Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Brandynew #19642 üzenetére
A kérdésem, hogy laikusként hogyan tudom megállapítani legegyszerűbben, hogy ez így van?
Ha 3 vezeték van bekötve a konnektorokba, akkor földeltek (fázis, nulla, föld egy fázis esetén). Mivel abszolút nem értesz hozzá (bocsi, de ez jön le a kérdésedből), én a helyedben csak lekapcsolt biztosítékokkal állnék neki kibontani a konnektorokat az ellenőrzéshez.És ezzel még csak a kábelek meglétét ellenőrizted, azt hogy "él-e" a földelésed azt nem. Azt ki kell mérni/lámpázni...
Illetve mivel jár az, hogy nem földeltek, mi lehet a hátulütője?
Röviden: meghalhatsz. Na jó nem ennyire vészes a helyzet, de lényegében minden olyan eszköz, ami védőföldelést igényel(ne), az földeletlen konnektorban okozhat (valamekkora) áramütést, hibás működés (rossz visszacsatolás a fém részekre (?, azt hiszem így mondják, a terminus technikusokban nem vagyok otthon, majd kijavítanak a többiek)), vagy egyéb szempontból rossz műszaki állapot esetén pedig ez akár halálos is lehet.Földelés nélkül amúgy az eszközön (pl. fém számítógépház) az alig érezhetőtől a komolyan csípő "áramon" át, az akár halálos értékekig bármit lehet érezni. Én használtam így számítógépet egy nagyon rövid ideig és bizony "bizsergett" a kezem, ha a ház egy bizonyos pontjához értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master Master Fan MF120 RGB Duo-Ring (Hibás+Hiányos) INGYEN FOXPOST
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- ÚJ! ÚJSZERŰ! HASZNÁLT! PROCESSZOR HŰTŐK - 800ft-tól.
- ALPENFÖHN MATTERHORN Black Rev. C - processzor hűtő!
- EK-Quantum Velocity RGB - Full Nickel - LGA1700-hoz is!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest