )
Heh ...nekem tökre jó lett ! És még egész szépen is néz ki ...És a legfontosabb ,hogy MŰKÖDIK is !! Igaz a venti egy kicsit ferén lett beleszerkesztve ,de azért büszke vagyok rá ... végülis a magam moddolása ... Az alkotásomhoz egy A4 Tech egeret áldoztam fel és némi kábelt ,meg egy 30x30 as piros ledekkel összeeszkábált ventit ja és az egész kütyü le lett fújva feketére és még egy görbített rács (házi) is van a ventillátoron.
Csinált már valaki ilyesmit ?? -
Batman2
őstag
Szevasz
Előfordulhat tényleg, hogy olyan ezkozök egy ágon, melyek külömböző impulzusokat hoznap létre, vagy szaggatják kül. módon a tápfeszültséget egymást is zavarják, mivel sajátos zavarjeleket okoznak a tápellátásban. Esetleg egy ferrites fazékmag és a tápfeszültség mindkét agának ezen átvezetése tekercs formájában, tehát egy zavarszűrő létrehozása segíthet a dolgon, de ilyen leírásokat lehet is lelni az interneten, vagy venni készen boltban.A zavarszűrők utána pufferkondenzátor sem lehet még rossz megoldás.
Üdv.: -
DanyyX
csendes tag
Egy neoncső szetthez inverter kell, ami elöállítja a hidegkatódos neoncső működéséhez szükséges feszültséget. Ez az inverter a +12V -ot alakítja át olyan 800V körüli feszültségre.
Az lenne a kérdés, ha egyszerre több invertert akarok használni egy gépben (2-nél több neoncsövet szeretnék) azt hogyan tudom megoldani?
Ugyanis az inverterre rá van irva, hogy nem szabad többet kötni egyszerre, mert akkor zavarhatják egymást. -
zottty
aktív tag
Elfelejtettem hozzátenni: én nem csak a tetejét akarom leplexizni..nagyon überállat lesz..
-
zottty
aktív tag
Nem igazán értem a kérdésedet..
Modderguy: te kicsit félreértelmezted a modding szót. az szépítés a plexi meg ilyenek. de ha már gravírozol bele vagy akármi na az már kicsit modding. Te amugy hány éves vagy?szerintem először olvass (www.radikalmod.hu és ezt a fórumot) utána majd kérdezz!Nem jó elcseszni a gépedet..
Plexizni én is fogok winyót..egyébként nem 4GB-s WD-t áldoztak fel hanem 6.4GB-s WD-tén egy 200MB körülivel fogok próbálkozni..nem lehet olyan nehéz..leszedem a tetejét rögtön beleteszem egy zacskóba..
-
DanyyX
csendes tag
Hi
Lenne egy olyan kérdésem, hogyha több invertert kötök egy táp ugyanazon ágára (+12V) akkor az okozhat-e valamilyen problémát?
Ugyanis az inverter papirján az van, hogy ne kössek többet egy ágra.
Ha ez tényleg igy van, van-e valami megoldás, hogy megoldható legyen (szűrökondi, vagy valami)?
Plz Help. -
ModderGuy
csendes tag
válasz
Hunterevil #925 üzenetére
Tökre jó a Lap !
-
Hunterevil
tag
válasz
ModderGuy #923 üzenetére
sztem jó ötlet a ventit én is cserélni akarom de arra figyelni kell hogy mennyi volt a légszállítás sztem mer eléghet az egész (kapható kész táp oladllemez kivágva UV reaktív plexivel átlag tápra passzol -->az aerocool csinálja ha minden igaz és lehet venni a coolcomp.hu-n is lásd : Bővebben: link )
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
nemtom ki találta ki de a Casegod Mos-osko megcsinálték jól néz ki de még ők sem mertekegy normális vinyót megpróbálni ugyhogy mradt egyx 4GB -s WD
ha jol emléxem de ha valkinek van ismeröse az intelnél vagy a Maxtornál akkor megoldható a laborban gond nélkül -
ModderGuy
csendes tag
Akkor átfogalmazva a kérdésemet :
Szerintetek jó ötlet ,hogy a Táp oldalát kivágom és plexizem ,a tápventit pedig felszerelem ledekkel ,vagy kicserélem neonosra (tudom hogy egyszerűbb venni egy Chieftec-et ,vagy egy Zalmant ,de én így szeretném...)
Mi a vélemény ? -
ModderGuy
csendes tag
válasz
Hunterevil #920 üzenetére
A WinyóraPlexi ???????? Ki találta ezt ki ??
-
lol
senior tag
válasz
Hunterevil #920 üzenetére
a vinyó fedőlemez cseréje > ha utána nem akarod használni a winycsit akkor hajrá
-
ModderGuy
csendes tag
Hi all !! Tud nekem valaki mondani ,valami jó Táp ,vagy Winyó moddolást ??
-
zottty
aktív tag
hát szerintem nagyon minimumra is meg tudod csinálni..potival asszem..br nem vagyok biztos..
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
Van egy Igloo 4360-as hűtőm, amin a venti 2500rpm sebességgel pörög. Az alaplap le tudja szabályozni 1700rpm-re, amit még mindig szeretnék csendesíteni.
Kérdés: körülbelül milyen fordulatszám lehet a minimuma a ventinek? Milyen feszültségérték tartozhat hozzá? (Avagy hány volttól kezd el forogni, és milyen fordulatszámmal?) -
zottty
aktív tag
Ja elfelejtettem hozzátenni hogy ebben fénykorába 2 PC is efért 1más melett
-
zottty
aktív tag
Hello! én már 1000 éve gondolkodom moddingon de őszintén szólva a gépem nem túl jó hozzá..most viszont szerezni tudok egy jobb gépet (ugy adta a sors
) ezért el is kezdek moddolni..egy egeret már megcsináltam de van még pár trükköm;-) Szóval ugye először a hzat akarom beszerezni...meg is van a kiszemelt példány:
(használt): 83cm magas,guruló(van rajta fék),szerver gépház,5nagy hely,4kishely,2floppy kimenet,ATX, anno ez voilt a legjobb.
Szerintetek jó lesz ezt moddolni??vannak ötleteim de szerintem minél nagyobb annál jobb (hely meg minden) 2 tápot bele lehet tenni. -
Hidi^
aktív tag
Bővebben: link ha szenvecc ide jerr LCD ügyben
-
Mr.Skyline
senior tag
báttyám szerzett 220V-os vetit!
a munkahelyén a Roulette asztaloknak a hűtésére használják!
azt mondta szívós darab, fémházas, amerikai gyártmány, majd ha hazahoztam nyomok fel róla képet.
a leendő számítógép asztalomba lesz beépítve, na majd meglátjátok... komoly lesz. -
t-rac
senior tag
Szemből nézve a bal oldala van levéve,mert a jobb oldala zárt,ez van az alaplap mögött,és ha leveszem a ház jobboldalát,akkor semmi értelme sincs,mert csak pár centi rés van rajt.
''ami fent,hátulvan az kifelé fújjon ami elől ,oldalt van az meg befelé fújjon.''
Az oldalán és az elején nincs venti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest